Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vila Franca do Campo

pianmatkaan

Puolisoni harrastaa sukellusta ja aikomuksena on sukeltaa myös Azoreilla. Mietin, että saisinko sukelluspäivän kulumaan Vila Franca do Campossa, jossa sukelluskeskus sijaitsee? Eli mitä tekemistä ja näkemistä tuossa kaupungissa/kylässä on? Onko uimarantaa?

5

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuluisiko kenties muutama tunti Vila Franca do Campon edustalla sijaitsevalla kraatterisaarella Ilhéu Vila Franca do Campolla? Saarella voi uida ja paistatella päivää. Kuljetus Vila Franca do Campon huvivenesatamasta (Marina). Etäisyys noin kilometri. Paikasta on videoita Yuotubessa ja Acorestubessa (www.acorestube.com). Vila Franca do Campon rannassa on kaksi uimarantaa Praia Vinha d'Areia ja Praia do Corpo Santo, joista ensimmäinen on isompi ja lähellä huvivenesatamaa.

      Vila Franca do Campossa on museo. Lähistöllä korkealla kukkulalla sijaitsee Rauhan Neitsyt Marian kappeli (Ermida de Nossa Senhora da Paz), josta on erinomainen näköala Vila Franca do Campoon ja kraatterisaarelle. Kukkulalle voi kulkea jalan, mutta korkeuserot on ovat jonkinasteiset. Taksimatka paikkaan maksaa muutaman euron.

      Kunnan keskustassa on pieni kaunis puisto, Jardim de Antero de Quental. Rantaa myöten kulkee pieni rantakatu, jolla sijaitsee suosittu ravintola Atlantico.

      Koko Vila Franca do Campon kunnassa on noin 12 000 asukasta, joista keskustan alueella asuu noin 5000.

    • Lisättäköön vielä, että Vila Franca do Camposta tehdään valas- ja delfiinisafareita. Niitä tarjoava yritys on nimeltään Terra Azul, http://www.terrazulazores.com/

    • pianmatkaan

      Kiitos vinkeistä (taas). Tuolle saarelle voisi tosiaan tehdä reissun. Valasreissukin on suunnitteilla...

    • Tuoreita terveisiä Vila Franca do Camposta, jossa vietimme tänään iltapäivän. Se alkoi lounaalla ravintola Atlânticossa rantakadulla. Kolmen hengen perhe söi äyriäisiä, grillattua bacalhauta ja komean murean sisäfilepihvin. Alkuruokina ravintolan toimesta tarjottiin leipää, juustoa marmelaadin kera (yhdistelmä on täällä ainoa laatuaan) ja ja marinoituja simpukoita. Näistä tai joistakin näistä voi kieltäytyä, kunhan sen tekee siinä vaiheessa kun tarjoilija kantaa tämän ns. cuovert-tarjoilun pöytään. Me otimme vastaan kaiken tarjotun, jonka ruoista kallein olivat marnoidut simpukat, 5 euroa. Ruoan kanssa joimme vettä, pullon Kimaa (paikallista passiohedelmävirvoitusjuomaa ja tölkin Coca-Colaa. Jälkiruoaksi nautimme pari Vila Francan nimikkoleivosta (Queijada de Vila Franca do Campo) ja kupin maitokahvia ja teetä. Lasku 57 euroa plus tippi noin 10 prosenttia.

      Lounaan jälkeen tutustuimme aluksi satama-alueeseen. Venekuljetukset kraatterisaarelle (Ilhéu Vila Franca do Campo) lähtevät kalasataman laiturista huvivenesataman (Marina) puolelta. Huvivenesataman edustalla on eri matkailijapalveluja tarjoavien yrityksien toimistoja, mm. Espiríto Azul (sukellus), Terra Azul (mm. valas- ja delfiinisafareita) ja Azoresub (sukellus). Huvivenesataman jälkeen jatkettaessa matkaa itään tulee vastaan Vinha d'Areian uimaranta ja samalla kohdalla sijaitseva vesipuisto (Aquaparque Splash). Rantarakennelmissa on kahviloita, ravintoloita, vessat ja puketumistilat sekä kuntosali. Alue on hyvässä kunnossa. Uimarannalle on myönnetty sininen lippu laadun takeeksi.

      Rantakierroksen jälkeen tutustuimme Vila Franca do Campon museeon, jonka mielenkiintoisia kokoelmia meille ystävällisesti esiteltiin. Suosittelen käyntiä museossa.

      Päivä oli erittäin aurinkoinen ja lämmin, auringossa lämpötila oli kenties luokkaa 28-30 C, mutta ilma oli kuivaa. Niinpä niin rannalla kuin vesipuistossakin oli väkeä runsaasti. Paluumatkalla voitiin todeta, että hieno sää oli houkutella auringonpalvojia ja uimareita myös Vila Franca do Campon muille uimarannoille, kuten Praia de Agua d'Altolle ja Praia Pequenalle (vierekkäin hotelli Bahia Palacen välittömäsä läheisyydessä). Myös Ponta Delgadan keskustan lähimmät hiekkarannat, Praia das Milícias ja Praia do Pópulo, olivat "kansoitetut".

      Bussimatka Ponta Delgadasta Vila Franca do Campoon maksaa 2,81 e. Busseja kulkee melko mukavin väliajoin. Illalla bussit eivät aja

    • Toistekin tullaan.

      Kiitos vinkistä. Nyt jo palailtu lomalta ja hienosti kului päivä Vila Franca do Campossa. Aamun ensimmäisellä veneellä (klo 10) saarelle, jossa pari tuntia uiden, kalliolla kiipeillen, kuvia ottaen ja päivää paistatellen. Sitten kylään lounaalle ja iltapäivä kylään tutustuen.

      Nyt saatiin kyydit sukelluskeskuksen puolesta, mutta hyvä tietää tuo bussi.

      Tästä paikasta ei muuten mainittu mitään matkatoimiston puolesta.

      Sao Miguel oli kaikenkaikkiaan aivan upea kokemus. Matkalta jäi muistoja mahtavista maisemista, kuumista lähteistä, kukkasista, hyvistä kalaruuista, kirkkaasta merestä sekä valaista ja delfiineistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe