...ettei heitä ruokaa roskiin.
Ruokakaupasta voi ostaa vain sen verran ruokaa, mitä tarvitsee eikä kauheita kärryllisiä, joista osa ehtii pilaantua tai muuten vain heitetään pois.
Ruokaa pitäisi valmistaa sen verran, mitä tarvitaan eikä niin, että sitä menee vaikka puolet roskiin tai loppuja, mitä jää.
Harmittaa myös nykyiset hygieniasäännöt, kalliiksi tulee kaikille se systeemi:-\
Hyviin käytöstapoihin pitäisi kuulua
5
183
Vastaukset
- 54
Olet periaatteessa ihan oikeassa, mutta mielestäni tuo hölmöily ei kuulu käytöstapoihin. On ehkä makuasia, miten sitä ajatellaan. Huomaan usein omassa elämässämme, varsinkin kun käy paljon vieraita, että tulee jotenkin ylimitoitettua ne hankinnat, mutta me kyllä pyritään hyödyntämään "jämät" monin eri tavoin. Harvemmin heitetään mitään pois. OK, viimeksi sitruuna, joka oli varattu GT-drinkkejä varten ja unohtunut jääkaappiin puolikkaana. Tämän hellekesän ongelma on ollut myös hedelmät, esim. persikat ja nektariinit, joista aina joku pilaantuu.
Tarkennatko, mitä tarkoitat hygieniasäännöillä ja sen suhteella etikettiin ja mistä ne kustannukset tulevat. - lumihiutale583
Harmittaa tosi paljon, että ruokaa tosiaan heitetään hirveät määrät ravintoloissa ja suurtalouskeittiöissä pois, koska ne hygienialainsäädännön mukaan on niin nopeasti ihmisruoaksi kelpaamattomia.
Jollain tavoin hirveää pröystäilyä, samaan aikaan, kun joka puolella ollaan huolestuneita ilmastonmuutoksesta ja kaikenlaisista tulvimisista ja sateista.
Tuntuu että tosi sopimatonta, että päivässä voi jossain ravintolan keittiössä kadota monta lavallista "jätettä". Näin televisiossa, miten britit siivoaa jääkaappiaan tai amerikkalainen ravintola tuottaa "possunruokaa" takapihalle.
Joo, ei ehkä Suomessa niin suuria määriä kuin tuolla isossa maailmassa.
Mutta miten ihmeessä sen saa loppumaan??
Sitten on näitä nälkäkuoleman partaalla olevia onnettomia lapsia kehitysmaissa ja katulapsia. Ihan kauheeta tuo ruoan pröystäily..
Inhottaa tuo kuvio.
Käykää joskus katsomassa lähiravintolan takapihan roskis, voi olla monelle iso yllätys, mikä mäskikasa sieltä voikaan paljastua. - joskus käy näin
En itsekään tykkää ruoan haaskaamisesta - noutopöydässä tai itsepalvelulinjastolla otan sen verran kuin luulen syöväni, en esim. ota leipää ja voita, jos en syö sitä ruoan kanssa (leipäviipaleita löytyy työpisteen jääkaapista homeisena viikkojen kuluttua) tai ruokaa heitetään lautaselta roskiin ja kumminkin on itse annosteltu.
Kotona laitan aterian jämät aina jääkaappiin, mutta suunnitelmat muuttuu joskus ja annos-kaksi saattaa hyvinkin unohtua sinne, sitten jossakin vaiheessa tajuaa, että jämät on jo pilalla.- 54
Tuo on totta, usein näkee noilla erilaisilla itsepalvelulinjastoilla uskomatonta mättämistä. Lautanen pakataan täyteen alku- ja pääruokia, lihat ja kalat sekaisin, joka minusta on jo etikettikysymys. Mutta jos pysytään aloittajan teemassa, kiitän täsmennyksestä hygieniasääntöihin. Ehkä loppupeleissä on asiakkaan etu, että niistä pidetään kiinni. Eritoten kesäaikaan ruokien säilyminen on haasteellista ihan yksityistalouksissakin. Olen huomannut itse tämän hellekesän aikana, että ainakin maito, joka koko ajan on kylmimmälle viritetyssä jääkaapissa, pilaantuu viimeiseen myyntipäivään mennessä. Ehkä kylmäketju on meillä kaikista varotoimista huolimatta katkennut jossain kuljetusvaiheessa. Ravintoloilta tietysti toivoisi parempaa kulutuksen ennakointia, että jämiä ei tarvitsisi pistää jätteiksi.
- monta puolta asiassa
Sen, mitä olen ravintoloissa ollut, niin kukaan täysjärkinen yrittäjä ei tee ruokaa liikaa tarkoituksella. Kyse vain on kaupallisesta toiminnasta, jossa kysyntä ratkaisee kulutuksen ja etenkin lounaspaikoissa ruuan on oltava valmis kuin tehtävä jokaiselle annokset erikseen.
Monelle asiakkaalle on ruuan tuoreus raaka-aineita myöten tärkeää, minkä vuoksi ruokaa voi loppujen lopuksi käyttää seuraavana päivänä aika huonosti. Tosin olen sitä mieltä, että ylijäänyt aamiaispuuro olisi mahtava pohja sämpylöille ja tätä jotkut sentään tekevät kuin nakkaavat puuron pois. Samoin tietyt turvallisesti säilyvät lisukkeet niin kuin juurekset löytävät tiensä seuraavan päivän annoksiin uudessa muodossa.
Uskoisin, että ruuan haaskausta voi kuluttajana estää käyttämällä pienyrittäjien palveluja ja välttää suuria ravintolaketjuja. Pienet yrittäjät pystyvät pitämään aatteista ja periaatteista helpommin kiinni, joten voimme joka päivä nälän iskiessa miettiä suosinko pientä vaiko isoa lounaspaikkaa.
Myöskin se, miten käyttäydymme asiakkaina elintarvikekaupoissa olisi parantamisen varaa. Miten moni meistäkin paiskovat vihannekset sormistamme tai puristelemme hedelmät piloille etsiessämme sitä oikeaa tai työnnämme sormemme joka sämpylään kiinni tarkistaaksemme sen tuoreuden. Olen joskus niin tyrmistynyt ihmisten välinpitämättämyydestä, koska ne piloille sörkityt tuotteet lentävät myöskin roskiin. Kiitos hygienialainsäädännön voin sanoa jollekin tollolle, että otahan irti siitä leivästä kun ei niitä saa omin sormin hiplailla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1367549Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde361833Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena
Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja251830- 911593
Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1791515Tunnekylmä olet
En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p104958- 49890
Odotathan nainen jälleenkohtaamistamme
Tiedät tunteeni, ne eivät sammu johtuen ihanuudestasi. Haluan tuntea ihanan kehosi kosketuksen ja sen aikaansaamaan väri28800- 31749
Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja21709