Lapselle korvakorut!?

pxnjfs

Hei!

Kyselisin yleisesti mielipiteitä asiasta eli minkä ikäisenä voisit laittaa lapsellesi korvakorut jos hän välttämättä haluaa?

Meillä tyttö täyttää juuri 4 vuotta ja on pitkään jo puhunut korviksista. Itse sain korvakorut 5 vuotiaana, toinen siskoni 4 vuotiaana ja toinen halusi vasta noin 10 vuotiaana. Meillä ei ole koskaan ollut ongelmia niiden suhteen.

Olen aina ollut sitä mieltä, että jos haluaa niin 5-6 vuotiaana aikaisintaan, mies oli nyt sitä mieltä että voidaan laittaa jos tyttö todella haluaa.

Olen tytön kanssa puhunut ja kertonut miten se tapahtuu ja sanoin että se sattuu kuitenkin jonkin verran. Tytön pyytäessä "nipistin" hänen korvanlehteään (en tietenkään kovasti, mutta sen verran että se nipisti) ja totesi ettei haluakaan vielä. No ei mennyt kauaa kun kertoi että nyt on valmis ottamaan vaikka se vähän sattuukin.

Eli onko hän liian pieni kuitenkin vielä vai pitäisikö laittaa?

55

6543

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • --------

      Sehän on tietysti jokaisen oma asia, milloin lapselleen laittaa korvakorut (joskin olen sitä mieltä, että lapsen täytyy niitä ensin osata haluta, eli ei vauvalle). Jos noin nuorelle kuitenkin laittaa, niin täytyy ottaa huomioon se, että se sattuminen ei ole vain se hetki kun ne reiät laitetaan, vaan paraneminen kestää myös. Joillakin paranee nopeasti, toisilla ei oikein millään (itse kuuluin tähän) ja tulehtua saattaa, vaikka kuinka hyvin puhdistaisi ja hoitaisi. Pahinta on kuitenkin mielestäni se repeämisriski, eli mitä nuorempi, sen huonommin ymmärtää varoa.

      Minä en antaisi lapselleni korviksia tuossa iässä vielä, aikaisintaan joskus toisella kymmenellä. Sanoisin, ett 12-vuotiaana, mutta tästä ehkä vähän voin joustaa tarvittaessa.

    • annimanniliini

      Meillä tyttö sai korvikset 9 kk ikäisenä. Hyvin parantui, eikä ole ollu mitään ongelmia. Nyt tyttö 13 v ja reikiä on jo useammat korvissa. :)

      • mkj9

        Ai että ihan "sai". Tarkoitat varmaan, että vanhemmat laitattivat tytön omaa mielipidettä kysymättä.


      • Anonyymi
        mkj9 kirjoitti:

        Ai että ihan "sai". Tarkoitat varmaan, että vanhemmat laitattivat tytön omaa mielipidettä kysymättä.

        Kerroppa ettäiten sinä kysyt 9kk ikäiseltä "haluatko korva rei'ät"


    • fisutt

      Itse sain korvikset 11-vuotiaana ja omalle tytölle laittaisin myös aikaisintaan siinä 11-12 vuoden paikkeila.

    • pxnjfs

      Hei!

      Kiitos vastauksistanne.

      En vain osaa kuvitella tytön korviin mitään koruja vielä, hän on kuitenkin vielä niin pieni. Ja kova menemään, itsekin mietin jos korut jäävät kiinni johonkin tai hän hipeltää niitä.

      Kyllä minun alarajani on esikoulu/koulu. Voihan se olla, että kun laittaa noin pienelle korvikset, hän saattaa hetken päästä haluta ne pois. Muutenkin mielihalut tuntuu vaihtelevan tiuhaan :)

      Kyllä se isäntäkin nyt tuli siihen tulokseen, että parempi odotella vielä. :)

    • rftyjtfy7

      itse sain neljävuotiaana korvakorut.oma tyttö nyt 1v8kk eikä ole vielä edes tullut mieleen korvakorujen laitto :D ehkä sitten kun osaa itse haluta.muistan kyllä itse kuinka se kipu jotenkin säikäytti kun ne laitettiin mutta muuten ei mitään..

      ymmärrän toki jos joku haluaa jo alle vuoden ikäiselle laittaa,se on vanhempien oma asia enkä usko että siitä mitään haittaa on.
      naurattaa vieläkin se, kun martina aitolehti laittoi lapselleen (en nyt muista minkä ikäisenä) korvakorut: tuntui että ihmiset moralisoi sitä pelkästään sen takia koska kyseessä on martina aitolehti :D noh,julkisuuden kiroja...

      ja joissain maissahan (esim etelä-euroopassa ym) lapselle laitetaan korvakorut heti kun ollaan sairaalasta kotiuduttu

    • vjvc

      Itse sain korvakorut eskarissa ollessa ja samaa olen ajatellut omille lapsilleni, että aikaisintaan eskarissa/ensimmäisen luokan aikana. Silloin ehkä on jo ns. vähän isompi tyttö ja osaa varoa, eikä ehkä repeile/tartu vaatteisiin kiinni kuin pienempänä telmiessä.

    • korvikset

      Itse sain aloittaessani koulun (menin 6 v. kouluun). Omilleni en antaisi lupaa ennen sitä, tosin minulla kaksi poikaa joten ehkä ei tule ajankohtaiseksi ollenkaan =).

    • 3 prinsessaa

      Meilla on kolme tyttoa ja kaikille on hankittu korvakorut 3 vuotis lahjaksi. Ei ole ongelmia ollut kenellakaan niiden kanssa, eika kukaan ole halunnut luopua korvakoruista jalkeenpain. Suurin ongelma on ollut mieheni lestadiolaiset sukulaiset. Heidan mielesta ei taivaaseen paase jos on korvakorut...

    • matami mimmi

      ohhoh, no onpas sulle sattunut tiukat appivanhemmat. Itsellä myös appivanhemmat lestadiolaisia ja hyväksyvät jokaisen omat päätökset eivätkä ole ikinä miehellenikään (eli pojalleen) mitään sanonut, vaikka hänellä lävistyksiä ja tatuointeja. Sanoisin, että maailman parhaat appivanhemmat :) Hakisivat vaikka kuun taivaalta, jos joku meistä sitä pyytäisi.

      Meillä kaksi tyttöä (kolmas lapsi tulossa) ja itse olen ajatellut, että saavat korvikset kun itse niitä pyytävät. Koulunaloitus olisi kuitenkin mielestäni ihan hyvä raja siihen. Vanhempi menee nyt eskariin ja kyseli vähän aikaa sitten, milloin hän saa reiät korviin. Annan hänen rauhassa kypsytellä asiaa päässään (ei ole kysellyt enää uudestaan).

    • eadni

      Minulla kaksoset täyttivät juuri 8 vuotta. Ovat halunneet korviksia jo pitkään ja nyt viime viikolla sitten menimme liikkeeseen niitä laittamaan. Ensimmäinen tyttö kuitenkin sanoi että käy tosi kipeää ja itki kauheasti, joten toinen tyttö ei uskaltanutkaan laittaa korviksia. Nyt meillä siis toisella tytöllä on korvikset ja toisella ei. Toinen tosin sanoi että haluaisi, mutta ei uskalla. Yrittää sitten vanhetessa uudestaan jos haluaa vielä korvikset.
      Mielestäni on tärkeää että lapsi itse haluaa korvikset ja ymmärtää myös tuo pienen kivun kuuluvan korvisten laittoon. Emla- voiteella voi tietysti vähän puuduttaa korvanlehteä ennen rei'itystä.

    • reiättömät korvat

      Minä sain reiät korviini ollessani 7.v. ( olisin halunnut jo aiemmin ).Oma tyttäreni menee nyt ensimmäiselle luokalle, mutta ei halua korviksia. Härnäsin neitiä vähän ja kysyin että entä jos kaikilla muilla on niin tyttö tuumasi vain että no sittenpähän on. Ei kuulemma ehkä ikinä laita. Olen naureskellut miehelleni että katsotaan vaan niin neiti tulee teini iässä korvat ja naama täynnä reikiä kotiin :O toivottavasti ei sentään:/

      Mutta tyttö olisi saanut reiät jo vaikka neljä vuotiaana jos olisi halunnut. Hän päättää omista korvistaan...mielestä korvakorut on kuitenkin melko pieni juttu. Olen kertonut että se sattuu jonkin verran kun ne laitetaan, sillä on ehkä ollut vaikutusta siihen että hän ei reikiä halua.

      • Vanhammat päättää

        Mielestäni lapsen tietyssä iässä ei tarvitse antaa päättää kaikista asioista, vaikka ne koskisi omaa kehoa. Korvikset nyt tietysti on pienempi juttu, kun kielilävistys, tatuointi tms.


    • mthe

      Minä sain reiät 3 vuotiaani niin kovin halusin.
      Tyttäreni sai myös kolmevuotiaana hän myös itse halusi.
      Mun mielestä tyyttö lasten korvien reiittämisissä ei ole mitään pahaa koska aika suurella todennäköisyydellä tytöt ottavat reiät jossain vaiheessa.
      Pojilleni en ole vielä suostunut laittamaan vaikka ovat halunneet pojat siis 10 vuotta ja 7 vuotta.
      Haluan että heillä ikää vähän enemmän ja ovat todellakin varmoja asiasta.
      Mutta niin tyttö lasten korviksissa, yksi per korva en näe mitään pahaa ja vähän vanhempana sit enemmänkin jos haluaa mut ei vie pitkään aikaan.

    • Normaalia

      Kannattaa laittaa jo ihan vauvana, isompana kun haluaisivat, eivät uskalla!
      Suomi on vaan niin takapajula, että täällä korvien reijitys lähinnä rikos, kun
      muualla maailmassa se on jopa kunnianosoitus tyttölapselle.
      Turhaa tekopyhyyttä jotain ikärajoja laittaa, lapsi on lapsi vielä 12 vuotiaanakin, miten se eroaa vauvasta?

      • iuagrboiwq

        Öö, mitäs kamalaa tapahtuu jos lapsi ei uskalla niitä korviksia ottaa? On sitten ilman?

        Kyllä sitä naiseuden juhlistusta on monenlaista, kaulan venytystä, jalkaterien typistämistä, korvanlehtien vanutusta ja alapään fiksailua. Korvisten laittaminen EI ole minusta lainkaan sama asia, mutta ei se että se on jossain kunnianosoitus naiselle ole minun korvaan pätevä perustelu.

        12-vuotias ymmärtää jo jossain määrin valintansa seurauksen, ja sitä nuorempikin. Mutta vauva ei itse sitä valintaa tee. Vauva ei myöskään ilahdu niistä korviksista, joten hänelle se reissu on vain kipua, ilman palkintoa. Tosin en epäile etteikö siitä selviäisi hengissä. Joissain tapauksissa vauvan kanssa korvien lävistyksen jälkeinen aristus voi myös olla ongelma (imetyksessä, nukkuessa), ja itse ainakin pelkäisin vauvaa pukiessa/riisuessa korvisten tarttuvan kiinni vaatteeseen (tästäkin pulmasta toki monet perheet ovat selviytyneet).

        Mitä mieltä olet, saisiko vauvan tatuoida? Jos ei, miksei?

        Itse en ottaisi korviksia vauvalle, en näe siinä mitään järkeä. Vanhempien ilahdutus vauvan kivun hinnalla. Mutta ystäväni otti, koska lapsen isän kulttuurissa se oli tärkeää. Ja ihan hengissä on ja hyvin voi sekin lapsi :)

        Minä sain korvikset 8-vuotiaana ja sisko samalla reissulla 6-vuotiaana. Molemmilla on reissusta se mielikuva, että tiedettiin mihin ryhdyttiin ja oltiin ylpeitä kun kestettiin ja saatiin aikuisten korut.


      • Laitettaisiin 9 kk

        Mitenkä neuvolassa ja päiväkodissa suhtaudutaan korviksiin pienellä?


    • toisenlainen juttu

      Tyttö oli alakouluiässä, kun laitettiin korvikset. Hyvin parantui ja aikansa niitä piti. On nyt 14 ja yhtäkkiä huomasin, että eihän sulla enää ole ollenkaan reikiä korvissa ollenkaan. Sanoi, että ensin tekin mieli pitää aina vaan harvemmin ja antoi sitten mennä kokonaan kiinni, kun ei enää halunnut käyttää. Joskus näinpäin, saahan ne sitten takaisin jos vielä isona haluaa...

    • ............

      Mun mielestä lapsella voi sitten antaa laittaa korvakorut kun on sen ikänen että osaa itse huolehtia niiden putsaamisesta eli n. 10-12v

    • lävistäjä äiti

      Korvakorut lävistäjällä vai korukaupassa?

    • ...........

      Aikasintaan 10v. Itse sain aikoinaan 15v.

    • Kylonmurheet

      Meillä on otettu reijät korviin silloin kun likat on ne itte halunneet, eli 13, 14 ja 16 vuoden iässä. :P

    • rilla-milla

      Kokeilkaa ensin tarrakorvakoruja , ne ovat ihan mukavat .

    • mamitsuinen

      Meillä nuorempi tytär halusi reijät ensin, vähän ennen kun täytti 5v. Mä myös kerroin homman sattuvan ja jopa vähän pelottelinkin. Tyttö pysti päätöksessään ja koruja laitettaessa ei pihahtanutkaan. Vanhempi tytär halusi "vasta" 7v ja silloin ne sitten sai. Kolmas tyttäremme nyt 3v ja vielä ei tietoakaan korvakoruista. Pitkät keskustelut tullaan käymään ennen kun ne saa.

    • Kaasumamma

      Ystävän kaksi tyttöä ovat saaneet korvikset jo vauvana, toinen oli 3 kk ja toinen 5kk.. ikinä ei ole ollut mitään ongelmaa, ei ole tulehtunut eikä repeytynyt tai jäänyt mihkään kiinni. Pitää lapsillaan sieviä pieniä helmiä.
      Oma lapseni on nyt 5 ja haluaisi korvikset..olisi saanut ne 5 v synttärilahjaksi mutta kun kerroin että sattuu vähän, niin todettiin että odotetaan vielä.
      Mutta kyllä meillä annetaan laittaa heti kun haluaa, voihan ne märkiä aikuisellakin, kun joku puhui paranemisajasta ja mahd tulehduksista.
      en näe korvisten laitossa mitään pahaa, ihmiset on joskus ihan liian kaoottisia näitten asioitten kanssa.

      • mamma kaasussa?

        Kaoottisia? Juupa, juu. Kannattaako käyttää sivistyssanoja, jollei tunne niiden merkitystä? :D


    • 31 v. sitten

      Olen itse saanut ensimmäiset reikäni korviin ollessa 3 v.
      Nyt 31 v. myöhemmin ainut asia mikä koin huonona oli se että korvat kasvoivat erilailla ja näin ollen reiät ovat eri kohdilla. Muuten märkimistä yms. niissä ei ole ollut.

    • 9-11 vuotiaana

      Jotkut laittaa vauvallekin, mutta vauva ei varmaan niitä ole itse halunnut... En ymmärrä miksi vauvalla pitäisi olla korvakorut! Oli sitten Martina tai kuka vaan vanhempana.

      En kyllä laittaisi 4 vuotiaallekaan!! Mielestäni sopiv aikä oln lähempänä 10 vuotta.
      Lapsi voi haluta kaikenlaista, mutta kaikkeen ei tarvitse suostua. Aika harvalla pikkuisella on korvikset?

      Korviksien pitää olla myös sellaiset ettei repäise korvalehteä, lapset touhuaa niin kovasti. Itsellä jäi rengas paitaan kiinni ja nyt on korva rumasti revennyt.

    • ddfhyu

      Mä oon sitä mieltä että vasta yläkouluun korvakorut. Mutta todennäköisesti joudun joustamaan tästä jonkin verran kun 5v opn jo aloittanmut ruinaamisen...

    • korvakorut

      Me käytiin laitattamassa vähän yli 1-vuotiaalle korvikset. Tytön ilmekkään ei värähtänyt kun korviset ammuttiin.

    • Itse sain korvakorut 5-vuotiaana. 7-vuotiaana piti tehdä uusi reikä toiseen korvaan, kun kissamme hammas upposi toisesta korvareiästä ja se tulehtui. Teki niin kipeää, että annoin reiän umpeentua ja hetkeen ei korvaan koskettu. Myöhemmin olen laitattanut (yläasteella) molempiin korviin toiset reiät.
      Siskoni sai korvakorunsa saman ikäisenä, kuin minä. Häneltä toinen korvis tipahti, eikä muutenkaan antanut reikien laiton jälkeen korviinsa koskea, jäi ilmeisesti jonkinlaiset traumat kivusta. En ole varma, onko nykyään ees korvareikiä, uusiksi se toinen reikäkin tehtiin vuosia myöhemmin, mutta nyt kun mietin, en muista ihan äsken ainakaan hänellä korvakoruja korvissa kiiluneen.
      Kolmas meistä sai korvikset jo 2-vuotiaana. Ihan kivuttomasti meni. Ja tytöllä vielä kymmenen vuotta myöhemminkin korvakorut.

    • lilli9

      www.lillagunilla.net lapsille turvallisia korvakoruja

    • dsdssdfr

      Meillä tyttö sai korvikset 9 v kun osasi jo ottaa vastuuta ja hoitaa niitä päivittäin ohjeiden mukaan.

    • hoitokorvikset.

      ite sain ensimmäiset korvikset ku olin 4v, eli olin perhepäivä hoitajalla hoidossa ja ne makso tytölle hoitokorvikset jos vanhemmat anto luvan ja ite halusi.. nyt korviksia on 10kappaletta.. :) omalle tytölle laitan vasta sitte ku osaa ite haluta sitä..

    • Yleinen sääntö kö??

      Minä ja siskoni saimme korvikset kun täytimme 5 vuotta ja olisin halunnut jatkaa tätä "perinnettä" myös tyttäreni kohdalla. Tiedustelimme asiaa ja saimme vastauksen että nykyään ei enää laiteta korviksia alle 7 -vuotiaille. En tiedä onko tämä liikkeestä kiinni vai yleinen sääntö.

    • korivikset

      kyllä meillä sai kans johhki siihen aikaan et kyllä uskaltaa :)

    • ei muodin mukana

      Vanhin lapseni 8 ja ei vieläkään ole kertaakaan maininnut haluavansa itselleen korvakoruja, vaikka joillain kavereilla onkin. Joskus hän kyllä kysyy minkä takia lapsena pitäisi korviksia olla (on kiinnittänyt huomiota, että naisilla on aina ja joillain lapsilla, ihmettelee joskus miksi joillain miehillä on renkaita ym.)? Olen vastannut, ettei koskaan ole pakko korvakoruja olla. Itselläni on korvareikiä 12 ja usein en enää viitsi edes niihin koruja laittaa, vaikka ei yksikään umpeen menekkään. Mielestäni lapseni saavat korvakorut siinä vaiheessa, kun oikeasti suurimpana sen hetkisenä haaveenaan haluaisi.

    • Mä haluun!

      Mä en kyllä ymmärrä miksi noin pienelle pitää laittaa jo korvakorut? Siskoni lapsi olisi saanut täytettyään yhdeksän, mutta ei halunnut. Mun mielestä 9-11 on ok ikä. Kouluikäinen pitäisi ainakin olla. Nykyään tuntuu, että annetaan helposti periksi kaikessa, kun "lapsi niin kovasti haluaa".

    • murmeli20

      Meillä tyttö halusi joskus 5-6 vuotiaana kovasta korviksia, koska kaikki kaveritkin saivat... En antanut kuitenkaan periksi tässä asiassa, koska itselläni oli ollut niin paljon vaikeuksia reikien kanssa, enkä halunnut ottaa sitä riskiä, että tytölle kävisi samoin noin nuorena. Nyt tyttö on kohta 9-v ja ihan tyytyväinen ettei ole korviksia. Sanoi itse, että ottaa sitten joskus vanhempana, jos silloinkaan.....

    • pasila

      Kävimme viime kesänä laitattamassa tytölle reiät korviin. Se paikan lävistäjä kysyi ikää ja kertoi ettei laita alle yhdeksän vuotiaille. No tyttäreni oli jo kymmenen, joten sai ne korvikset. Kävimme tatuointi paikassa. Tunnen muista ympyröistä yhden työntekijöistä, joten sillä perusteella valittiin. Lävistäjää emme tunteneet ennalta, mutta hyvää työtä teki. Pisti todella nopeaa, ja tytöllä ei käynyt lainkaan kipeää.

      Siskon lapset tyttö ja poika olivat kahdeksan vuotiaita, kun saivat reiät.

    • MP3 xD

      Minä halusin koulun alkaessa korvikset mutta otin vasta 9v:ä

    • iästä...

      Minun päiväkoti-ikäinen haluaisi korvakorut mutta en salli, koska hän vielä hankaa korvaansa eikä osaisi hoitaa korvakoruja asianmukaisesti. Ala-astelainen sai korvakorut, koska ymmärtää hoito-ohjeita ja osaa ottaa vastuuta. Meillä korvakorut jäävät yksiin. Useampia en korviin salli enkä salli lävistyksiä muualle.

    • Äippä 85

      Meidän tyttö ilmoitti 3-vuotis synttäripäivänään parisen viikkoa sitten, että haluaa korvikset, sanoin, että se sattuu, johon hän totesi, että ei haittaa, joka päivä hän on senjälkeen muistanut asiasta mainita, joten tänään kävimme ne sitten laittamassa, tytön ilme ei värähtänytkään, totesi vaan, että eihän se sattunut. Nyt on tytöllä korvissaan pienet timantit, joista hän on hyvin onnellinen.

      • Äippäliini

        Meidän juuri 2 vuotta täyttänyt tyttö on ilmaissut haluavansa korvikset. Olen kertonut, että niiden laitto sattuu, mutta silti korvikset haluaa. Tarrakorvikset olen seuraavaksi hankkimassa pikkuneidille. Missä laitetaan nykyään korviksia alle 7-vuotiaalle? Mä sain korvikset kun oli 6, ja äitini sitä minulle ehdotti, ehkäpä vähän suostuttelikin :)


      • Äippä 85
        Äippäliini kirjoitti:

        Meidän juuri 2 vuotta täyttänyt tyttö on ilmaissut haluavansa korvikset. Olen kertonut, että niiden laitto sattuu, mutta silti korvikset haluaa. Tarrakorvikset olen seuraavaksi hankkimassa pikkuneidille. Missä laitetaan nykyään korviksia alle 7-vuotiaalle? Mä sain korvikset kun oli 6, ja äitini sitä minulle ehdotti, ehkäpä vähän suostuttelikin :)

        Me käytiin kauneuskeskus fenixissä espoossa, tämän lisäksi ainakin consult lady vantaalla, piekäsen kultaliike helsingissä, ja varmaan moni muukin laittaa korviksia pienille.


    • h.s4

      Itse laiton lapselleni korvakorut 6.v itse sain korvakorut 6.v en näe mitään että miksi ei korvakorut voi laittaa mielestäni 6.v

      • Vilma.hifki

        Olet oikeassa


    • Vilma. Hifki

      Olen h.s4 kanssa samaa mieltä mutta jos laittaa vauvalle korvakorut niin kannattaa laitaa napit eikä renkaita

    • 11-vuotias

      Itse ensimmäiset korvikset sain 10-vuotiaana tädiltäni syntymäpäivälahjaksi, nyt tänään kun täytin 11-vuotta saan toiset reiät.

    • kahden äiti

      Itselläni oli useimmissa asioissa tosi konservatiivinen äiti. Sain reiät korviin kovan mankumisen jälkeen vasta peruskoulun yhdeksännellä eli 15-vuotiaana. Kaikilla luokan muista tytöistä olikin ollut korvikset jo vaikka miten kauan eikä ne pari muuta, joilla niitä ei vielä silloin ollut, halunneetkaan niitä silloin tai myöhemmin lukioiässäkään. Otin vuotta myöhemmin omin luvin toiset reiät enkä ole koskaan katunut kumpiakaan rei'ityksiä.

      Minulla on kaksi tyttöä ja antaisin kyllä heidän ottaa reiät korviinsa jo aikaisemmin kuin sain ne itse. On mielestäni turhaa kiusaamista odottaa yläasteen loppuun asti, jos toinen niin kovasti haluaisi korvakorut. Alle kouluikäiselle lapselleni en kuitenkaan ehkä sitä sallisi, eli vähintään 7-vuotias pitäisi kyllä olla. Ehkä voisin oikein pitkän mankumisen jälkeen antaa periksi jo 6-vuotiaalle, mutta en yhtään sitä nuoremmalle. Vanhempi tyttö on nyt 3-vuotias eikä ole ainakaan vielä kinunnut korvakoruja, vaikka on toki nähnyt kun käytän niitä itse.

    • 3v tytön äiti

      Olen itse saanut korvakorut 8kk ikäisenä (nyt yht. 7kpl), napakorun sain 12v, ja kielikorun kävin laittamassa 16v. Oma tyttö nyt 3v. Ja pyytää korvakoruja, mutta olen sanonut, että saa vähän isompana, ajattelin 7v. Kun aloittaa koulun :) on sen verran kipu herkkä tuo neiti ettei varmasti antaisi laittaa reikää kuin yhteen korvaan..

      • Nyt reilu 3v tyttö,

        Käytiin tammikuussa laittamassa 2v 7kk tytölle korvikset. Hienosti on pärjännyt korviksiensa kanssa.


    • Äippäliini33

      Vähän vanha ketju, mutta vastaan, kun osui silmiin.
      Meillä on siis identtiset kaksostytöt, jotka oli vauvana, ja on vieläkin hyvin saman näköiset.
      Toiselle laitettiin korvakorut ristiäispäivää edeltävänä päivänä, noin 2 kuukautisena. Näin saatiin tytöt näyttämään erilaisilta, ja saatiin varma tuntomerkki, kumpi on kumpi.
      Tytöt on nyt 5-vuotiaita, eikä korvakoruista ole ollut missään vaiheessa mitään haittaa, reiät parantuivat pienellä tosi nopeasti.
      Toinen on edelleen ilman korviksia, toisella on korvikset, näin mennään mahdollisimman kauan.
      Muutaman kerran ovat kyselleet, miksi toisella on korvikset, toisella ei, toistaiseksi "ihmiset on niin erilaisia" vastaus on mennyt läpi.

      • LAPSEN

        ISÄ PÄÄTTÄÄ !!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 189
      2266
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2074
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      170
      1873
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      170
      1687
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1344
    6. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      32
      1339
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1257
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1178
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      14
      1178
    Aihe