Rivitalo, yleinen piha hikkalaatikon rakennus

Kyssäri???

Saako lasten hiekkalaatikon asentaa rivitalon yhteiselle pihalle ilman taloyhtiön kaikkien osakkaiden lupaa? Vai rittääkö hallituksen jäsenten lupa tms.? Hiekkalaatikko on ilmestynyt yleiselle pihalle ilman, että allekirjoittaneelle (joka ei ole hallituksessa) olisi millääntavalla asiasta ilmoitettu/kysytty tms.

6

1260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mene&tiedä

      Kyllä hallituksella on lupa pienimuotoisia hankkeita päättää ja voinut katsoa, että hiekkalaatikko olisi sellainen. Tosin ihmettelen, miksi asiasta ei ole yhdessä keskusteltu ja suunniteltu. Nykyään on niin valtavan tarkat ohjeet lasten leikkialueista ja niiden turvallisuudesta, eikä mitä tahansa hiekkaakaan saa käyttää. Samoin hiekkalaatikko hallitsee maisemaa etenkin, jos sitä ei hoideta ja lelut jäävät lojumaan koko kesäksi minne sattuu.

    • lj läjm äljm ljm

      Ei.

      Kyllä tollanen on yhtiökokouksessa päätettävä asia. Lisäksi tulee helpolla rakennusluvat vastaan. Jos paikka ollut nurmikkoa ja se muutetaan leikkipaikaksi, ei onnistu ilman lupaa. Hiekkalaatikkoa ei nyt lasketa rakennukseksi, mutta tuo yhteiskäytöstä muuttaminen erikoiskäyttöön, se ei niin vain onnistukkaan. Lisäksi leikkipaikoilla tarkat vaatimukset.

      Kandee alkaa katseleen uutta asuntoa. Tuollainen taloyhtiö, missä asukkaitten kanssa ei edes keskustella yhteisistä asioista, se on miina, se räjähtää vielä.

      Meillä räjähti, just sen takia, että taloissa kourallinen kakaroita, joille yrittivät suunnitella isot ja hienot leikkipaikat. Noin 90% asukkaista sellaisia, että ei leikki-ikäisiä lapsia. Kyllä yhteisillä alueilla pitää olla hyötyä kaikille, ei vain parille perheelle. Yhtiö jaetaan nyt.

      Mainittakoon, naapurissa sijaitsevassa kerrostalossa purettiin leikkipaikat ja laitettiin nurmikko tilalle. Syy, hissitön talo, vain muutama leikki-ikäinen. Päättivät, että alakerran leikki-ikäiset, voi ihan hyvin viedä leikkimään leikkipuistoon ja suunnittelevat nyt grillikatosta siihen nurmikolle.

      Mutta ei niitä hiekkalaatikoita noin vain saa rakentaa. Periaatteessa, jos päätös hallituksen, voi yhtiökokouksessa vaatia vastuuvapauden myöntämistä jättämistä. Syy, hallitus toiminut osakkaiden etujen vastaisesti ja aiheuttanut asuntojen arvon laskua, sekä osakkaille tarpeetonta kulunkia vastikkeeseen, tarpeettoman aja asiantuntemattoman rakentelun takia.

      Ja tätä asiaa ei sitten kannata tiedustella hallituksesta tai isännöitsijältä, sen tietää, mitä ne vastaa, kysy kiinteistöliitosta tai joltain lakimieheltä.

    • jyrcelö

      Haittaako sua lasten hiekkalaatikko vai se että just sulta ei kysytty. Antakaa lasten leikkiä.

    • kaikilletilaa

      EIkös hieno leikkipaikka lapsille lisää koko yhtiön jälleenmyyntiarvoa?

      Minulla ei ole lapsia. Silti minun puolestani saavat tehdä vaikka kolme uutta hiekkalaatikkoa. Leikkipaikat pitää lapset poissa parkkialueelta, mikä lisää kaikkien turvallisuutta.

      Onneksi meidän taloyhtiössä on jo rakennusvaiheessa tehty kunnon iso leikkipaikka hiukan syrjempään, ettei kukaan häiriinny eikä lapset pääsee juoksemaan tielle tai parkkipaikalle. On vielä fiksusti laitettu sellaiseen kohtaan, missä on vähän kallionrinnettä yms. luonnon muotoja leikkipaikoiksi.

      Tarvii ne lapsetkin jonkun paikan, onhan se niidenkin koti. Ja jos ei sellaista ole, niin ne leikkii parkkipaikalla. Yksi hiekkalaatikko, muutama keinu ja liukumäki nyt ei sellaista summaa maksa, ettäkö se kenenkään taloutta taloyhtiössä kaataisi.

      • hn öbh öh öhn

        Ei lisää

        Suomen kotitalouksista 40% prosenttia on sinkkuperheitä. Kahdenhengen talouksia on yli 39 prosenttia. Isommista perheistä vain osa on sellaisia lapsiperheitä, joissa on alle kouluikäisiä lapsia.

        Lapsiperheet pieni marginaali ostajakunnasssa. Hiekkalaatikko pihalla ei ole hyvä asia, se kertoo häiriöistä ja lisäksi sen maksavat enimmäkseen ne, joille ei ole sillä mitään käyttöä.

        Grillikatos pihassa kertoo, että asukkailla on yhteistä tilaa ja kaikki pystyvät käyttämään hyväkseen itse omistamiaan a maksamiaan alueita.

        Ai niin. Tärkein asia asuinalueilla alkaa olemaan esteettömyys, pian puolet suomalaisista on eläkkeellä pian. Pitääpi olla tukikaiteita, ajoliuskoja, portaattomia rappuja... Vanhoja ihmisiä varten. Ikääntyvien ihmisten huomioon ottamiminen on nykyisin asuntokaupassa se kaikkein tärkein asia. Ne niitä asuntoja hankkii, jotka niitä itsellensä hankkii. Lapsiperheet ei hanki asuntoa itselleen vaan kakaroilleen. Jotka hankkii asunnon itselleen, hankkivat omakotitalon.

        Lapsiperheitä ei asunto-osakeyhtiöissä katsota hyvällä. Aivan liian kalliita elätettäviä.


    • Näin on.

      Yhtiökokous päättää määräenemmistöllä. Epämääräisillä rakennennuksilla koko yhtiön asuntojen arvoon vaikuttava merkitys. Yhteiset piha-alueet kirjaimellisesti yhteisiä, ei niitä kukaan voi omia itselleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9766
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2857
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      172
      2647
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2059
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1647
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      15
      1505
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      12
      1468
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe