Keski-Savon Teollisuuskylä Oy

Ihmet-telijä

Tämä on lainaus lehdistötiedotteesta.
AIKA KÄY VÄHIIN, KUKA VASTUUSSA LUPAUKSISTA JA HARHAUTETTIIN.

Lehdistötiedote
Julkaisuvapaa
9.2.2009
EUROPEAN BATTERIES OY:N LITIUMIONIAKKUJA VALMISTAVAN TEHTAAN PERUSKIVEN MUURAUS 9.2.2009 VARKAUDESSA European Batteries Oy:n uuden sukupolven litiumioniakkutehtaan rakentaminen on aloitettu Varkaudessa ja tänään 9.2.2009 muurattiin tehtaan peruskivi juhlallisesti elinkeinomininisteri Mauri Pekkarisen kunnioittaessa tilaisuutta läsnäolollaan. Tehdas valmistaa turvallisia, ympäristöystävällisiä ja suurikapasiteettisia akkuja teollisuuden, energian ja liikenteen tarpeisiin. Maailman nykyaikaisimpaa litiumioniakkuteknologiaa on kehitetty yhteistyössä yhtiön amerikkalaisen teknologiakumppanin, K2 Energy Solutions Inc:n kanssa. European Batteries Oy:n pääomistajina ovat pääomasijoittajat, Oy Finnish Electric Vehicle Technologies Ltd. sekä yhtiön avainhenkilöt. Tehokkaiden ja älykkäiden sähköisten energiavarastojärjestelmien kysyntä kasvaa tulevaisuudessa voimakkaasti koska fossiilisten polttoaineiden käyttö on käynyt kestämättömäksi. Sähköiset energiavarastot ovat tehokkaampia, kestävämpiä ja kevyempiä sekä ympäristöystävällisempiä kuin perinteiset akut. European Batteries Oy on Pohjoismaissa, Euroopassa ja koko maailmassa ensimmäisten joukossa valmistamassa suurikapasiteettisia litiumioniakkuja, joihin integroidaan Oy Finnish Electric Vehicle Technologies Ltd:n kehittämä ja patentoima älykäs akunhallinta ja –ohjausjärjestelmä. Täma antaa mahdollisuuden uusiin energianvarastointiratkaisuihin mm. teollisten liikkuvien työkoneiden, ajoneuvojen ja energiantuotannon aloilla. Tehtaan rakennustyöt valmistuvat ja koetuotanto käynnistetään syksyllä 2009. Prosessilaitteet asennetaan loppuvuodesta ja varsinaisen tuotannon käyntiinajo alkaa vuoden 2010 alusta. Tehtaan ja kapasiteetin kasvattaminen 100 MAh:iin tapahtuu vaiheittain lisäämällä tuotantolaitteita ja laajentamalla tehdasrakennusta vuoden 2012 loppuun mennessä jolloin tehtaan arvioidaan työllistävän noin 200 henkilöä.
Lehdistötiedote
Julkaisuvapaa
9.2.2009
Tehdashankkeen käynnistysvaiheen kokonaisinvestointi on 30,0 milj. euroa. Hankkeen rahoitus toteutetaan yhteistyössä Tekesin, Pohjois-Savon TE-keskuksen, Finnvera Oyj:n, Nordea Pankki Suomi Oyj:n ja Varkauden Osuuspankin sekä yksityisten sijoittajien kanssa ja se on Euroopan Unionin osarahoittama hanke. Tehdasrakennuksen toteuttaa Keski-Savon Teollisuuskylä Oy. Tätä hanketta on kehitetty yhteistyössä Keski-Savon Kehittämisyhtiön kanssa vuodesta 2006 lähtien ja se tukee Varkauden kaupungin energiateknologioita painottavaa elinkeinostrategiaa. Lisätietoja tehdashankkeesta antavat: Mika Räsänen Allan Hahtala Toimitusjohtaja, European Batteries Oy Toimitusjohtaja, Keski-Savon Teollisuuskylä Oy
puh. 050 - 352 9984 puh. 0400 - 670 484 mika.rasanen@europeanbatteries.com allan.hahtala@navitas.fi Lisätietoja älykkäistä akkujärjestelmistä antaa: Martti Alatalo Toimitusjohtaja, Oy Finnish Electric Vehicle Technologies Ltd puh. 050 – 4440830 martti.alatalo@fevt.com

312

4163

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • muutos paineet

   HYVÄ KYSYMYS!!!!
   Akkutehtaan loppuessa laskun maksaa Varkautelainen leikkauksin palveluistaan. Kari Rajamäki joka eduskuntaan akkutehtaan turvin pääsi vetää välistä, myös Husun kanssa Navitas Kehitys OY:n hallituksessa talousarvio kokouksen 1,5 miljoonaa euroa on valunnut johdon taskuihinko ????

   • VoihanVi..u

    Joko Varkautelaiset valtuutetut ymmärtää tilanteen?


  • hiluvilu:D

   kyllä vedettiin varkauden päättäjiä nenästä.

  • P. A. Keto

   Ei puutu alta kuin PerSut. Vaalityö on alkanut.

   • saas nähdä kuin käy

    en teidä johtuuko pekusta vai mistä, mutta huhut kertovat, että Allan Hahtalalle haetaan kiireisesti jatkajaa tj. voidaan irtisasnoa heti luottamuspulan vuoksi.


   • P. A. Keto

    Pekun vaalipömpeli kenottaa kallellaan torin kulmassa. Sellainen sinkityn näköinen. Vaalipuheitten kuitit voi repäistä rullasta.


   • kukaan ei tiedä
    P. A. Keto kirjoitti:

    Pekun vaalipömpeli kenottaa kallellaan torin kulmassa. Sellainen sinkityn näköinen. Vaalipuheitten kuitit voi repäistä rullasta.

    VASTAESITYS TAKAUKSEN MYÖNTÄMISELLE KESKI-SAVON TEOLLISUUSKYLÄ OY:LLE

    Varkauden kaupungin lisävelkaantumista tulee kaikin keinoin välttää. Omavaraisuusasteemme on jo riittävän heikko. 2 miljoonan euron lisävelkaantuminen on Varkaudelle hyvin merkittävä asia.

    Varkautelaisten veronmaksajien tulee ryhtyä velan takuumiehiksi vain sellaiselle liiketoiminnalle, jonka toiminta on vakaalla pohjalla ja sen työllistävä vaikutus riittävän suuri jotta riski kannattaisi ottaa.

    Kyseisen SavoKala Oy:n työllistävä vaikutus arvellaan olevan vasta kolmantena toimivuotenaan n.12-16 henkeä. Hankkeelle haettavaa 35 %:n investointitukea ei ole Ely-keskuksesta vielä myönnetty.

    Mikäli SavoKala Oy:n toimintaansa tarvitsema energiansaanti, kuten Sampitehtaankin on suurelta osin riippuvainen Stora Enson tuottamasta edullisesta hukkaenergiasta, olisi syytä seurata ennen lainapäätöstä mihin nyt Varkaudessa koelaitoksena toimiva Biodiesel-laitos lopullisesti sijoittuu.

    Varsinaisen Biodiesel-laitoksen sijoittamisesta tullaan päättämään todennäköisesti ensi vuoden puolella. Mikäli Varkauden tehtaiden toiminta kokonaisuudessaan loppuu, laitoksen sijaintipaikka tulee todennäköisesti olemaan joku muu kuin Varkaus ja käy niin että sekä Sampitehtaan että SavoKalan toiminnan tuottavuus heikkenee kalliimpien energiamaksujen myötä.

    Voimmeko silloin olla varmoja lainaerien takaisinmaksusta vai kaatuuko lisävelka jälleen varkautelaisten maksettavaksi, vaarantaen entisestäänkin peruspalveluiden tuottamisen kaupungissamme? Kyseinen hanke on todellinen riskisijoitus, johon meillä ei ole varaa.

    Esitän että Keski-Savon Teollisuuskylä Oy:n hakemaa 2 miljoonan euron lainantakausta kohteelle kalanjalostusyksikkö SavoKala Oy ei myönnetä.

    Pekka Keto
    kaupunginvaltuutettu

    Peku on ollut johdonmukainen ja perustellut eriävät mielipiteensä, muila valtuutetuilla niitä ei taida ollakkaan, vaan virkamiehet tekee mitä lystäävät.


  • jatkaakohan peku ?

   onko tosiaan ilmoitetaan pekulle, jos torilla tavataan, että vaalityö on alkanut.

  • Kuopion ihmettelijä

   Oliskohan pitänyt kysyä neuvoa Rainer Partaselta?
   Josko vaikka peruna-akun olisi keksinyt.

  • An-teroinen

   näin siinä sitten on käynyt molemmille yrityksille.
   Tuli paristolla toimiva sampi.

  • Jyken ruuhi

   x-pankinjohtaja etsii lisäjoukkoja riveihin. Olisiko tulossa jopa
   akkutehtaan laajennus vai sampialtaiden suurennukset?
   Tiedä häntä

  • shhgfhsgfhsgfhsghh

   paljonko velat, paljonko lahonnut omaisuus.

   Varkauden veronmaksajat vastaa varmaan kaikesta.

   • Pelihimojj

    Kaik o männy


  • AÖ. 75

   Varkauden tulevaisuuden turvana piti olla akkutehdas ja sampialtaat.
   A. Aho. väitti niiden olevan maailman ihmeitä.

  • G-Mollinen

   joko pankinjohtaja rupeaa rakentamaan uutta navitas 3. Hä täh, mitä.

   • Märkiä puita

    Ei rakenna yhtään mitään. Nostaa ainoastaan palkkaa puljunsa johtamisesta.


  • Sisustustaulu

   Varkaus=kuoleva kylä.

  • kirjaudu sisään

   Varkaus on kuollut kyläpahanen työttömyys kasvaa kokoajan. Ei varkautta mikää Navitas kehitys tai keskiSavon teollisuus mitenkää pelasta vaikka olis mikä entinen pankkipomo ruorissA. näin se on.

  • Melkonomi

   Jarkko Karvinen on koulutukseltaan tradenomi eli ei edes oikeaa korkeakoulututkintoa ole tämä uusi pomo suorittanut.

   • Amisnomi

    Jaakko Karvinen puhui tyhjää akkutehtaasta. Akkutehtaan maksama vuokra on yli 100 000€ kuukaudessa. Vuokrat ovat jääneet maksamatta.

    Akkutehdas menee konkurssiin ja maksajaksi joutuu jokainen Varkauden asukas.
    Karvinen lentää syyskuun 10 päivä Helsinkiin kuulemaan akkutehtaan omistajien satuja.

    Akkutehtaalla ei ole omaisuutta. Erikoisvarusteltu kallis rakennus ei kelpaa muuhun käyttöön. Jäännösarvo 20%.


   • Kansa maksaa
    Amisnomi kirjoitti:

    Jaakko Karvinen puhui tyhjää akkutehtaasta. Akkutehtaan maksama vuokra on yli 100 000€ kuukaudessa. Vuokrat ovat jääneet maksamatta.

    Akkutehdas menee konkurssiin ja maksajaksi joutuu jokainen Varkauden asukas.
    Karvinen lentää syyskuun 10 päivä Helsinkiin kuulemaan akkutehtaan omistajien satuja.

    Akkutehtaalla ei ole omaisuutta. Erikoisvarusteltu kallis rakennus ei kelpaa muuhun käyttöön. Jäännösarvo 20%.

    Akkutehtaan rakennus on pinta-alaltaan 8500 neliömetriä. Rakennuskustannukset oli pelkän rakennuksen osalta reilusti yli 10 miljoonaa.


   • ei kaadu
    Kansa maksaa kirjoitti:

    Akkutehtaan rakennus on pinta-alaltaan 8500 neliömetriä. Rakennuskustannukset oli pelkän rakennuksen osalta reilusti yli 10 miljoonaa.

    Ai. Jarkko Karvinen kertoi eilisessä tilaisuudessa Varkauden yrittäjille, että akkutehtaan seinissä on alle 10 miljoonaa kiinni. Kai siitä sitten osa on jo maksettu?
    Lisäksi hän oli hyvin luottavainen siihen, että homma lähtee kyllä rullaamaan.


   • puolueen vaihtaja

    Jarkko vei kuitenkin kaikkia muita valtuutettuja 5-0 paitsi persuja, jotka jättivät eriävän mielipiteen asiasta.


  • Akkuguru

   Millähän asiantuntemuksella Jarkko akkutehtaan mahdollisuuksia osaisi kommentoida? Markkinoinnin tradenomina? OP:n konttorin pankinjohtanakin Karvinen tehti toimia vain vuoden verran, eikä siinä ajassa kyllä akkuguruksi ehditä.

   • Takuulla kaatuu

    Karvinen käytti paljon subjektiivisia sanoja. Mitään tosiasioita hän ei tuonut esille.
    Myös mitään lukuja hän ei tuonut esille.
    Hänellä on vain usko. Mitään todellista tietoa hänellä ei ole.
    Uskolla ja väitteillä hän taisteli tosiasioita vastaan.

    Amerikkalainen akkuvalmistaja A123 on lähellä konkurssia.
    98.4% pudotusta 3 vuodessa. Tekee samoja akkuja. Rahaa ei ole mahdollista saada ulkomailta. Luvatut EB:n venäläis/sveitsiläiset rahat jää takuulla saamatta!

    http://money.cnn.com/quote/quote.html?symb=AONE


  • ruostetta housussa

   hyvin on Tsuparin opit mennyt perille, mielikuvia, mielikuvia
   ja vielä kerran mielikuvia.

  • vaarmaan

   varmaan hän parhaansa yrittää....eikä pidä hänen koulutustaan ruveta haukkumaan...yrittää varmaan parhaansa

  • Pulliainen:=(

   suurin osa parhaansa yrittää, mutta omenakin on vaikea
   syödä ilman hampaita.

   • puulliai

    mitä tarkoitat tuolla...ei pidä loukata häntä vasta aloittanut eikä hän ole asioita töpännyt...antakaa hänen rauhassa tehdä työtään


   • Debit/kredit
    puulliai kirjoitti:

    mitä tarkoitat tuolla...ei pidä loukata häntä vasta aloittanut eikä hän ole asioita töpännyt...antakaa hänen rauhassa tehdä työtään

    Jaakko Karvinen on ihan ok. Mutta ongelmayhtiön toimitusjohtajan pesti on raskas.

    Tärkeää on hyväksyä tosiasiat!

    Saatavat ei muutu saldoksi. Pääomittamista tarvitaan.


  • VANTTI PULTONEN

   Debit/kredit
   sanotko, että Hahtala on tehnyt kyseisestä yhtiöstä ONGELMAN

   • vaanntti

    Onhan hän tiennyt mihin ryhtyy ja kyllä luulisi pankinjohtaja tiennee asiat jo ennen työn vastaan ottamista. Kai hän luottaa itseensä että hän saa yhtiön asiat kuntoon ainakin oletan niin.


   • Debit/kredit

    En nimeä ketään, mutta ongelma on todellinen


  • vietiin rahoitus

   http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=10&id=4814

   Vähän sama, kun OP:n etinen pankkimies haki valtuustosta takauksia KH:n kanssa varmistaakseen OP:n saatavat lainoilleen kansahan maksaa palveluiden leikkauksin oman osansa siksi demarit äänestivät takauksen puolesta.

  • luotto mennyt

   takki pyörii "nuorella demarilla" täysin tyvenessä säässäkin.

  • Demarit on kussut

   SDP on tyrinyt todella pahasti ja monen sairaanhoitoa on leikattu ja vaikeutettu. Syynä on rahojen tuhlaus. Sairaat ja vanhukset on unohdettu.

  • Pasi tukee Pekkaa

   Pekka toi muutoksen ja rehellisen toiminnan valtuustoon. Toimii valitsijoidensa eteen ja kannattajat lisääntyvät päivä päivältä, kun meidän silmämme on avattu totuudelle.

  • Pekka on yes

   Amerikkalainen A123 akkutehdas on romahtanut 98.6% vajaassa kolmessa vuodessa,

   Pekka tiesi että akkutehdas ei voi toimia. Pekka tiesi, että sampilaitos ei voi toimia.
   Äänestä Pekkaa jos haluat muutosta!

  • ei kun ääni persuill
   • asiiiaa

    voihan se olla että hän ei edes tiennyt mihin oikein ryhtyy....sitä vaan luuluu että asiat hoituu niin vain...aika näyttää


  • Ajatusten Osmajoki

   Kyllä Jarkko Karvinen pahaan paikkaan joutui, jos luuli helpomman eläkeviran löytäneensä Osuuspankin konttorinjohtajan palliltaan, johon vasta oli onnistunut pääsemään. Vai liekkö se sitten ollut vain joku väliaikainen ratkaisu Vilhusen Pekan ruvettua jäähdyttelemään eläkepäiville.

   Se hyvä puoli Karvisessa on, että hän on varkautelaisena ja Varkaudessa koulunsa käyneenä edes jollain tasolla sitoutunut kotikuntaansa, näin ainakin toivon. Joku ulkopuolelta palkattu korppikotkakonsultti viihtyy haaskalla vain sen ajan kun siitä jotain irtoaa. Eli antaapa Jarkon nyt ainakin yrittää tehdä ihmetekoja. Josko vaikka vesi muuttuisi viiniksi tai muuta vastaavaa...

  • Silkkiniitty

   On kohta Keski-Savon Teollisuuskylä konkurssikypsä pulju, velkaa nimittäin on ja lisää taitaa tulla. Ei käy kateeksi uutta nuorta toimitusjohtajaa, joka oletettavasti on tiennyt mihin mukaan lähtee.

   Akkutehtaalle ja sampilaitokselle tuntuu moni naureskelevan ympäri Suomea, eikä ihme, on niistä molemmista kirjoituksia riittänyt laidasta laitaan. Rahat ovat kuitenkin lopussa, se on tosiasia jota ei pidä kiistää kenenkään. Ihmetekoja odotellessa.

   • siillkki

    Onko se hyvä asia jos on perus Varkautelainen ja käynyt koulunsa täällä..minusta se on tosi huono asia ei ole mitään näkemysta muun maailman tyylistä ja asioista.. Helposti päättäjät jyräävät ja alistavat tälläiset ihmiset...niinkuin on tainnut jo käydä!!!


   • Victorian Machinery
    siillkki kirjoitti:

    Onko se hyvä asia jos on perus Varkautelainen ja käynyt koulunsa täällä..minusta se on tosi huono asia ei ole mitään näkemysta muun maailman tyylistä ja asioista.. Helposti päättäjät jyräävät ja alistavat tälläiset ihmiset...niinkuin on tainnut jo käydä!!!

    Sinäpä sen sanoit, osuit muuten naulan kantaan. Jos muualla kävisi, asuisi jonkin aikaa, sitten vaikka palaisi Varkauteen, olisi kokemusta sekä näkemystä, olisi myös perspektiiviä saanut monenkin asian suhteen. Ei olisi niin kapea näkökulma yleensä asioihin.


  • SDP Raiskaa

   Lunastushallin Mestarintie 8 tappiot tulee niskaan. Myös kaviaari ja Savokala tulee niskaan.

   Akkutehdas on yli 12miljoonaa velkaa Keski-SavonTeollisuuskylä Oy:lle.
   Keski-Savon Teollisuuskylä olisi konkurssissa ilman kaupungin ja veronmaksajien rahoja. Nyt on kiire antaa rahaa! UUSI VALTUUSTO EI SITÄ ANNA!
   Uudelle valtuustolle jätetään saatanallinen perintö!

  • kyyllää

   Kyllä pankkimies hoitaa hommat kuntoon luulis osaavan...onhan hänellä kokemusta yrityksen johdosta.

   • Saski-Kevo

    Usko ainakin on kova toimitusjohtajalla. Tai ainakin on aivopesty hyvin. Jokuhan sanoi että syyskuussa matkustaa Helsinkiin kuulemaan jotain ja hakemaan ratkaisuja?


   • Merkantit johtajina

    Tunnen aika monta paikallista pankkialan ihmistä, joiden todellinen talouselämän tietämys on Prisman kassan tasoa. Vapaaehtoisen eläkesäästämisen ja asuntolainojen kauppiaita tämä pikkukonttorien väki pääasiassa on.

    Tarkemmalla keskustelulla paljastuu, etteivät kaikki edes ymmärrä kauppaamiensa sijoitusinstrumenttiensa logiikkaa, mutta kovasti suosittelevat juuri sinulle sopivaksi sijoitusmuodoksi. Turskaa olisi tullut aika paljon, jos erästäkin innokasta pankkisetää olisi aina uskonut.


   • paankki
    Merkantit johtajina kirjoitti:

    Tunnen aika monta paikallista pankkialan ihmistä, joiden todellinen talouselämän tietämys on Prisman kassan tasoa. Vapaaehtoisen eläkesäästämisen ja asuntolainojen kauppiaita tämä pikkukonttorien väki pääasiassa on.

    Tarkemmalla keskustelulla paljastuu, etteivät kaikki edes ymmärrä kauppaamiensa sijoitusinstrumenttiensa logiikkaa, mutta kovasti suosittelevat juuri sinulle sopivaksi sijoitusmuodoksi. Turskaa olisi tullut aika paljon, jos erästäkin innokasta pankkisetää olisi aina uskonut.

    kerro minkä niminen se pankkimies on...osaa kiertää


  • Turskanpyytäjä

   Turskaa täynnä koko Varkauden OP. Kuolevan kylän hiljainen pieni pankkikonttori, joka yrittää lisää asiakkaita saada vaikka millä keinoin.

   • paannkkii

    Kuka se oli OP...voitko kertoa olen sen pankin asiakas....pitää varoa


  • nelly.com

   Eikö sitä suojatyöpaikkaa=Navitas Kehitys voisi kokonaan lakkauttaa?

   Mitä hyvää se on saanut aikaan varkautelaisen veronmaksajan näkökulmasta?

   Arvostelu ja puskista ampuminen on helppoa, asiattomuuksiin/henkilökohtaisuuksiin ei tule mennä, mutta varkautelaisten veronmaksajien tietoon on saatettava kaupungin alaisten yhtiöiden varat sekä velat. Paljon on sellaista, mitä varkautelainen veronmaksaja kustantaa, mutta tietoja pimitetään eikä kaikkea kerrota julkisesti. Tämä jos mikä on omituista.

   Akkutehtaan ja sampilaitoksen kaatumisen maksaa - kuka?

  • TokNet.fi

   " Tehtaan ja kapasiteetin kasvattaminen 100 MAh:iin tapahtuu vaiheittain lisäämällä tuotantolaitteita ja laajentamalla tehdasrakennusta vuoden 2012 loppuun mennessä jolloin tehtaan arvioidaan työllistävän noin 200 henkilöä. "

   Taisi mennä ennustukset suomeksi sanottuna perseelleen. Ei tainnut työllistää satoja ihmisiä akkutehdas.

  • Äänestä oikein

   Karvisen lentäessä 10.9.2012 Helsinkiin. Hänelle ilmoitetaan, että raskaista ponnisteluista huolimatta 20 miljoonan alijäämää ei ole saatu ratkaistua.
   Yritämme kiivaasti saada ongelman ratkaistua ja käymme jatkuvasti neuvotteluja useiden eri tahojen kanssa...

   Fakta on , että ilman tilauksia ja rahaa yritys ei voi toimia...

   Konkurssi tulee ja vastuun kantaa SDP, kokoomus, kepu. Vasurit ja KD.

  • Pankinjohtaja

   Karvinen ymmärtää, että yhtiö ei ole pystynyt lyhentämään velkojaan.
   http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Varkauteen nousee sähköautojen akkuja valmistava tehdas/1135249992201

   Päinvastoin velkasumma on korkeampi! Korot juoksee ja lyhennykset ei!

  • konkurssi-varkaus

   "Tehdas tulee työllistämään 60 henkeä ja siihen sijoitetaan ensi vaiheessa 40 miljoonaa euroa. Suunnitelmat ovat valmiina toisen vaiheen 60 miljoonan euron laajennuksesta, joka kolminkertaistaa tuotannon ja nostaa henkilöstön määrän kahteen sataan."

   jep jep mutta antaakaa karvisen nyt tehdä työtään rauhassa, tuskin kukaan on kateellinen kaverille kyseisen yrityksen toimitusjohtajana. helppoa ei tule olemaan ja velkojen korot jatkavat juoksemistaan.

   • pettynytveronmaksaja

   • 11 11
    pettynytveronmaksaja kirjoitti:

    keskisavon teollisuuskylän voi jo lakkauttaa ja niin voisi tehdä monelle muullekin varkaudessa, hyvin moni varkauden veronmaksaja on varmasti samaa mieltä.

    http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2009/09/23/taalla-asuu-eniten-tyottomia/200920492/12

    ei ole varkauden työllisyys kovin kohentunut kolmen vuoden aikana. missä ne viipyvät ne sadat uudet työpaikat joita mm navitakehitys lupasi??????

    Ei voi lakkauttaa. Vanhat lainat maksetaan uudella isommalla ja kaupunki takaa.
    Uudessa lainassa on pankin marginaalia nostettu ja veronmaksaja maksaa.
    Teollisuuskylän tulorahoitus ei riitä edes lainakuluihin.
    Rakennukset rapistuu ja rahaa pitää saada. Akkutehtaan rakennuksen laskennallinen poisto 20v. Siitä on poistettu vajaa miljoona. Rasite on nyt kumuloitunut ja se laukeaa pian.

    Sitä saa mitä tilaa. Kansa muistaa ja osaa äänestää!


   • ryysäys
    pettynytveronmaksaja kirjoitti:

    keskisavon teollisuuskylän voi jo lakkauttaa ja niin voisi tehdä monelle muullekin varkaudessa, hyvin moni varkauden veronmaksaja on varmasti samaa mieltä.

    http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2009/09/23/taalla-asuu-eniten-tyottomia/200920492/12

    ei ole varkauden työllisyys kovin kohentunut kolmen vuoden aikana. missä ne viipyvät ne sadat uudet työpaikat joita mm navitakehitys lupasi??????

    mutta kuitenkin vois edes vähän katsoa totuutta silmiin eikä yrittää kokoajan kierrellä ja kaarella tosi asioita...parempi kerta rytinä kuin ikuinen natina....koska kunnon rysäys on väistämätön...


  • 11 11

   Seuraavat valtuustot joutuu tekemään näitä ratkaisuja.

  • Raksakamera

   Loppuu se demari-ylivalta Varkaudessakin. Ajat muuttuvat, myös muuttuu meno Varkaudessa. Nykyinen suunta on tiensä päässä ja moni yritys korviaan myöten veloissa. Akkutehtaan rakennus on vain yksi esimerkki Varkauden talousalueella. Kun ei joutuisi Karvinen palaamaan tyhjin käsin Hesan matkalta. Ei tilanne muutu mihinkään vaikka kuka anelisi mitä.

   • raaksakamera

    älä syytä demareita eihän he ole missään vallassa olleet...oikeisto on hoitanut 4v. nyt asioita mieti vähän....taitaa olla merkittävä tapahtuma kun Karvinen menee ihan hesassa käynään...onko kukaan muu koskaan käynyt siellä...


   • Ajatusten Osmajoki
    raaksakamera kirjoitti:

    älä syytä demareita eihän he ole missään vallassa olleet...oikeisto on hoitanut 4v. nyt asioita mieti vähän....taitaa olla merkittävä tapahtuma kun Karvinen menee ihan hesassa käynään...onko kukaan muu koskaan käynyt siellä...

    Hoho, vai ei ole olleet demarit vallassa Varkaudessa, kaikkea sitä kuuleekin...


   • eläkkeelle karkuun
    raaksakamera kirjoitti:

    älä syytä demareita eihän he ole missään vallassa olleet...oikeisto on hoitanut 4v. nyt asioita mieti vähän....taitaa olla merkittävä tapahtuma kun Karvinen menee ihan hesassa käynään...onko kukaan muu koskaan käynyt siellä...

    Allan Hahtala on kaiken takana demaritaustat.


   • Äänestä!

   • saattuu

   • Osmajoki-Tappuvirta
    Ajatusten Osmajoki kirjoitti:

    Hoho, vai ei ole olleet demarit vallassa Varkaudessa, kaikkea sitä kuuleekin...

    K-linjahan täällä on pitänyt narut käsissä viimeisen 4 vuoden ajan. Lautakuntien puheenjohtajat joko KD tai KOK, valtuuston pj. KOK ja hallituksen pj KD.


  • Roskapostirobotti1

   Valtuusto ottaa vastuun, mitä HÄH ??? !!!

   On tyytyväisiä veronmaksajia Varkaudessa tänä syksynä, vaalit tulossa ja Varkauden seudulla asiat ovat päin...

   • Jytkyjen Jytky

    Valtuusto on ollut täysin ymmärtämätön. Nyt vallankahvassa oleet maksaa siitä korkean hinnan. Arvioitu voitto % on 300.


  • Go kart !!!

   Eikö siihen akkutehtaan valtaviin tiloihin voisi rakentaa vaikka karting-rataa, tyyliin Helsingin Koskelassa sijaitsevat Kart in Club?

   http://www.kic.fi/

   Kun siitä akkutehtaasta ei kerran yhtään mitään tule eikä sieltä mitään järkevää valmistu, voisi tilat ottaa fiksumpaan käyttöön. Enpä olekaan ainoa joka on tätä vaihtoehtoa mietiskellyt, meitä on monia, ja monta on muutakin ideaa kyseisiin tiloihin.

   • matkailumummo

    Jep, ja ne karting-autot voisi toimia akuilla ja.....Eiku joo, eipä mittään....


  • fpmeK negruJ

   Ei sinne akkutehtaan tyhjentyviin tiloihin mitään karting-autohelvettiä kannata pystyttää, siinähän on sopivan ISO tila Mekaanisen Musiikin Museolle :-)

   • Missä kesävene

    Vaikka olikin sarkastinen heitto sulta. Niin ei museon paikka ole tuommoisessa paikassa, nykyinen miljöö on oikea tuollaiselle museolle.


   • ptääää
    Missä kesävene kirjoitti:

    Vaikka olikin sarkastinen heitto sulta. Niin ei museon paikka ole tuommoisessa paikassa, nykyinen miljöö on oikea tuollaiselle museolle.

    nyt pitää antaa päättäjien tehdä rauhassa työtä....parhaan kykyjensä mukaanhan ne yrittävät tehdä..


   • Melkonomi
    ptääää kirjoitti:

    nyt pitää antaa päättäjien tehdä rauhassa työtä....parhaan kykyjensä mukaanhan ne yrittävät tehdä..

    Entä jos ne kyvyt eivät riitä työn hoitamiseen? Jos kompetenssi puuttuu?


   • Varkkila
    Melkonomi kirjoitti:

    Entä jos ne kyvyt eivät riitä työn hoitamiseen? Jos kompetenssi puuttuu?

    Juuri näin..."antaa päättäjien tehdä rauhassa..." Ei mitään hätää..kaikki on hyvin...Ei velkoja, ei muuttotappiota...Kaikki on hyvin...Jos ei miellytä, muuta pois.

    Huomioikaa: "Yrittävät tehdä" Tuostakin voitaisiin olla eri mieltä :)


  • Hahtalan varjona

   Jokohan kh II vara pj Haapala siirrettiin Keski-Savon Teollisuuskylä oy:n hallituksen pj:n paikalta sivuun ???

  • Liity Veturiin

   Lopun alku koko K-S Teollisuuskylälle. Aikansa on kestänyt, aika on ohi ajanut. Veloissa on "korvia myöten", saatavia enempi kuin tohtori määräisi. Viisainta olisi viheltää peli poikki.

   10 vuotiaan Navitakseen remontoimiseen lisää rahaa? Miten voi olla mahdollista vain 10 vuotta vanhan rakennuksen remontointi ja kunnostaminen? Onko Varkaudessa tärkeämpiä "rahareikiä" kuten joku kommentoija ehti toteamaan?

   • raahaa

    muutos töitä kai siinä tehdään...voihan se olla että osa päätyy myös käyttöpääomaksi....rahan tarve on suuri


   • Varkkila

    Truuno ilmoitti väkevästi palstalla aikoinaan, että Varkauden kaupunki ei joudu maksumieheksi näissä jutuissa (Esim. akkutehdas yms.) Jos kuitenkin hommat ei toimi, niin ainahan meille jäisi uusi halli, jonka arvo kattaa hyvin velat. Eli tiesikö Truuno jo aikoinaan, että vaikka hallin rakensi teollisuuskylä ja sille jäisi velkoja vuokrista yms. niin Varkaudessa voidaan tehdä näitä "velat saataviksi"-temppuja vähän kaikilla firmoilla ja vesilaitos ei jää siis ainoaksi puulaakiksi. Luultavasti he ovat keksineet ikiliikkujan, Sammon, joka takoo rahaa kassaan joka tilanteessa. Hienoa :)


  • Silmääjä Silmäri

   Varkkila vaihtaa nimimerkkiä kuin kameleontti väriään.

   • Varkkila

    Vaihtaako, tai ei vain kirjoitellut pariin-kolmeen kuukauteen. Entäs sinä itse? Pelottaako asia, vai nimimerkki :) Nimimerkkihän on palstan tärkein juttu, hah!


  • Örkkilä

   Mutta Teollisuuskylän suurella johtajalla on erityisen vahva usko huomiseen eli tulevaisuuteen. Velat muuttuvat saataviksi!

  • Zalando

   Ja vesi muuttuu viiniksi Varkaudessa (siitäkö varkautelaiset alkoholistit ilahtuvatkin).

   Varkauden väkiluku kasvaa menestyksen myötä ja v. 2020 varkautelaisia on 50 000 !!!

   Hetkinen, olenko yhä unessa, näenkö minä unta?

   Onnea ja menestystä uudelle Teollisuuskylän johtajalle. Sitä onnea tarvitaan tulevina vuosina..

  • tutkintapyyntö hyvä

   "– Mitään heidän (Diablos MC:n) jäsenluettelojaan ei ole nähnyt, mutta kylä tämä henkilö (perussuomalaisten aktiivi) on ollut näkyvästi mukana jengin toiminnassa, vahvistaa komisario Jyrki Haapala Pohjois-Savon poliisilaitokselta lehdelle".

   Olisiko lausunto pelkkää mustamaalaamista ja samalla akkutehtaan konkurssin mahdollinen peittely.

  • e-kontakti.fi

   Näytetäänkö huomenna ma 10. syyskuuta vihreää valoa kehityksen jatkon suhteen? Teollisuuskylän pomo kuulema matkustaa Hesaan jotain kuulemaan. Akkutehtaan tulevaisuus onkin turvattu?

   • aakku

    vastaus on hänellä kun palaa hesasta... olen optimistinen ja luotan että EB lähtee käyntiin täysillä


  • Pöllö1000000

   EB siististi cool?

  • A. Aho tietää.

   Nyt toteutuu se akkutehtaan laajennus. Mopoautoja aletaan valmistamaan suurmittakaavassa. A. Aho on ollut oikeassa. Me varkautelaiset olemme asiaa tuntemattomia yksinkertaisia ja epäileviä. Vakavaraiset ja menestyneet ymmärtävät.

   • aantti

    Antti kirjoittaa juuri niin kuin hänelle annetaa lupa siihen...


   • Jyrkin Jaakopinpaini
    aantti kirjoitti:

    Antti kirjoittaa juuri niin kuin hänelle annetaa lupa siihen...

    Julkaistu: to 12.04.2012 klo 17:50| Päivitetty: to 12.04.2012 klo 17:54| Kotimaa

    Varkautelainen perussuomalainen teki tutkintapyynnön Iltalehdestä

    Varkauden seudun perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja Pekka Keto on jättänyt poliisille tutkintapyynnön Iltalehden uutisoinnista. Pekka Kedon mielestä Iltalehti on syyllistynyt törkeään kunnianloukkaukseen ja tekijänoikeusrikokseen. Tutkintapyyntö liittyy Iltalehden uutisointiin Teuvo Hakkaraisen väitetystä vierailusta moottoripyöräjengin tiloissa Varkaudessa.

    Iltalehti kertoi 5. huhtikuuta, että perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen olisi viettänyt aikaa moottoripyöräjengi Bandidos MC:n kannattajakerholla Varkaudessa. Jutun yhtenä otsikkona oli: Tiiviit yhteydet liivijengiin. Jutun yhteydessä oli käytetty kuvaa, jossa esiintyi Hakkaraisen rinnalla Varkauden perussuomalaisten puheenjohtaja Pekka Keto.

    -Minun päämieheni ei ole missään tekemisissä näiden asioiden kanssa. Herää kysymys, miksi päämieheni kuvaa on käytetty jutussa, sanoo Kedon lakimies Jaakko Ikonen.

    Kedon tutkintapyynnön mukaan lehdessä esitetty juttu loukkaa hänen kunniaansa ja aiheuttaa hänelle merkittävää haittaa.

    Kedon mukaan Iltalehti on syyllistynyt myös tekijänoikeusrikokseen käyttämällä jutun yhteydessä luvatta kuvaa, joka on otettu hänen puhelimellaan.

    Nelosen uutiset / Ari Virtanen


   • mkjnhu
    Jyrkin Jaakopinpaini kirjoitti:

    Julkaistu: to 12.04.2012 klo 17:50| Päivitetty: to 12.04.2012 klo 17:54| Kotimaa

    Varkautelainen perussuomalainen teki tutkintapyynnön Iltalehdestä

    Varkauden seudun perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja Pekka Keto on jättänyt poliisille tutkintapyynnön Iltalehden uutisoinnista. Pekka Kedon mielestä Iltalehti on syyllistynyt törkeään kunnianloukkaukseen ja tekijänoikeusrikokseen. Tutkintapyyntö liittyy Iltalehden uutisointiin Teuvo Hakkaraisen väitetystä vierailusta moottoripyöräjengin tiloissa Varkaudessa.

    Iltalehti kertoi 5. huhtikuuta, että perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen olisi viettänyt aikaa moottoripyöräjengi Bandidos MC:n kannattajakerholla Varkaudessa. Jutun yhtenä otsikkona oli: Tiiviit yhteydet liivijengiin. Jutun yhteydessä oli käytetty kuvaa, jossa esiintyi Hakkaraisen rinnalla Varkauden perussuomalaisten puheenjohtaja Pekka Keto.

    -Minun päämieheni ei ole missään tekemisissä näiden asioiden kanssa. Herää kysymys, miksi päämieheni kuvaa on käytetty jutussa, sanoo Kedon lakimies Jaakko Ikonen.

    Kedon tutkintapyynnön mukaan lehdessä esitetty juttu loukkaa hänen kunniaansa ja aiheuttaa hänelle merkittävää haittaa.

    Kedon mukaan Iltalehti on syyllistynyt myös tekijänoikeusrikokseen käyttämällä jutun yhteydessä luvatta kuvaa, joka on otettu hänen puhelimellaan.

    Nelosen uutiset / Ari Virtanen

    antakaa oikeiuden tehdä päätös älkääkä itse mainostako kokoajan tätä juttua....ei tämä asia Pekka Kedon suosioon vaikuta ..


  • VoltarenForte

   A. Aho päässee piakkoin kirjoittamaan mukavia satumaisia näkymiä akkutehtaan suhteen. Jatkon rahoitus lienee jo selvä.

  • hyvä veli SDP

   Karviselle sanottiin, että neuvotteluja käydään. Vielä on saneeraus suoja-aikaa ja lafkaa ei voi vetää vastuuseen.

   Konkurssi menee yli vaalien.

  • Estonian Air

   Akkutehdasta laajennetaan viimeinkin ja vähintään 200 uutta työpaikkaa syntynee akkutehtaan tiloihin!

   Joko niitä SATOJA UUSIA TYÖPAIKKOJA alkaa ilmaantumaan tyhjentyneisiin tehdashalleihin?

   • Tere Tere

    Teijo-Talot on Navitaksen sadat työpaikat.


   • Kirjaudu sisään
    Tere Tere kirjoitti:

    Teijo-Talot on Navitaksen sadat työpaikat.

    Teijo-Talot nostaa siis Varkautta kohti uutta menestystä ja parempaa tulevaisuutta! No jostainhan on aloitettava. Jospa Varkauden väkiluku kääntyykin kasvuun tällä vuosikymmenellä...

    Navitas 3 lienee jo suunnittelupöydällä?


   • 16+16
    Kirjaudu sisään kirjoitti:

    Teijo-Talot nostaa siis Varkautta kohti uutta menestystä ja parempaa tulevaisuutta! No jostainhan on aloitettava. Jospa Varkauden väkiluku kääntyykin kasvuun tällä vuosikymmenellä...

    Navitas 3 lienee jo suunnittelupöydällä?

    Tänne on tulossa oikein muuttoryntäys. Joka kuukausi pari bussilastillista ihmisiä muuttaa tänne. Nyt päättäjät herätkää ajoissa, meillä loppuu asunnot kesken ja nykyisten loistavassa kunnossa olevien hinta nousee pilviin. Nyt äkkiä tänne virolaisia rakennusmiehiä tekemään uusia taloja tuleville muuttajille!!

    Vai olikohan sittenkään noin tämä juttu. Bu haa ha hhaa


  • Öljykattila lopussa?

   Milloin teollisuuskylän johtaja astuu julkisuuteen ja ääneen kertoo varkautelaisille veronmaksajille mitä hesasta jäi käteen? Varmaan kiinnostaa monia noin yleensä ottaen keskisawon teollisuuskylän ja varsinkin navitas kehityksen toiminta!

   • loopussa

    voi olla että NK kulut ja menot on viielä pientä Navitas Kiinteitöjen kohdalla kunhan totuus tulee julki...


  • ifolor-kuvakirja

   Navitas kiinteistöjen osalta liikkuu "hurjia huhupuheita", jospa syksy toisi tullessaan vähän lisävalaistusta asiaan. ihan varmasti varkauden veronmaksajat haluavat tietää missä mennään, varkauden kaupungin omistamien puuhastelupuljujen toiminnan suhteen. aika on jo totuuden tulla esiin, liian kauan on piiloteltu ja salailtu tietoja kaupunkilaisilta!

   uskon teollisuuskylän pomon antavan lausuntonsa paikallisläpyskään lähiaikoina. olisi melkein velvollisuus. jos wl haluaa kirjottaa aiheesta,

  • Pippi Långstrump

   Konkurssi, konkurssen.

  • Takuu...

   Kunta ei voi mennä konkurssiin, mutta kunnan omistama yhtiö voi.

   • Kirjaudu sisään

    Näinpä, kunnan/kaupungin omistama yhtiö voi mennä konkurssiin jos oikein huonosti käy. Aika näyttää. Mielettömiä aikoja kai elämme. Ei näytä Varkauden kaupungin tulevaisuus kovinkaan ruusuiselta ei.


  • Takuu...
   • taakuu

    Keuruun asia on vielä pientä kunhan Varkauden kaupunkille tulee maksun aika...se on iso POMMI.....jota ei halua kukaan kaupunkilainen maksaa


   • Varkkila
    taakuu kirjoitti:

    Keuruun asia on vielä pientä kunhan Varkauden kaupunkille tulee maksun aika...se on iso POMMI.....jota ei halua kukaan kaupunkilainen maksaa

    Truunon sanoja lainatakseni: "Ja jos nyt sitten sellainen tilanne joskus tulisi, että Varkaus joutuisi vakuudet maksamaan, niin jäähän meille uusi hieno halli, jonka arvo ylittää vakuudet...." : ) Nyt vaan taisi käydä toisin...Mutta eteenpäin, ei kannata muistella vanhoja...Kaikki on hyvin:)


  • Zalando
  • aupunki

   Älkää nyt pelätkö suotta kyllä meidän päättäjät on tosi kovia "PELIMIEHIÄ"!!! He ovat tottuneet selviämään pahoista paikoista uskon että he hoitavat myös Navitas Kiinteistöt kuiville eikä kaupunkilaisille tule kovin isoa laskua. Kaupunkimme on hyvien johtajien käsissä niinkuin jäljestä näkyy.

  • Navitas Kusetus

   Warkauden Lehden mukaan ei ollut käynnistymisongelmia näköpiirissä vielä 2 vuotta sitten:

   Akkutehtaan ensimmäinen avaus
   A A 13.8.2010 9:13
   European Batteries Oy:n akkutehdas aloittelee toimintaansa Varkaudessa Kuvansinjoen teollisuusalueella. Suuri tehdasrakennus on vihitty käyttöön ja tuotantolinjalla ollaan lähtökuopissa.

   Suunnitelmat ovat suuret, sillä yhtiö tavoittelee Euroopan markkinajohtajuutta litiumioniakkujen valmistajana, ja Varkauden tehdas ei jää nykyiseen laajuuteensa, mikäli kaikki sujuu nuottien mukaan, vaan suunnitelmissa on kolminkertaistaa tuotantokapasiteetti seuraavien kolmen vuoden aikana.

   Nämä visiot herättävät myös hämmennystä. Moni varkautelainen on ihmeissään, kun suuren tehdashallin viereen suunnitellaan uutta samanlaista, vaikka ainuttakaan akkua ei ole mennyt vielä edes kaupaksi. Joku jopa pelkää, että koko hanke kaatuu kaupungin syliin.

   Torstaina julkaistu uutinen, jonka mukaan Suomen suurimpiin venevalmistajiin kuuluva Bella-Veneet Oy on lanseeraamassa maailmanmarkkinoille sarjavalmisteista hybridivenettä, jonka sähköinen voimanlähde perustuu varkautelaisiin akkuihin, on ensimmäinen avaus tehtaan asiakkuuksista puhuttaessa, eikä se epäilemättä jää ainoaksi.

   Tehtaan johdon mukaan kyselyjä akuista satelee pilvin pimein ja suurimmissa pyynnöissä puhutaan sellaisista toimituksista, jotka vastaavat kahden akkutehtaan vuosituotantoa. Ei ole syytä epäillä, etteivätkö nämä neuvottelut alkaisi poikia myös sopimuksia. Omaa kieltään puhuvat myös akkutehtaan taustavoimat: takana on elinkeinoelämässä kouliintuneita yksityisiä vakavaraisia sijoittajia.

   Ala on uusi ja markkinat ovat vasta syntymässä. Varkauden tehdas on ainoa lajissaan Euroopassa eikä Aasiassa toimivista muutamista tehtaistakaan löydy täysin vastaavaa. Varkautelainen osaaminen on ollut energia-alalla kansainvälisesti tunnettua jo 1800-luvulta.

   Akkutehdas on tienraivaaja uusilla energiateknologiamarkkinoilla. Sen menestys luo työpaikkoja ja hyvinvointia koko Keski-Savoon.

  • Moni arvas

   "Joku jopa pelkää, että koko hanke kaatuu kaupungin syliin."

   Baua ahah aah aha haha ahahha ha ahha aha hah ah a ha ahahaaha.

   Tälläisiä ajatuksia pidettiin hulluna pari-kolme vuotta sitten. Hyvä että ei nyrkistä saanu jos kritisoi uutta varkauden "nokiaa".

   Kuinkas kävi? Hohohoohho

   Asia on toki ikävä. Mutta ei kannettu vesi kaivossa pysy...

  • navitas mopo

   Eräs toimittaja saa kantaa ivan ja pilkan...
   Mitäs meni kirjoittamaan täyttä kaa...

  • Taulutietokone

   Saisi näiden kaupungin omistamien yhtiöiden johtajat vetää myös johtopäätöksensä monenkin asian suhteen. Eihän näin voi jatkua tällainen meno mitä on jatkunut Varkaudessa viimeiset kymmenen vuotta! Kriisikunnan on käymässä todella köpelösti.

  • Sisäpiiritieto

   Pommi pudotetaan vaalien jälkeen.

  • puske peku vaan

   samasta peku jutteli kaupungilla. Husu ja Rajamäki tekee kaikkensa, että pääsevät vaalien yli.

   • veero

    pitää sanoo että on kevyissä käsissä tämä yhtiö....ei seuraa hyvää veronmaksajille


   • Pekulle ääni
    veero kirjoitti:

    pitää sanoo että on kevyissä käsissä tämä yhtiö....ei seuraa hyvää veronmaksajille

    Ei seuraa! SDP Demarit vetää väkisin ongelmien esiintulon vaalien yli.
    Pelko on suuri vaalihäviöstä. Se SDP vaalihäviö tulee. Ei auta peittely ja kansan aliarvionti.


   • Sumuasilmiin
    Pekulle ääni kirjoitti:

    Ei seuraa! SDP Demarit vetää väkisin ongelmien esiintulon vaalien yli.
    Pelko on suuri vaalihäviöstä. Se SDP vaalihäviö tulee. Ei auta peittely ja kansan aliarvionti.

    Ketkä tätä kaupunkia on viimeiset neljä vuotta johtanut? Eikö siellä ole krisut, keskusta ja kokoomus vääntäneet yhteistä linjaa johdossa. Persut vaan pelkää,että demareille menee vaihtoehtoäänet eikä heille ja siksi mollaavat joka tilaisuuden tullen demareita. Se on vaan niin selvästi näkyvissä että ei edes hämää ketään.


  • kukahan vie ketäkin

   http://www.soisalonps.net/zz200110.php

   Limiitin nostaminen kolmessa pankissa 500 000 euroon 100 000 eurosta seitsemälle yhtiölle, joilla omavaraisuus on heikko ja jopa velkainen kuten Keski-Savon vesiyhtiöllä. Kuikahan on NK:n omavaraisuus Husu ja Rajamäki?????

  • Jäppilän metsämies

   K-S Teollisuuskylän toiminta (ja rahoitus) haiskahtaa jotensakin.

   Johtaja on poissa julkisuudesta kuin Lippoen.

   • aaikaa

    onhan yhtiössä johtaja....kyllä asiat järjestyy...vie vain vähän aikaa


   • Mielikuvilla nousuun
    aaikaa kirjoitti:

    onhan yhtiössä johtaja....kyllä asiat järjestyy...vie vain vähän aikaa

    Kylässämme nykyään niin muodikkaita mielikuvaharjoituksia on ainakin tehty jo tradenomin tutkinnon opinnäytetyönä, joten luottamus on kova.

    Karvinen, Jarkko
    Joroisten Kartano-Golfin toiminnan kehittäminen Varkauden lähialueen asukkaiden mielikuvien pohjalta / Jarkko Karvinen, Jarno Koskelainen
    Varkaus : Pohjois-Savon amk, 1999. - 121 s.


  • Äänestä hölmöt pois

   Tätä kaupunkia johdetaan mielikuvilla ja koteihin postitetuilla kuvilla.

  • näin meillä, entä te

   Mielikuvat tulevat jälleen julki kun eräs suhteellisen suuri yritys on ilmoittamassa koko henkilökuntansa lomauttamisesta koska tilauksia ei vain ole.

   ps. liittyy puualaan.

   • Renegadeeee

    Warkoppi vai Savopak? Vai meinasiko jotain valtakunnallista yritystä?

    Ikäviä uutisia tullu tällä viikolla. Vauhti vielä kiihtyy ensi kevääseen mennessä. Ensi vuoden budjetteja aletaan kasaamaan syksyn tullen ja säätöjä pitää saada kun tilaukset vähentyneet, niin helpoinhan se on antaa monoa persuulle ja lomauttaa.

    Ei siinä, ymmärrän omistajia täysin. Ei ne ole mitään hyväntekeväisyyslaitoksia, vaan tulosta tehtävä omistajille. Tämä usein unohtuu meiltä duunareilta.

    Onneksi sain veneen ja auton myytyä kesän ja syksyn aikana. Kämppää en yritä edes myydä täällä varkaudessa. Eikä tuo auto ja venekään mikään kallis ollu, reilu 25t yhteensä, mutta saimpahan rahat pois. Toista autoa ei enää tarvii ja venekin oli käyttämättä suurimman osan ajasta. Ei vielä lama ole käsillä ja toivottavasti ei tulekaan, mutta kyllä ihmiset on olleet varovaisia ostoissaan jo parin vuoden ajan ja tänä vuonna selvästi muuttuneet siihen suuntaan että ainoastaan tarpeeseen ostetaan. Näkee uusien autojen ja muiden kalliimpien hyödykkeiden myynnissä.


  • Tiieetoo

   voisko yhtiön Navitas Kiinteistöjen TJj kertoa kuinka paljon sen saatavat on EB kun huhut kertoo aivan valtavia summia...ois aika reilua jos hän uskaltaisi...niin tulisi aikakin oikeat summat tietoon

   • 11-5

    luepa vaikka tuosta, tieteskin netistä voit ostaa molempien yhtiöiden tilinpäätökset vuodelta 2011 noin 10 eukkoo / kappale

    http://www.kauppalehti.fi/omayritys/akkufirma ui syvalla - miljoonan liikevaihdolla 12 miljoonan tappio/201206184243

    "Yhtiö toimii Varkaudessa tehdaskiinteistössä, jonka yhtiölle on rakentanut ja vuokrannut Varkauden kaupungin omistama Keski-Savon Teollisuuskylä Oy. Vuokravastuita on kirjattu yhtiön taseen liitetietoihin 12,5 miljoonaa euroa. Yhtiö tarvitsee pikaisesti oman pääoman ehtoista rahoitusta turvatakseen liiketoiminnan jatkon. "


  • Salataan kansalta

   Vaalien jälkeen pudotetaan POMMI. Hyvästi erikoissairaanhoito ja terveyskeskusten kehittäminen. Rahat menevät pohjattomaan kaivoon .Lääkäreiltä kielletään lähetteiden kirjoittaminen. Kiristetään hoitoon pääsyä. Halvennetaan kouluruokaa.
   Katuja ei korjata. Vesi ja viemärilaskut nousee rajusti. Samoin kaukolämpö. Vuokra-asuntojen vuokria on pakko korottaa ja rajusti.

   • Kansaa petetään

    Sosiaali ja terveysmenoja leikataan rajulla kädellä. Soittoaikoja vähennetään, jotta ihmiset eivät saisi hoitoa ja jonoja lisätään. Puhutaan kauniisti välittämisestä ja huolenpidosta. Sairailta vedetään hengityskoneiden töpselit irti ja vanhuksille ei anneta vettä ja ruokaa. Saadaan säästöjä!

    Sosialismi jyllää.


   • Kansaa petetään
    Kansaa petetään kirjoitti:

    Sosiaali ja terveysmenoja leikataan rajulla kädellä. Soittoaikoja vähennetään, jotta ihmiset eivät saisi hoitoa ja jonoja lisätään. Puhutaan kauniisti välittämisestä ja huolenpidosta. Sairailta vedetään hengityskoneiden töpselit irti ja vanhuksille ei anneta vettä ja ruokaa. Saadaan säästöjä!

    Sosialismi jyllää.

    Vain perussuomalaiset voi katkaista tämän kehityksen ja "Kehityksen"


  • persut osaavat

   "European Batteries kertoo tuoreessa tilinpäätöksessään, että se käy parhaillaan neuvotteluja usean kansainvälisen teollisen kumppanin kanssa yhteistyöstä, johon liittyvät myös mahdollisen oman ehtoiset rahoitusjärjestelyt".

   Kauppalehdestä luettua.

   Oliko kaupungin omistamien yhtiöiden limiittien nostaminen viisinkertaisiksi 100 000 eurosta 500 000 euroon per yhtiö lisäten vielä Navitas Kehitys oy:n ja Keski-Savon vesi oy:n liimiiteihin 500 000x 2= 1000000 euroa ilman, että valtuustolta tarvitsisi hakea takauksia. On kuitenkin hyvä muistaa että valtuutetut ovat viimekädessä vastuussa myös näistä lainoista.
   Paananen ja Keto jättivät 4,1 euron vastuista eriävän mielipiteen.

  • kdlout

   olisi tässäkin asiassa pitänyt usko Pekka Ketoa...eikä mennä suinpäin joka juttuun...Pekka ei ole jälkiviisas.....ja HUOM! tarvittessa hänellä on myös vaihtoehto kun vaan selvitetään ja tutkitaan asiat....

  • TYKYN uhri

   Kyllä persuilla on joitakin hyviä ajatuksia, mutta kuten edellä Pekkakaan ei ole jälkiviisas ja ei lieve viisas ollenkaan. Samoin kehitys katkeaa,siis kaikki kehitys.
   Minä olen sitä mieltä että Työttömät ja eläkeläiset erityis suojelukseen ja kaikki tuki heille. Ryhdyin sairastamaan ja olen kohta joko työtön tai eläkeläinen.

  • Hintahuoleton

   Pimeyden ydin.

  • 22 22 22

   Mitä kirjoitti WL keskiviikkona? Varkauden työttömyysprosentti on 15,5%. Satoja uusia työpaikkoja on luvattu, missä ovat?

  • annan ääneni Kedolle
   • yksi kk h-hetkeen

   • bghyt
    yksi kk h-hetkeen kirjoitti:

    persujen ehdokkaiden viisitoistakertainen määrä tuo muutoksen varmasti. Paljon on poissa viime vaalien ääniharavista esim. Haapala,Kärkkäiset,Oksiala,Korpivaara,Kivi ja Nissilä.

    http://www.warkaudenlehti.fi/kuntavaalit/vaaliuutiset/varkaustulos/270181

    mistähän johtuu että niin paljon on valtuutetutuista luopunut....KD:stä seitsemän....kannattaisi miettiä


  • äänestän Perus

   http://www.talouselama.fi/uutiset/suomessa on 200 rapakuntaa/a2147349
   Varkauden velat piilotettiin konserniyhtiöihin ja kh antoi luvan velkaantua Markkasen luvalla vielä 3,5 milj euroa lisää ilman valtuuston puuttumista asiaan.

  • Tasaraha puhepaketti

   Varkauden kaupungilla ei yksinkertaisesti ole mitään mahdollisuutta selvitä yksin tulevaisuudessa! Kuka huolii hiljentyvän tehdaskaupungin kumppanikseen? Kuopio? Mikkeli?

   Navitas Kehitys. Keski-Savon Teollisuuskylä. Puuhastelijoita riittää, on uutta nuorta verta nyt puljun johdossa, mutta miltä näyttää Varkauden tulevaisuus? Työttömyysprosentti on nyt 15 ja puoli prosenttia. Kunnallisvaalit tulossa, herätkää varkautelaiset? Aluesairaala on kohta remontissa/suljettu.

   • Meine lederhosen?

    200 "rapakunnossa" olevan kunnan listalla komeilee myös Varkaus. Kenelle oli yllätys?

    Perusturvamenot?

    "SATOJA UUSIA TYÖPAIKKOJA" kehuskeltiin ääneen mm. kaksi vuotta sitten kun suu vaahdossa julistettiin AKKUTEHTAAN loistavaa tulevaisuutta ja lisätyövoiman tarvetta lähivuosina.

    Varkautelaiset veronmaksajat voisivat herätä, aukaista silmänsä ja katsoa mihin suuntaan kaupunki on nyt luisumassa. Veroäyriä on pakko nostaa, eipä ole vaihtoehtoja. Kauppakatu jatkaa kuolemistaan, ei auta yhden K mafiakaupan perustaminen vaikka se hyvä asia onkin!


   • 17

    Teollisuuskylän toiminnan voisi lopettaa.


   • Varkkila
    Meine lederhosen? kirjoitti:

    200 "rapakunnossa" olevan kunnan listalla komeilee myös Varkaus. Kenelle oli yllätys?

    Perusturvamenot?

    "SATOJA UUSIA TYÖPAIKKOJA" kehuskeltiin ääneen mm. kaksi vuotta sitten kun suu vaahdossa julistettiin AKKUTEHTAAN loistavaa tulevaisuutta ja lisätyövoiman tarvetta lähivuosina.

    Varkautelaiset veronmaksajat voisivat herätä, aukaista silmänsä ja katsoa mihin suuntaan kaupunki on nyt luisumassa. Veroäyriä on pakko nostaa, eipä ole vaihtoehtoja. Kauppakatu jatkaa kuolemistaan, ei auta yhden K mafiakaupan perustaminen vaikka se hyvä asia onkin!

    Kaikki on hyvin...ja jos ei kiinnosta, voit aina muuttaa pois...Tämä lause pitäisi lukea Varkauden vaakunassa.
    Noista asioista täällä on kirjoitettu muutama vuosi, mutta hirveä parku on ollut, kun on realistisesti kerrottu noista riskeistä...Jos kirjoitin vaikkapa akkutehtaan rahoitusriskeistä etukäteen ja ilmoitin mitä se voisi tarkoittaa. Vastauksena sain vaan yltiöpositiivin raivoisan huudon siitä, että "Varkkila toivoo konkurssia ja että näköjään mitään ei saisi yrittää..." En ole koskaan ollut yrittämistä vastaan, mutta olen kirjoitellut niistä ehdoista, joilla se ns. yrittäminen tapahtuu.
    Jos tuollaisia miljoonapotteja jaetaan ilman mitään vastuita tuloksesta, niin kyllähän se kiinnostaa. (kehityspuuhat)
    Lisäksi parisataa ihmistä työllistetään (mikä on hyvä asia) Urheiluseurojen toimesta (mikä ei kuulu millään tavalla urheiluseuroille) ja osa toiminnoista vaikeuttaa tavallisten yrittäjien arkea (Mitä ei saa näillä palstoilla kertoa)
    Jos Varkauskonserni takaa lainoja ja ostaa ja rakentaa halleja vuokratakseen niitä, niin kiinnostaahan se, miksi peliä ei vihelletty poikki aiemmin, vaan velan annettiin kasvaa. Normaali yrityskäytäntö minun mielestäni alkaa periä velkojaan jo 2 viikon kuluttua erääntymisestä. Miten on mahdollista, että toista vuotta hommat jatkui ja sitten tulikin niin hemmetinmoisena yllätyksenä kaikille...huh huh! Mutta Truunon sanoja lainatakseni, "jäähän meille ainakin se halli, joka niin hienosti kattaa velat ja vastuut..." Noooooot !
    Päiviönsaari kukoistaa....Kauppakadun kiinteistöt on kuulemma ostettu eteläsuomalaisten sijoittajien toimesta, koska he tietää jotain....Jep!


  • clas ohlson

   Työttömyys%=15,5. Pian on lähes 20% ja sen jälkeen ei kaupungin johtokaan hymyile.

   Navitas Kehitys? Teollisuuskylä? Mitä tehdään???

  • FashionWeek

   Mitä paljastuu näiden tulevien kunnallisvaalien jälkeen, varkautelaisille veronmaksajille yllätyksenä...?

   Huhuja liikkuu kaupungilla...

   • aamusella laatikossa

    Kiitos Sykkeessä lehden Jaakko Ikoselle jääviys asian avaamisesta lehdessä. Kyllä täällä Kangaslammella silmät aukenivat monelle ja syy alasajoon, sai kasvot Rajamäki,Husu,Kuronen,Haapala,S.Kärkkäinen ja Tsupari.


   • huuhuuuu

    mitä huhuja...kerrohan lisää


  • FashionWeek

   Toiminta on loppumassa yhtäällä jos toisaalla, käytetyt varat lopussa, avustus "hanat" suljettu. Kaikki aikanaan selviää.

  • valheella lyhyet jäl
  • Pekkarisen pelastami
   • talviretiisi

    Keitä kuuluu elinkeinoryhmään ja mitä se on saanut aikaiseksi?
    Salaisia pöytäkirjoja, vai päätökseen asti vietyjä elinkeinotoimintaa edistäviä toimenpiteitä.
    Vai onko tulos kokouspalkkioiden verran pakkasella kuten tapana on!


   • Armonkylä

    miksi ette vastaa, kun kysytään.


  • >Zalando

   Teollisuuskylän nuori pomo poseerasi vieraiden kanssa läpyskässä. Onko positiivista luvassa, onko uusia työpaikkoja syntymässä Varkauteen? Yhteistyötä ja kenen kanssa?

  • totuus esiin
  • Per Looks
  • jussi ja perhe

   ääni lähtee persuille

  • Lahti sähly

   Katselin tuon videon Varkauden kaupunginvaltuuston kokouksesta
   ja ihmettelen suuresti miten tuollaisesta velkataakasta voi mikään
   pikkukaupunki selvitä.

   • sirkusta riitti

    Peku oli filmissä uskottavampi kuin Husu.


   • lehterillä
    sirkusta riitti kirjoitti:

    Peku oli filmissä uskottavampi kuin Husu.

    No siihen ei paljon tarvita!


   • klnhuy

    Uskon asiat muuttuvat ja tulevat ihan hyvin kuntoon EB kohdalla....varmaan valoa näkyy jo tunnelin päässä


  • missä missä?

   Hei. Missä on "Varkila"/Ajatusten osmajoki"/"Hannu Miettinen"? Ei kai vaan, ei kai vaan?

   • Varkkila1

    Enpä tiedä missä he ovat, mutta minä seurailen palstaa silloin tällöin, koska mitään uutta ja mullistavaa ei näköpiirissä. Kohta kylläkin lopettaa pari putiikkia, mutta siinä ei mitään uutta ja se tunnu missään, sanois Truunokin asiaan.


  • Epä Toivonen

   Ne ja kaikki muut ovat luovuttaneet, koska mikään ei tule muuttumaan!
   Tai sitten ne on ostettu/käsketty hiljaisiksi!

   • Jerper ja Joonatan

    Vai kävikö kuten Jasperille lohikirjoittelussa, varkauden "venkuloita/-laa pyydettiin käymään "toimistolla"...


   • Karhukoplausta
    Jerper ja Joonatan kirjoitti:

    Vai kävikö kuten Jasperille lohikirjoittelussa, varkauden "venkuloita/-laa pyydettiin käymään "toimistolla"...

    Ja kaikelle löytyy aina hinta. Se on varma. Kyllähän minäkin vaikka mitä, jos laittais pötyä pöytää...


  • Kylpyhuoneremontti

   Joku taannoin (muistaakseni joulun alla) kyseli WL:n yleisöosastossa mm. Karviselta jotain. Ei ole Karvinen vastannut, julkisesti ainakaan. Pupu pöksyissä? Konkurssi edessä, velat niskassa?

  • buhahaaabuhahaaabuha

   Minä olen tuuliviiri Timo ja rahaa riittää.

  • ennustus taitoinen
  • Chuck pelastaa?

   Mitä tarkoittaa lunastussopimus, tai kuinka asia käytännössä menee? Muistelen, että 2009 kun teollisuuskylä osti AFTin kiinteistön, niin silloin oli jonkinlaisesta lunastussopimuksesta kyse. Täytyykö esim. ko yrityksen lunastaa kiinteistö takaisin, vai jääkö se pysyvästi teollisuuskylälle? Ensi vuonna taitaa viisi vuotta tulla täyteen... Tarjosiko kaupunki/teollisuuskylä HARTMANNille samanalaista ratkaisua?

   Kuinka paljon teollisuuskylän kerrosneliöt on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana? Entä velat... Kuka tulee hätiin ja kenelle vastuu lankeaa, jos kävisi niin ikävästi että teollisuuskylä oy menis joskus kanttuvei? Chuck Norris vai? Ainakin nämä disinformaation suoltajat luottavat Chuckiin tällä hetkellä... Liekö puoletoimistolta tullu uusi "ohjeistus", näkyy monella muullakin foorumilla samanlaiset tarinat lisääntyny, ei kuulkees veljet auta, ei...

  • noki nenä

   Timo sanoi, että lisätään lisää hallituspaikkoja.

  • Mekaanista musiikkia

   Teollisuuskylä taitaa olla jo viittä vaille konkurssikypsä. Totuutta yritetään peitellä ja salailla viimeiseen saakka. Jossain vaiheessa tj joutuu myöntämään karvaan totuuden.

   • huoliiko meitä kukaa

    Keskuskeittiön lopullinen hinta tulee olemaan yli 6 miljoonaa euroa talousarviossa arvioidun 3,3 miljoonan euron talousarviosta huolimatta.


  • torin tietäjät

   Miten selvitään kyseisen yhtiö velkataakasta?

  • California girls

   Kyllä varkautelaiset veronmaksajat tietävät, ihan aikuisten oikeasti, missä mennään. Eivät kai varkautelaiset veronmaksajat sentään ole tyhmiä pässejä joita noin vaan naruissa vedellään?

   Teollisuuskylän toimitusjohtaja tietää missä mennään ja mitä seuraavaksi tehdään, samoin tietää NK:n tj mikä on tilanteen nimi.

   Velat muuttuvat saataviksi kun nousukausi kunnolla käynnistyy!

  • hevoselle heiniä

   Milloin alkaa akkutehtaan laajennus? Niin,
   entäs sitten navitas 3-rakentaminen?

  • Pellejohtajat

   Joko Varkauden huima nousu alkaa syksyllä 2013?

  • velkaa vaan lisäääää

   Keski-Savon Teollisuuskylä Oy. Voisiko tuohon
   Oy:n paikalle vaihtaa PA.
   Velkapommi on räjähtänyt käsiin, miten käy
   Varkaudessa sairaitten ja vanhusten?

  • Helakorpi

   Kenelle Teollisuuskylä meinaa saadaa myytyä/vuokrattua tyhjiä
   tilojaan ja vielä liisääntyvää kiinteistömassa, jotka vapautuvat aivan
   piakkoin.

   • Kuoleva kylä

    Karvinen totesi aikoinaan valtuustolle, että noin uusille tiloille löytyy helposti.

    Vähän pelkään, että joudutaan taas maksamaan vähän väliäkin uusille "asukkaille".


  • Oma lehmä ojassa

   Jos ei akkutehtaan tiloissa jouluun mennessä ala toimintaa olemaan, käy Karvisen tilanne varsin tukalaksi. Muitakin tiloja tyhjillään / tyhjenee.

  • sam-palin-na

   Tiloja tyhjenee jatkuvasti lisää.

  • vanhuksille asuntoja

   Vuonna 2009 teollisuuskylän liikevaihto on ollut 1,7 milj euroa, kun taas vuonna 2012 vaan 0,7 milj euroa. Henkilöstöön on tullut parin ihmisen lisäys. Yrityksen toimiala on "muiden kiinteistöjen vuokraus ja hallinta". Onkohan tämä unohtunut? Vuonna 2012 tuli puolen millin tappiot. Mitähän näyttää tuleva vuosi?? Mielenkiintoista(ko?)

   • Varkkila1

    Nyt puhutaan alijäämästä, joka on tulevaisuudessa n. 51 miljoonaan euroa, kuten tuolla syyskuussa kirjoitin. Nyt se on läpyskässäkin. Siihen upotetaan helposti kaikenlaista ja kukaan ei todellakaan ole halukas tonkimaan yksityiskohtia...Puhutaan vaan rakenteellisesta alijäämästä....Kohta se kansa unohtaa ja samat tyypit taas äänestetään valtuustoon :)
    Siinä on Faktaa-hemmolle katkeraa tiliä, kuka tiesi asian etukäteen.


  • Pentti Hirvonen

   Tilanne pahenee jatkuvasti. Mistä löytyisi se viisasten kivi.

  • K. H.

   Mitä tekee tj Karvinen? Kaverin korvaus on paikallisläpyskän mukaan kohtuullinen (ansiotulot 2012). Luulisi sen eteen tekevän niska limassa kaikkensa että tilanne edes hieman paranisi. Ei ole mahdotonta että johtamansa pulju kaatuu vielä edelleen kasvaviin velkoihin. Toisaalta Teollisuuskylä tuntuu olevan vanhoillinen, neuvostoaikainen toimija joka ei kaikin osin vastaa 2010-luvun suomalaista elinkeinomaailmaa.

   • vnbmgjh

    Olet oikeassa tuskin pystyy huonolle tilanteelle mitään....eikä varmaan pystykkään.


  • ostetaan 2-kertaan

   AFT aloittaa yt-neuvottelut Varkaudessa

   Vuokko Viljakka

   Varkautelaisen teknologiatehtaan, Aikawa Fiber Technologies (AFT) Oy:n yhteistoimintaneuvottelut tähtäävät seitsemän toimihenkilön irtisanomiseen.

   AFT antaa myös lomautusvaroituksen kaikille työntekijöille. Tehtaalla on 115 työntekijää, joista 35 toimihenkilöä.

   Viime vuoden kesäkuussa alkaneet henkilöstön lyhytaikaiset lomautukset ovat jatkuneet näihin päiviin asti.

   AFT:n työtilannetta on kiristänyt tehdaspäällikkö Antti Kettusen mukaan paperin kulutuksen yleinen lasku, mikä näkyy suoraan paperiteollisuuteen seularumpuja ja -levyjä, roottoreita sekä massasihtejä valmistavalla konepajalla.

   AFT kuuluu japanilaiseen Aikawa-konserniin.

  • kysyy hän

   Joko akkutehdas on maksana vuokrat?

   • sikarillos

    Elä huoli, kaupunki pääomittaa parilla miljoonalla


  • jakejakejake

   paljonko pumpataan vielä sampeen?

  • tarkat korvat

   Mites Best Linellä menee? Kauppajonossa kuiskuttelivat ikäviä...

   • Lisää seuraa

    Monia yrityksiä on samassa jamassa.


  • pätevin vai sopivin?

   Varkautelaista menestystarinaa :)
   http://www.lipsanen.com/pilarit/Pilari 2013-1 tablet.pdf sivulla 6

   Rakennusmestarikin muuttuu näköjään Teollisuuskylässä insinööriksi :D

   Piiri pieni pyörii ja veljet siinä hyörii.... Miten lie sattuikin että kaupunki antoi keskuskeittiön rakentamisen Teollisuuskylälle ja Teollisuuskylän hommiin löytyikin sit työvoimaa projektinantajan naapurista.

  • Puurtilan puuparta

   No joko akkutehtaan tiloihin löytyi toimija? Hehkutettu on kovasti, milloin konkretiaa?

   Ei näytä Varkauden seudun tulevaisuus hääppöiseltä. Väki vähenee koko ajan, yritykset kiertävät kaukaa hiljentyvän Varkauden, ei ole oikein mitään mikä houkuttelisi niinsanotusti investoimaan Varkauteen. VAS ajetaan alas pikki hiljaa, kai näette mitä tapahtuu noin 80km pohjoisempana, KYS laajennushanke ja kaikki siihen liittyvä kertoo tulevaisuuden suunnan. Varkauden sairaala kutistuu vain terveyskeskuspalveluja tuottavaksi, remontin tarpeessa olevaksi rakennukseksi.

   Piti tulla "satoja uusia työpaikkoja", juhlapuheissa kauniisti puhuttiin vuosia sitten. Missä ovat ne uudet työpaikat joita Varkaus olisi tarvinnut jo viiden viimeisen vuoden aikana? Navitas Kehitykseen on "pumpattu" rahaa, on lisää ja lisää laitettu rahaa - kankkulan kaivoonko menivätkin?

   Joulu tulee silti ja uusi vuosi kuten aina ennenkin.

  • Vähän vaihtelua

   Onko uutta auringon alla?

  • ei tule ihmettä
  • Kylässä teollisuutta

   Eipä selviä Varkaus yksin tulevaisuudessa. Sattui kirjastossa käydessäni tämän päivän (keskiviikko 22.1.2014) Helsingin Sanomat eteeni, siinä oli kolme vaakunaa, kaksi muuta Varkauden vaakunan lisäksi ja liitosselvityksestä kirjoitettiin.

   http://www.hs.fi/politiikka/Hallitus patistaa kuntia liitosneuvotteluihin/a1390274976907

   On se jännä juttu että ei päästä yksimielisyyteen, asiasta on jauhettu, on puhuttu ja on puntaroitu mutta yhteistä säveltä ei löydy. Valtion on ilmeisesti pakolla liitettävä Varkauden kaupunki ja pari muuta kuntaa yhteen.

  • ei se keke

   Lanka palaa.

  • Wikipedia-mies
   • viki www

    Lanka EI pala, koska Wiki sanoo niin.


  • pötylle miinusta

   5 vuotta tulee kesällä täyteen erään paikallisen yrityksen "pelastamisesta". Mites, tulee uusi vuokrasopimus vai lunastaako yritys tontin/hallit? Muistelen että aikoinaan luki lehdessä, että 5 vuoden jälkeen yrityksellä on mahdollista lunastaa tontti/hallit takaisin.

   Tässä sai pöty nenilleen, kun oli niin vastaan sitä että kaupunki "avustaa" ko yritystä ostamalla kiinteistön ja tontin. Onpahan ainakin 5v pyöriny sen jälkeen ja hyvin taitaa mennä mitä kuullu siellä töissä olevilta.

   • Hmmmmmmm

    On mahdolista lunastaa vai pitää lunastaa siinä on kaksi eri asiaa. Kyseisen firman toimialan tuntien en nyt liikoja luulisi firman tulevaisuuden suhteen ainakaan Varkaudessa. Voi hyvinkin olla että "pöty" on vielä hyvinkin oikeassa.


   • kiitos 40-50t€/v 5v
    Hmmmmmmm kirjoitti:

    On mahdolista lunastaa vai pitää lunastaa siinä on kaksi eri asiaa. Kyseisen firman toimialan tuntien en nyt liikoja luulisi firman tulevaisuuden suhteen ainakaan Varkaudessa. Voi hyvinkin olla että "pöty" on vielä hyvinkin oikeassa.

    Pöty oikeassa. Missä? Siinä että viisi vuotta sitten olisi annettua firman nostaa kytkintä varkaudesta? Kyllä se aika monta veroeuroa on varkaudelle tuonut kun suurin osa tämän kunnan työntekijöitä. Eikä tuo mitään suoraa yritystukea veroeuroilla ollu, kuten näiden akkutehtaiden ja kaviaarihömpötyksen kanssa.

    Jos lähdedään tuolle linjalle, että kyllä se joskus loppuu tai yritys lähtee pois, niin aika ulapalla laivuri on. Sama juttu, että rupeat pitämään vaippoja housuissa, jos se pa$ka vaikka joku päivä rusahtaa housuun, niin onpahan vaippa valmiina.


   • Hmmmmmmm
    kiitos 40-50t€/v 5v kirjoitti:

    Pöty oikeassa. Missä? Siinä että viisi vuotta sitten olisi annettua firman nostaa kytkintä varkaudesta? Kyllä se aika monta veroeuroa on varkaudelle tuonut kun suurin osa tämän kunnan työntekijöitä. Eikä tuo mitään suoraa yritystukea veroeuroilla ollu, kuten näiden akkutehtaiden ja kaviaarihömpötyksen kanssa.

    Jos lähdedään tuolle linjalle, että kyllä se joskus loppuu tai yritys lähtee pois, niin aika ulapalla laivuri on. Sama juttu, että rupeat pitämään vaippoja housuissa, jos se pa$ka vaikka joku päivä rusahtaa housuun, niin onpahan vaippa valmiina.

    Arka asia taitaa olla kun noin pitää oikein kirjoitella.


   • paperia pitkään
    Hmmmmmmm kirjoitti:

    Arka asia taitaa olla kun noin pitää oikein kirjoitella.

    näyttää olevan arka aihe näille ennustajille jotka kieli pitkällä oottaa että esim SE loppuu.

    nämä kirjoittelijat on katkeria entisiä työntekijöitä, katkeruus paistaa niin selvästi läpi.

    Miksi sait kenkää? Alko vai vintti pimeä?


   • Magee reikä
    paperia pitkään kirjoitti:

    näyttää olevan arka aihe näille ennustajille jotka kieli pitkällä oottaa että esim SE loppuu.

    nämä kirjoittelijat on katkeria entisiä työntekijöitä, katkeruus paistaa niin selvästi läpi.

    Miksi sait kenkää? Alko vai vintti pimeä?

    Kieli ruskea kuumenee nyt liikaa.


   • paperia pitkään
    Magee reikä kirjoitti:

    Kieli ruskea kuumenee nyt liikaa.

    Ei tässä kenenkään kieli ole ruskea. Anteeksi, että epäilin sinulla olleen alko tai päässä ongelmaa, selvästikin olit niitä haaluumiehiä jotka ei saanu mitään aikaan. Ikvä varmasti olla työttömänä. Liiton päivätkin jo varmaan loppu aikaa sitten.

    No myö tehdään paperia sinunkin edestä. Käyhän siwasta uus mäyräkoira.


   • Supercell
    paperia pitkään kirjoitti:

    Ei tässä kenenkään kieli ole ruskea. Anteeksi, että epäilin sinulla olleen alko tai päässä ongelmaa, selvästikin olit niitä haaluumiehiä jotka ei saanu mitään aikaan. Ikvä varmasti olla työttömänä. Liiton päivätkin jo varmaan loppu aikaa sitten.

    No myö tehdään paperia sinunkin edestä. Käyhän siwasta uus mäyräkoira.

    Tokmannilla halvempaa, sieltä kannattaa ainoastaan käydä ostamassa,


   • pitkää paperia pukka
    paperia pitkään kirjoitti:

    Ei tässä kenenkään kieli ole ruskea. Anteeksi, että epäilin sinulla olleen alko tai päässä ongelmaa, selvästikin olit niitä haaluumiehiä jotka ei saanu mitään aikaan. Ikvä varmasti olla työttömänä. Liiton päivätkin jo varmaan loppu aikaa sitten.

    No myö tehdään paperia sinunkin edestä. Käyhän siwasta uus mäyräkoira.

    Kuules nyt "paperia pitkään" kannattais välttää tuommosia ylimielisiä kommentteja, saattaa pilkka osua vielä omaan nilkkaan. Ei nimittäin ole missään kirkossa kuulutettu asia, että Varkaudessa paperin teko jatkuu ikuisesti. Ja sekin on hyvä muistaa, että korvaamattomia on hautausmaat täynnään.
    Ruskeakielisistä puheenollen totean yks'kantaan, että se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Vanhan kansa viisauksia, nääs.


   • Sotsi sutsi satsi
    pitkää paperia pukka kirjoitti:

    Kuules nyt "paperia pitkään" kannattais välttää tuommosia ylimielisiä kommentteja, saattaa pilkka osua vielä omaan nilkkaan. Ei nimittäin ole missään kirkossa kuulutettu asia, että Varkaudessa paperin teko jatkuu ikuisesti. Ja sekin on hyvä muistaa, että korvaamattomia on hautausmaat täynnään.
    Ruskeakielisistä puheenollen totean yks'kantaan, että se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Vanhan kansa viisauksia, nääs.

    Niin, lähempänä kuin kauempana on Varkauden Stora Enson paperitehtaan loppuminen. Sen jälkeen kun alas ajetaan ei koskaan enää paperikone Varkaudessa käynnisty, vissi ja varma. Jouko Karvinen tietää lopetusaikataulun myös Varkauden osalta vaan ei sitä sano.


   • paperia pitkään
    Sotsi sutsi satsi kirjoitti:

    Niin, lähempänä kuin kauempana on Varkauden Stora Enson paperitehtaan loppuminen. Sen jälkeen kun alas ajetaan ei koskaan enää paperikone Varkaudessa käynnisty, vissi ja varma. Jouko Karvinen tietää lopetusaikataulun myös Varkauden osalta vaan ei sitä sano.

    Aivan sama, sitä odotellessa otetaan se vajaa 50donaa vuodessa omaan laariin... Aivan sama mitä sitten, tänne en kuitenkaan jää....


   • paperia pitkään
    paperia pitkään kirjoitti:

    Aivan sama, sitä odotellessa otetaan se vajaa 50donaa vuodessa omaan laariin... Aivan sama mitä sitten, tänne en kuitenkaan jää....

    Kyllä tämä normaali elämä on välillä vaikeeta. Nyt on vaikea päättää tulevan Mersun väri. Edellinen oli valkea, nyt kiinnostaisi joku pronssin sävy tai jopa ruskea. Tästä ruskeasta katkerat työttömät saisi irvailla, toki en moisesta edes välitä.
    Pitkät vapaat alkoi eilen auton hakemisella koeajoon.

    työmarkkinatuella varmasti hankalia valintoja myös, ottaako leikkupullon kaveriksi karjala vai karhu mäyräkoiran.


   • sanoin jo kevääll

    No, tais suoha Pöty nenilleen....


  • Purikekki

   Missä luvatut työpaikat?

   • munasit ittes

    Mitkä vïtun työpaikat? Siellähän ne on ollu kymmeniä vuosia töissä. Välillä enemmän, välillä vähemmän, oisko nykyään joku 150hlö?


   • Hmmmmmmm

    Luvatut työpaikat oli ja ja luvattiin "Hyville veljille" ja he toden totta ovat saaneet paikkansa pitää.


   • Verhotkin veit

    Navitas Kehitys, hohoi, onko niitä uusia yrityksiä ja toimijoita "oikein jonossa" tulossa Varkauteen niinkuin muutama vuosi sitten suureen ääneen mainostettiin oikein paikallislehdessä.


  • End of an era

   Konkurssin partaalla, Teollisuuskylä. Saatavia enemmän mitä tohtori Kiminkinen määrää.

  • Talouden lait
  • osuu tuulettimeen

   Se on siinä!

  • Piikki kiinni

   Jarkko se läpyskässä hehkuttaa että hyvin männöö!! Vuokralaisia on ja kaikki ei mahu tiloihin,... bu ahah ah

   Ei sattunu silmään että ois mainittu European Batteries tilojen vuokrista, että onko maksettu ja tullaanko saatavia edes ikinä saamaan? Vai lukiko?
   Meinaako Afti lunastaa hallin/tontin takaisin vai jatkuuko vuokrasopimus? Muistaakseni 2009 tehtiin viiden vuoden lunastussopimus teollisuuskylän kanssa (sillo kun meinasivat sulkee tehtaan ja saatiin "pelastettua"), näin luki aikanaan lehdessä.

   • rakennemuutos

   • sivusta seuraaja
    rakennemuutos kirjoitti:

    Afti avasi vuosi sitten uuden verstaan Kiinaan. Kun toverit siellä on saanut toiminnan rullaamaan kunnolla, niin aina on mahdollista, että Varkaudessa saattaa olla kohta taas yksi uusi tyhjä halli.

    http://www.aikawagroup.com/downloads/press-releases/PI_AFT_Jiaxing_Release.pdf

    Kaikki on mahdollista tässä maailmassa. Mutta nykyaikana on oltava tehtaat siellä missä markkinat, samoin se on jokaisella teollisuuden alalla. Ei tarkoita sitä, jos kiinaan avataan tehdas että muualta suljetaan.
    Mutta uusia työntekijöitä on palkattu varkauteen viime vuonna ja huhujen mukaan lähiaikoina olisi jälleen uusia palkkaamassa.
    Hyvin menee nähtävästi.


   • positiivista varkaud
    sivusta seuraaja kirjoitti:

    Kaikki on mahdollista tässä maailmassa. Mutta nykyaikana on oltava tehtaat siellä missä markkinat, samoin se on jokaisella teollisuuden alalla. Ei tarkoita sitä, jos kiinaan avataan tehdas että muualta suljetaan.
    Mutta uusia työntekijöitä on palkattu varkauteen viime vuonna ja huhujen mukaan lähiaikoina olisi jälleen uusia palkkaamassa.
    Hyvin menee nähtävästi.

    ja vielä pessimistille: saatapa yllättyä lähiaikoina...


   • rakennemuutos
    sivusta seuraaja kirjoitti:

    Kaikki on mahdollista tässä maailmassa. Mutta nykyaikana on oltava tehtaat siellä missä markkinat, samoin se on jokaisella teollisuuden alalla. Ei tarkoita sitä, jos kiinaan avataan tehdas että muualta suljetaan.
    Mutta uusia työntekijöitä on palkattu varkauteen viime vuonna ja huhujen mukaan lähiaikoina olisi jälleen uusia palkkaamassa.
    Hyvin menee nähtävästi.

    Marraskuussa ei vielä ilmeisesti mennyt niin hyvin...

    http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/aft-aloittaa-yt-neuvottelut-varkaudessa/1711916

    Mutta totta, tehtaat on oltava siellä missä markkinat. Kiinassa rakennetaan uutta ja Suomessa sekä Euroopassa laitetaan paperitehtaita kiinni.


   • Tsupotti hubotti
    positiivista varkaud kirjoitti:

    ja vielä pessimistille: saatapa yllättyä lähiaikoina...

    Totta, kalanjalostus kohoaa vielä Suomen/maailman kartalle ja 5-tien varteen tulee kasino!


   • Ajatusten Osmajoki
    rakennemuutos kirjoitti:

    Marraskuussa ei vielä ilmeisesti mennyt niin hyvin...

    http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/aft-aloittaa-yt-neuvottelut-varkaudessa/1711916

    Mutta totta, tehtaat on oltava siellä missä markkinat. Kiinassa rakennetaan uutta ja Suomessa sekä Euroopassa laitetaan paperitehtaita kiinni.

    Viisi vuotta sitten AFT:ta tosiaan oltiin jo sulkemassa, eivätkä markkinat ole siitä ainakaan Euroopassa kasvaneet, päinvastoin. Hyvin monta paperikonetta ja tehdasta on tämän jälkeen suljettu ja sanomalehtien levikit sekä paperinkulutus jatkuvassa laskussa.

    Jos pitäisi veikata, niin sanoisin, että AFT on seuraava isompi pulju joka lopettaa Varkaudessa toimintansa.


   • ennen oli ennen
    Ajatusten Osmajoki kirjoitti:

    Viisi vuotta sitten AFT:ta tosiaan oltiin jo sulkemassa, eivätkä markkinat ole siitä ainakaan Euroopassa kasvaneet, päinvastoin. Hyvin monta paperikonetta ja tehdasta on tämän jälkeen suljettu ja sanomalehtien levikit sekä paperinkulutus jatkuvassa laskussa.

    Jos pitäisi veikata, niin sanoisin, että AFT on seuraava isompi pulju joka lopettaa Varkaudessa toimintansa.

    Ja sen jälkeen Stora Enso ja muutamien vuosien kuluttua FW ja Andritz - siis Varkaudessa.


  • valitus seis

   Antakaa nyt Karvisen edes yrittää, tuskin on huonompi kuin edeltäjänsä. Karvista ei voi syyttää Hahtalan tekemistä virheistä, tehdyistä töistä ja tekemättömistä töistä. Karvisen kovalla kokemuksella pankkimaailmasta on varmasti elinkeinoelämässä suurta hyötyä. "Kriisijohtamisen oppivuosi" on varmasti miehelle paljon opettanut.

   Negatiiviset ajatukset kokonaan pois ja positiivisia ajatuksia tilalle, jokaisen kannattaa nyt alkaa miettimään miten Varkaus saataisiin uudelle "nousu-uralle".

   • yyyyhhtiiiööö

    Tuskin Karvinen mitään uutta tuo`" kovalla pankki" kokemuksellaan,,,kun hänellä ei ole sitä kovaa kokemusta. Mielestäni hän ei kyllä ole saanut mitään aikaan ko.yhtiössä. Täytyy ihmetellä mikä oli perimmäinen tarkoitus sunnuntain WL olevassa jutussa...jonniin joutavaa höpötystä...ois voinut esitellä vaikka viime vuoden tilipäätöksen niin olisi kansa nähnyt miten hyvässä kunnossa on hänen johtamansa yhtiö.


  • sote sote sote

   http://www.kauppalehti.fi/yritykset/yritys/keskisavon teollisuuskyla oy/03986522

   Paikallisläpyskä ei kovin puolueeton ole koskaan ollut. Kaunisteleva kirjoitus, nostettiin nuori tj framille. Aika näyttää miten käy, hirmuisen hääppöiseltä ei puljun tulevaisuus vaikuta.

  • hhhyyyvväää

   tosi hyvää bisnestä tuolla liikevaihdolla....... n.65 % tappiota...varmaan hienoa esiintyä lehdessä ja muualla kehua miten hyvin menee...hyvä Karvinen

  • R.I.P. Varkaus

   Patsastelijoita on nähty ennenkin, eipä ole mitenkään uutta. No katsotaanpa vuosi, pari..

  • kkkaauuuu

   Toivotaan että PS käyvät läpi Navitas Kiinteistöjen asioita....heillä riittää kanttia puuttua asioihin.

   • Duunarin kaveri

    Karvisen kirjoitus oli eräänlainen vuodatus ja tyhjänpäiväisten asioiden itsekseen pohdiskelu, aikaansa seuraava ja "kovan pankkikokemuksen" omaava johtaja ei lähde tippasilmässä lehden palstoilla yhtiönsä asioita levittelemään, parempi paikka olisi luoda suuntaa ja visioita oman porukan kesken hallituksen ohjauksessa.
    Karvinen on enemmänkin tullut tutuksi julkisuudessa patsastelusta kuin yhtiönsä asioiden hoitamisessa.


   • konkurssikypsä
    Duunarin kaveri kirjoitti:

    Karvisen kirjoitus oli eräänlainen vuodatus ja tyhjänpäiväisten asioiden itsekseen pohdiskelu, aikaansa seuraava ja "kovan pankkikokemuksen" omaava johtaja ei lähde tippasilmässä lehden palstoilla yhtiönsä asioita levittelemään, parempi paikka olisi luoda suuntaa ja visioita oman porukan kesken hallituksen ohjauksessa.
    Karvinen on enemmänkin tullut tutuksi julkisuudessa patsastelusta kuin yhtiönsä asioiden hoitamisessa.

    Väärä mies väärässä paikassa.


  • Konkkapulju

   Menee konkurssiin ja kaupunki takaa. Sitten uusi yhtiö ostaa massan pois uuteen yhtiöön.

  • yyhhttiiöö

   Ja ihmetyttää hänen näkemyksensä" ERITYISTILINTARKASTUKSESTA." kun toi esille..varmaan haluaa sellaisen...mikä olisi ehkä nyt paikallaa toivotaan että suorittavan sen. Silloin selviää yhtiön todellinen tila ym. asiat.

  • menot/tulot

   Tekevät kuulemma erityistilintarkastuksen. Ei huvikseen sellaisesta mainita. Normaali käytäntö tällaisessa tilanteessa.

  • PS. vaatii tarkastus

   Akkutehdas jätti kaiken maksamatta teollisuuskylälle. Saneerausaikana velkaantui lisää. Toimitusjohtaja ei valvonut riittävästi. Virkavirhe?

   • April Fool

    Valvonta petti, sellaista sattuu. Mutta tärkeintä on se että Varkaus ensi vuonna lähtee vihdoinkin nousu-uralle. Jätti-investointeja tiedossa, työpaikkoja niiden myötä myös tulossa.


   • tosi juttu?
    April Fool kirjoitti:

    Valvonta petti, sellaista sattuu. Mutta tärkeintä on se että Varkaus ensi vuonna lähtee vihdoinkin nousu-uralle. Jätti-investointeja tiedossa, työpaikkoja niiden myötä myös tulossa.

    Satoja vai tuhansia työpaikkoja?


   • aprillia vai
    April Fool kirjoitti:

    Valvonta petti, sellaista sattuu. Mutta tärkeintä on se että Varkaus ensi vuonna lähtee vihdoinkin nousu-uralle. Jätti-investointeja tiedossa, työpaikkoja niiden myötä myös tulossa.

    eli paljoko vaatii ekuja yx työpaikka,


   • Surkuhupaisaa

    Toimitusjohtaja erotettava jos itse ei älyä erota. Hienoa Varkaus!


  • Kristillinen deitti

   Jos se kasino tulee 5-tien varteen niin johan se työllistää kymmeniä ihmisiä. Kalanjalostus laajenee ja lisäpanostusta tarvitaan, eikö kymmeniä ihmisiä tule sekin taho vielä työllistämään Varkaudessa.

  • akkutehdas 2?
  • ghjdghdjuuyyiyui
  • Yle1 kiinnostunut

   Risto Husulla on hätä, se paljastui Kedon kippuun hyökkäyksessa youtube esityksessä valtuuston kokouksessa 16.6.Teollisuuskylän hallituksen jäsenellä on tarve saada rahaa, että konkurssi ei paljastuisi. Vuodenvaihteessa haetaa kaupungin rahoitusta, että pystytään jatkamaan hyväveli toimia.

   • Husuhösöhöhhöh

    Eikä auta Suomen valtio millään tavalla. Kriisikunnaksi taidetaan Varkauden kauppala julkistaa ensi vuoden aikana.


   • 5 vuotis
    Husuhösöhöhhöh kirjoitti:

    Eikä auta Suomen valtio millään tavalla. Kriisikunnaksi taidetaan Varkauden kauppala julkistaa ensi vuoden aikana.

    tuskinpa vielä ensi vuonna. viiden vuoden sisällä kyllä!


  • just jooooooooo
   • fgjkkhjgfgmfk

    pahalta näyttää


  • KeskiSavon hallikylä

   Milloin Akkutehdas saa uuden omistajan, kuten toimitusjohtaja keväällä kertoi valtuustolle uskovansa.

   Plan B oli kuulemma myös olemassa, milloin se otetaan käyttöön vai odotellaanko taas vuosi?

  • vipilla vippejä maks

   Nyt on plan C mielessä. Miten saadaan tappiot piiloon. Kiikarissa on 30 miljoonan uusi laina millä voidaan lyhentää tappioita ja siirtää ne tuleville sukupolville.

  • avuton valtuusto

   Ja valtuusto hyväksynee tämän taas mistään mitään ymmärtämättä?

   Velkaa tulossa lisää kaupungile miljoona joka suunnalta, mutta kuka maksaa velat kun porukkaa lähtee kylästä pikavauhtia?

  • veronmaksajaaa

   Onkohan Tj Karvinen lähtenyt karkuun Malagaan kun ei ole kirjoitellut lapsellisia juttujaan WL

   • kirkoton rotta

    Eiköhän näitä itseriittoisia kehujia riitä WL -palstoilla maalaiskylistäkin, jotka ei kuulu edes Warkauteen, kirjoittelisivat omissa paikallislehdissään.


   • myös veronmaksaja

    Eiköhän se satusetä lähiaikoina taas runoile paikallislehden sivuilla kuinka hyvin menee Teollisuuskylällä ja projekteja sekä hankkeita on vireillä ja akkutehtaan ostajia oikein jonossa tulossa alueelle......

    http://www.youtube.com/watch?v=-cUiIuuwWIk


  • näyttö riittää nyt

   Herätkää Varkautelaiset! Ainoa muutos suuntaan on perussuomalaiset ja Pasi Paananen.

  • asdwerf

   En usko enkä luota minä Pasiin...ei ole näyttöä omassa elämässäkään sekin kertoisi jotain.

   • tteollissuuskylää

    Tosi hyvin on TJ Karvinen pestinsä hoitanut toivotaan että nyt tuulee toivotaan ja Karvinen saa kenkää ei pysty mihinkään


  • liput ostettu malaga

   Mitäs malagamies on tarinoinu viime aikoina läpyskässä?

  • hauskoo.ei.oo

   Teollisuuskylähän voisi rakennuttaa matuille uudet tilat varkauteen. Heti sen akkutehtaan laajennuksen ja Navitas III jälkeen... HOH HOH HOHOH HOOOO

  • malagamann
  • malagaMIESesiinnyt

   Mitäs malagaa?

  • nytkövastaherätään

   Tilinpäätös

   12.3.2016

   Hannu Tsupari Uhkiakin nimittäin on. Lisäksi kaupunkikonsernin laina- ja takausmäärät ovat korkeat.

   Kolumnit

   1 |  3

   Varkaus

   Varkauden kaupungin vuoden 2015 tilinpäätös on hyvä. Toiminnallista ylijäämää kertyi 3,1 miljoonaa euroa, joka vastaa yhden kunnallisen tuloveroprosentin tuottoa. Tulos on itse asiassa jopa parempi kuin vuoden 2014 tulos, vaikka ylijäämää tehtiin tuolloin yli viisi miljoonaa euroa. Tämä johtuu siitä, että vuoden 2014 tulokseen vaikuttivat satunnaiset tuloerät, joita viime vuoden tuloksessa ei siis ole.

   Toimintamenojen maltillinen kasvu ja verorahoituksen ennakoitua parempi kertymä ovat hyvän tuloksen taustalla.

   Vuosikausia jatkuneet talouden tervehdyttämistoimet alkavat näkyä pikku hiljaa myös kaupungin tuloksessa.

   Talouden paraneminen näkyy myös vuosikatteen kehityksessä. Vuosikate, joka osoittaa tulorahoituksen, joka jää käytettäväksi lainan lyhennyksiin ja investointeihin, kasvoi yli kahdeksaan miljoonaan euroon.

   Kunnan talouden sanotaan olevan kunnossa ja tulorahoituksen riittävä, jos vuosikate kattaa poistot. Kun vuosikatetta vertaa poistoihin, jotka olivat noin viisi miljoonaa euroa, voidaan siis sanoa, että kaupungin talous on vähintään kohtalaisessa kunnossa.

   Vanhan sananlaskun mukaan ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa. Tämä pätee myös kaupungin talouteen.

   Uhkiakin nimittäin on. Lisäksi kaupunkikonsernin laina- ja takausmäärät ovat korkeat.

   Sosiaali- ja terveystoimessa moni asia on mennyt selvästi parempaan suuntaan viime vuosina. Terveystoimessa on sekä perusterveydenhuollon että oman erikoissairaanhoidon menot saatu pääosin kuriin toimintoja kehittämällä ja toimintatapoja muuttamalla. Sairaalasta puhutaan Varkauden mallina, joka kelpaa monistettavaksi muuallekin.

   Ja mikä parasta, Kysistä ostettavan erikoissairaanhoidon kustannusten vuosia jatkunut reilu nousu on taittunut parina viime vuonna.

   Sen sijaan kaikkien sosiaalipalvelujen kustannuskehitystä ei ole saatu hallintaan. Näiden palvelujen kustannukset ylittivät paikoin huomattavastikin talousarvioon varatut määrärahat. Ylitykset selittyvät osaltaan asukkaiden ikärakenteella ja siitä aiheutuvalla sairastavuuden ja palvelutarpeen kasvulla.

   Kaikkea ei voida kuitenkaan laittaa palvelutarpeen kasvun piikkiin. Esimerkiksi erilaisissa ostopalveluissa oli selvähköä kasvua viime vuonna. Vaikka osa kasvusta selittyykin tarpeiden kasvulla, niin myös ostopalveluja on tarkasteltava jatkossa kriittisesti.

   Sosiaali- ja terveystoimen tuloksessa näkyvät myös korkean työttömyyden aiheuttamat työmarkkinatukimaksut, jotka kasvoivat myös viime vuonna.

   Vuoden 2016 talousarvio on laadittu reilusti ylijäämäiseksi. Sen, miten talousarvio pitää, näemme vuoden aikana. Ylitysuhkia on etenkin sosiaali- ja terveystoimessa.

   Jos merkittäviä ylityksiä on tulossa, menoja on karsittava tai tuloja lisättävä tai tehtävä molempia. Tässä yhteydessä pitää mielestäni voida käyttää myös maan hallituksen ajamia asiakasmaksujen korotuksia kohtuullisessa määrin. Toivon, että Varkaudessa ei synny hallitus-oppositio asetelmaa tässä suhteessa. Kaupungin talous ei ole sentään niin hyvässä kunnossa, että varsinkaan merkittävät ylitykset olisivat mahdollisia.

   Varkaudessa on selvästi nähtävissä isojen investointien mukanaan tuomaa positiivista virettä. Yritteliäs Varkaus -kampanjassa korostetaan paikallisen yritystoiminnan tärkeyttä paikkakunnan elinvoiman lisääjänä. Pienen ja keskisuuren yritystoiminnan merkitys uusien työpaikkojen luomisessa on kiistaton. Toivon, että mahdollisimman moni varkautelainen ottaa kampanjan hyvät teesit omakseen.

   Kirjoittaja on Varkauden kaupunginjohtaja.

  • Kriisikunta
  • Wind_Of_Change_
   • lllöytäää

    Kyllä Karvinen löytää uuden työn...älkää olko huolissanne


  • Uskonasialla

   "Uskon ja toivon että omasta talous- ja rahoitusosaamisestani on ollut tänä aikana hyötyä yhtiön talouden ja rahoitusaseman tasapainottamisessa."

   Uskominen ja toivominen ei loppunut edes lopun häämöttäessä.

   • pppalaaaa

    Voi olla että Allu palaa takaisin...


  • oivaovimies

   Lehtonen olisi hyvä. Kouluremppa 400k ja yitiltä 100k korvaus.
   Tässä olisi oikea kauppamies.

  • Lisääkonkurssihalleja

   Joo, varsinainen itseaiheutettujen ongelmien Via Dolorosa...

   http://www.warkaudenlehti.fi/juttu/tiloja-tarvitaan-edelleen/

   Ongelmat on ollut tiedossa ja Itse ja vapaehtoisesti on tainnut ex-toimitusjohtaja kuitenkin virkaansa hakeutua ja siitä varsin hyvän korvauksen saanut yhtiön tuloksiin nähden.

   Kuntalaki muuttuu ja kuntien ylivelkaisia konserniyhtiötä joudutaan joudutaan järjestelmään uudestaan ettei näytä liian pahalta ja menee laista läpi.

  • Akkutehas.rasit

   Joko ollaan taas käsi ojossa?

   Eli se perinteinen pari miltsiä pääomittamista vai....

  • Se.aika.taas

   Jaahas

  • lopunalkua

   akutehtaalle vuokrahelpotuksia tulossa huhujen mukaan ei ole kauppoja

  • Pääomitusta

   Montako miljoonaa laitetaan?

  • pääomaaaaaaaaaaaaaa

   monta

  • Keto.Varoitti

   Tilanne on varsin kinkkinen. Vie uskottavuuden kaikilta päätöksiltä.

  • HalliVelka

   Myrskyvaroitus akkutehtaalla. Akkuja ei ole saatu kaupaksi, Vuokrat on jääneet maksamatta.

   • Keto-varoitti-10vuotta

    Pitäisi puhua pyörremyrskystä. Sitä on jatkunut jo 10 vuotta.


  • ossi.mo

   hyvä varkkila

  • Varkkilat

   Valtuustolle kerrottiin satuja.

  • Taitaa.housuun.valahtaa

   Joko milloin akkutehtaan laajennuksen perustuksien valu?

  • päättäjätVastuuseen

   Miksi akkutehtaasta vaietaan? Päättäjät vastuuseeen!

  • perintään

   Vuokrat maksamatta.

  • pippuripihviä

   pahalta näyttää' joko kenkää?

   • Jarkkooooo.MitäKuuluu

    Johan se Malaga-mies sai potkut. Kuka vielä pitäis laittaa?


   • tilintarkastajat

    Osaa hakea itse eroa. Jää sitten erottaminen tekemättä.


  • Substanssiosaaminen

   http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Yle-MOT-Skandaalinkäryiset-Juankosken-kartonkitehtaan-uudet-omistajat/885839

   Kuulostaa jotenkin tutulta?

  • eitaidaollahääppöst

   Mites taseet ja tulokset tänä vuonna?

  • Jesuiityxkax

   Miltä näyttää nyt ?

   Navitas Kehitys on vuokrannut Vamos Oy:ltä auton vuodeksi ! Vamoksen omistaja pariskunta Aallot istuu näissä kaupungin yhtöiden hallituksissa !!

   Paljonkohan vuokraa maksetaan, nykyään saa joustavia leasing autoja vaikka kuukaudeksi, hintakin vain 740€/kk VW Golf variant (sama kuin Navitas vuokrannut Vamos oy:ltä) !

   Miksi ihmisten täytyy kusea oman kunnon muroihin näillä pienillä kusetuksilla ?

   • Selvännäkijät

    Törkeää jos pitää paikkansa.


  • Kätilönkädet

   Oliko reilu kilpailutus.

   Esteellisyys vai miksi sitä kutsutaan.

  • Huja-nen

   Tiesikö Suhonen tästä?
   Nyt olisi läpyskälle jutun paikka, vai onko lampaita pöksyssä.

  • nolojuttuuu

   Näin ne päättäjät hoitaa meidän yhteisiä rahoja....tosi nolo juttu jos tämä pitää paikansa

  • avoimuusniinhyvätul

   Tarjous + Jääviys = yhtä kuin halvin voittaa!
   Mutta, pieni vaara aina piilee jos tarjouksen jättäjiä on vain muutamia!.

  • Törkeääääää

   Miksi ei Suhonen puutu asiaan, kun on tietoinen tapahtuneesta?

  • Ikävääasiaa

   Kysyin eräältä valtuutetulta tämmöisestä autonvuokrauksesta. Hä oli kuullut asiasta, mutta häntä oli käsketty pitää suuta supussa, kun oli tiedustellut asiasta.

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   22
   2798
  2. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   2348
  3. Maisa Torppa miehensä kanssa lomalla

   Espanjan Alicantessa. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Vauva-jai-kotiin-Maisa-Torppa-karkasi-rakkaansa-kanssa-aikuisten-lomalle-Espanjaan-kuva
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   1730
  4. Bachelor-Tuomakselta ikävä yllätys - Hanna tyrmistyi miehen käytöksestä: "Kun kamerat sammuivat..."

   No voihan… Hanna sai kuvausten aikana Tuomaksesta lämpimän, ystävällisen ja avoimen kuvan. Kun kamerat sammuivat, kuinkas sitten kävikään... https://
   Bachelor
   15
   1719
  5. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   125
   1244
  6. Lasta odottava Johanna Harlin hehkuu Cannesin juhlissa - Some ylistää: "Maailman kaunein mama"

   Oi, mitkä kuvat suoraan Ranskan Rivieralta. Onnea loppuodotukseen, Johanna ja Renny Harlin! Oletko muuten katsonut The Harlins -realityä? Mielipiteit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   1043
  7. Venäjän sotilaiden raiskaama 1 vuotias poika kuoli vammoihinsa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4 Järkyttävää tämä jatkuva raiskaaminen. patriarkka Kirilin mielestä p
   Maailman menoa
   232
   1009
  8. Haluan lämmittää välejämme

   Haluan saada ja antaa sulle nautintoja, onko se väärin? 💜 Se riittää jos et halua muuta, en tarvitse enempää.
   Ikävä
   55
   751
  9. Ihan sekaisin susta taas

   Miksi piti näin rakastua, jos en sua (miestä) koskaan voi saada?
   Ikävä
   83
   743
  10. Tämä oikeasti sattuu

   Alan ymmärtää sua paremmin.
   Ikävä
   45
   731
  Aihe