seiska lehti

miten toimia?

Miten toimia? Ihmeteltiin ku isälleni rupes yhtäkkiä ilmestyy seitsemän päivää lehti. Ajateltiin eka et se on joku ilmaislehti mitä joskus voi tulla ns. näytelehtenä. Sit pamahti postista lasku. Isäni huomasi että hänelle on tullut sähköpostia seitsemän päivää lehdeltä missä oli mainintaa että hänet on monien joukosta valittu uskomattomaan tarjoukseen ja plaa plaa plaa mutta ei isäni silti ole mitään mennyt tilaamaan. Ton sähköpostinki isäni huomasi vasta kun lasku tupsahti postista. Miten tässä nyt kannattaisi lähteä etenemään että seiska lehti ei enää tota lehteä lähetä eikä laskuta mistään. Onnistuuko ihan vain soittamalla kyseiseen lehteen?

9

660

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VT

      Kuluttajan ei tarvitse toimia yhtään mitenkään, jos hänelle alkaa tulla elinkeinonharjoittajalta joitain hyödykkeitä (= turhakkeita, kun kyseessä on seiska-lehti) ilman hänen nimenomaista tilausta.

      Kuluttajan on tietysti syytä olla "satavarma", ettei ole tilannut mitään.

      • Niin ja myös satavarama, että pystyy todistamaan, ettei ole tilannut sitä ja että on varaa käydä oikeusprosessi ja myös satavarma siitä, että oikeus on sinun kanssasi samaa mieltä. Parempi on ottaa yhteyttä lehteen ja ilmoitta, ettei ole tilannut mitään.


      • VT
        okaro kirjoitti:

        Niin ja myös satavarama, että pystyy todistamaan, ettei ole tilannut sitä ja että on varaa käydä oikeusprosessi ja myös satavarma siitä, että oikeus on sinun kanssasi samaa mieltä. Parempi on ottaa yhteyttä lehteen ja ilmoitta, ettei ole tilannut mitään.

        "että pystyy todistamaan, ettei ole tilannut sitä"

        Mitenkähän tuollainenkin todistelu tehdään? Suomalaisessa oikeusjärjestyksessä vaan sattuu todisteluvastuu olemaan niin päin, että sen, joka johonkin seikkaan vetoaa, on todisteltava väitteensä. Eli sen, joka väittää sopimuksen (lehtitilauksen) olevan olemassa, on todisteltava se.

        Oman mielenrauhansa vuoksi, jos meidän oikeusjärjestelmän toimintaa ei tunne, kannattaa ehkä ottaa yhteyttä sinne lehteen - itse en ottaisi! Menisin mielenkiinnosta käräjille kuulemaan, kuinka olen tilannut sen lehden tahtomattani ja huomaamattani...


    • 7+16=23

      Kyllä kannattaa soittaa lehteen ja ilmoittaa, että mitään tilausta ei ole tehty. Kas kun lehden laskutusosasto ei tiedä (tai ole tietävinään), mitä tuo tuputus-osasto touhuaa. Tietokone vain toteaa, että tilausta ei ole maksettu ja rupeaa karhuamaan maksamattomia lehtiä.

      Vaikka jotkut elinkeinonharjoittajat toimivat näin, niin kuluttajan on silti viisasta puuttua asiaan. Muuten ketkut vielä väittävät, että tilaus on hyväksytty kun siitä ei ole reklamoitu.

    • Ole jämäkkänä

      tilausvahvistus tulee joko erikseen tai laskun yhteydessä ja silloin pitää kieltää jos ei ole tilannut. (Yhteys kyseiseen firmaan ja ilmoitus että ei ole tilannut ja asiasta keskusteltu myös julkisuudessa!!! Se tehoaa, sillä "hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmas".

    • yleistä tuo

      Valitettavan yleistä tuo että lehtiä myyvät henkilöt panevat ihmisille omin luvin tilauksia. Usein juuri vanhemmille ihmisille tai muuten heikommassa asemassa oleville ihmisille.

      Joissain markkinointiyrityksissä sellaista ei hyväksytä, joissain sellaiseen jopa kehotetaan.

      Joka tapauksessa jos ja kun lehteä ei ole tilattu niin isäsi ei ole lain mukaan velvollinen tekemään yhtään mitään. Hänen ei tarvitse sen paremmin maksaa laskuja kuin lähettää lehtiä takaisin.

      Siitä huolimatta on suositeltavaa ilmoittaa lehden asiakaspalveluun että selvittävät asian ja siihen mahdollisesti liittyvät väärinkäytökset. Valitettavasti väärinkäytöksiä ei yleensä selvitetä vaan piilotetaan vain inhimillisiksi erehdyksiksi tai jopa väitetään "asiakkaan" erehtyneen.

      • selvis ja ratkes

        Isäni oli tilannu Hot Now lehteä silloin ku sitä viel tehtiin ja nyt ku sen tekeminen loppu niin rupesivat automaattisesti toimittaa seiska lehteä tilalle. Asia saatiin puhelimes sovittua ja nyt ei pitäis enää lehteä tulla ja laskunki voi unohtaa. Toisaalt ei kuulosta mitenkään lailliselta hommalta et jonku entisen lehden asiakkaalle ruvetaan toimittaa huomattavasti kalliimpaa lehteä asiakkaalta kysymättä mitään. Ja sitäpaitsi isäni oli ehtinyt jo lopettaa hot now lehden tilaamisen ennen ku sielt tuli ilmoitus et lehti aiotaan lopettaa..


    • minnamin

      Minulla on sama homma. En tilannut lehteä, olen laittanut ei auttaa. Vastaus oli,että tilaus on tullut heille eGentic -sivuston kautta. Koskaan tällä sivustolla en ole käynyt. Olen saanut lasku ja se on mennyt jo perintätoimistoon, koska periaatteessa en halua maksaa sitä. Mitä tehdä? Voin menettää luottotiedot...

    • 9906gfT

      "Mitä tehdä?"
      Tee rikosilmoitus poliisille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1673
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1310
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1097
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      888
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe