Neuvoja alkoholisoituneesta mummosta....

oijoiaijai

Eli kysyn täällä siksi, että haluan saman ikäluokan vastauksia...

Oma äitini on alkoholisti. Itse sitä ei tiedä (?), eikä myönnä ongelmaa. Jos asiasta kysyy, saa huutoa ja huonon lapsen maineen sekä välit poikki.
Äitini oli "kuivilla" pitkän aikaa pelkästään sen vuoksi, että heillä ei ollut varaa ryypätä. Isäni ei ole alkoholisti. Kyseessä 50-luvulla syntyneet mummu ja paappa.

Asiani koskee sitä, että me lapset perheinemme vierailemme usein mummulassa (me vähemmän koska asumme kaukana). Sisarusteni lapset ovat usein hoidossa siellä, öitäkin. Kerran, sisarukseni lapsi (alle 1-v) oli yökylässä siellä. Soitin aamulla (n. klo 8) että saammeko tulla käymään, lapset ikävöivät mummoa. Mummolle sopi vierailu. Olimme 2h päästä perillä. Mummu oli selvästi juovuksissa. Puhe kangerteli, silmät sirillään, henki haisi jne. Tunnistan hänessä jo 1 kaljan vaikutuksen. Lapsi leikki lattialla, Mummu tuli tervehtimään meitä, polvella kolhaisi lasta joka kaatui ja alkoi itkemään. Mummu vain totesi että kuinka kaaduit noin, pitää olla varovaisempi jne. Muutenkin käytös on aika kamalaa. Hän myös alkaa riitelemään mistä tahansa tässä nousuhumalan ja laskuhumalan välimaastossa helposti.


Onko tuollainen tilanne syy soittaa lastensuojeluviranomaisille vai mitä te isovanhemmat muuten ajattelette tällaisesta? Äitini luulee ettei hänestä tätä tissuttelua huomaa, sen kuitenkin huomaa kuka tahansa. Olemme monesti poistuneet mummulasta tekosyyllä, koska en kestä äitiäni juovuksissa. Miten hänelle voisi asiasta puhua????

vanhempi sisaruksistani on tehnyt selväksi, että jos juovuksissa olet, emme tule edes käymään ja koskaan hänen aikanaan mummu ei juovuksissa ole. Mutta miksi minä ja nuorempi sisaruksistani lapsinemme olemme eri asia? Isälleni olen joskus maininnut asiasta että emme tule jos juovuksissa ollaan, mutta hän ei saa äitiäni kuriin koska on tossun alla 20v. sitten tapahtuneen uskottomuuden takia...

Olen neuvoton, minulla ei ole ketään joka auttaisi lasteni kanssa joskus akuutissa tilanteessa, mutta en todellakaan uskalla jättää mummulaan pieniä lapsia.....

7

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuka on alkoholisti?

      Käy vaan äitisi luona kylässä, mutta älä jätä lapsiasi hänelle hoitoon. Sama juttu sisarustesi kanssa. Jos äitisi ja isäsi hoitaa omat juttunsa keskenään, niin mitäpä se muu teille kuuluu? Moni keski-ikäinen nainen tasa-arvon myötä on oppinut ottamaan alkoholia itsenäisesti - mutta alkoholi ei ole kuulunut hänen kuvioihinsa lasten ollessa pieniä. Nyt äitisi isoäitinä on kuitenkin neuvoton alkoholikäyttäytymisen suhteen, sillä pieniä lapsia ei voi antaa 'viinaa juoneelle' ihmiselle hoitoon. Siinä suhteessa sinä ja sisaruksesi olette vastuussa. Pyydä isääsi ja äitiäsi kylään kahville tai juhliin ilman alkoholia. - Puhukaa sisarustenne kanssa vakavasti isänne ja äitinne kanssa - normaalisti ihminen hallitsee alkoholinkäyttönsä milloin ja missä tilanteessa juo. Oletko muuten itse ja sisaruksesi aivan raittiita?

      • t y t ä r

        Minun vanhempani ottavat kotona alkoholia mielestäni aika reippaasti. Tällöin he itsekin sanovat pitävänsä keskenään 'hauskaa'. Toki he saavat juhlia milloin mitäkin juhlaa, emmekä pyydä heitä lastenkaitsijoiksi saati kylään. Meidän sukumme sedät ja täditkin nauttivat alkoholia mielellään juhlissaan. Mutta minä olen järjestänyt perhejuhlia ilman alkoholia - niin syntymäpäiviä kuin joulun ajan tapaamisilla. He kunnioittavat minun kahvikekkereitä ihan yhtälailla selvin päin. Jos tarvitsen lastenkaitsijaa, niin olemme jo vuosia pitäneen ystäväpiiriä muiden lapsiperheiden kanssa - emme vaivaa vanhempaa sukupolvea. (Eivät vanhempani eivätkä setäni tai tätini mitään juopposakkia ole, kaikki he ovat vastuuntuntoisia ihmisiä, joten mikä minä olen urputtamaan heidän alkoholinkäytöstään - itse he vastaavat terveydestään).


    • raitis mummo

      Kun tiedätte tilanteen, ettei äidistänne ole lastenhoitajaksi, niin miksi ihmeessä te viette sairaalle ihmiselle lapsia paimennettavaksi, lastenhoito on aika rankkaa vanhemmille huonokuntoislle ihmisille. Minua oikeasti ärsyttää moinen, että isovanhemmat ovat olemassa vain lastensa lasten hoitamista varten.

    • oijoiaijai

      Äidilläni on ollut alkoholiongelma jo silloin kun itse olin nuori (ala-asteikäinen)

      En ole vienyt lapsiani paimennettavaksi, vaan olen kyläillyt lasteni kanssa siellä. Sisarukseni tätä "hoitoapua" käyttävät.

      Äitini ei ole huonokuntoinen ikänsä ja fysiikkansa puolesta. Hän on sairas vain alkoholin takia.

      Jos maanantaista-sunnuntaihin klo 8-23 tissuttelee milloin kaljaa milloin viiniä ja aika usein myös kirkkaita, eikö tällöin ole kyse alkoholismista, eikä sillointällöin hauskanpidosta.

      Minä olen lasten seurassa raitis, niin illat kuin aamutkin. Jos lapset ovat hoidossa, tai vuorottelemme isän kanssa eli toinen on lasten kanssa ja toinen menee, silloin otamme alkoholia. En ole tietoisesti "raitis". Ei vain huvita. Muistan miltä itsestä tuntui lapsena kun äiti ja isä joivat itsensä juovuksiin to-pe-la, viikonlopun kunniaksi "saunan" jälkeen....


      Harmittaa, kun lapsillani ei muita isovanhempia ole ja tukiverkot meillä todella huonot. Esim pelkään, että mitä jos minä ja lasten isä kuolemme. Äitini on ilmoittanut ottavansa silloin lapset itselleen. En kestä ajatusta että se nainen traumatisoisi myös minunkin lapseni.

      Keinoja tarvitsisin mummon auttamiseksi vaikka hän ei itse ongelmaa tiedosta...

    • vm1944

      Onko mummulla alaikäisiä lapsia - miksi lastensuojeluilmoitus ?
      Paitsi ehkä niille laiskoille vanhemmille jotka kehtaavat työntää alle vuoden ikäistä hoitoon?
      Hoitakaa itse, ja antakaa mummon olla. Mistä tiedät miten paha hänen voi olla- ehkä hän ei uskalla sanoa, ettei jaksa hoitaa teidän kakaroitanne.

    • oijoiaijai

      luitko tekstiäni ollenkaan??

      lastensuojeluilmoitus siksi että mummo oli luvannut ottaa lapsen huoltoonsa lapsen vanhempien reissun ajaksi. Ja KUN MENIMME KYLÄÄ; MINÄ SIIS OLIN SIELLÄ HOITAMASSA OMAT LAPSENI, mummo oli juovuksissa vaikka hänellä oli yksi lapsi siellä vastuullansa. Omia alaikäisiä ei ole.

    • hyvähajuinen mummo

      No sanopa siskollesi, että hommaa luotettavan lastenhoitajan omasta tuttava- ja ystäväpiiristään. Ja, kun kerran tiedätte äitinne juoneen jo vuosikausia, niin toden totta tiedätte, ettei hänen vastuulleen voi lapsia jättää.

      Tietenkin voit puhua äidillesi hänen juomisestaan ja mitä hallaa hän tekee terveydelleen. Sairauksia kertyy jatkuvasta juomisesta, joten jossain vaiheessa hänen on itse pystyttävä lopettamaan juomisensa. Alkoholistihan ei usein myönnäkään tilaansa, ennenkuin joku tauti puhkeaa.

      Minun paheeni on/oli tupakanpoltto. Minun on ollut todella vaikea luopua polttamisesta vuosikausia tupruteltuani. Vaikka inhoan tupakan hajua, havahduin vasta sitten kun tyttäreni sanoi minulle, että hän haluaa minun elävän pitkään jotta näen lastenlasteni kasvavan. (En ole ihan nuori enää ja sain kun sainkin tupakanpolton pois elämästäni).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4590
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe