jos mieheni lähtee rauhanturvaajaksi

apuatarvinneuvoja

miehelläni on vielä koulutus kesken aliupseerina, joten missä vaiheessa hän voi hakea rauhanturvaajaksi? voiko hän hakea kesken koulutuksen? hän ei ole käynyt mitään muuta koulua kuin peruskoulun. onko hänellä mahdollisuuksia? en halua häntä päästää sinne, mutta uhkailukaan ei auta.

12

577

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • apuatarvinneuvoja

   niin ja jos hakemus hyväksytään niin onko hänen silloin pakko mennä?

  • dubb dubbbbb

   Toimintavalmiuteen voi hakeutua varusmieskoulutuksen päätyttyä. Kun hakemus on mahd. hyväksytty ja kutsu sitten aikoinaan mahd. käy, niin silloinkin voi vielä kieltäytyä ottamasta jobia vastaan kun säkylästä soitetaan. Tosin, jos näin tekee useammankin kerran niin voipi olla ettei niitä puheluja sitten enää tulevaisuudessa edes tule.

   Mutta, totuuden nimessä.. saattaapi olla muutama hakija siellä miehesi edellä, jos ainoa pohjakoulutus tosiaankin on peruskoulu, eikä inttiäkään ole suoritettu valmareissa.

   • salmari-kalmari

    Joo se valmari-hommahan onkin perseestä. Ihan turha vaadittava meriitti.


  • Rauta lanka

   Yleensä rauhanturvaajiksi otetaan ammatti-ihmisiä, siis siviiliammatti. Rauhanturvaajiksi tarvitaan kaikenlaisia eri ammatteja osaavia ihmisiä. Rauhanturvaajat rakentavat, ylläpitävät ja huoltavat kaikki laitteet mitä rauhanturvaamisessa tarvitaan.Sen lisäksi pitää tietysti turvata rauhaa.
   Jos ei ole siviiliammattia (vielä) niin sellainen kannattaa hankkia ennen kun lähettää paperit.

   • asdasdasdasdasdasdsa

    Tosin edelliseen voin lisätä, että ei ihan kirvestä kannata kaivoon heittää vaikkei ammattiin papereita siviilissä(reservissä) löytyisikään. Itsekin keikan heittäneenä jääkäritouhuissa ihan lukiopohjalta.

    MUTTA! Toki tutkintoa olisi hyvä olla ihan silläkin, ettei tarvitsisi täysin tyhjän päälle ilmestyä kotisuomeen.


   • ex rt-jantteri
    asdasdasdasdasdasdsa kirjoitti:

    Tosin edelliseen voin lisätä, että ei ihan kirvestä kannata kaivoon heittää vaikkei ammattiin papereita siviilissä(reservissä) löytyisikään. Itsekin keikan heittäneenä jääkäritouhuissa ihan lukiopohjalta.

    MUTTA! Toki tutkintoa olisi hyvä olla ihan silläkin, ettei tarvitsisi täysin tyhjän päälle ilmestyä kotisuomeen.

    Eihän jägsteriksi tarvita mitään ammattia todellakaan. Mutta tosiaan kannattaa eka käydä koulut loppuun ja sitten katsella niitä reissuja paremmalla palkalla, jos sattuu enää iskemään.


  • apuatarvinneuvoja

   ok, kiitos näistä tiedoista! pelkään sitä, että mieheni innostuu lähtemään sinne, koska olen kuullut aika hurjia juttuja sieltä. Pelkään turvallisuuden ja tulevaisuuden puolesta.

  • sotaleski

   Eihän sinne kaikkia hakijoita hyväksytä edes koulutukseen, ja koulutuksestakin voi karsiutua pois jos ei täytä niitä kaikkia kriteerejä. Jos koulutukseen tulee kutsu ja ottaa sen koulutuspaikan vastaan, niin sitä ei enää saa perua ellei ole joku tosi vakava juttu esim. vakava sairastuminen kyseessä. Oma mies on nyt koulutuksensa puolivälissä, syyskuussa lento Afganistaniin.
   Mies puhui jo ennen seurustelumme alkua että olisi joskus halukas rauhanturvaajahommiin, joten tiesin mitä on tulossa kun suhteen aloitin. En hirveästi innostunut ajatuksesta kun koulutukseen tuli kutsu, mutta koska tämä on miehen monen vuoden takainen haave, en henno kieltääkään. Ikävä on jo nyt koulutuksen aikana kova, ties mitä se on sitten kun mies on oikeasti Afganistanissa. Toivottavasti tulee ehjänä lomille ja kotiin :)

  • ex rt-jantteri

   Siis sun miehelläsi? Paljonkos se on vanha, kun mieheksesi kutsut?
   Oletteko naimisissa?

   Peruskoulupohjalla pääsee hyvin rauhanturvaajaksi. Mutta pitää sinne nyt joku lähtötaso olla: Jos nyt ajatellaan että miehesi on alikessu intissä ja peruskoulupohjalta, niin epäilen hänen resurssejaan rauhanturvaajaksi, vaikka ei sinne kauheita vaadita.

  • VPässä

   Hanki Surupuku, osta polttoarkku ja tuhkauurna valmiiksi sillä.

   Sana sotilas tarkoittaa ihmisen tappajaa.
   Eli kun syntyy sotatila niin sotilaat tappavat toisiaan. On vain ajan kysymys tuleeko miehesi tapetuksi eka sekunnilla vaikko vasta 5-vuoden päästä.

   Totuus on tämä sotilaat tappavat toisiaan, kunnes tulevat itse tapetuiksi.
   Eli vanha sanonta tykinruokaa on sotilaita kuvaava vertaus.

   Pitää olla sairasmielinen ihminen, joka haluaa tappaa toisia ihmisiä ja tulla itse tapetuksi. Eli Sotilaat ovat sairasmielisiä.

   PS: Olin itsekkin sotilas kunnes opin ymmärtämään Jumalan sanaa Raamattua.

   Kun Jumalan Valtakunta tulee maanpäälle niin, kuin Jeesus pyysi meitä rukoilemaan ns. Isä meidän rukouksessa (Matteus 6:10). Silloin Jumala tulee vaatimaan, jokaiselta ihmisen tappaneelta tapetun veren hänen käsistään (1.Mooseksen Kirja 9:5-6). Eli Jumala tulee vaatimaan ihmisen tappajalta ,että anna minulle nyt takaisin hänet, jonka tapoit ja mehän tiedämme, että kukaan ihminen ei voi antaa Jumalalle ketään takaisin ketään, jonka on tappanut. Eli Jumala itse tulee surmaamaan, jokaisen tappajan.

   Koska me kaikki olemme Jumalan omaisuutta halusittepa te sitä tai ette niin kaikki minkä te näette on Jumalan omaisuutta myös te itse (Roomalaisille 14:8), ja tappamalla ihmisen te teette verisynnin Jumalaa vastaan.

  • VPässä

   MITÄ RAUHAN TURVAAMISTA SE SELLAINEN ON, ETTÄ OTETAAN PYSSYT KÄTEEN JA LÄHDETÄÄN TURVAAMAAN RAUHAA?

   JOS PYSSYT OTETAAN KÄTEEN NIIN, KYLLÄ SILLOIN OLLAAN MENOSSA TAPPAMAAN EIKÄ RAUHAA TEKEMÄÄN!

   AJATELKAA NYT JÄRKEVÄSTI!
   VAI ELÄTTEKÖ NIIN SOKAISTUINA ETTETTE KYKENE ENÄÄ JÄRKEVÄÄN AJATTELUUN?

  • märymäry yhyhy

   Rt-hommissahan pyssyt on ihan ääritilanteiden varalta, koska ei voi tietää mitä tapahtuu. Todellakin pyssy voisi olla vyöllä, mutta rynsesterin kantaminen on tyhmää SAINT-totumusta. Rynkyt deffuun vaan takaloosteriin ja käsiaseet vyölle -niin ne on muillakin oikeaillakin armeijoilla.

   Mutta syuomalainen rt-mieshän käy 12 kuukautta napsimassa valokuvia feispuukkiin ja se on se anti niiltä reissuilta. Lähtöpäivänä sitten itketään krokotiilinkyyneliä ja muutamilla persenaamolla elämä pysähtyy siihen, kun saavat ensimmäiset kaverisuhteet solmittua elämäänsä. Mutta hei; eihän se muiden vika ole kun joku on mulku ja ei ole siksi kavereita, vaan pitää jäädä itkemään, soittelemaan ja facebookkia päivitteemään ja tiiraamaan entisten rt-pellekavereiden perään.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puhut olevasi hyvä ja kiltti ihminen

   Mutta todellisuudessa oletkin itsekeskeinen ja omahyväinen. Kaiken pitää pyöriä sinun ympärilläsi, kuten esimerkiksi tää
   Ikävä
   150
   1608
  2. Kimmo Kivelä mikä pösilö.

   Kirkkoherra kehtaa kitistä saamastaan kunniamerkistä. Onpa törkee äijä. Ei niin pientä ojaa että meidän kirkkoherralla
   Kiuruvesi
   17
   1120
  3. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   88
   1070
  4. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   42
   1047
  5. Kulta miten menee

   Mitä tunnet nyt.
   Ikävä
   66
   881
  6. Paljonko sinulla nainen on velkaa tai säästöjä?

   Sitä tässä mietin jatkoa ajatellen.
   Ikävä
   107
   836
  7. No jos sulla on muitakin ottajia

   niin siitäpä sitten vaan. Ehkä niitä on sitte helpompi lähestyä! Eikait tämmöistä vaikeaa ujoa tapausta hittovie kannata
   Ikävä
   45
   798
  8. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   784
  9. Tänään on mun viimeinen päivä kanssas Sun

   Tänään on mun viimeinen päivä Kanssas sun, täydellinen Ennenkuin mun mentävä on Kaihtimien välistä valo Tunkeutuu uniisi
   Ikävä
   183
   768
  10. Nyt faktoja tiskiin mies

   Kerro kaikki syyt miksi en kiinnosta. Arvaan jo joitain, mutta haluan kuulla ne sinulta.
   Ikävä
   68
   761
  Aihe