Vieläköhän norjalaisilla on aikaa ihmetellä suomen oloja?

Niin se muuttuu

30

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .30-06 Springfield

      Luin jutun. Ylen tapaan jutussa on useita asiavirheitä, koskien mm. Suomen asetiheyttä ja hallussapitoluvan saamisen helppoutta. Pelkkiä mielipiteitä monien joukossa. Ylelle ja norjalaismedialle ne ilmeisesti riittivät.

      Saa nähdä hoitavatko norjalaiset nyt mielenterveys ym. sosiaalisia ongelmia aselailla? Pekka Sauri esikuntineen ja raportteineen joutaisi lähettää sinne. Muun ajan hän voisi olla vaikkapa perkaamassa turskia, niin tietäisi mitä työ on.

    • totaali kielto

      Tuo kuitenkin taas osoittaa kuinka aselaki pitää olla tiukka. Tuollakin hullulla oli kaksi luvallista asetta ja hän listi melkein sata ihmistä.
      Vaikea on perustella miksi aseet olisivat tarpeellisia tavallisilla kansalaisilla.
      Koska tuollaisten hullujen teot senkuin lisääntyvät, olisi meillä ja muualla paras kieltää turhat aseet.

    • Norjan tv:n mukaan miehelle oli rekisteröity konekivääri.
      Miten tiukan aselain Norjassa tälläinen on mahdollista?
      Hei haloo..

    • katusoturi

      Pidän aika outona, että kaikki meuhkaavat taas aseista, kun tämä paskiainen räjäytti Oslon keskustassa varmaan 100 kg dynamiittia. Siitähän ei aiheutunut mitään vaaraa kellekään...

      • -eSa-

        Norjan kaverilla oli kyllä ihan itse tehty pommi. Pääaineet lannoite ja normaali diesel-öljy. Pommin koko; niin paljon kuin vuokrattu paku jaksoi kantaa, elikkä 950 kiloa räjähdysainetta pakun peräkontissa. Että silla lailla.

        Jokainen voi pohtia mitä olisi tapahtunut, jos kaveri olisi räjäyttänyt pomminsa silloin kun Oslon keskusta on täynnä ihmisiä... Siinä olisi mennyt helposti joku tuhat ihmistä hengiltä. Kaikki yhdellä, itsetehdyllä pommilla.


    • John R

      Eipä tietenkään.. Ja ne pommiinkuolleet ovat tietenkin vähemmän kuolleita...

    • ei enää aseita

      Kaikki aseet pois hulluilta. On vaikea perustella minkäänlaista aseharrastusta, kun hulluja näyttää sikiävän aina vain. Silloin on myönnettävä että aseeet, jotka ennen olivat harrastusvälineitä, eivät voi sitä enään olla.
      Kaikki pois niin, vaikka se ei noita tekoja suoraan vähennä, ainakin vaikeuttaa.

    • ressu.

      Kieltämisen lokiikka on varsin yksikertainen. Kielletään kaikki laillinen minkä voi kieltää, mutta ei edes yritetä vaikuttaa laittomiin aseisiin tai räjähteisiin, sillä nehän ovat jo kiellettyjä.
      Mielenterveystyöhön ei kannata myöskään uhrata rahaa, sillä mielenterveysongelmat "ratkaistaan" kieltämällä kaikki lainkuuliausten ja terveiden kansalaisten lailliset harrastukset.

      Miielenterveysongelmat ja yhteiskuntarauha tulevat järkkymään todella pahasti kun kielloilla ja vaikenemisella ratkaistut ongelmat räjähtävät kirjaimellisesti isilmille.

    • aa
    • jee-pee

      aseet kiellettiin englannissa ja kuinkas kävikään, aseita on nyt enemmän pimeillä markkinoilla kuin koskaan, aseen hankinta luvatta kestää pari päivää ja saat sellaisen kuin haluat.
      Luvallsia aeita on huomattavasti helmpi valvoa ja kun aseita kuitenkin saa niin kynnys luvattaoman aseen hankintaa on korkeampi.

      Tilanne suomessa on samanlainen jos aseet kielletään luvattomien aseiden määr räjähtää käsiin, tällä hetkelläkin itärajan yli virtaa laittomia aseita, tosin niistä kaikki ei jää suomeen. Näiden aseiden joukossa on myös täysautomaattiaseita joita on myös meilläkin käytetty.

      Aselain tiukentamisen sijaan olisi hyvä tiukentaa netin seurantaa ja puuttua entistä herkemmin kirjoittajiin. Norjan tapauksessakin muuten ulkoisesti normaalisti käyttäytnyt mie oli aktiivisesti kirjouitellut äärioikeistolaisia ajatuksiaan nettipalstoilla.

      • cccp

        Norjassa kävi niin ettei hallitus, Norjan hallitus ja Norjan hallituksen käskyvallassa oleva poliisi, nämä tahot eivät pystyneet suojelemaan kansalaisiaan. Heillä uhreiksi aiotuilla ei ollut myöskään mitään puollustautumiskeinoa.
        Ja Tuomiojan (Kataisen) hallitus ja sen ministerit ja heidän käskyvallassaan oleva poliisi ei pysty suojelemaan kansalaista kielloillaan ja käskyillään.
        Tuskin tuo Saurikaan!
        Kansalainen on vain noitten tahojen, toimittajien, politiikkojen ja virkamiesmielivallan uhrilammas.


    • Norjan ampuja oli pumpannut itsensä täyteen steroideja ennen verityötä.
      Pitäisikö siis anaboliset steroidit kieltää kokonaan?

    • mutkat suoriksi

      Paras vain kieltää aseet ja luvattomista aseita tosi kovat tuomiot, kyllä siinä ase-arskat vähän miettii jos saa vaikka 6 vuoden ehdottoman, pelkästään luvattomasta aseesta.
      Roistot toki noita luvattomia harrastaa niinkuin tähänkin asti, mutta hehän eivät mätkikään ihmisiä hengiltä koulujen nurkilta, vaan ampuvat vain toisiaan.

      Eipä silloin luvattomat markkinat käsiin räjähdä ja ne hullut joiden on pakko saada luvaton ase, joutuvat kiven sisään aika äkkin, näin nuo mahdolliset koulumurhaajat joutuvat lusimaan.

      • vanhanlainpuolustaja

        Noihan se menisi jos eläisimme ihanne yhteiskunnassa.

        Mistäs ne rikolliset saavat laittomat aseensa, pimeiltä markkinoilta.

        No mistäs ne "breivikit" sitten saisivat aseensa, samoilta pimeiltä markkinoilta.

        Ei henkilö joka suunnittelee massamurhaa välitä 6 vuoden tuomiosta luvattomasta aseesta, kun ei tuomio mihinkään enää voi pidetä tai jos ampuu lopuksi itsensä.

        Laithan on vain rehellisä ihmisä varten.


      • Robin Hood

        Roistot toki noita luvattomia harrastaa niinkuin tähänkin asti, mutta hehän eivät mätkikään ihmisiä hengiltä koulujen nurkilta, vaan ampuvat vain toisiaan.

        Kerroppa tuo sama Porvoon McDonaldsin autokaistalle tapettujen omaisille!


      • Mannen kamu
        Robin Hood kirjoitti:

        Roistot toki noita luvattomia harrastaa niinkuin tähänkin asti, mutta hehän eivät mätkikään ihmisiä hengiltä koulujen nurkilta, vaan ampuvat vain toisiaan.

        Kerroppa tuo sama Porvoon McDonaldsin autokaistalle tapettujen omaisille!

        Eikös porvoossa(kin) käytetty luvatonta pistoolia?
        Ja tietojeni mukaan eräät samaan vähemmistörotuun kuuluvat tuovat näillekin seuduille (parisataa kilometriä Helsingistä pohjoiseen) myyntiin virosta kohtuuhintaisia luvattomia...


      • ei alunperin
        Mannen kamu kirjoitti:

        Eikös porvoossa(kin) käytetty luvatonta pistoolia?
        Ja tietojeni mukaan eräät samaan vähemmistörotuun kuuluvat tuovat näillekin seuduille (parisataa kilometriä Helsingistä pohjoiseen) myyntiin virosta kohtuuhintaisia luvattomia...

        "Eikös porvoossa(kin) käytetty luvatonta pistoolia?"

        Pistoolin suomalainen alkuperäinen luvallinen omistaja oli vaan "epähuomiossa" sattunut myymään pistoolin sellaiselle, jolla ei lupaa ollut...

        Kuinkahan paljon tätä tapahtuu yleisesti? Veikkaanpa että paljonkin, kun aseen hetken mielijohteesta hankkineet haluavat helppoa rahaa.

        Nykyiset aseluvalliset tulisi syynätä aivan helvetin tarkkaan, kun sen verta vilunkiporukkaa tuntuu näissä kansanvalioissa olevan.


    • Katsoppa miten on käynyt Englanissa.
      Googleta vaikkapa:UK gun ban failed totally.

    • Ihmisen tietokone

      Väkivaltapelit paljon pelattuina toimivat hyvänä harjoitusalustana. Harjoitus tekee mestarin, elikkä tarpeeksi paljon toistoa ja olet hyvä asiassa kuin asiassa. Mitä ihminen syöttää päässään sijaitsevalle tietokoneelle, sitä tulee sieltä opittuna ulos. Tämän voisivat asiantuntijat tulla sanomaan ulos kesälomakaapeistaan ja HETI.

    • lainkuulijainen kans

      Jos kiellon jälkeen luvattomien aseiden määrä lisääntyy huimasti, niin sanoppa mistä sellainen kertoo????

    • ,

      meneppäs englantiin kysäseen

    • aseet pois vain

      Ei tarvitse, koska sehän vain ilmaisee, kuinka aselupia on myönnetty henkilöille, joiden lain kunnioitus on heikkoa. Mikäli kielto lisäisi huimasti luvattomia aseita, niin sen suuremmalla syyllä on aseluvat kiellettävä.
      Perusteluksi riittää aivan se, kuinka aseen omistajat eivät noudattaisi lakia ja säännöksiä. Nytkin jo luvat lähtee esim. rattijuoppoudesta, niin perusteluksi ei muuta tarvita kuin tuollainen tilasto.

    • vanhanlainpuolustaja

      Laittomien aseiden lisääntyminen huimasti lienee tilastollinen harha ja/tai kertoo vain laittoman asekaupan lisääntymisestä ja aseiden helposta saatavuudesta. Ja euroopan rajojen löysä valvonta edesauttaa laitonta kauppaa. Laittomassa kaupassa kun taitaa päteä samat markkinalait kuin muussakin kaupassa, kysynnän ja tarjonnan laki.

      Helpommin muualla euroopassa varmaankin saa sen laittoman aseen kuin suomessa laillisen, ja halvemmalla.

      Kertokaapa viisaammat mikä entisessä ja juuri alkukesästä voimaantulleessa aselaissa on vikana, kun sitä halutaan taas muuttaa/tiukentaa?

      • äijä.

        "Kertokaapa viisaammat mikä entisessä ja juuri alkukesästä voimaantulleessa aselaissa on vikana, kun sitä halutaan taas muuttaa/tiukentaa?"

        Ei siinä olekaan mitään vikaa, mutta nykypolitiikka on menny niin hulluksi, semmoista ihme säätämistä koko ajan, että siinä ei normaali ihmisjärki enää pysy mukana.


    • ukko555

      Moni ei ymmärrä että jollekkin esim. aseharrastus tai metsästys voi olla elintärkeää ja tärkeydenvuoksi välttämätöntä pysyäkseen kunnon kansalaisena.
      Isäni on aina sanonut että metsästys ja harrastukset pitää miehen tiellä ja pois pahanteosta, olen asiasta täysin samaa mieltä.
      kun lähtee lauantai aamuna 5 aikaan metsälle ja palaa kotiin 5 aikaan iltapäivällä nii harvoin tarvitsee lähteä illaksi kaupungille riehumaan...
      Lakia pitää tottakai kunnioittaa ja elää lain mukaan, mutta täys kielto olisi kova isku ja mielenterveys ongelmat varmasti karkaisivat käsistä...
      Metsästystä ja aseharrastusta harrastamaton ei usein ymmärrä että asekielto voi olla samanlainen isku kuin vedettäis katto päänpäältä pois tai työ lähtis loppu elämäksi, eikä siitäkään uskoakseni kauhean moni innostu.
      Ei sitä moni ymmärrä mutta noinhan se on...
      Eikä tuollaisia massamurhia lailla estetä, konna on konna ja se tekee rikoksen jos se haluaa, mutta sen hyväksi voi tehdä paljon jotta konna ei olis se konna.
      Poliisi, valvonta, mielenterveys, koulu ja kasvatus kotona, noista pitää lähteä liikkeelle.
      Lakia on justiin tukennettu...

    • turhat pyssyt pois

      Eihän täällä metsästystä olla kieltämässä vaan käsiaseet, ne on aivan turhakkeita. Metsästyksessä käytettävät aseet kuten haulikko ja pulttilukko kiväärit ovat toki välttämättömiä, koska ilman metsästystä ei hirvikantoja voi säädellä.
      Ruutikaasutoimiset käsiaseet ovat se ongelma, kyllä taulua voi reijittää ilmapistoolillakin, ei siihen ruutiasetta tarvita.

    • Näkemyksiä on monia

      Pistooli ja revolveri olisivat itse asiassa aivan oivallisia välineitä metsästykseen, koska sellaista asetta voisi helposti kanniskella mukanaan ja käsiaseen saisi myös pidettyä helposti piilossa esim. takin alla. Koska aseen näkeminen loukkaa monia ihmisiä, olisi metsästäjän aseen hyvä olla piilossa.

      Nykyisten käsiaseiden tarkkuus ja tehot riittävät kyllä isonkin riistan kaatamiseen.

    • pois aseet hulluilta

      Noh, mikäs siinä kielletään sitten myös metsästys, varmuuden vuoksi.
      Kaikki aseet pois sivileeliltä, siinä on hyvä ja kannatettava päämäärä.

      Niinkuin meidän presidenttikin eilen asian ilmaisi, aselakia on kiristettävä. Hänen m,ielipiteellään on painoarvoa ja virkamiesryhmä joka aselaki asiaa valmistelee, ottaa sen kyllä huomioon.

      Riista voidaan kaataa tulevaisuudessa viranomaisvalvonnassa ja aseet kieltää noin yleisesti ottaen tavalliselta kansalta.

    • -

      Mutta määrittelepä ase. Mihin sinä vetäisit rajan?

      Ruutiase lienee ase. Onko jousipyssy ase? Entäpä puukko?

      Tarkoittanet aseella asetta, joka nykyään vaatii poliisilta luvan..? Nekö sitten kiellettäisiin?

      Nokkelat suomalaiset kuitenkin kiertäisivät lakia, ja alettaisiin kehittää voimakkaita ilma-aseita ja jalkajousia jne. jotka eivät paljonkaan häviäisi tehossa ruutiaseille.

    • ruutiaseet

      Suomessa niin pienet markkinat että täällä mitään kehitettäisi, eikös meikäläinen aseteollisuus jo muutenkin myyty ulkolaisille.

      Ruutiaseet pois vaan, siitähän tässä kyse on. Jousiaseilla toki pystytään tappamaan, taljajousella tehoa löytyy vaikka hirven kaatoon, mutta kovin nopea tappotyökalu se ei ole. ammuppa taljalla vaikka 50 hyvin tähdättyä nuolta peräjälkeen jos tehot on esim. yli 70 paunaa.
      Samantehoisen jalkajousen viritys on vielä tuskaisempaan, kokeile kerran, ei siitä massatappoon ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1788
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      178
      1275
    3. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1148
    4. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      30
      1017
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      77
      958
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      935
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      870
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      64
      796
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      779
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      751
    Aihe