Miesten vapaa-ajan kengät kapeaan jalkaan

isojalka_arska_

Terve

Olen Treella asustava nuori mies ja etsin vapaa-ajan hyviä peruskenkiä kun vanhoista Merrelin kengistä alkaa kantapää kulua sisältä puhki.


Olen kolunnut jo seuraavat kaupat läpikotaisin ilman tulosta:

Ideapark: Ecco, K-Kenkä, Mekka

Tampere: Andiamo, Stockmannin ja Sokoksen kenkäosastot, Kenkärepo, Kenkä-Mikko, Shoepark, Halonen,

Treen koskikeskus: Andiamo, K-kenkä, Ecco, Intersport

On hiukan turhauttavaa kierrellä näin paljon turhan takia, joten päädyin tänne kyselemään.

Eccoa yleensä suositellaan, mutta ovat jotenkin leveän mallisia tai liian matalia eli kantapää meinaa nousta.

Eli kysymys kuuluu, että mistäs kannattaa etsiä seuraavaksi kenkiä kapeaan jalkaan kokoa 46-47? Onko jotain hyvää nettikauppaa mistä on hyviä kokemuksia?

Kaikki vinkit otetaan vastaan! Jos joku tietää Helsingin kaupoista enemmän, niin voin niitäkin harkita.

6

416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .......

      herringshoes.co.uk

      Tuolta kannattaa mennä heti clearance (tarjoukset) kohtaan, josta valitsee kengän koon ja leveyden, ja saa listauksen englantilaisia käsintehtyjä huippulaadukkaita ja tosi edullisia kenkiä. High-end valmistajia esim. Church's joka valmistaa mm. James Bondin kengät.

      Tällä hetkellä kapeimpia malleja ei taida olla tarjouksessa, mutta medium on jo aika kapea verrattuna useimpiin suomessa myytäviin.

    • iso ei aina leveä

      Mitään erityistä liikettä en osaa neuvoa, mutta isojen ketjujen ulkopuolisissa kaupoissa on yleensä parempi valikoima. Valitettavasti riippumattomien kenkäliikkeiden määrä vähenee jatkuvasti.

      Suomeen tuodaan yleensä vain kenkien leveimpiä malleja. Kengännumeroni on 46 ja sopivan kävelykengän löytäminen on vaikeaa, leveyttä kertyy yleensä liikaa varsinkin kantapään kohdalla. Vaikka nauhat olivat niin tiukalla, kuin ne saa, jalka hölskyy. Mainoslause "suomalaiseen jalkaan sopiva lesti" tarkoittaa, ettei minun kannata sovittaakaan kyseistä tuotetta.

      Jos tulee matkoja Keski-Eurooppaan, suunnistan heti kenkäkauppaan. Ikävä kyllä eurooppalaisen kenkätuotannon väheneminen kiinalaisten koppuroiden tulvan vuoksi on heikentänyt edes jonkin verran istuvien kenkien valikoimia muuallakin.

      Itselläni tavallisin ratkaisu istuvan kengän saamiseksi on lisäpohjallisen laittaminen. Koska jalkani ei ole rintava ja kantapääni matala, tämä ratkaisu toimii.

      Korkeavartisemmissa kengissä nauhojen mahdollistama säätövara on yleensä suurempi. Minun kohdallani tämä vaatii kuitenkin lyhyempien nauhojen hankkimista, jottei nauhan päähän tarvitse tehdä monituista rusettia.

    • aina pohjalliset

      "etsin vapaa-ajan hyviä peruskenkiä kun vanhoista Merrelin kengistä alkaa kantapää kulua sisältä puhki."

      Kannattaisiko vaihtaa pohjallinen, jos se alkaa kulua. Eihän kenkiä pidä ikinä ilman pohjallista käyttää, ja pohjallisella voi myös säädellä kengän istuvuutta leveyssuunnassa. Esim. saiturin pörssistä aktiivihiilipohjallisia 2 paria eurolla, ovat hyvät ja sukkahiki ei sen jälkeen haise.

      Tällä hetkellä nahkaisissa kävelykengissä käytän paksua geelipohjallista, niin ei nauhoja tarvitse kiristää ihan kiinni toisiinsa, ja on myös parempi kävellä. Talvella taas englantilaiset solovairin nilkkurit olivat niin kapeat, että ne alkoivat liikaa puristaa jalkapöytää paksummalla pohjallisella, ja niihin laitoin millimetrin ohuen nahkapohjallisen.

    • kävelykenkiä

      Stockmannilla (myös tampereella) myydään Left Shoe Companyn mittatilauskenkiä, siellä otetaan jalasta mitat niin saa ainakin sopivankokoisen kengän. Ne ovat lisäksi hienoja ja hyvin viimeisteltyjä, ihan oikean kengän näköisiä, vastoin kuin jotkut clarksit, lloydit, ynnä muut rumat ja halvannäköiset koppurat, joita kenkäkaupat ovat pullollaan.

      Brandosilla myydään myydään myös Allen Edmondsin ja Loaken kävelykenkiä, jotka ovat laadukkaita ja hyviä. Esim. tällaiset, 100x paremmat ja nätimmät kevätkengät kuin samanhintaiset kökönnäköiset lloydit:
      http://www.brandos.fi/loake/gunny-tan/a21300

    • R.T. Jalkanen

      LF on huijasuta ja rahan tuhalusta. Ei kyseessä ole oikea mittitialauskenkä. Laatukin muuten on on huono. Takuulla heikompi kuin esim. Lloydisilla. Täytyy vain antaa täydet pisteet markkinoillille.

      Mutta tuo aloitajan ongelma. Leveät lättäjalat ovat valitettavasti suomalaisen miehen lajityypillinen piirre. Eli jos on tällaiset hoikat ja holvikkaat jalat, vähän on - erityisesti noiden oikeiden miesten kokojen puolelle - hankalaa hyvännäköisiä kenkiä löytää. Mutta ei se mahdotonta ole.

    • spittarit

      Osta spittarit jostain paikallisesta rock'n'roll nahkakaupasta (googlella löytyy). Ne ovat aina tosi hyvän näköiset ja sopivat kapeaan jalkaan, tästä syystä eivät suomessa kovin yleiset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten voi olla muun sukupuolinen?

      Ei mitenkään. Kyllä tämä Euroviisujen voittaja on selvästi poika eikä tyttö, eikä mikään muun sukupuolinen. Olen aina pi
      Maailman menoa
      549
      3240
    2. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      40
      1445
    3. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      51
      1281
    4. Kuka on Suomussalmen rikkain mies?

      Jättäkää nimi pois, mutta antakaa sen verran vinkkiä, ettei erehdystä voi tulla. Ammatti pittää mainita.
      Suomussalmi
      33
      1246
    5. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      165
      1216
    6. Olipa kärsimystä kuunnella Martinaa huomenta suomessa

      Voi hyvää päivää sitä ulostuloa ja mitä liibalaabaa päästi suustaan. Esim. Kaikki äidit tietää mitä se arki on, what, mu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      1173
    7. Volkkari olkoon tunniste....

      Ajattelen sua, en ole unohtanut. Vanhemmalle miehelle...
      Suhteet
      100
      1029
    8. Tiesitkö nainen että olen

      Tavattoman epävarma itsestäni. Pienikin takapakki tahaton tai tahallinen voi särkeä paljon ja vaikuttaa käytökseeni teh
      Ikävä
      47
      952
    9. Tunnusta pois

      Tykkäät katsella mua
      Ikävä
      60
      912
    10. Idän uskontojen viisaita tekstejä...

      ... luettuani tulin siihen tulokseen, että esim, sielunvaellusessa en halua syntyä satiaiseksi jonkun h...an perzeezeen.
      357
      814
    Aihe