MILLAINEN KISSAN TULISI OLLA KATETROINNIN JÄLKEEN?

huolissaankisusta

Olen todella huolissani. Minulla on 3- vuotias leikattu kolli kissa, joka meni viikon alussa tosi huonoon kuntoon. Se ei pystynyt pissaamaan, mutta yritti puskea kyllä jatkuvasti. Tilanne paheni ja kisu vain makasi ja murisi. Vein sen heti eläinsairaalaan ja siellä sitten todettiin virtsakivien tukos. Arvot olivat tosi korkeita, lääkäri ei uskonut niiden niin korkeita voida ollakkaan, varsinkin urea. Kisulle tehtiin ensin liuotushoito ja se sai tosi pahan krampinkin kesken operaation. Selvisi kyllä luojan kiitos siitä! Pikkunen katetroitiin ja illalla vein sen sitten katetri-ja nesteytysletkussa kotiin. Kisu oli saanut rauhoittavaa ja makasi melkeen koko yön, valvoin vierellä ettei repisi letkuja irti tai sotkeutuisi niihin.
Aamulla sitten takaisin eläinsairaalaan ja sinne jätettiin ja sanottiin, että testejä viel tehdään varmistuttaakseen, että kisulla on kaikki hyvin. Illalla soitettiin ja saatiin hakea kisu kotiin, ilman letkuja! Ruokavalio muuttui loppuelämäksi virtsakiteitä ehkäiseväksi ja viikon antibioottikuurin hän sai myös.
Eilen illalla(keskiviikko20.7) kisu siis tuli kotiin. Rauhoittava vaikutti vielä hieman, mutta muuten vaikutti iloiselta ja antoi hyvin koskea joka puolelle. Kisu söi hyvin ja joikin. Ny tänään(torstai21.7) kisu on ollut normaali, vaikkakin hieman väsynyt ja makoilee paljon. Liikkunutkin portaita edestakaisin on, syönyt hyvin ja itse juonutkin. Lääkkeet on saatu annettua hyvin.
Kaikki siis muuten hyvin, mutta kisu käy ramppaamassa jatkuvasti hiekkalaatikolla. Pissa määrät ovat todella pieniä eikä koko päivään ole tullut "normaalia" isoa pissaa. Joskus käy vain kuopimassa ja koittaa pissiä.

Aamulla soitan klinikalle heti ensimmäiseksi!
Onko kelläkään kokemuksia mikä kisulla taas olisi? Muuten ollut normaali kun on syönytkin, mutta pissiminen ei onnistu. Ei kuitenkaan valita tai näytä kivuliaalta laatikolla käyminen. Mikä voi olla syy? Uusi tukos virtsateissä vaikka juuri katetroitiin? Jostain luon, että kun kissan akuuttitilanne on autettu esim. katetroimalla, seuraavana päivänä voi rakko olla uudestaan tukossa. Sen välttämiseksi pitäisi jättää kestokatetri tai nesteyttää? Onko kokemuksia. Tarvitsen apua en halua kisun menevän niin huonoon kuntoon kuin se jo oli! Pitäisikö viedä mahd. pian läkärille?

4

4387

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lonely without cat

      Voi, voi toivon, että kattisi pysyy elävien kirjoissa. Tämä on paha tauti ja niin minunkin kissani jouduttiin päästämään kivuistaan, kun ei pystytty tai osattu hoitaa. En ole asiantuntija, mutta luulenpa, että kissallasi jatkuu tuo virtsaputken tukostaminen. Kun se katetri on otettu pois, niin virtsarakosta on vielä tulossa sitä virtsakiteiden ja virtsarakon seinämistä irronneen kudoksen muodostamaa sakkaa, joka yrittää tukkia virtstaputken.
      Jos tuota sakkaa ei saada kateroitua ajoissa pois, niin se alkaa kuivua sinne putkeen ja sittenpä sitä onkin vakeampi saada uudelleen auki. Oma kattini alkoi kulkea jatkuvasti laatikolla ja jossain vaiheessa huomasin, ettei sieltä tullut enää mitään sen yrittäessä virtsata. Vein se heti eläinlääkärille, jossa se kateroitiin, muttei siellä kuitenkaan löytynyt sanottavaa tukosta. Katti sai antib. kuurin ja lähti paranemaan ainakin sen näytti paremmalta. Noin viikon päästä se alkoi jälleen yrittää pissata vähän väliä ja teki sellaisia pikkupissoja. Ei älytty viedä sitä välittömästi aamulla lääkäriin, koska mitään selkeätä tukosta ei ollut aikaisemminkaan. Iltapäivällä vietiin ja tukoshan siellä oli. Lääkäri sai onneksi virtsaputken auki ja palattiin huojentuneena kotiin. Aamulla kissa oli kuitenkin taas siinä tilassa, että se yritti tyhjentään rakkoaan, onnistumatta siinä. Taas lääkärille, jossa lääkäri yritti avata virtsaputkea, mutta se oli mennyt tukkoon, eikä lääkäri kyennyt aukaisemaan putkea. Voi itku...
      Varo vain tämän taudin kanssa on kaikki mahdollista. Parasta mitä voit kissasi elämän jatkumisen eteen tehdä. Vie se heti lääkärille, kun sillä alkaa tukostaa vitsatessa ja vie se lääkärille, jolla on kättentaitoja, sillä eläinlääkärin tehtävissä tarvitaan kättentaitoja, kaikilla niitä ei ehkä ole.

      • Saman kokenut

        On ihan normaalia, että kissa ramppaa pikkupisuilla vielä jonkin aikaa katetroinnin jälkeen. Meillä ramppaamista taisi kestää viikon verran toki siinä viikon mittaan koko ajan rauhoittuen. Samanlaisia kokemuksia on muillakin vastaavan kokeneilla jotka kirjoittelee tuolla hyvää iformaatiota tarjoavilla foorumeilla (yhden löydät esim. googlaamalla "kissamaailma").

        Rakko ja virtsaputki ovat ärtyneet tukoksen ja ketetroinnin jäljiltä ja se saa aikaan tuon pissaramppaamisen. Kannattaa toki soitella myös eläinlääkäriin, se on aina järkevää jos kissan voinnissa jokin huolettaa. Tiedän myös että tuollaisen virtsatukoskokemuksen jälkeen sitä on itse tosi pitkään säikky ja pelkää tilanteen uusivan jolloin eläinlääkäriin yhteyden pitäminen helpottaa.

        Kovasti tsemppiä ja toipumista teille ja noille virtsavaivadieeteillekin on sitten vaihtoehtoja jos siltä tuntuu, aiemmin mainitsemaltani sivustolta löydät ainakin lisää infoa, samoin googlaamalla sanan "maaru"


    • kittymitten

      Ainoan oikean varman vastauksen saat kun soitat sinne eläinlääkäriin ja kerrot noista vaivoista. Se ei ole suuri vaiva kun kissalla on kipuja...

    • Anonyymi

      Haluan kertoa meidän kissan parantumisen katetrointi kierteestä
      4 vuotias uroskissamme joutui 2 kk sisään 5 kertaa katetroitavaksi kun ei saanut pissattua, myös kissan lopetusta ehdotettiin
      Kissa ultrattiin jos suolistossa olisi tukoksia, ei näkynyt koska ultra ei näe kaikkea.
      Vaikka kakkaa tuli niin se ei ollut pehmeää ja runsasta. Mietin rttä sillä on pakko olla yhteys myös pissaamiseen.
      Rupesin antamaan levolacia päivittäin ja siihen katkesi katetroinnit kuin seinään!!
      Kun kakan koostumus parani annoin levolacia joka toinen päivä. Kissa on ollut terve ja onnellinen nyt yli puoli vuotta. Levolacia menee tarpeen mukaan, pidän ” kakka-päiväkirjaa” edelleen että osaan toimia välittömästi jos taukoa kakan tulossa.
      Uskon että suolistossa oli ja on karvatuppoja jatkuvasti sekä narunpätkiä, lelunosia ym mitä meidän kissa saattaa syödä
      Suosittelen turvallista levolacia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5791
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2007
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1765
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe