Kadehtivatko vaasalaiset Seinäjokea?

tapio.parkkari

38

512

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hah hah haa

      Kyllä kadehtivat, mutta onneksi seinäjokisten ei tarvitse kadehtia vaasaan monikulttuurista katukuvaa.

      • Rapakylä

        Kyllähän S-jokiset karehtivat kovastikin n.10 vuotta takaperin, tulivat Vaasaan ajelemaan hissillä,veläkin tulevat katsomaan laivoja.


      • Hah hah haa
        Rapakylä kirjoitti:

        Kyllähän S-jokiset karehtivat kovastikin n.10 vuotta takaperin, tulivat Vaasaan ajelemaan hissillä,veläkin tulevat katsomaan laivoja.

        Oikeat laivat kulkevat Turusta ja Helsingistä.


      • Esim. Palosaari:.!1%
        Hah hah haa kirjoitti:

        Oikeat laivat kulkevat Turusta ja Helsingistä.

        .

        koko kaupunginosassa vain yksi Siwa-kauppa????? Sekö on vaasalainen käsitys "palveluista??????"

        .


    • Seinäjoki on paras

      Nykyään vaasalaiset kadehtivat kovasti seinäjokelaisia. Vaasa oli ennen maakunnan keskus, jonne lähdettiin Seinäjoeltakin ostoksille. Mutta nykyään tilanne on toinen. Seinäjoesta on tullut maakunnan keskus ja Vaasasta tullaan tänne ostoksille.

      Seinäjokelaiset sanovat, että Vaasassa on surkea valikoima kauppoja, ei sinne kannata lähteä. Seinäjoella on valtavasti erikoisliikkeitä ja suuria marketteja ja tavarataloja ja täältä löytää kaikenlaisia palveluja runsaasti. Ennen olin Tropiclandiassa hyvää ruokaa, nykyään siellä ei kannata syödäkään. Ennen lapsiperheet kävivät Wasalandiassa, nyt he suuntaavat Powerparkiin. Laivoja nyt kukaan ei viitsi lähteä katsomaan Vaasaan, eihän siellä niitä paljon olekaan.

      Seinäjoella on Provinssirock, Tangomarkkinat ja Vauhtiajot. On paljon hengellisiä suurtapahtumia ja kaikenlaisia messuja ja markkinoita.

      Vaasassa törmää vielä joskus siihen ikävään ilmiöön, että ruotsinkieliset myyjät eivät suostu puhumaan suomen kieltä. Se ärsyttää Vaasassa käydessä.

    • östis

      Seinäjoki tarjoaa sirkushuvit, Vaasa tuottaa leivän. Mitä merkittävää Sjoki tuottaa maailmalle? Aika köyhää on.

      Ja miksi seinäjokiset naiset on kuin seinästä repäistyjä, jos rättikauppavalikoima on niin loistava? Siinä(kin) suhteessa Vaasa jyrää kuusi-nolla.

      • Seinäjoki on paras

        Ha, ha, haa!

        Taidat olla vaasalainen, kun noin käy kateeksi! Taidat omata alhaisen koulutustason ja älykkyysosamäärän, kun puhut "sirkuksesta ja räteistä". Et taida tietää Seinäjoesta juuri mitään. Omapa on häpeäsi!


      • 8976gf4yt7ghuj

        Anteeksi jos huomautan, mutta Vaasan oy:llä ei ole Vaasassa edes leipomoa =D
        Seinäjoella Atria oyj ja Suomen Rehu oy noin ihan esimerkkeinä.


    • Xomppeli22

      Seinäjoki on mielestäni asiallinen muuttovoittokaupunki. Positiivisin asia on se, että kaduilla kulkee asiallisen näköisiä ihmisiä, eikä ole rosvoja. On tullut joitakin "mukavia myyjiä" vastaan ja torin seutu on mukava kesällä.

      Talvella paikkakunta on vähän karu tasaiselle rakennettu elementtitalo-kaupunki autokeskustalla.

      Omasta mielestäni Seinäjoki on "hyvä asuinalue"

    • östis

      Tunnustan kouluttamattomuuteni. En jaksanut mennä tohtorikouluun.

      MediaCity, maailmanperintöalue, oikea lentoasema. aineeton pääoma, kolme korkeakoulua, hovioikeus, satama, tori, Setterberg, Rewell, Sundom, saaristo, Il Banco jne jne jne.

      Joo, ihan hirveän kateellinen olen Seinäjoen kaupoista ja ylettömästä rehvastelusta.

      • Hah hah haa

        Se östis älähtää johon kalikka kalahtaa.


    • gfhfhfhfhghgf

      Kyllä te seinäjokiset ootte kateellisia ja lapsellisia. Alkakaa kehumaa itteänne vasta sitten kun siihen on aihetta.

      • STOP KETJULLE !

        Seinäjoella on kolme järveä mutta vaasalaisilla ei yhtään. Seinäjokiset ovat myös huomattavasti fiksumpia eivätkä ala mollata naapurikaupunkia muuten kuin puollustusmielessä. Aloittajan linkki toi julkisuuteen vaasalaisten todellisen suhtautumisen Seinäjokeen. Tätä turhanpäiväistä väittelyä voisi tietenkin jatkaa ikuisuuksiin mutta olen fiksu.


    • 0_0

      Eivät ne Vaasalaiset kadehdi, mutta pelkäävät saavansa pitkällä aikavälillä kakkosen rintaansa. No, saatiinhan Seinäjoellekin kaksikielinen maistraatti ja kuka tietää millaista muuta jarrua (ruotsinkielistä) kehityksen esteeksi tulee, joten voisan se meno tyssätä.

    • Talonmiäs

      Mutta eikös olekkin hienoa että voimme itse päättää missä asumme..

    • vasaboo

      Vaasa on kuoleva kaupunki eikä sille faktalle voi mitään.

    • Jourixxxx

      Olen ollut molemmissa kaupungeissa töissä ja paljon muutenkin, en asu kummassakaa.

      Vaasa on oikea teollisuuskaupunki. Isoa menestyvää vientiteollisuutta joka tuo maahan oikeaa rahaa. Uusia innovatiivisia yrityksiä syntyy jatkuvasti. Siitä 5-0 Vaasalle.

      Seinäjoki on kaupunki jossa käydään ostoksilla kaukaakin. Myyjät on ammattitaitoisia ja ystävällisiä. Hyviä autokauppoja joissa pääsee kauppoihin. Vaasasta lähtee paikallisetkin muualle ostoksille monasti mutta ei täällä sentään sellaisia myyjiä oikeasti ole, jotka ei suostu suomea puhumaan. Hyvä juttu muttei totta. Palveluista S:joki saa pinnat 5-2.

      MerestäVaasa saa ari pinnaa.

      Sitten arkkitehtuuri, Rewellin suunnittelemat on ihan roskaa kaikki. Typeriä betonikuutioita, kuin suoraan neukkulasta. Aalto oli sentään Arkkitehti. Vaasa olisi hienompi kuin seinäjoki mutta siellä on purettu liikaa ja tehty kuutioita tilalle ja käytetty halpoja arkkitehtejä. Toisaalta Mansikkasaari kertoo kaiken Vaasalaisesta yhteistyökyvystä ja kyvystä pitää ympäristöstä huoli, sitä ei vaan ole.

      Aika samanlaisia tylsiä junttiloita on molemmat. Jos jompaankumpaan pitäisi muuttaa niin Vaasaan muuttaisin, jostainsyystä.

    • työpaikkoja

      Seinäjoen suurimmat työllistäjät:
      Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (2334) SEKS
      Atria Oyj (1750)
      Seinäjoen kaupunki (1486)
      Seinäjoen ammattikorkeakoulu (521)
      VR-Yhtymä (490)
      Seinäjoen seudun terveysyhtymä (484)
      Valio Oy (414)
      Suomen Posti Oy (391)
      Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa EEPEE (370)

      Vaasan suurimmat työllistäjät:
      Vaasan kaupunki
      ABB − sähkövoima-, ja automaatiotekniikkaa
      Vaasan keskussairaala
      Valtion virastot
      Wärtsilä − dieselmoottoreita
      Vacon − taajuusmuuttajia
      KWH Pipe − putkia
      Sonera − puhelinyhtiö
      Vaasa Engineering
      Posti

      Vaasan lista on parempi sisältäen tuottavaa korkean teknologian vientiteollisuutta. Seinäjoen listassa ei paljon korkean teknologian vientiteollisuutta ole.

    • fasistibasisti

      Kyllä minäkin kadehtisin Seinäjokea jos Vaasalainen olisin. Käykääpä joskus viikonloppuna iltasella Vaasan torilla. Laa ilaaha illallaah ja monikulttuuri rikastaa.

    • pohojalaiset tuloo

      Eteläpohjanmaan patruunat omistaa suurimman osan Vaasaa ja vaasalaisyrityksiä ja ostivat vaasalaisten suomenkielisen lehrenkin, kyllä vaasalaisia nyt v...aaa!
      Vaasa ON kuoleva kaupunki, ei voi mitään.

    • duunaritietää

      Katsokaa tuota työpaikojen listaa ylempänä. Huomaatteko että Vaasan suurimpien työnantajien tarjoamat työpaikat voidaan ongelmitta siirtää halvemman työvoiman maihin, Seinäjoen taas ei. Mitenkäs se olikaan: merellinen menestyjä vai menettäjä?

      • gjgmhjk,kj,kj

        seinäjoella ei oo muuta ku kauppoja, ja kauppa ei yksistään kannata, täytyy olla perusteollisuutta millä ihmiset rahansa tienaa, ja sitä ei seinäjoella juuri ole, vaan kaupat elää muun maakunnan työläisten rahoilla, mikä sinänsä saattaa aikanaan loppua kun huomataan että muualtahan se ostovoima tulee.


      • ikiliikkujatuki

        Seinäjoen suurimmat työnantajat näkyy olevan verorahojen kuluttamiseen erikoistuneita, mutta Vaasa näkyy taas tuottavan niitä.

        Mitäs Seinäjoki sitten kuluttaa jos kukaan ei niitä verorahoja hanki ?.


    • Vaasa on alueen kaup

      Eihän Vaasaa ja Seinäjokea voi oikein vertailla millään akselilla. Oma työpaikkani on Seinäjoella, mutta ei se tästä "kaupungista" miten superhyvää tee.

      Ei Vaasakaan täydellinen paikka ole, mutta on siellä palveluita, internet, kaunista ja onhan se oikea kaupunki yms.. Seinäjoki on niin nuori ja sisäänpäinkääntynyt kylä, ettei tämä vielä ole voinutkaan muodostua kaupungiksi.

      Jos en työskentelisi Seinäjoella, mutta olisi pakko täällä päin Suomea asua, niin olisihan Vaasa aika helppo valinta. Oikeastihan jos en työskentelisi Seinäjoella, en haluaisi olla näin kaukana kaikesta kuin täälläpäin Suomea ollaan, mutta jos pakko olisi, niin sitten Vaasa.

      • nyt naurattaa

        Ajatteles gjgmhjk,kj,kj kun Laihialla ja Tervajoellakin on internet.... että oikein Vaasassakin. Seinäjoella ei sitten internettiä ole vai.... :=DDDD


      • awdweawe444acsaw
        nyt naurattaa kirjoitti:

        Ajatteles gjgmhjk,kj,kj kun Laihialla ja Tervajoellakin on internet.... että oikein Vaasassakin. Seinäjoella ei sitten internettiä ole vai.... :=DDDD

        En ole tuo joka aijemmin kirjoitti mutta vastaan tähän siten että Seinäjoella on anvian täydellinen monopoli. Hinnat pilvissä ja asiakaspalvelu on aivan perseestä. Ei siis auta uhkailla operaattorinvaihdollakaan.


    • järki käteen ei tunn

      Aivan järjetöntä keskustelua ja väittelyä. Vaasassa on Vaasan hyvät puolet, Seinäjoella Seinäjoen. Faktat ja tilastot kertovat siitä, kumpi kehittyy ja millaista vauhtia.
      Seinäjoki ja Vaasa ovat elinkeinorakenteeltaan täysin erilaisia kaupunkeja, eikä ole mielestäni mitään järkeä pistää yrityksiä rinnatusten. Seinäjoki sijaitsee maatalousmaakunnan keskellä, ja jalostaa tuotannon elintarvikkeiksi (myös vaasalaisille). Vaasassa teollisuus on raskaampaa ja myös vientivetoisempaa. Miksi verrata niitä toisiinsa? Kumpaakin tarvitaan.

      Vaasa sijaitsee maantieteellisesti hankalassa paikassa. Seinäjoki on ratojen risteysasemassa, helppo tulla ja helppo myös mennä. Ehkä se edesauttaa kasvua.
      Eteläpohjalainen luonne on kovin maakuntahenkistä, ja nuoret perheet palaavat mielellään kotimaakuntaansa mikäli töitä löytyy. Seinäjoen seutu on hyvää aluetta asua lasten kanssa, Ja jos oikein tarkkaan mietitään, on vaasalaisista todella iso osa kaupunkiin maakunnan puolelta muuttaneita ja sinne jämähtäneitä. Mitä ne aidot vaasalaiset ovat?

      • Perusvaasalainen:.!1

        .

        on Isoostakyrööstä Vaasaan 60-luvulla muuttanut ja haukuskelee koko ajan vanhaa kotiseutuansa

        .


      • pelkästä leivästä

        Se on totta, että Seinäjoelle on helppo tulla ja mennä. Poismenenminen tosin on helpompaa kun on nähnyt, miten ruma ja epäviihtyisä kaupunki se on. Jos pitäis valita asuinpaikkansa näitten välillä, niin tyytyisin pienempään palkkaan, jos se olisi edellytyksenä Vaasan valintaan.


    • Obscurantti

      Seinäjoki on arkkitehtoonisesti yksi rumimmista kaupungeista, minkä tiedän. Muusta en sitten vieraspaikkakuntalaisena tiedäkkään.

      • Bscurantti

        Omasta puolestani lisäisin tuohon edelliseen, että se pitää paikkansa ihan koko maailman mitassa. Seinäjokisia kehottaisinkin paneutumaan oikein vakavissaan niihin syihin, jotka tähän asiantilaan ovat johtaneet.


    • aLwar aAlto

      Määrittele kaunis?

      • compasión

        Mua on aina säälittänyt ihmiset, jotka kukin mistäkin syystä joutuvat viettämään Seinäjoella sen lyhyen aikansa, mikä heillä on maan päällä.


    • Obscurantti

      Syyt ovat varsin yksinkertaiset. Seinäjoella on annettu valta kauppamiehille, jotka ovat yhdessä betonielementtiteollisuuden kanssa tehneet sopimuksia halvoista elementeistä. Kysymyksessä on siis kyyninen rahan lihottaminen.

      Tätä kehitystä ovat olleet siunaamassa kauppamiehiin poliittisesti sitoutuneet virkamiaehet, jotka ovat mahdollisesti kuitanneet oman osuutensa rakaentamisesta.

      Näillä ihmisillä on harvoin, jos lainkaan, miknäänlaista kulttuuripohjaa ymmärtää hyvän arkkitehtuurin päälle.

      Seinäjoki voisi ottaa loganikseen: "The ugliesti city in universe".

      • Obscurantti

        Vastaan samalla tuohon "määrittele kaunis". Kaupunkiarkkitehtuuri rakentuu moniomuotoisuuden ja historiallisten kerrosten varaan. Tätä tukee usein selkeä ruutukaava. Kauneus muodostuu siis monimutkaisesta kokonaisuudesta, johon kuuluvat visuaaliset asiat, toiminnallisuus, historialliset kerroksut, rakennuksiin liittyvät storyt jne.

        Kaupunki ei ole kaunis jos se muistutaa betonilaatikoista sikinsokin rakennettua kauppakeskusta. Seinäjoaella si-ä ja ulkotilojen jatkuminen on vain näennäistä. Luoiva integraatio ihmisen todellisiin kulkureitteihin ja todellisiin tarpeisiin puuttuu.

        Nopeasti kyhätty on myös nopeasti katoavaa.

        Yksi suuri puute Seinäjoella on kaupunkikulttuurin puuttuminen. Tässä mielessä Seinäjoki on edelleen kirkonkylä aikka kaupungissa yksi rytmikorjaamo onkin.


      • Seinäjoki=Willi Läns
        Obscurantti kirjoitti:

        Vastaan samalla tuohon "määrittele kaunis". Kaupunkiarkkitehtuuri rakentuu moniomuotoisuuden ja historiallisten kerrosten varaan. Tätä tukee usein selkeä ruutukaava. Kauneus muodostuu siis monimutkaisesta kokonaisuudesta, johon kuuluvat visuaaliset asiat, toiminnallisuus, historialliset kerroksut, rakennuksiin liittyvät storyt jne.

        Kaupunki ei ole kaunis jos se muistutaa betonilaatikoista sikinsokin rakennettua kauppakeskusta. Seinäjoaella si-ä ja ulkotilojen jatkuminen on vain näennäistä. Luoiva integraatio ihmisen todellisiin kulkureitteihin ja todellisiin tarpeisiin puuttuu.

        Nopeasti kyhätty on myös nopeasti katoavaa.

        Yksi suuri puute Seinäjoella on kaupunkikulttuurin puuttuminen. Tässä mielessä Seinäjoki on edelleen kirkonkylä aikka kaupungissa yksi rytmikorjaamo onkin.

        .

        Seinäjojella onkin lähinnä Willin Lännen meininki niin rakentamisessa kuin liikennöimisessäkin

        .


      • chiar.oscuro

        Näin on. Tällaisille paikkakunnille on saalistajien, kuten esim. Kehittyvien Maakuntien Suomi ja monet rakennusfirmat, helppo iskeä, korjata rahat ja sitten häipyä kantamatta mitään vastuuta tekojensa seurauksista.


    • Obscurantti

      Eiköhän tällä kertaa ole kysymys aivan Seinäjoen omista luikureista. Kun taloudellinen ja poliittinen valta keskittyy samanmielisten tai samoista lähteistä hytötyvien käsiin tapahtuu juuri tällaista. Hyötyjinä ovat niin kiintoistömogulit, moraalittomat virkamiehet kuin korruptunein osa luottamusmiehistä.

      Seinäjoen laatikkorakentaminen on häpeällinen asia katsoi sitä, mistä näkökulmasta tahansa.

      Kehitystä jouduttaa mm. se, että ainoa sanomalehti, Ilkka, on samalla myöls poliittinen toimija. Voiko tällaisessa ympäristössä mitään muuta tapahatua?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      83
      1958
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      248
      1934
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      96
      1646
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      112
      1461
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1161
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1130
    7. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      63
      968
    8. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      962
    9. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      105
      934
    10. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      886
    Aihe