Mikä on PERHE?

perheellinenn

Ketjuja hämmentyneenä olen selannut... Ketä teidän mielestä kuuluu perheeseen eron jälkeen, ja kenen perheeseen?
Vanhemmat kuuluvat toki lasten perheeseen. Mutta kuuluvatko ex-puolisot toistensa perheisiin, eivät kai?
Entäs uudet puolisot lasten perheisiin? Kyllä kai?

Miksi täällä puhutaan perheestä yksikkönä, johon kuuluu lapset ja exät, eihän ne enää ole mikään perhe o_O

101

696

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sateenkaariperhe

      Perheitä on nykyisin monenlaisia, yleensä kaksi aikuista ja yhteisiä, tai vaan toisen tai toisen lapsia ja sitte sateenkaariperheitä ns. homo ja lesbo perheitä joissa lapsia joko jommankumman tai adoptoituja.Yksinhuoltaja perheitä on myös paljon.
      Ex-puolisot ei kuulu toistensa perheisiin, eiväthän he asu samassa taloudessa.
      Yleensä se on yhteiskunnallisesti perhe, kun on yhteinen talous ja sama osoite, olkoon sitte homo/lesbo tai hetero pariskunta lapset.

    • suku yhä tallessa

      Meillä kaikki kuuluu sukuun ihan samoin kuin ennen minun ja exäni eroa, kukaanmuu ei ole poistunut suvustamme. Anopit ja apet yhä elämässämme mukana. Miksei olisi, jos yksi luovuttaa, ei kaikista erota.

      Meillä ihana suku, miestä ei ole näkynyt, katosi kun pieru saharaan.

      • suku on pahin.

        Nyt oli kyse perheistä ei suvuista.


      • tänttäääätätättät
        suku on pahin. kirjoitti:

        Nyt oli kyse perheistä ei suvuista.

        Suku on yleensä samaa perhettä, vaikkei asukkaan yhdessä, noin kuvainnollisesti. Perhe on se, jotka asuu yhdessä, mutta perheeksi voi käsittää läheiset sukulaiset.

        Meillä on hyvä suku.


    • Meidän perhe

      Meidän perheeseemme kuuluvat aviomieheni, minä, yhteiset lapsemme sekä lapset miehen edellisestä liitosta. Miehen ex ei kuulu meidän perheeseemme, ei hän elä meidän kanssamme perhe-elämää eikä ole osa arkeamme. Hän kuuluu toki lastensa perheeseen, mutta ei meidän perheeseen, kuten en minäkään eikä aviomieheni hänen perheeseensä.

    • onnen ydinperhe

      Meidän perheeseen kuuluu minä ja lapset meidän ex-mies, mutta ei hänen naisensa eikä naisen sukulaiset.. emme ole tätä naista edes nähneet, mutta se on asian paras asia, sitten mun vanhemmat, mun appivanhemmat ym sukulaiset siltä puolen. Tädit, sedät, enot serkut kummit ym ym... kauhee kaarti...

      Mies kuuluu osittain meidän perheeseen, mutta ei missään nimessä hänen seurustelusuhteensa eikä niiden sukulaiset, koska he ei asu meillä. Mekään emme mene tämän suhteen kotiin, niin ei hänkään saa tulla meille.

      Meillä erinomainen suku, kaikki tukee toisiaan ja isot sukukokoukset.

      • Ymmärrätkö?

        mutta ei missään nimessä hänen seurustelusuhteensa eikä niiden sukulaiset, koska he ei asu meillä......tähän tarttuen ei myöskään ex-miehesi, sun vanhemmat, sun appi vanhemmat ym sukulaiset, tädit, sefät enot, serkut, kummit ym ym EIVÄT kuulu perheeseen, koska he kaikki tuskin asuvat sinun luona.
        Sukulaisuus on täysin eri asia kuin perhe.


      • onnen perhe
        Ymmärrätkö? kirjoitti:

        mutta ei missään nimessä hänen seurustelusuhteensa eikä niiden sukulaiset, koska he ei asu meillä......tähän tarttuen ei myöskään ex-miehesi, sun vanhemmat, sun appi vanhemmat ym sukulaiset, tädit, sefät enot, serkut, kummit ym ym EIVÄT kuulu perheeseen, koska he kaikki tuskin asuvat sinun luona.
        Sukulaisuus on täysin eri asia kuin perhe.

        meille ei tulla, naikkoset ei kulu miejän perheeseem, eikä häne suku.
        Me olemme onnen perhe.


    • iloinen perhe

      Perhe on eron jälkeen vain lapset ja äiti, mies ei kuulu perheeseen eikä hänen mahdolliset naissuhteensa, millään muotoa.

      Perhe on se ketkä asuvat yhdessä ne biologiset jäsenet, ei sivusta tulleet kiipijät ja onnen onkijat. Lapsella ei ole kuin yksi perhe.
      Monesti mies haluaa kuulua vielä ex vaimon perheeseen, mutta ei kuulu. Kun mies lähtee, hän on yksin, eikä kuulu mihinkään.

    • näin on oikein

      PERHE = äiti ja lapset eronjälkeen
      ja isä, äiti ja lapset kun ollaan avioliitossa.

      Eron jälkeen miehen mahdolliset suhteet ovat ulkopulisia, eikä heitä lasketa meihen ex perheen jäseniksi. Vain biologinen suku on yhtä, muut vieraita.

    • voevoevvv

      Mikä tää lissuhöpötys taas täällä on... Kukaan nainen ei haluu ukkonsa exän perheeseen kuulua, ei suin surminkaan.
      Ukon lasten perheeseen uusi nainen kyllä kuuluu.
      Ei auta lissujen itkut siinä tilanteessa, hähhääh.

      • jäitkö toiseksi?

        Meillä lapset ei ole koskaan nähnetkään isän anikkosia, koska emme riskeeraa mitään. Emme halua olla hukuttuja, jos haukkuu, niin sitten sillai ettemme tiedä. Emme halua mennä heille kylään emmekä halua heitä meille.

        Miksi sua suututtaa se, että sun lapset joutuu pakolla näkemään ja sanomaan sun miehen uutta naista rakkaaksi äidiksi, ja jätti sut?? Oma on vika.


      • ydin perheen äiti

        Meillä laspset ja minä emme ole koskaan tavanneet ex miehen naisia, emme ole halunneet emmekä alistuneet moiseen häpeeseen.

        Siksi lapsemme ovatkin erityisen ihania, kun kukaan vieras ja täysin ulkopuolinen ihminen ei ole päässyt lapsiamme haukkumaan ja kiusaamaan.

        Olisi järkyttävää, jos minä, lasten äiti olisin joutunut luopumaan omista lapsistani jonkun täysin vieraan naikkosen tähden. Lapseni ei tuntisi minua kun vastaan tulisivat enkä minä heitä. Hirmuinen ajatuskin...olisi lapsenimenneet pilalle siinä sotkussa. Kun mies hyllkäsi lapset ja perheenrikkoja rikkoi perheemme, sai mies ansionsa mukaan, kun nyt lapset ja lastenlapset ei halua olla miehen kanssa missään tekemisissä.

        Olisin surun murtama, jos lapset olisvat valinneet isän ja vieraat naikkoset elämäänsä ja jättäneet minut. Mutta onneksi ymmärsivät että olen se, joka välittää ja joka ei hylkää.

        En ymmärrä mihin jotkut tarvivat ex miehen naikkosia?? ME emme ole koskaan heitä kaivanneet. Emme halua sotkuja elämäämme.


    • Älyä mukaan

      Ap laittoikin oikein haastavan kysymyksen.

      On olemassa ydinperhe, joka on avioliitossa ja lapset ovat puolisoideoiden yhteisä lapsia. Tässä perheessä lapilla on aina kaikkien parasta olla, vaikka olisikin pieniä riitoja.

      Sitten on eroperhe, jossa ei ole vielä uutta aikuista, vaan äiti tai isä lasten kanssa, lapset sopimuksen mukaan toisen vanhemman luona, on lapselle jo varsin vaikeaa kulkeminen ja ainainen varominen, mitä missäkin voi puhua.

      Sitten on perhe jossa on isän tai äidin uusi suhde muuttanut saman katon alle. Tämä lapsesille suoranainen väkivalta, tämä uusi saattaa luulla korvaavansa oikean äidin tai isän, mitä hän ei lapselle koskaan ole. Tämähän on tullut perheeseen äidin tai isän leikkikaveriksi makuuhuoneeseen.
      Sitten vielä mahdolliset uuden suhteen lapset vierailevat, pitääkö heille luovuttaa omat huoneensa tai olla pakosti heidän kanssaan. Saavatko leikkiä lapsen esim toiselta vanhemmalta saamilla leluilla, hirvittävää. Lapsella ei ole oikeastaan enää mitään kotia tai mitään omaa.
      Sitten vielä täällä iletään kirjoittaa, että kyllä lapset pärjää hyvin, oletko koskaan heiltä kysynyt ja saavatko he vastata totuuden mukaan, vai täytyykö pelon vallassa puhua muuta kuin ajattelee.

      Kyllä on nämä uudet suhteet täysin perseestä.

      • näin meillä tehdään

        Yleensä ne isän naiset pilaa loputkin lasten ja isän suhteesta puhumattakaan ex vaimosta. He ovat katkeria että pelkäävät, siksi yrittävät kaikin keinoin ajaa ex perheen pois. Harmillista että lapset kärsii eniten. Uuden miehen saa, mutta isää ei saa.

        Meillä ei ole koskaan ex mieheni naiset käyneet kylässä, emmekä luonan tähden haluakkaan. Emme edes mene sinne kylään, sillä siihen emme alistu.


    • foifit

      Onneks mä oon pitäny huolen Lissut ja muut, ettei mun mies ole MISSÄÄN tekemisissä sekopääexänsä kanssa. Just tollane höyrypää ku tekin, ketkä hoette isin uusista naikkosista jne. Ei ihmekään, että teidät on jätetty. Kuka tahansa NAIKKONEN on parempi ku te.

      • 5555666666666

        Lissu sinä se olet se, joka on vienyt lapsiltasi isän, kun et ole antanut lasten mennä isälleen.
        Isä ei ole tehnyt mitään väärää eikä isän uudet puolisot. Ainoastaan sinä, kun olet erottanu lapset isästään.


      • ydin perheen äiti
        5555666666666 kirjoitti:

        Lissu sinä se olet se, joka on vienyt lapsiltasi isän, kun et ole antanut lasten mennä isälleen.
        Isä ei ole tehnyt mitään väärää eikä isän uudet puolisot. Ainoastaan sinä, kun olet erottanu lapset isästään.

        En tiiä oonko lissu vai ei, mutta vastaan kuitenkin.

        En ole isää keiltänyt koskaan lapsilta, vain isän naikkoset, jotka ei kuulu meidän elämään. Emme halua enempää sotkuja elämäämme, mitä ne perheenrikkojat ovat tehneet.
        Mutta se on totta, että äiti on aina syyllinen teki hänmitä tahansa ja miehen onglemat on exän vika sekä tämän uuden naisenkin suuret ongelmat on exän vika! Se onkin omituinen juttu.

        Miehen naikkoset esti miestä laspia tapaamasta ja minua koska oli niin epätoinen ja koki meidät uhkaksi. Miehen oli pakko valita joko naikkoset tai lapset, tottakai lapsettomat naikkoset voittaa lapset.

        Nyt mies kärsii kun lapset hylkäsi isän. Mutta se oli ihan oikein.


    • 220711

      Mun perheeseen kuuluu mies, poika edellisestä liitosta ja tyttö nykyisestä liitosta. (Miehellä ei ole muita lapsia.)
      Pojan isän perheeseen kuuluu vaimo, lapset edellisestä liitosta ja poika.
      Emme siis ex:n kanssa kuulu samaan perheeseen mutta poika kuuluu molempien perheisiin.

    • yxmuzi

      Miltähän eronneitten ja uusia suhteita perustaneiden ihmisten lapsesta tuntuu, kun koulussa pyydetään piirtämään oma perhe, kirjoittamaan perheestään jne.? Kun aikuisetkaan eivät osaa määritellä perhettä.
      Kissat ja koiratkin lasketaan nykyään usein perheeseen kuuluvaksi.

      • yksi perhe kaikilla

        Lapsia aivan varmasti hävettää. Luulen että ne piirtää vain äidin ja saraukset, isä jätetään suosiolla pois, onhan hän jättänyt perheensä ettei kuulu siihen enää.

        Lapset saavat niin väärän kuvan perheestä, jos heille ei sitä määrittele, sillä kellään ei ole oikeasti kahta perhettä, sitä on turha uskotella lapsille, että kuuluisi isän perheeseen, sillä eihän sitä oo, isä on kyläpaikka.

        Meillä ei edes ole sitä, isä hylkäsi lapsensa pienenä, ja nyt lapset eivät tunne isäänsä enää, hylkäsivät hänet.


      • UP-äiti

        Kyllä minä osaan määritellä oman perheeni, siinä ei ole mitään epäselvää. Lapsenikin osaa kertoa ketä perheeseen kuuluu.
        Aikalailla kärjistät vastauksesi.


      • eläinrakas uusperhe

        Kissat ja koirat ovat perheen lemmikkiperheen jäseniä.
        Nämä elukat on koko perheelle tärkeitä.


    • ei meillä kuulu

      Kyllähän lapse sanoo mitä heidän suuhunsa laittaa. Aikuisista on kiinni, millaiseksi lasten perhe muodiostuu. Jos he sanovat lapselle,e ttä naapurin setäkin kuuluu perheeseen niin heistä se kuuluu sitten.

      • Lissulle

        Ai meidän kaikkien muiden lapset sanovat mitä heidät pakotetaan sanomaan? Meidän kaikkien muiden lapset eivät osaa ajatella omilla aivoillaan ja olla itsenäisiä? Vain ja ainoastaan sinun lapsesi Lissu, sanovat mitä oikeasti ajattelevat (isänsä naikkosista ja uusperhe elämästä) ja mitä mieltä itse ovat niinkö? Kyllä olet vammainen jos todellakin luulet niin, sinun lapsissa nimenomaan puhuu SINUN ääni ja SINUN ajatukset Lissu. Sinun jos kenen lapset on aivopesty isäänsä vastaan.


    • Vastaus....

      Perhe on ne ihmiset jotka asuvat yhdessä.
      Ei ex ole perhettä.

      Wikipedia määrittelee perheen näin:

      Perheen muodostavat yhdessä asuvat avioliitossa tai avoliitossa olevat tai parisuhteensa rekisteröineet henkilöt ja heidän lapsensa, jompikumpi vanhemmista lapsineen sekä avio- ja avopuolisot sekä parisuhteensa rekisteröineet henkilöt, joilla ei ole lapsia.[1]
      Tavallisimmillaan perheeseen kuuluu kaksi eri sukupuolta edustavaa henkilöä sekä heidän mahdolliset jälkeläisensä eli lapset. Mikäli lapset ovat alle 18-vuotiaita, eli eivät ole täysi-ikäisiä, perhettä kutsutaan lapsiperheeksi.[2] Jos henkilöllä on lapsia, häntä kutsutaan äidiksi tai isäksi. Äiti ja isä elävät yhdessä joko avioliitossa tai avoliitossa. Nykyisin myös kaksi samaa sukupuolta olevaa henkilöä tai yksinhuoltaja ja lapsi (tai lapset) voivat muodostaa perheen.

      • ex ex ex ex ex ex ex

        Miksi kaikille uusioille on kauheen tärkeetä aina sanoo EX EI OLE PERHETTÄ!!! Ihan kuin se olisi kaikista tärkeinasia!! Tai sitten heillä onkauhee pelko!

        SITÄ JAKSETAAN JANKUTTAA... HEH.. PELKOA SE ON..

        Eihän se ex mieskään kuulu ex vaimon ja lasten perheeseen.


      • olet säälittävä
        ex ex ex ex ex ex ex kirjoitti:

        Miksi kaikille uusioille on kauheen tärkeetä aina sanoo EX EI OLE PERHETTÄ!!! Ihan kuin se olisi kaikista tärkeinasia!! Tai sitten heillä onkauhee pelko!

        SITÄ JAKSETAAN JANKUTTAA... HEH.. PELKOA SE ON..

        Eihän se ex mieskään kuulu ex vaimon ja lasten perheeseen.

        Kuule ääliö, asiaa aloittaja kysyi ja siihen vastasin. En tosin odotakkaan että sun kaltainen idiootti sitä tajuaisi.
        Oot sä kyllä mielisairas, ei oo onnistuneet sitten lääkärit löytämään sulle oikeita lääkkeitä.
        Toisaalta säälin sua. Sulla raukalla kun ei ole elämää. On sitten kesä tai talvi, pyhä tai arki niin vittuilet täällä ihmisille. Moni tuollaista elämää viettänyt on itse sen lopettanut....


    • ex on ex

      Nimenomaan kirjoitetaan, että EX EI OLE PERHETTÄ, oli se ex sitten nainen tai mies.

      Sinulla on käsittämätön viha uusperheiden naisia kohtaan. Suosittelisin käymään jossain ammattiauttajalla purkamassa tätä vihaa, jota ihan syyttä suotta kohdistat kaikkiin naisiin, vain sen vuoksi että omalla ex-miehelläsi on uusia naisia, etkä sinä pysty sitä asiaa sulattamaan.

      Minun perheeseeni kuuluvat aviomieheni, poika minun edellisestä liitostani sekä mieheni ja minun yhteiset lapset. Ex-mieheni ei kuulu perheeseeni enää, mutta hän kuuluu toki yhteisen poikamme perheeseen.

      • yxmuzi

        Aikuisen on helpompi määritellä perheensä kuin lapsen.
        Kuuluuko edellisestä liitostasi syntynyt poika nykyisen miehesi perheeseen? Entä isänsä perheeseen?
        Ennen puhuttiin isä-, äiti- ja lapsipuolista, nyt pitää ottaa pienemmät murtoluvut käyttöön.


    • onnenllinen äiti

      Meidän perheeseen kuuluu sukumme molemmin puolin, ja tottakai lapset, mutta ei ex mies eikä hänen naiset ym kakarat.
      Lapsemmekaan ei hyväksy isän naisia, joten hänkin on mennneen talven lumia lastemme mielessä.
      Meille oli itsestään selvää, ettei ex isän ja ex mieheni naiset kuulu meidän sukuun eikä perheeseen. Emme edes ole heitä nähneet emmekä edes halua. Ei mitään virkaa.

    • äitipuolikuu

      Joku kysy ketä lapsi sitten piirtää koulussa kun pitää piirtää perhe. Mun miehen lapsi piirtää aina äitinsä, isänsä eli mun miehen ja mut sekä mun ja miehen yhteisen lapsen eli hänen siskopuolensa.
      Äidillään ei ole uutta miestä, jos ois ja tykkäis siitä, varmaan piirtäis senkin.
      Eli sen lapsen perhe on ainakin kahdessa kodissa, äitilässä äitinsä, meillä isä, minä ja siskopuoli.

      • töhrörökdaödkjaö

        Noinko koville ottaa kun ei ole omaa perhettä? Mutta heräilehän unistasi, ei se lapsi ainakaan sua piirrä, kyllä se on OMA SUKU, et sinä, joita kuvassa esiintyy, jos nyt koulussa enää sukua piirretään... heh.. voi sua.


      • yxmuzi

        Nythän on ehdotettu moniavioisuutta sallittavaksi. Korkea aika onkin. Lapsikin sen ymmärtää!


      • Lissulle terapiaa
        töhrörökdaödkjaö kirjoitti:

        Noinko koville ottaa kun ei ole omaa perhettä? Mutta heräilehän unistasi, ei se lapsi ainakaan sua piirrä, kyllä se on OMA SUKU, et sinä, joita kuvassa esiintyy, jos nyt koulussa enää sukua piirretään... heh.. voi sua.

        Jos luet kirjoittajan viestin uudelleen, niin huomaat kyllä että hänellä on oma perhe (kirjoittaa itsensä ja miehensä yhteisestä lapsesta), jota on myöskin rikastuttamassa miehen lapsi edellisestä liitosta.
        Sinulla taitaa olla tosi paha luki- ja kirjoitushäiriö, et ymmärrä, etkä sisäistä kirjoitettua tekstiä oikein. Oletko hakenut siihen apua, vielä aikuisenakin voidaan korjata ko. häiriötä.

        Miksi väität jokaista hyvää ja onnellista tekstiä keksityksi? Vain ikävät ja surulliset viestit ovat mielestäsi totta. Tämä kertoo toisesta ongelmastasi, joka on kieltäminen, joka johtuu taasen suuresta vihasta ja katkeruudesta sinussa. Ja nämä taasen johtuvat asioista, mitä olet omassa elämässäsi joutunut kokemaan.S iihenkin saa terapia hoitoa.


    • Moniavioisuus

      Moniavioisuuskin on parempi vaihtoehto, kuin tämä nykyinen ex ja ex ja ex ja lapseilla ei enää minkäänlaista kotia tai äitiä ja isää. Sillä nämä ovat alentuneet älyssään alemmaksi lapsiaan ja leikkivät uuden suhteen kanssa kikenlaisia leikkejä, ihan sääsdyllisä mutta myös jotain muuta jossa älykkyystaso on nollaantunut.

      • yxmuzi

        Moniavioisuuttahan harjoitetaan aivan yleisesti. Täällä Suomessa se tosin eroaa sikäli muslimimaissa harjoitetusta, että muslimimaissa voi ottaa vain niin monta vaimoa kuin on varaa elättää, ja isän on huolehdittava lapsistaan. Täällä voi jättää edellisen perheensä kuin koira jätöksensä, jos uutta löytyy.


      • muttei ääliö
        yxmuzi kirjoitti:

        Moniavioisuuttahan harjoitetaan aivan yleisesti. Täällä Suomessa se tosin eroaa sikäli muslimimaissa harjoitetusta, että muslimimaissa voi ottaa vain niin monta vaimoa kuin on varaa elättää, ja isän on huolehdittava lapsistaan. Täällä voi jättää edellisen perheensä kuin koira jätöksensä, jos uutta löytyy.

        Ei ole moniavioisuutta jos eroaa ja perustaa uuden parisuhteen, tuon nyt tajuaa tyhmempikin.


      • yxmuzi
        muttei ääliö kirjoitti:

        Ei ole moniavioisuutta jos eroaa ja perustaa uuden parisuhteen, tuon nyt tajuaa tyhmempikin.

        Etkö tosiaan ole koskaan kuullut peräkkäisestä moniavioisuudesta (serial polygamy)?


    • YDINPERHE

      perhe on äiti, isä ja heidän yhteinen/-set biologiset lapset ! Muut ovat uusperheitä, sateenkaariperheitä, jotain perheitä...Turha yrittää keksiä pyörää uudestaan !!!

      • ota lääkkes, purkill

        Itsekin kirjoitat, uusperheiä, sateenkaariperheitä.
        Tässä ei kysytty mikä on YDINperhe vaan mikä on perhe.
        Vittu että sä olet kusipää


      • Sisso, se on näin
        ota lääkkes, purkill kirjoitti:

        Itsekin kirjoitat, uusperheiä, sateenkaariperheitä.
        Tässä ei kysytty mikä on YDINperhe vaan mikä on perhe.
        Vittu että sä olet kusipää

        Ei ole olemassa muuta kuin YDINPERHE! Muut ovat keksimällä keksittyjä yhdessä asumisen muotoja, joilla ei ole perheen kanssa mitään tekemistä.

        Ei ole perhe semmonen jossa asuu lukematon määrä ihmisiä, jotka eivät ole sukua keskenään, ei se ole perhe!! PERHE ON SUKULAISUUSSUHDE!!!!

        Perhe on sen verran ylempiarvoinen asia, ettei pidä sekottaa kaikkia yhdessä asumisia perheen nimikkeen alle.


      • Perhe=ydinperhe
        ota lääkkes, purkill kirjoitti:

        Itsekin kirjoitat, uusperheiä, sateenkaariperheitä.
        Tässä ei kysytty mikä on YDINperhe vaan mikä on perhe.
        Vittu että sä olet kusipää

        Etkö sä tiedä mikä on perhe???

        Isä äiti ja yhteiset lapset.
        Muita perhe nimikkeen alla olevia ei ole.
        Yhdessä voi asua vaikka puoli kaupunkia, mutta se ei ole perhe.

        Turha kinata pivänselvästä asiasta, jos ei tiedä mikä on perhe, kannattaa ottaa selvää, ja miettiä sitten vasta perustaako vai ei, ei pidä syöksyä suinpäin semmoiseen, mistä ei tiedä yhtään mitään.


      • lissu on ääliö
        Perhe=ydinperhe kirjoitti:

        Etkö sä tiedä mikä on perhe???

        Isä äiti ja yhteiset lapset.
        Muita perhe nimikkeen alla olevia ei ole.
        Yhdessä voi asua vaikka puoli kaupunkia, mutta se ei ole perhe.

        Turha kinata pivänselvästä asiasta, jos ei tiedä mikä on perhe, kannattaa ottaa selvää, ja miettiä sitten vasta perustaako vai ei, ei pidä syöksyä suinpäin semmoiseen, mistä ei tiedä yhtään mitään.

        BLAAA BLAAA BLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA


      • Alli Kollinen
        Sisso, se on näin kirjoitti:

        Ei ole olemassa muuta kuin YDINPERHE! Muut ovat keksimällä keksittyjä yhdessä asumisen muotoja, joilla ei ole perheen kanssa mitään tekemistä.

        Ei ole perhe semmonen jossa asuu lukematon määrä ihmisiä, jotka eivät ole sukua keskenään, ei se ole perhe!! PERHE ON SUKULAISUUSSUHDE!!!!

        Perhe on sen verran ylempiarvoinen asia, ettei pidä sekottaa kaikkia yhdessä asumisia perheen nimikkeen alle.

        Niin siis sinulla on "keksimällä keksitty yhdessä asumisen muoto", kun asut lastesi kanssa ilman lasten isää. Voi raukkaa....
        Pss. Minä en ole sukua keskenäni aviomieheni kanssa (sukurutsaus on laissa kielletty).
        Sukua keskenään ovat ne joissa virtaa samaa verta, samat geenit, sama dna.


      • sukurutsaus hyi hel.
        Sisso, se on näin kirjoitti:

        Ei ole olemassa muuta kuin YDINPERHE! Muut ovat keksimällä keksittyjä yhdessä asumisen muotoja, joilla ei ole perheen kanssa mitään tekemistä.

        Ei ole perhe semmonen jossa asuu lukematon määrä ihmisiä, jotka eivät ole sukua keskenään, ei se ole perhe!! PERHE ON SUKULAISUUSSUHDE!!!!

        Perhe on sen verran ylempiarvoinen asia, ettei pidä sekottaa kaikkia yhdessä asumisia perheen nimikkeen alle.

        Oliko sun exäsi sun sukulainen, ehkä serkku tai pikkuserkku?
        En tajuu, miksi mennään avioon sukulaisen kanssa, kun maailma on ihmisiä väärällään.


    • Kuvottaa koko uusper

      Toivon teiltä uudet suhteet, että ymmärrätte tulleenne tähän perheeseen aikuisen ihmisen seuraksi ja mahdollisesti seksin saamiseksi, josku jopa toisen omaisuuden saamiseksi käyttöönne, katon päänne päälle, mitä kummallisempi syitä löytyy, harvoin aitoa rakkautta.
      Teidän kummmankaan aikaisemmat lapset eivät ole mitään sukua teille , eivätkä tarvitse teistä isää tai äitiä, sillä heillä on ne jo olemassa. Joten älkää edes yrittäkä työntyä näiden lasten elämään millään tavalla.

      Ja älkää missään nimessä enää tehkö niitä yhteisä lapsia, Lapsen teko syystä että tämä kasa pysyisi koossa ja kauheinta. Ette tarvitse yhtään lasta lisää, kun pitäisitte edes naoäistä aikaisemmista lapsista, huolta, jotta heidän ei tarvitsisi valvoa öitä kuunnellen riitoajanne ja pelätä sitä, milloin teitetään minnekin ja jätetään yksin , kun pitää niissä baareissa rällätä.

      • näinuskon

        Uusilla suhteilla ei oo muuta tarkoitusta kuin rikkota toisten perhe, kun itsellä sitä ei ole, ei muillakaan saa olla. Sitten kun perhe on hajoitettu, voikin alkaa estää isänja lasten tapaamisia sotkea, ja sitten pitää saada ex puolisoiden välit rikki totaalisesti.
        Siivellä eläjiä suurin osa.


      • lissu on ääliö

        BLAAAAAAAAAAAAAA BLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA


    • Jaska Jokusen vaimo

      Mietin, et miksiköhän normaali ero perhe yleensä puhuu niin paljon miehen uusista suhteista perhepalstalla? Periaatteessa ne uusiot eivät ole osa miehen ja exän perhettä ja näin ollen heillä ei ole mitään valtaa koko asiassa.
      Mutta hokasin, että eihän ne ex vaimot ja miehet sitä asiaa otakkaan esille, vaan nämä uusikot! He haluavat itse sitä näkyvyyttä, kun ei muuten ole puheenaihe siinä suhteessa.
      Heidän systeemi on haukkua tätä miehen perhettä, vaikka heidän pitäisi keskittyä siihen suhteeseen, eikä miehen lasten ja exän mollaamiseen. Se näyttää vaan olevan se tärkein asia.
      Siksipä juuri, sekään suhde ei toimi, kuin kulissessa.
      Suhde ei toimi, jos haukkuu kaikki muut ympäriltä, suhde ei toimi jos sitä ei hoida, mutta tärkeitähän onkin deletoida entinenpois miehen elämästä lapsineen, jotta pääsee pätemään.

      • lissu on ääliö

        BLAAAAAAAAAAAAA BLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA BLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA


      • Lady Love
        lissu on ääliö kirjoitti:

        BLAAAAAAAAAAAAA BLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA BLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

        Oliks kuppiloissa noin tylsää..???


    • Pysy lestissä

      Perhe on vanhemmat ja lapset, uusioperhe on perseestä, sillä siinä on tultu vain seksin hakuun aikuiselle, et ole tullut lasten vuoksi, etkä ole muuta kuin panomies tai nainen ja pysy lestissäsi, äläkä vaadi muita oikeuksia.

      • minun perheeni

        Mikä ihme sinut on saanut vihaamaan uusperheellisiä näin valtavan paljon? Et edes itse ole uusperheellinen, tuomitset sen, ja ylistät ydinperheitä, vaikket itsekään enää elä sellaisessa. Sinä olet yksinhuoltaja.

        Minäkö olen naimisissa aviomieheni kanssa vain seksin vuoksi, olen pelkkä "panonainen" eikä minulla ole oikeuksia? Miten voit yleistää näin karkeasti ja haukkua ihmisiä, joista et tiedä yhtään mitään? Aina tuomitset nämä ex-miehesi "naikkoset", koska he vain haukkuisivat, mutta itse vietät päiväsi täällä keskustelupalstalla haukkumassa ihmisiä. Kaksinaamaisuuttako?

        Minä olen ollut mieheni kanssa avioliitossa jo vuosia, ja meillä on 3 yhteistä lasta. Miehellä on myös entisen avopuolisonsa kanssa poika, joka on tärkeä osa perhettämme. Minäkö olen mielestäsi aviomiehelleni vain pano? Olemme olleet pidempään yhdessä kuin mieheni oli entisensä kanssa, meillä on 2 lasta enemmän ja olemme menneet naimisiin, toisin kuin mieheni entisen avopuolisonsa kanssa. Miehen ex on asiallinen, emmekä puutu toistemme elämään (luojan kiitos hän ei ole sellainen kuin sinä). Hän on myös tahollaan naimisissa.

        Meidän perheeseemme kuuluvat aviomieheni ja minä sekä kaikki 4 lasta. Kun mieheni poika piirtää perheen, hän piirtää sen tällä kokoonpanolla ja jättää äidin pois. Kun hän piirtää perheen äitinsä luona, hän piirtää äitinsä, tämän miehen ja miehen pojan, ja jättää isänsä ja minut pois. Näin poika itse perheensä käsittää, emme ole häntä piirtämisessä ohjailleet vaan hän saa määrittää perheensä itse.

        Minä en ole eläissäni haukkunut miehen entistä avopuolisoa enkä mieheni poikaa. Ikinä en ole estänyt poikaa tapaamasta isäänsä, vaan tapaamiset ovat jatkuneet täysin ennallaan. Poika on tärkeä minulle, ja erittäin rakas sisaruksilleen. Pojan äiti ei ole estänyt pojan tuloa isänsä luokse kun minä olen paikalla, eikä aviomieheni ole estänyt pojan menoa äidilleen kun tämän mies on siellä. Miksi estäisivätkään? Minä olen mieheni vaimo, ja yhteisten lastemme sekä pojan sisarusten äiti.

        En ole koskaan yrittänyt viedä pojalta äidin paikkaa enkä pakottanut häntä kutsumaan minua äidiksi. Poika kutsuu minua etunimelläni. Hänellä on jo äiti. Samoin äitinsä miestä poika kutsuu etunimellä, ei isäksi. Hänellä on jo isä, aviomieheni.

        Ihmettelen suuresti, miksi et suvaitse erilaisia perheitä. Miksi älähdät heti kun joku kertoo perheensä olevan toisenlainen kuin ydinperhe? Miten se on sinulta pois, jos ihmisillä on erilaisia perheitä? Minun mielestäni perhe voi olla juurikin tasan sellainen kuin kyseisen perheen jäsenet sen itse mieltävät. Paasaat myös verisukulaisuudesta. En minä ole aviomieheni verisukulainen, harvat pariskunnat ovat, sillä sukulaisensa naiminen ei ole tavallista muuta kuin sisäsiittoisissa yhdyskunnissa. Mieheni on silti perhettäni, vaikkei suonissamme virtaakkaan sama veri. Mielestäsi siis kasvatti- tai adoptiolapsetkaan eivät kuulu perheeseensä? Eihän heillä ole verisukulaisuutta kumpaankaan vanhempaansa.

        Jos naapuri kertoo, että hänen perheeseensä kuuluvat isä, isän vaimo, yhteiset lapset, molempien lapset, naapurin Kalle, adoptiolapsi Nigeriasta, kasvattipoika Eero sekä koira, kani ja hevonen, se on minulle ihan ok. Se on sitten heidän perheensä, ja toivon heidän perheelleen kaikkea hyvää ja paljon rakkautta. Minun perheeni on toisenlainen, ja toisen naapurin perhe taas toisenlainen, eikä minulla ole mitään tarvetta väheksyä kenenkään perhettä.


      • avot!
        minun perheeni kirjoitti:

        Mikä ihme sinut on saanut vihaamaan uusperheellisiä näin valtavan paljon? Et edes itse ole uusperheellinen, tuomitset sen, ja ylistät ydinperheitä, vaikket itsekään enää elä sellaisessa. Sinä olet yksinhuoltaja.

        Minäkö olen naimisissa aviomieheni kanssa vain seksin vuoksi, olen pelkkä "panonainen" eikä minulla ole oikeuksia? Miten voit yleistää näin karkeasti ja haukkua ihmisiä, joista et tiedä yhtään mitään? Aina tuomitset nämä ex-miehesi "naikkoset", koska he vain haukkuisivat, mutta itse vietät päiväsi täällä keskustelupalstalla haukkumassa ihmisiä. Kaksinaamaisuuttako?

        Minä olen ollut mieheni kanssa avioliitossa jo vuosia, ja meillä on 3 yhteistä lasta. Miehellä on myös entisen avopuolisonsa kanssa poika, joka on tärkeä osa perhettämme. Minäkö olen mielestäsi aviomiehelleni vain pano? Olemme olleet pidempään yhdessä kuin mieheni oli entisensä kanssa, meillä on 2 lasta enemmän ja olemme menneet naimisiin, toisin kuin mieheni entisen avopuolisonsa kanssa. Miehen ex on asiallinen, emmekä puutu toistemme elämään (luojan kiitos hän ei ole sellainen kuin sinä). Hän on myös tahollaan naimisissa.

        Meidän perheeseemme kuuluvat aviomieheni ja minä sekä kaikki 4 lasta. Kun mieheni poika piirtää perheen, hän piirtää sen tällä kokoonpanolla ja jättää äidin pois. Kun hän piirtää perheen äitinsä luona, hän piirtää äitinsä, tämän miehen ja miehen pojan, ja jättää isänsä ja minut pois. Näin poika itse perheensä käsittää, emme ole häntä piirtämisessä ohjailleet vaan hän saa määrittää perheensä itse.

        Minä en ole eläissäni haukkunut miehen entistä avopuolisoa enkä mieheni poikaa. Ikinä en ole estänyt poikaa tapaamasta isäänsä, vaan tapaamiset ovat jatkuneet täysin ennallaan. Poika on tärkeä minulle, ja erittäin rakas sisaruksilleen. Pojan äiti ei ole estänyt pojan tuloa isänsä luokse kun minä olen paikalla, eikä aviomieheni ole estänyt pojan menoa äidilleen kun tämän mies on siellä. Miksi estäisivätkään? Minä olen mieheni vaimo, ja yhteisten lastemme sekä pojan sisarusten äiti.

        En ole koskaan yrittänyt viedä pojalta äidin paikkaa enkä pakottanut häntä kutsumaan minua äidiksi. Poika kutsuu minua etunimelläni. Hänellä on jo äiti. Samoin äitinsä miestä poika kutsuu etunimellä, ei isäksi. Hänellä on jo isä, aviomieheni.

        Ihmettelen suuresti, miksi et suvaitse erilaisia perheitä. Miksi älähdät heti kun joku kertoo perheensä olevan toisenlainen kuin ydinperhe? Miten se on sinulta pois, jos ihmisillä on erilaisia perheitä? Minun mielestäni perhe voi olla juurikin tasan sellainen kuin kyseisen perheen jäsenet sen itse mieltävät. Paasaat myös verisukulaisuudesta. En minä ole aviomieheni verisukulainen, harvat pariskunnat ovat, sillä sukulaisensa naiminen ei ole tavallista muuta kuin sisäsiittoisissa yhdyskunnissa. Mieheni on silti perhettäni, vaikkei suonissamme virtaakkaan sama veri. Mielestäsi siis kasvatti- tai adoptiolapsetkaan eivät kuulu perheeseensä? Eihän heillä ole verisukulaisuutta kumpaankaan vanhempaansa.

        Jos naapuri kertoo, että hänen perheeseensä kuuluvat isä, isän vaimo, yhteiset lapset, molempien lapset, naapurin Kalle, adoptiolapsi Nigeriasta, kasvattipoika Eero sekä koira, kani ja hevonen, se on minulle ihan ok. Se on sitten heidän perheensä, ja toivon heidän perheelleen kaikkea hyvää ja paljon rakkautta. Minun perheeni on toisenlainen, ja toisen naapurin perhe taas toisenlainen, eikä minulla ole mitään tarvetta väheksyä kenenkään perhettä.

        "Jos naapuri kertoo, että hänen perheeseensä kuuluvat isä, isän vaimo, yhteiset lapset, molempien lapset, naapurin Kalle, adoptiolapsi Nigeriasta, kasvattipoika Eero sekä koira, kani ja hevonen, se on minulle ihan ok. "

        Nimenomaan, miks Lissulla on niin ihmeellinen pakkomielle toitottaa että millanen perhe on oikea ja millanen väärä??? eipä Lissu tähän mitään kommentoinutkaan, aika tyhjentävästi ja hienosti kirjotit.


      • lesboperhe.
        avot! kirjoitti:

        "Jos naapuri kertoo, että hänen perheeseensä kuuluvat isä, isän vaimo, yhteiset lapset, molempien lapset, naapurin Kalle, adoptiolapsi Nigeriasta, kasvattipoika Eero sekä koira, kani ja hevonen, se on minulle ihan ok. "

        Nimenomaan, miks Lissulla on niin ihmeellinen pakkomielle toitottaa että millanen perhe on oikea ja millanen väärä??? eipä Lissu tähän mitään kommentoinutkaan, aika tyhjentävästi ja hienosti kirjotit.

        meilläkin on oikea perhe kaksi äitiä ja molempain lapset tyttö ja poika.


      • Hetero :O
        lesboperhe. kirjoitti:

        meilläkin on oikea perhe kaksi äitiä ja molempain lapset tyttö ja poika.

        Ja tietentahtoen annatte lapsille väärän kuvan elämästä?? Hyi vittu!! Sinäkään lepakko et olisi olemassa, Jos MIES ei olisi sinua aluille laittanut!! HÄPEÄ!!!


      • suvaitsevaisuutta.
        Hetero :O kirjoitti:

        Ja tietentahtoen annatte lapsille väärän kuvan elämästä?? Hyi vittu!! Sinäkään lepakko et olisi olemassa, Jos MIES ei olisi sinua aluille laittanut!! HÄPEÄ!!!

        häpeä ite rasisti ja äärikristitty!


      • lesbo,
        Hetero :O kirjoitti:

        Ja tietentahtoen annatte lapsille väärän kuvan elämästä?? Hyi vittu!! Sinäkään lepakko et olisi olemassa, Jos MIES ei olisi sinua aluille laittanut!! HÄPEÄ!!!

        Mikä ihmeen väärä kuva? Lapsia rakastetaan ihan yhtälailla, kun heteroperheissäkin, ja tiedoksi lesbous/homous ei tartu ja eikä myöskään periinny.
        Vaikka minulla on isä ja äiti niin en voi sille mitään, että olen syntynyt tällaiseksi.
        Olen yhtä arvokas ja ehkä fiksumpikin ihminen, kuin monet heterot ja en ainakaan hauku vähemmistöjä tai enemmistöjä lepakoiksi.


    • äitipuolikuu

      "Noinko koville ottaa kun ei ole omaa perhettä? Mutta heräilehän unistasi, ei se lapsi ainakaan sua piirrä, kyllä se on OMA SUKU, et sinä, joita kuvassa esiintyy, jos nyt koulussa enää sukua piirretään... heh.. voi sua. "

      Mulle vastattiin noin, kun kerroin miehen likan pitävän perheenään äitiään, isäänsä eli mun miestä, mua ja siskopuoltaan.
      Mitä hän mulla ei ole omaa perhettä? Onhan mulla ihan ikioma perhe. Mulla on mies ja meillä on yhteinen lapsi. Mun mies ja mun sille synnyttämä lapsi on perhe, HALOO..
      Miehellä on lisäksi tää likka ed. liitosta, mun lapsen siskopuoli siis.
      Mä en miellä miehen lasta omaksi perheenjäsenekseni, mut minkä mä sille voin, että se tyttö pitää mua perheenjäsenenään.
      Ja miksei pitäis, asuu yli puolet ajasta meillä.
      En mä sen äidin paikalle oo halunnu yrittääkään pyrkiä, ei kiinnosta. Sillä on jo äiti. Vaikka näkeekin sitä vähemmän ku mua.

      • 0000070707070707

        Noin voi kuvitella mutta oikeesti se ei ole perhe. Ihan samoin kuin lapset kuvittelee nuken olevan oikea vauva. Asioita voi kuvitella vaikka mitä.

        Minäkin aina sanon lapsille, että taas on olohuone roskia puolillaan!! Oikeestimuutavma roska lattialla. Sekinon kuvittelua ja suurentelua.


      • Lapsista
        0000070707070707 kirjoitti:

        Noin voi kuvitella mutta oikeesti se ei ole perhe. Ihan samoin kuin lapset kuvittelee nuken olevan oikea vauva. Asioita voi kuvitella vaikka mitä.

        Minäkin aina sanon lapsille, että taas on olohuone roskia puolillaan!! Oikeestimuutavma roska lattialla. Sekinon kuvittelua ja suurentelua.

        Ps. Lapset eivät kuvittele että nukke on oikea vauva, kylla he tietävät että se on nukke, jolla leikitään. Terve lapsi erottaa kuvitellun ja todellisen, välillä leikki voi mennä hyvin syvälle lapseen ja tuntua että vie lapsen mennessää, lapset antautuvat täysin leikin lumoihin, mutta kun leikki loppuu, niin nukke on nukke ja laitetaan pois.


    • tietäjä nainen

      Ainoa oikea perhe on Isä ja Äiti ja yhteiset lapset.

      Muut ovat sitten keksittyjä kokoonpanoja.

      Voihan niinkin asua yhdessä, mutta ainoa oikea on biologinen yhdin perhe.

      Sivutuotteitahan voi kehitellä joka asiaan, mutta oikeita asioita ei ole kui yksi.

      • justiiinsa

        Lissu on siis perheetön tai joku epäaito sivutuote. Selvä!


      • 5%%%%%

        Kiitos LISSU kun myönsit ettei sinulla ole perhettä........


    • äitipuolikuu

      000700070700mikälie, mikäs mulla ja mun lapsella sitten on jos ei perhe? Asutaan saman katon alla minä, mies ja lapsi, mies on lapsen isä siis.
      Meilläkö ei ole perhettä? Eikö meidän yhteisellä lapsella ole perhettä siis ollenkaan? Haloo..
      Mitä sä sekoilet..

      Miehelläni on perhe, molemmat lapsensa ja minä.
      Mulla on perhe, mies ja meidän lapsi. Bonuksenä pörrää miehen toinen lapsi.
      Joka pitää minuakin perheenjäsenenään, onko hän siis väärässä? Hänkö ei tiedä omaa perhettään? Vai eikö hänelläkään enää ole perhettä?

      Niin, ja millainen se mun ja mieheni lapsen perhe sitten on, ketä siihen kuuluu? Siskopuoliko ei kuulu hänen perheeseensä myöskään? Vaikka heillä on sama isä?

      Mikä teit vaivaa..

    • elämäonhyvänäin

      Heh.

      Mun miehellä on kännykässä semmoinen ryhmä kuin "perhe". Siihen kuuluu noin 20 numeroa. Minä, hänen kaksi lasta ja molempien puolisot, mun kaksi lasta, mun vanhemmat, miehen veli ja sisko ja niiden puolisot, mun veli ja sen puoliso, miehen äiti ja miehen kasvatusisä, miehen exä, miehen vanhin lapsenlapsi sekä vielä mun exä.

      No eihän nää kaikki tietenkään oikeasti ole samaa perhettä. Mutta tavallaan musta tuntui hauskalta kun näin sen listan (ei mitenkään salaa, etsin sieltä mieheni pyynnöstä tiettyä numeroa, kun hän itse ajoi autoa). Noihan ne on joille tiedotetaan jos jotain vakavaa esim. tapahtuu. Käytännössä minä ja mieheni asumme kahdestaan, tai no koira on, mutta sillä ei ole puhelinta...

      • herranen aika sentää

        Kännyyhän voi kirjottaa vaikka mitä!! Heh... munkin kännyssä lukee mieheni numeron kohdalla RAKAS KULTAMUSUKKA ... SINNE VHOI NYT LAITTAA MITÄ TAHANSA... OOTKO PÖLJÄ???

        Sitten exän kohdalla lukee APINA soittaa....


    • PERHE!!

      YDINPERHE on ainut oikea PERHE! Uusioperheet on teeskentelyä!!

      • Ylvana Grelebaush

        Täysin samaa mieltä. Varmasti suurin osa ihmisistä on samaa mieltä, kellä on se OMA YDIN PEHRE!!
        Kellä taas on lapsia monen miehen kanssa, ja on toisen lapsia ja omia lapsia, niin tottakai hän on sitä mieltä että se on pehre, noin leikisti... vaikka oikeesti se ei ole.

        Perhe on ihan oma ydin perhe.

        Meillä perheeseen kuuluu minä, äiti ja lapset, sitten sukuun kuuluu omat vanhemmat ja appivanhemmat ja meidän kaikkien suku..

        Mies ei kuulu meidän pereheeseen, mutta omaan sukuun ja vanhempien pehreeseen kuluu.

        Lapset kuuluu meidän sukuun ja miehen sukuun, mutta ei mahdollisen isän naisen sukuun ja naisen elämään... se on taas ihan eri ja ulkopuolinen juttu, mikä ei liity tähän perheeseen ja näihin sukuihin.

        Jokainen tekee yidn perheen itse, ei sitä ole valmiina kellään.

        Perhe on siksi arvokas, että siihen ei kuulu enää eronneiden uudet seuralaset ja heidän mahdolliset perheet ja lapset ja suku, se on jo toinen kierros, jota ei noteereata.


      • yugijöbkm .,-
        Ylvana Grelebaush kirjoitti:

        Täysin samaa mieltä. Varmasti suurin osa ihmisistä on samaa mieltä, kellä on se OMA YDIN PEHRE!!
        Kellä taas on lapsia monen miehen kanssa, ja on toisen lapsia ja omia lapsia, niin tottakai hän on sitä mieltä että se on pehre, noin leikisti... vaikka oikeesti se ei ole.

        Perhe on ihan oma ydin perhe.

        Meillä perheeseen kuuluu minä, äiti ja lapset, sitten sukuun kuuluu omat vanhemmat ja appivanhemmat ja meidän kaikkien suku..

        Mies ei kuulu meidän pereheeseen, mutta omaan sukuun ja vanhempien pehreeseen kuluu.

        Lapset kuuluu meidän sukuun ja miehen sukuun, mutta ei mahdollisen isän naisen sukuun ja naisen elämään... se on taas ihan eri ja ulkopuolinen juttu, mikä ei liity tähän perheeseen ja näihin sukuihin.

        Jokainen tekee yidn perheen itse, ei sitä ole valmiina kellään.

        Perhe on siksi arvokas, että siihen ei kuulu enää eronneiden uudet seuralaset ja heidän mahdolliset perheet ja lapset ja suku, se on jo toinen kierros, jota ei noteereata.

        Opettele nyt kirjoittamaan edes yhdyssanat oikein.
        Samat yhdyssana virheet edellisessä kirjoituksessasi ja sitten taas tässä, JOSSA VASTAAT ITSELLESI.
        Montako per ke leen persoonaa sulla lissu oikein on ?
        Onko sun ongelmat niin syviä ettei niihin ole lääkitystä, vamma ?


      • ??

        Eli yksin lapsensa kanssa asuva vanhempi on perheetön, niinkö? Sillä YDINperheeseen kuuluu isä, äiti ja heidän biologiset lapsensa.


    • Perheeni on paras

      Perhettä ei ole enää! Perhe on hajalla, se hajoo ANA eron myötä.

      Uutta ei tule eikä ole.

      Ihmiset voivat muuttaa yhteen kenen kanssa tahansa, mutta se ei tosiaankaan ole perhe.

      Miksi ihmset käsittävät, että vanhan tilalle voi kaikissa asioissa ottaa uuden.

      Kun isä ähtee, uutta isää ei tule
      Kun äiti lähtee, uutta äitiä ei tule.
      Lapsia voi tulla uusia, mutta ne eivät ole sisaruksia taas uuden miehen kanssa tai uuden vaimon kanssa.
      Kaikkea ei voi korvata.
      Ei edes mummia ja ukkia voi korvata uudella.

      Edes jotkut asiat ovat pysyviä.

      Isyydestä ja äitiydestä ei voi luopua, mutta ne voi jättää ja unohtaa.
      Lapsena olosta ei voi luopua mutta vanhemmat voidaan jättää ja unohtaa.

      Perhe on paras, mitä ihmisellä voi olla, silti monet ovat valmiita sen jättämään ja vaihtamaan.

      Surullisinta on se, että kun sen tekee vapaaehtoisesti, ei minun kategoriassani semmoinen ihminen ole enää minkään arvoinen.

      • lissu,lissu parka

        kolme viimeistä viestiä idiootti lissun, joka ei tiedä muista perheistä mitään, muutakun omasta rikkoutuneesta risa perheestään, ja siitä hän pitää kiinni kynsin,hampain, vaikka kaikki on jo aikoja sitte ollut hajalla.


      • etiäppäin
        lissu,lissu parka kirjoitti:

        kolme viimeistä viestiä idiootti lissun, joka ei tiedä muista perheistä mitään, muutakun omasta rikkoutuneesta risa perheestään, ja siitä hän pitää kiinni kynsin,hampain, vaikka kaikki on jo aikoja sitte ollut hajalla.

        Kyl nää viimeiset viestit on koululaisen kesäharjoittelua, eikä siinä mitään. Ottaa selvää ken saa. Jätä sinäkin jo lissuttelut ja siirry eteenpäin.


      • lissu on ääliö
        etiäppäin kirjoitti:

        Kyl nää viimeiset viestit on koululaisen kesäharjoittelua, eikä siinä mitään. Ottaa selvää ken saa. Jätä sinäkin jo lissuttelut ja siirry eteenpäin.

        älä lissu selitä.


      • Lissuttelija hoitoon
        lissu,lissu parka kirjoitti:

        kolme viimeistä viestiä idiootti lissun, joka ei tiedä muista perheistä mitään, muutakun omasta rikkoutuneesta risa perheestään, ja siitä hän pitää kiinni kynsin,hampain, vaikka kaikki on jo aikoja sitte ollut hajalla.

        Sillonhan on hyvä kirjoittaa omista kokemusksistaan kun niistä jotain tietää. Kuka on parempi kirjoittamaan rikkoutuneesta perheestä kuin ihminen jonka perhe on rikkoontunut.

        Turha siinä on "onnellisessa liitossa" olevan alkaa kritisoimaan ja esittämään omia näkemyksiään ja arvailemaan.. jos siitä ei mitään tiedä.


      • Lissu hoitoon
        Lissuttelija hoitoon kirjoitti:

        Sillonhan on hyvä kirjoittaa omista kokemusksistaan kun niistä jotain tietää. Kuka on parempi kirjoittamaan rikkoutuneesta perheestä kuin ihminen jonka perhe on rikkoontunut.

        Turha siinä on "onnellisessa liitossa" olevan alkaa kritisoimaan ja esittämään omia näkemyksiään ja arvailemaan.. jos siitä ei mitään tiedä.

        Kuten sitten Lissu voi olla hiljaa uusperheiden elämästä, kun hänellä ei siitä ole kokemusta eikä tietoa.
        Turha siinä on rikkoutuneen perheen Lissun alkaa kritisoimaan ja esittämään omia näkemyksiään ja arvailemaan....jos siitä ei mitään tiedä.


      • rikki mikä rikki
        Lissu hoitoon kirjoitti:

        Kuten sitten Lissu voi olla hiljaa uusperheiden elämästä, kun hänellä ei siitä ole kokemusta eikä tietoa.
        Turha siinä on rikkoutuneen perheen Lissun alkaa kritisoimaan ja esittämään omia näkemyksiään ja arvailemaan....jos siitä ei mitään tiedä.

        Ydinperheen rikkoutumiesta voi saada neuvoja ja apua.


      • ammattina auttaminen
        Lissu hoitoon kirjoitti:

        Kuten sitten Lissu voi olla hiljaa uusperheiden elämästä, kun hänellä ei siitä ole kokemusta eikä tietoa.
        Turha siinä on rikkoutuneen perheen Lissun alkaa kritisoimaan ja esittämään omia näkemyksiään ja arvailemaan....jos siitä ei mitään tiedä.

        Tule hoitoon ja ota lissu mukaan.


      • lissulle hoitoa.
        rikki mikä rikki kirjoitti:

        Ydinperheen rikkoutumiesta voi saada neuvoja ja apua.

        millai sinä raukka pystyt muita auttaan, kun itse olet avun tarpeessa.


      • Sinäkin arvostat
        lissulle hoitoa. kirjoitti:

        millai sinä raukka pystyt muita auttaan, kun itse olet avun tarpeessa.

        Lissun mielipiteitä arvostaa täällä moni. Ei kukaan saa niin paljon huomiota kuin hän.


      • Huomio huomio
        Sinäkin arvostat kirjoitti:

        Lissun mielipiteitä arvostaa täällä moni. Ei kukaan saa niin paljon huomiota kuin hän.

        Täällä huomion saaminen ei ole sama asia kuin arvostus. Lissun huomio on täällä negatiivista.


    • wilma60

      Minusta perheen määritelmä on helppo; perhe on ihmiset jotka asuvat samassa osoitteessa ja heillä on yhteiset ruuat samassa jääkaapissa. Eli minun perheeni on: minä sekä minun lapset. Tärkeä osa elämäämme on myös rakkaani joka ei vielä asu samassa osoitteessa joten ihan täysivaltaiseksi perheenjäseneksi häntä ei vielä voi sanoa vaikka paljon vietämmekin aikaa "perheenä".

      Minun ex sanoaa varmaan perheekseen hän ja avopuolisonsa. Lapsia hän ei perheeseen katso kuuluvan vaan lapset vain kyläilevät hänen luonaan.

      • Järkee nyt ihmiset!

        Ei se ole perhe! Perhe on mies ja nainen jolla on YHTEISET lapset. Se on perhe.

        Tuolla tavalla kaikki ihmiset jotka asuu yhdessa pitäisi olla perhe.

        Jos kaksi opiskelija tyttöä asuu kustannus syistä samassa asunnossa, ei sekään ole perhe!

        Perhe määritelmä on mennyt ihan poskelleen.

        Ihmisiä voi asua yhdessä vaikka kuin paljon, mutta perhe se ei ole, vaan yhteiseloa.
        Jos sinä asut jonkun miehen kanssa, jolla on viisi lasta, sun lapset sinä, molempien vanehmmat,s erkut kummit ym ym, mummot ja enot... ei se ole perhe, vaan yhteisasumista.


    • vtun perheetön

      NO MIKÄ PERHE ON SITTEN LAPSELLA, JOKA ASUU ÄIDIN KANSSA KAHDESTAAN? TAI ISÄN KANSSA KAHDESTAAN? TAI ÄIDIN JA ÄIDIN MIESYSTÄVÄN KANSSA? EIKÖ SILLÄ LAPSELLA OLE PERHETTÄ OLLENKAAN JOS EI OLE MOLEMMAT VANHEMMAT SAMAN KATON ALLA, HÄH???????????

      • Jopa ootte hankalia

        Perhe on se biologinen, olkoon vaikka kaksi biologista tai yksi biologinen vanhempi, VAIN OMAT BIOLOOGISET tekee perheen.

        Mutta kun siihen tulee vieras uusi suhde... se ei ole perhe, koska se uusi ihminen ei ole BIOLOGINEN lapsen elämässä.

        VAIN BIOLOGISET ihmiset ovat perhe!!

        Jos sinä otat vaikka viisi puolisoa, entisen tilalle, ette ole perhe jos siihen kuuluu lapsi. VAIN ne ovat perhe.


      • koht uusiperhe
        Jopa ootte hankalia kirjoitti:

        Perhe on se biologinen, olkoon vaikka kaksi biologista tai yksi biologinen vanhempi, VAIN OMAT BIOLOOGISET tekee perheen.

        Mutta kun siihen tulee vieras uusi suhde... se ei ole perhe, koska se uusi ihminen ei ole BIOLOGINEN lapsen elämässä.

        VAIN BIOLOGISET ihmiset ovat perhe!!

        Jos sinä otat vaikka viisi puolisoa, entisen tilalle, ette ole perhe jos siihen kuuluu lapsi. VAIN ne ovat perhe.

        no onko leskellä perhe lapsensa kanssa, valitettavasti yksi jäsenistä on haudassa.


      • Perheellinen
        Jopa ootte hankalia kirjoitti:

        Perhe on se biologinen, olkoon vaikka kaksi biologista tai yksi biologinen vanhempi, VAIN OMAT BIOLOOGISET tekee perheen.

        Mutta kun siihen tulee vieras uusi suhde... se ei ole perhe, koska se uusi ihminen ei ole BIOLOGINEN lapsen elämässä.

        VAIN BIOLOGISET ihmiset ovat perhe!!

        Jos sinä otat vaikka viisi puolisoa, entisen tilalle, ette ole perhe jos siihen kuuluu lapsi. VAIN ne ovat perhe.

        Kummallista biologian palvontaa. Tällä perusteella orvot lapset ja adoptoidut lapset eivät voisi ikinä saada omaa perhettä.

        Perheen muodostavat yksinkertaisesti ne ihmiset, jotka viettävät paljon aikaansa yhdessä, syövät ruokaansa samasta jääkaapista ja oppivat näin ollen tuntemaan toisensa hyvinkin läheisinä. Perheeseen siis kuuluvat ne henkilöt, joiden välillä on vahva tunneside. Perheessä on turvallisia aikuisia, joita lapset voi kutsua millä nimillä ikinä haluavat. Useimmilla on perheessä aikuisina äiti ja isä, mutta on myös niitä, joilla on vain äiti tai isä tai kaksi äitiä tai kaksi isää tai muita henkilöitä.

        Sosiaalinen vanhemmuus on tärkeämpää kuin biologinen vanhemmuus. Kukaan ei voi korvata äitiä tai isää, mutta jokainen nyxä voi olla luotettava aikuinen, johon lapsella voi muodostua ajan kuluessa vahva tunneside. Tärkeintä perheen kannalta on siis se, kenen kanssa sitä aikaa viettää eniten ja miten sitä aikaa viettää. Biologialla saattaa siis nykypäivänä olla hyvin vähän tekemistä perhekäsityksen kanssa eikä sillä kannata perustella perheen kokoa. Biologinen perhe on eri asia kuin ydinperhe tai perhe. (Ydin)perhe on se yksikkö, joiden henkilöillä on vahva tunneside toistensa kanssa, kun taas biologisella perheellä on samaa geneettistä taustaa. Tunneside ja geneettinen tausta ovat toisistaan erillisiä asioita eikä biologia siis takaa millään tavalla sitä tunnesiteen muodostumista, mikä taas tarvitaan siihen, että ihminen voi mieltää ympärillään olevat henkilöt perheekseen.


    • En suostuisi moiseen

      Omituista on ettei tähän ikään tulleet ihmiset tiedä mikä on perhe???

      Se antaa selvän näytön siitä että perhe on katoamassa, ja nykylapset ei varmaan sitä tiedä, mutta me nykylasten vanhemmat ja osa mummuja ja pappoja jo!!! Kyll meidän pitäisi tietää, mutta lapsista ja lastenlapsista ei niinkään ole varmaan.

      Perinteistä perhettä ei varmaan ole enää kuin pienellä osalla ihmisisstä, sillä yhteiselo muulla tavalla on valtaamassa ja jättämässä perheet alleen.

      Kun erot tehtiin helpmmaksi, eikä niitä tarvi enää puida ja käsitellä, perheet hajosi yksi toisensa jälkeen, eikä siihen tilaan enää pääse koskaan, ellei asenne muutu.

      Perhe on isä, äiti ja yhteiset lapset, sitä ei mikään muuta.

      Nykymuodossa kovaa huutoa oleva uusioperhe ryöstää ydinperheen lapset ja sekoittaa uuden puolison lapset ja yhteiset lapset, ettei kukaan heistä tiedä enää kuka ono ikea sisarus ja ketä vaan sanotaan sisarukseksi. Siinä lasten tulevat avioliitotkin on vaarassa, kun ei tiedä kuka sisko tai veli.

      Sillä ei ole sanottua, että tuokaan muoto kasassa pysyy, joten näitä sisaruksia saattaa olla ympäri maata.
      Minusta uudet liitot pitäisi kieltää, ja uutta ei saa perustaa ennenkuin eelliset lapset ovat aikuisia. Näin säilyisi kunnioitus perheitä kohtaanja kaikki tietäisivät oman sukunsa.

      Nykylapset vaan oat ihan pulassa, sekaisin ja omillaan, syrjääntyineitä, syrjittyjä, ja kaikkea ...säälittävää.

    • Pimpulapampula--

      Minulla on perhe, johon kuuluu minä, avopuolisoni ja 2 lasta. Toinen on hänen entisestä liitostaan ja toinen minun. Miellän jopa exäni kuuluvaksi tähän perheeseen, koska hän on yksi parhaita ystäviäni. Perhe on hyvin laaja käsite, ydinperhe on yksi käsite.

      • omat jutut

        Toisen naisen lapsi ei kuulu sinun perheeseen, etkä voi lukea häntä lapseksesi, hän ei ole sinun lapsi.

        Uskon että lastakin inhottaa ajatus.

        Eikös täällä ole tapana ettei exät kuulu perheeseen??? Heh.. näyttää sitlä että miehen exät ei kuulu, mutta uusion kuuluvat...voi kiesus..

        Meillä ei kuulu ex mies meidän perheeseen, kun päättti lapset hylätä niin saa siitä nyt maksaa. Emme hyväksy hänen uusia suhteita meille emmekä me ne sinne, eikä haluta edes nähdä moista ulkopuolista perheenrikkojaa.


    • jouluperhe

      Perhettä ei nykymuodossa ole enää olemassakaan. On vaan sumppu ihmisiä entisestä perhe illuusioista, jotka nyt asuvat yhdessä. Siinä eronneet ihmiset yrittävät saada elämänsä raiteilleen toisen samanlaisen kohtalon kokeneen kanssa. Siinä etsitään tukea ja turvaa ja uusia ajatuksia, ei niinkään rakkautta ja yhteiseloa. Yhdessä jonkun kanssa rahatilannekin saattaa olla parempi kuin yksin asuen tai lasten kanssa.
      Perhe on isä ja äiti ja yhteiset lapset, kun se hajoo, ei ole enää perhettä eikä uutta tule. Yhteisasumis muoto ei ole perhe. Kun se hajoo, kumpikaan ei velvollinen elättämään toisen mahdollisia lapsia, ja ero on helpompi.
      Kun omat lapset ovat lähteneet omilleen, ja taas löytyy uusi kumppani asumiskaveri, niin sekään ei ole perhe, ellei ole lapsia yhteisiä, mutta niinkuin kaikessa, se ensimmäinen on aina suurin rakkaus, sen jälkeen tulevat ovat kamuja, tukihenkilöitä ja henkisiä roskakoreja.

    • suklaatötterö

      älkää tehkö lapsia jollette osaa elää normiperhekuvioissa ... exien exit ja exien exien exit ... hah .... kasvakaa ainakin aikuisiksi ennenkuin sähläätte perhekuvioitanne... lapset kärsii aikuisten sillisopasta !!

    • näin se menee.

      Aika jännä että nykyihmiset ei tiiä mikä on perhe!

      Se on isä, äiti ja yhteiset lapset.

      Ja kun erotaan, ei ole perhettä. Jos ottaa uuden ukon tai aikan, se ei ole enää perhe. Perhe on vainkerran elämässä jokaisella. Lapsuuden perhe ja se oma perhe, ja tavallaan nekin kuuluu yhteen, samaa perhettä.

      Uudet kamut kakaroineen ei ole perhettä, vaan koossa pitävä seura joka auttaa elämässä eteenpäin. tukiverkko.

      • Faktaaa

        "Perhe on vainkerran elämässä jokaisella"
        Siis sulla on ollut perhe johon on kuulunut sun vanhemmat ja sisarukset ja sinä, eikä sitten muuta perhettä ole ollutkaan.
        Harmi sulle.

        Toi edellinen on siis lissun totuus.

        Laki sanoo näin:

        3 §
        Perhe
        Tässä laissa tarkoitetaan perheellä yhteistaloudessa asuvia vanhempia, vanhemman alaikäistä lasta ja ottolasta, aviopuolisoita sekä miestä ja naista, jotka elävät avioliitonomaisissa olosuhteissa.


    • Ammattiapua?

      Meinasin kommentoida näitä juttuja mutta totesin että ei ole mitään järkeä kommentoida katkeroituneelle ja päästään sekaisin olevalle naisihmiselle joka kirjoittelee itsensä kanssa eri nimimerkeillä.

    • --KK--

      Ekaluokkaiselle lapselle annettiin uskontotunnilla tehtävä piirtää perhe. Erosta oli tuossa vaiheessa kulunut puolisen vuotta, minä lähivanhempana. Lapsi piirsi kuvaan minut,itsensä ja koirat, sitten tuli itku..kuuluuko isä enää hänen perheeseensä.
      Selitin, että isä kuuluu hänen perheeseensä, muttei enää minun.
      Lapsi piirsi isänsä kuvaan. Kuulema vaan kauemmaksi minusta.

      Aikaa on kulunut nyt 3 vuotta tuosta tapahtumasta. Ei ole tullut kysyttyä lapsen perhekäsitystä uudestaan. Isällä on kuudes suhde menossa, enkä minä asu saman katon alla miesystäväni kanssa.
      Luulen,että käsitys perheestä on edelleen sama kuin aikaisemminkin.

    • ewtthbthhh

      On surullista. Meillä myös nuorin ei edes tunne isää, vaikka muiden elämässä isä oli pienenä mukana. Nuorin ei ole koskaan saanut antaa isänpäivä korttia tai kuunnella isän lukemaa satua, kun isä jätti ja jäi.

      Kaikki isänpäiväkortit on revitty ja osa säästetty piilossa. On surulista kun miehet ei välitä ja antavat liikaa ulkopuolisten ihmisten puuttua omaan elämään.

    • Anonyymi

      Minullakin oli onnellinen perhe, johon kuului arkkitehti-mieheni, kaksi pientä poikaa ja minä, kotiäitinä. Mieheni löysi vanhemman naisen. Vaihtoi lukot ulko-oveen, otti naisen luokseen asumaan. Minä poikien kanssa asuimme työpaikassani, kesä-puutarha. Syksy tuli, työt loppuivat puutarhasta. Siihen mennessä tuli avioero: pojat isälle.
      Minä lähdin Englantiin AU Pairiksi.
      Myöhemmin sain kuulla, että tämä vanha nainen oli kestänyt poikiani vain kolme kuukautta.
      Aviomieheni oli Sini-silmäinen ressukka…

      • Anonyymi

        😂😂😂😂


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe