Yamaha 4HP 4-tahti sammuu jonkin ajan päästä

Moi. Mulla on vm. -09 oleva Yamahan 4 heppanen 4-tahti perämoottori. Kävin yks päivä mökilläni, ja kone toimi aivan loistavasti. ei mitään ongelmaa. Seuraavalla veneilykerralla kävin ajelemassa veneellä. Olin ajanut noin 30 minuuttia, jolloin pysähdyin lähellä olevan venesataman vapaaseen venepaikkaan tankatakseni moottorin paluumatkaa varten. Ajaessani perämoottoria laituriin, se sammui pari kertaa. Kun olin saanut veneen tankattua. käännyin takaisin ajamaan kohti omaa venesatamaa. n. 25 minuutin ajon jälkeen perämoottori sammui. Yritin vetää sitä käyntiin, mutta ei käynnistynyt. soudin sitten loppumatkan rantaan.
Seuraavalla ajelukerralla tein saman matkan, kuin viimeksi. Ajoin n. 25 minuttia, joloin perämoottori alkoi pikkuhiljaa hyytymään, jonka jälkeen sammui. Käynnistin koneen uudelleen, jolloin se käynnistyi, mutta ei käynyt kovin kauaa. koitin uudestaan käynnistää, mutta se ei muuta kuin lupaili vain pari kertaa, ja sen jälkeen ei edes lupaillut enään. Soudettuani omaan venelaituriin, koitin käynnistää koneen, ja se lähti käyntiin, eikä meinannut hyytyä tms, vaan kävi niinkuin pitikin. Veimme koneen takuuhuoltoon, jossa se oli 2,5 viikkoa. Huollossa sanoivat, että olivat saavissa koekäyttäneet 20 min, mutta ei ollut sammunut, Sanoivat, että eivät olleet löytänyt vikaa, mutta olivat putsanneet kaasarin mahdollisista roskista yms. Saatuani okneen huollosta, koitin ajella sillä. Ajoin sillä tunnin ajan yhtämittaa, eikä se sammunut tai hyytynyt sinä aikana. Totesin, että kone oli ehjä, ja kaasarissa oli ollut sakkaa tai vettä. Samana päivnä lähdin vielä illalla ajelemaan. Moottori alkoi taas hyytymään ja sammui. koitin käynnistää uudestaa, mutta oireet samat, kuin edellisellä sammumiskerralla. Seuraavalla kerralla ajattelin vielä käydä kokeilemassa moottoria, mutta 15 min ajon päästä sammui taas, ja vasta soudettuani omaan laituriin takaisin, se lähti käyntiin.
Soitin huoltoon, ja epäilivät että bensatankki ei saa ilmaa, ja syntyy alipainetta, ja sanoivat, että koitan ajaa sillä, ja sitten kun kone alkaa hyytymään, niin otan koneessa olevan kiiinteän bensatankin korkin pois. Lähdin ajamaan, ja koneen alkaessa hyytymään, otin korkin pois, mutta se sammui. ja kun yritin käynnistää moottoria ilman bensatankin korkkia, niin se ei lähtenyt käyntiin, joten vika ei ollut ilmansaannissa.
Soitimme taas huoltoon, ja sanoivat, että epäilevät pakosarjan venttileitä

Mitä luulette, että koneessa voisi olla vikana

Kiitosket vastanneille!
Ilmianna
Jaa

22 Vastausta


Kuule, kun se oli jo huollossa ja ne tietää siellä enemmän kuin minä, niin tuskimpa voin auttaa, mutta kerron mitä mulle tapahtui. Mulla on Yamaha 5 hv 2-tahtinen 2005. Kun se kerran noin sammui oli ilmaruuvi kiinni. Sitten vuosi sitten se alkoi sammahdella kummallisesti ja lopulta oli lähes mahdotonta saada käyntiin. Osoittautui, että toinen pensapumpun kalvoista oli revennyt. Niitä on siellä 2 erinlaista ja kun toinen menee kannattaa vaihtaa molemmat. Varaosat tiivisteineen sikahintaiset 92 € maahantuojalta. Voit myös ostaa Kuopiolaiselta tiivistekumia parin ison postimerkin kokoiset palat kympillä ja yrittää leikata kalvon itse, mutta sen muoto on kinkkinen. www.snoopy.fi
Ilmianna
Jaa
oot tainnu ite hyytyä litran kossun jälkeen...heh
Ilmianna
Jaa
Vois olla kaasarin neulaventiilissä vikaa, siis sitä kautta bensa tulee kaasarin kohokammioon, jos esim. neula jää jumiin, bensa ei tule, tai tulee liian vähän kaasariin. Pitäisi terkistaa neula, koho ja koko bensan tulo järjestelmä puhdistaa, liuottimella ja paineilmalla.
Ilmianna
Jaa
Yamaha -02 4hv. samanlainen käynti ongelma. purin kaasuttumen ja putsasin hyvin....samahomma jatkuu tosin ryyppypäällä pystyy ajamaan. Purin ny uudestaan kaasuttimen ja huomasin et neulaventtiilinkohossa on pieni halkeama eli se saa liikaa bensaa. ny oottelen sitä uutta kohoa hintaa 65e. saapa nähä miten se sit toimii??jake
Ilmianna
Jaa
Se on tyypillinen vika jamahoissa, ja kuuluu kyseisten moottorin ominaisuuksiin, ja sopii täysin toleranssien rajoihin, joten ei mittää hättää. Soutamalla niistä selviää, edellyttäen,että on airot mukana-
Harminpaikka, mutta vanahalla Evarilla voimme aina vetää niitä jamahoita rantaan,-kun ne Evarit vain käydä pötköttelee-suupolvesta toiseen.-
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
vm 72 5 hv Yamaha on alkanut ryppyillä. Ei tottele ilmaruuvia vaan nokeaa tulpan heti. puhtaalla tulpalla pelaa pari tuntia hyvin. kaasari on puhdistettu. Valitettavasti järvellä ei ole yhtään evinrudea hinaamassa,

Oisko neuvojaa palstalla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
lapin äijä kirjoitti:
vm 72 5 hv Yamaha on alkanut ryppyillä. Ei tottele ilmaruuvia vaan nokeaa tulpan heti. puhtaalla tulpalla pelaa pari tuntia hyvin. kaasari on puhdistettu. Valitettavasti järvellä ei ole yhtään evinrudea hinaamassa,

Oisko neuvojaa palstalla.
Jos öljyseos on paikallaan, niin yheksi viaksi taitaa osoittautua kaasuttimen tulviminen, joka taas johtuu esim. hiuksen pätkästä kohon neulaventtiilin välissä.Puhtaassakin.

Toinen mahdollinen syy voi olla huono kipinä. Kuinka vanhat tulupattimet siinä on.
Ja kolomas vika on läpilyövät puolat, jolloin virtaa ei riitä tulpille.
Koita puhdistaa puolan liittimet, ja muutkin vastaavat,-joskus ne hapettuvat vanahuuttaan.
Ja neljäs vika voi olla kampikammion stefat, elikkä kaikki pitäisi laittaa uusiksi.

ja evareista sanoivat, että ne on ikiliikkujia, vaikka koskessa upottivat sellaisen, niin ravisteli vähä nuppialaspäin enimpiä vesiä pois, ja eiku käyntiin ilman mitää vikaa.-Ennen oli insinööritkin käyttäjän asialla, eikä markkinavoimien.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Yamaha mies forever. Hei vaan ongelminesi mulla on samanlainen kone ja
ongelmia on ollut. samanlaista sammuilua kuin sulla. korjaajalla on käyny
ja mitään spesifiä vikaa ei löytyny. koe altaassa kävi rasiruksessa kuulemma
hyvin. mutta järvellä alkoi temppuilemaan. kun moottorini teki samoja oireita
kun sulla vika korjautui vaihtamalla sähkölaite joka antaa kipinävoiman tulpalle.
se siis pelasi aikaajoin ja välillä ei. ja nyt on ollu kaasuttimen kera ongelmia.
kone lähtee käyntiin ja menee joutokäyntiä uistellessa hyvin mut kun antaa
kaasua alkaa tukehtua ja sammuu. lopuksi ei enää lähde edes käyntiin.
järveen meinattiin heittää. on ollu tuonkin takia korjaajalla mut vikaa ei tunnu
löytyvän. itse veikkaan että vika on kaasuttimessa. uimurin koho on hieman
vinossa yritetty oikoa. se lumittaa ja polttoaineen saanti on sekaisin
tarkista vielä polttoaineen letkunliittimen kumitiiviste. varsinkin moottorin päähän
liitettäessä vähän huolimattomasti kiinnitettäessä murtuu ja tulee pieniä
pykämiä. saa sit ilmaa mukana ja polttoaineen syöttö kärsii.
juuri velipojan kanssa päätimme vielä antaa yamahalle lisä aikaa ja
hankitaan uusi kaasuttaja...
toivottavasti sait joitain vinkkejä maallikolta.
Ilmianna
Jaa
joo siis kuullostaa samalta vialta kuin itselläni ja purettuani perämoottorin huomasin että vettä tuova siipirattaan siivekkeet olivat kuluneet aivan loppuun. suosittelen vilkaisemaan jos et vielä ole katsonut :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ihan uusi 2012 jammu, temppuillut uudesta saakka, huollossa pari kertaa ja ei kuulemma vikaa.. Ei käynnisty, sama omalla tankilla tai ulkoisella, kipinä tulee, saatanan kone älä hyydy. Puran huomenna
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Otan osaa murheisiisi,moni jammumies on tuskaillut samojen ongelmien vuoksi
eikä vikaa tahdo löytyä,luulisin että vika kuitenkin löytyy sähköpuolelta,se puoli on
merkillisen monipuolinen vikojen suhteen,varsinkin sytytys nykyteknologian vuoksi,
se voi reakoida ilman kosteusarvoihin tai auringon paisteeseen,tai joskus tuntuu
että kuskin mielialaan.Pensapuoli on helppo huoltaa jos osia ei hukkaa remontin
aikana,avaa kuivalla maalla kaasarin putsaa ja puhaltaa röörit auki,vaihtaa suodattimen,tarkistaa letkut kiinnityksineen,vaihtaa kalvot pumppuun,Kun ne tekee
itse ja huolella säästää pitkän pennin ja aikaa,aina on joku tuttu kaveri jolta voi
pyytää apua tarvittaessa.Näin kauden alussa kun vie koneen huoltoon,niin
aikaa palaa ja kesä kuluu hermot meinaa mennä.Osta netistä joltain edullinen
varakone,vanha kunnon amerikan 2T,niitä saa joskus sopivasti,pääsee edes
huollon aikana vesille.
Ilmianna
Jaa
2,5 4tahti: uisteluvauhdilla puksutellessa samahteli , keksin että kun käynnistyksen jälkeen painaa ryyppyhanikan pohjaan ja sitten vetää sen keskiasentoon , niin koneppa pelaa hyvin. liekkö toisilla samoja havaintoja , ja onko se ryyppyhana oltava sitten siinä "keskiasennossa" normaalisti?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
se ryyppyhän siis säätää ilman saantia bensaseokseen eli kun se on päällä saa mahd vähän ilmaa, ja jos kone käy hyvin puoliryypyllä mut ei ryyppy pois voisi kuvitella että se saa vedettyä jostain kohtaa ilmaa bensan mukaan(murtuma huono liitos yms jossain) kannattaa tarkistaa liittimet ja letkut ja jos vanha kone niin että kaasarin ruuvit edelleen tiukassa ettei saa ilmaa sieltä kurkun välistä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jos et ole tarkastanut polttoainepumpun kalvoa nii teeppä se. Minulla on 6 vuotta vanha samanlainen kone ja sama vika. Korjaamokäynti maksoi 50 e ,ei kuntoon.
soitin huoltajalle että tilaa polttoainepumpun kalvon, kuulemma ei Suomessa, tilaus tehtiin Hollantiin hinnaksi tuli 30 e. tein homman itse ei ole vaikea, nyt pelaa eikä tartte souvella jos ei halua.
Ilmianna
Jaa
On mahdollista, että polttoainesuodatin on tukossa ja jos näin on päässyt käymään, myös sytysjärjestelmän osat ovat saattaneet vaurioitua, jolloin varoitusjärjestelmä on kytkeytynyt päälle.

Aina käytönjälkeen pese huolellisesti muta, suola, kasvillisuus ja muu vastaava pois makealla vedellä. Tyhjennä polttoaine kaasuttimmesta ja polttoainesuodattimesta sekä tyhjennä kaikki moottoriöljyt. Irrota käynnistys moottori (kolme pulttia), ja varmista moottorin pysäytyskytkimen lukkolevyn kiinnitys (itsellä usein löysällä muutema ruuvi).
Ilmianna
Jaa
Täysin samanlainen vika kuin ensimmäisen viestin kirjoittajalla, koneena vain 2.5hp yamaha.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Mulla on 2005 4hp 4-tahti yamaha, joka on tosi vähän ajettu. Viime kesänä ajoin pari tuntia. Nyt koitin ja ei käy kuin ryyppy päällä. Mistä kannattaa aloittaa ihmettely?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Näsijärvi kirjoitti:
Mulla on 2005 4hp 4-tahti yamaha, joka on tosi vähän ajettu. Viime kesänä ajoin pari tuntia. Nyt koitin ja ei käy kuin ryyppy päällä. Mistä kannattaa aloittaa ihmettely?
Aloittaisin polttoaine järjestelmän tarkistuksella, sen jälkeen kaasari irti auki sekä perusteellinen putsaus sekä neulaventiilin toiminnan tarkistus.
Tietenkin kipinän voisi tarkistaa jos vaikka .....
Mutta kun kuitenkin oireet viittaisi ruuan vähyyteen jostain syystä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minun hyytyvästä (kävi vesipytyssä n. 9 min) Yamahasta löytyi erilaisten tutkimusten perusteella polttoainevika.
Aloitin kokokammion pohjaruuvin irroituksella ja totesin että sieltä tuli vain lusikallinen bensiiniä.
Seuravaksi irroitin polttoaineletkun ja totesin että siellä oli selvästi painetta.
Joten polttoainepumppu ainakin toimi. Vetämällä käynnistimestä voi todeta polttaineen ruiskahvan kaasarista irroitetusta letkusta.
Sen jälkeen purin kaasarista kohokammion pois ja poistin kohon ja neulan.
Työnsin 0.8mm teräslangan reiästä, minkä kohon neula tukkii ja totesin reiän olevan osittain tukossa, koska lanka ei mennyt kunnolla reiästä. Putsasin kanavan mihin p-aineletku tulee. Kasasin kaasarin ja koeajo vesipytyssä onnistui hyvin, kävi toista tuntia kauniisti. Eli tuo kanava on osittain tukkeutuneena varmaankin monen Jammun käyntihäiriön syynä. Bensaa tulee niukasti ja odottelun jälkeen voi taas käynnistyä hetkeksi. Kannatta kokeilla ennenkuin menee ostamaan kalliita pumpun kalvoja tm. varaosia. Itse ostin kohon neulan turhaan(liki 50€).
Ilmianna
Jaa
Neulaventtiilin kanssa on ollut täälläkin ongelmia. Kävi noin minuutin, minkä jälkeen sammui (kunnes kohokammiosta loppui bensa). Vaihdoin jopa uuden venttiilin, lopulta ehkä suotta, koska seuraavana kesänä jälleen samoja ongelmia.

Sitten kokeilin seuraavaa toimenpidettä; avasin kopan ja täräytin kaasaria pari kertaa halolla napakasti. Neulaventtiilin jumi lähti pois ja sen jälkeen toimi normaalisti. Eli, tätä todellakin kannattaa koittaa ensin, jos neulaventtiilin "esiin kaivaminen" alkaa olla liian työlästä.

Tänä kesänä kone on toiminut moitteetta, joka kerta kone on lähtenyt toisella nykäisyllä käyntiin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ehdotin jollekkin aiemmissa viesteissä, että jamahaa pitää lyödä airolla päälakeen niin paljon kun jaksaa, sillä paksummalla päällä, niin sitten se toimii vähän aikaa,. . Mutta aika äläkkä tuntui nousevan :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei liity otsikkoon, mutta kysyn onko kukaan säätänyt 4 tahtisen pikkujammun venttiileitä itse ? Onko toi hankala homma ?
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Yamaha 4HP 4-tahti sammuu jonkin ajan päästä

Moi. Mulla on vm. -09 oleva Yamahan 4 heppanen 4-tahti perämoottori. Kävin yks päivä mökilläni, ja kone toimi aivan loistavasti. ei mitään ongelmaa. Seuraavalla veneilykerralla kävin ajelemassa veneellä. Olin ajanut noin 30 minuuttia, jolloin pysähdyin lähellä olevan venesataman vapaaseen venepaikkaan tankatakseni moottorin paluumatkaa varten. Ajaessani perämoottoria laituriin, se sammui pari kertaa. Kun olin saanut veneen tankattua. käännyin takaisin ajamaan kohti omaa venesatamaa. n. 25 minuutin ajon jälkeen perämoottori sammui. Yritin vetää sitä käyntiin, mutta ei käynnistynyt. soudin sitten loppumatkan rantaan.
Seuraavalla ajelukerralla tein saman matkan, kuin viimeksi. Ajoin n. 25 minuttia, joloin perämoottori alkoi pikkuhiljaa hyytymään, jonka jälkeen sammui. Käynnistin koneen uudelleen, jolloin se käynnistyi, mutta ei käynyt kovin kauaa. koitin uudestaan käynnistää, mutta se ei muuta kuin lupaili vain pari kertaa, ja sen jälkeen ei edes lupaillut enään. Soudettuani omaan venelaituriin, koitin käynnistää koneen, ja se lähti käyntiin, eikä meinannut hyytyä tms, vaan kävi niinkuin pitikin. Veimme koneen takuuhuoltoon, jossa se oli 2,5 viikkoa. Huollossa sanoivat, että olivat saavissa koekäyttäneet 20 min, mutta ei ollut sammunut, Sanoivat, että eivät olleet löytänyt vikaa, mutta olivat putsanneet kaasarin mahdollisista roskista yms. Saatuani okneen huollosta, koitin ajella sillä. Ajoin sillä tunnin ajan yhtämittaa, eikä se sammunut tai hyytynyt sinä aikana. Totesin, että kone oli ehjä, ja kaasarissa oli ollut sakkaa tai vettä. Samana päivnä lähdin vielä illalla ajelemaan. Moottori alkoi taas hyytymään ja sammui. koitin käynnistää uudestaa, mutta oireet samat, kuin edellisellä sammumiskerralla. Seuraavalla kerralla ajattelin vielä käydä kokeilemassa moottoria, mutta 15 min ajon päästä sammui taas, ja vasta soudettuani omaan laituriin takaisin, se lähti käyntiin.
Soitin huoltoon, ja epäilivät että bensatankki ei saa ilmaa, ja syntyy alipainetta, ja sanoivat, että koitan ajaa sillä, ja sitten kun kone alkaa hyytymään, niin otan koneessa olevan kiiinteän bensatankin korkin pois. Lähdin ajamaan, ja koneen alkaessa hyytymään, otin korkin pois, mutta se sammui. ja kun yritin käynnistää moottoria ilman bensatankin korkkia, niin se ei lähtenyt käyntiin, joten vika ei ollut ilmansaannissa.
Soitimme taas huoltoon, ja sanoivat, että epäilevät pakosarjan venttileitä

Mitä luulette, että koneessa voisi olla vikana

Kiitosket vastanneille!

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta