Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mitä keltasta nestettä?

Päivi

Join perjantai-iltana 2 lasillista 19% viiniä ja 1,6 litraa keskiolutta. Muistaakseni määrä oli tuo, mutta menin olin niin sekasin, että kävelin pitkin seiniä. Aamulla oli arvatenkin jumalaton päänsärky. Join vettä, mutta se tuli melkein saman tein ylös. Kun jano oli hirvee, niin pakko oli vaan juoda, vaikka vesi ei pysynyt puolta tuntia pidempää sisällä. Kolmannen oksentamisen jälkeen en sitten enää viitsinyt juoda ja koitin nukkua. Sain nukuttua jonku tunnin ja taas tuli ylös. Nyt kun en ollut juonut vettä, niin mahasta tuli jotain keltasta todellakin pahanmakuista nestettä. Phyi helv..! Ja taas nukkumaan ja tunnin päästä taas tätä keltasta...Ei ollut mitään lasten katseltavaa touhua. Vasta 12 pintaan päivällä alkoi sisällä pysymään jotain.

Mitä toi keltanen neste oli? Jotain elimistön omaa ainetta? Poltti äänenki ihan matalaksi. Siis kuvottaa vieläkin se maku siitä.

15

38438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kimmo

      Joo veikkaisin että se olis sappi nestettä!

      voi tietysti ehkä olla muutakin ruuansulatuselimistön eritettä.

    • Lukuisia kertoja kokenut:)

      Kyseessä on sappineste jota tulee siinä vaiheessa kun vatsan on oksentanut aivan tyhjäksi eli sen sisältö on "loppunut". Tai tuleehan sitä kaikenaikaa oksentamisen aikanakin mutta ei vain huomaa juuri kun seassa on ns. vatsan sisältö.

      Sappineste on juuri kellertävää, vihertävää, tai voi ihmisestä riippuen muuttua punertavasävyiseksikin ylöstullessaan tai sekoittuessa johonkin muuhun "sopivaan" ainesosaan sisällössä. Tämä monesti saakin aikaan pelästymisen koska ensimmäisenä näyttää tietysti että oksentaa verta ja makukin on aika lailla kurkussa.

      Sappinesteethän ovat kehon vahvimpia syövyttäviä/kirveleviä aineita, katsopa vaikka ihmisen fysiikasta mikä sen tehtävä on. Kyllä huomaa jos sitä roiskahtaa silmään "raakana" ja joskus kuumottaa ihollakin.

      Ihan vaaratonta ei huolta mutta ainut haittapuoli on lähinnä se että jos oksentelee pitkän aikaa ja monituisia kertoja sappea niin vatsan limakalvot tykkäävät monesti aika huonoa hetkellisesti. Yhdessä oksennusrefleksin kanssahan kyseinen neste polttaa aikalailla paikkoja jonne se ei ole tarkoitettu.

      Eipä tämäkään kyllä sitten terveeseen vatsaan ja ruokatorveen aiheuta kuin hetkellistä ärsytystä ja voi ihan yhdessä rykimisen kanssa aiheuttaa pientä verenvuotoakin kun limakalvot eivät asiasta pidä. Tuollaisen jälkeen nyt kyllä sitten hetkonen kannattaa olla niin että vatsaa ei kauheasti ärsytä millään käristeisellä tai juo väkevää viinaa tms. Jatkuvanahan tuollainen ärsyke ei tietenkään hyväksi ole ja kannattaa antaa parantua. Ainakin nyt tekee vatsan inhottavan polttelevaksi ja kipeäksi.

      Tässäpä nyt sitten analysoityna kokemasi nautinto. Nuo vain nuoremmalla iällä ja kun ei asoista tiedä niin saattavat pelästyttää tietty.

    • jeuh

      kun mahassa ei oo enää mitään oksennettavaa niin tulee mahanestettä tai sappinestettä mitä nyt onkaan. Karmeen makusta ja polttelevaa, ärsyttää jumalattomasti limakalvoja, kokemusta meinaan on! Ens kerralla syö kunnolla juomisen yhteydessä tai ennen nukkumaan menoa!

      • Joku

        Kun mahassa ei todellakaan ole mitään niin sieltä ei kertakaikkiaan tule mitään. Viimeks vappuna laattailu kesti monia tunteja. Aina about tunnin välein tuli keltasta nestettä. Silloin kun ei tullut mitään ulos oli vähän hassu fiilis kun pitäis laatata mutta mitään ei vaan tule.


      • Laattailusta
        Joku kirjoitti:

        Kun mahassa ei todellakaan ole mitään niin sieltä ei kertakaikkiaan tule mitään. Viimeks vappuna laattailu kesti monia tunteja. Aina about tunnin välein tuli keltasta nestettä. Silloin kun ei tullut mitään ulos oli vähän hassu fiilis kun pitäis laatata mutta mitään ei vaan tule.

        Kannattaa juoda vettä jos ei ole laatattavaa.
        Sitten on taas ja voi laatoittaa vaikka vessan lattian. =)).

        Vakavasti ottaen, jos on kankkunen ja pakko päästä
        liikkeelle ja yrjöttää, kannattaa heti kättelyssä juoda kunnolla vettä. makuulle ja painella vatsaa.
        Saa yrjöttyä ja tekee tän pari kertaa kunto paranee eikä tarvi heti talon nurkille ykätä.


    • sarah

      siis mulla on enemmän sääntö kun poikkeus toi et sappinesteitä yrjöillään krapulassa. se on niin v*mäistä kun muuten ois suht hyvä olo, mutta kun kerran oksentaa niin sen jälkeen sitä tulee n.puolen tunnin välein. monesti vasta illalla alkaa helpottaan. oon jo miettiny et pitäiskö vallan absolutistiks alkaa kun mikään ei tehoo. vaikka söisin kokoajan illan mittaan viinaksien yhteydes ja ennen nukkumaanmenooki, niin melkein aina sama juttu. se on aivan hirveetä! jos jollakulla on samanlaista niin pistä viestiä. tai jos joku on "parantunut" tästä vaivasta niin kerro ihmeessä milllai??!!....


      "tammerfestejä odotellessa" ;)

      • Mothersmilk

        Viimeiset 3kertaa kun olen alkomaholia nauttinut on tullut oksennettua sappinesteitä myöten kaikki pihalle. Ei todellakaan mukava asia.

        Aiemminkin pahassa kankkusessa oksennus päässyt mutta tämä on yleensä johtunut aivan älyttömästä päänsärystä. Onkohan tässä jonkin sortin mahahaava saatu aikaseks :( jotain veren väristä oli myös mukana, täytynee kääntyä lääkärin puoleen.


      • hoitakaa itseänne
        Mothersmilk kirjoitti:

        Viimeiset 3kertaa kun olen alkomaholia nauttinut on tullut oksennettua sappinesteitä myöten kaikki pihalle. Ei todellakaan mukava asia.

        Aiemminkin pahassa kankkusessa oksennus päässyt mutta tämä on yleensä johtunut aivan älyttömästä päänsärystä. Onkohan tässä jonkin sortin mahahaava saatu aikaseks :( jotain veren väristä oli myös mukana, täytynee kääntyä lääkärin puoleen.

        Älkää pikku juapot aina vinkuku lääkäristä ja lääkäristä.... on keksitty korjaussarja, siihen pitää turvata, kun vaivansa on itse aiheuttanut.


    • leokddd

      Vartti tunti sitten oksensin sappinesteet pihalle :D.Se polttaa kyllä vittumaisesti kurkussa mutta ei se ole sen vaarallisempaa

    • päivi pissis

      Sehän on tietysti kusta jota valuu sun päästäs, koska se on täynnä sitä.

    • oksu-tyttö

      Raskauspahoinvoinnin seurauksena oksennan joka päivä sappinesteitäkin useampaan kertaan. (Arvioitu kesto 3kk, nyt kestetty jo 2kk.) Ei se kivaa ole, mutta alkaa käymään aika rutiinilla, vaikka toki pahoinvoinnin ohella oksentelu sattuu, tuntuu kurjalta ja vatsalihaksiin sattuu. Olotila oli ja on toki heikko päivästä riippuen, vielä en oo tarvinnu tiputusta, johon jotkut joutuvat turvautumaan, lähellä on kyllä tiputuksen tarve ollut, kun pahimpina päivinä käy 20 kertaa oksentamassa, eikä mikään pysy sisällä. Äsken oksensin sappinesteet osittain nenän kautta ulos ja se sattui. Särki pääkoppaan ja silmien taakse ja nenästä tuli verta, kun huuhtelin ja niistin sitä. Onneksi tuskasin kipu helpotti suht nopeasti. Tsemppiä vaan kaikille "oksu-kavereille!!" P.S. Sain reseptilääkettä pahimpiin jälkipolttoihin kurkussa. Myös Rennie auttaa vähän.

    • kananen5

      Sappineste ei ole hapanta. Ne mahan suolahapot siellä polttaa. Sappineste on vain todella karvaan makuista.

    • Anonyymi

      Se on sappi nestettä kun ihminen oksentaa sappi nestettä niin se ei ole vaarallista mutta jos oksentaa sappi nestettä niin kannattaa syödä vähn jotain minun tietääkseni.

      • Anonyymi

        Ehkäpä alkuperäinen kysyjä on noin 18 vuoden jälkeen saanut vatsansa kuntoon.


    • Anonyymi

      Kannattaisi vaan juoda tai syödä vaikka tulisikin ylös kaikki mahahapot kai tulee ylös jos oikein olen tajunnut mitä kaikki kaverini sanovat jne. Itse olen oppinut että juon sitä vitun vettä ja niin paljon kun pystyn etten vatsaa tyhjäksi oksenna. Oli kanssa joku kikka miten oksennuksen voi estää mitä en ole itse vielä kokeillut tai muista mikä se oli nyt tähäm tekstiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe