montako kalaa 140l akvaan

vauhtihirmunsissi

Millaista parvia kannattaisi pitää 140l akvassa? Meillä on nyt miljoonkaloja ja monneja. monneja on yksi iso ja 3 pientä ja 10 isoo miljoonaa ja neljä 3kk miljoonaa ja nyt tänään syntyi 5 poikasta(syntyi varmaan enemmän mut sain noi pelastettua)

5

88

  Vastaukset

  • edelleen kaipaan tietoa jos jollakin tietämystä on?

   mitä jos vaihdan toiseen kalaan isompaan siis montako silloin? esim. jos

   vaihdan kalani tasitelu kaloihin tai lehtikaloihin?

  • Affenet vaativat pientä kikkailua. Ota neljä pientä lehtikalaa, jotka kasvuvaiheessa pärjäävät hyvin yhdessä. Hyvällä tuurilla saat kutuparin, joka valloittaa koko altaan ja joudut poistamaan kolmannen - muuten se kiusataan hengiltä ja syyllistyt eläinrääkkäykseen. Sovi kauppiaan kanssa ylimääräisten palautusmahdollisuudesta vaikka ilman hyvitystä ja palauta ajoissa ennen kuin kärsivät reviiririidoista liikaa. Kasvussa jälkeen jäävä on stressaantunein ja kannattaa palauttaa - tai sitten porukan kingi.
   Kaksi tai kolme lehtikalanaarasta pärjää yhdessä, mutta koiraita saa olla vain yksi / tuon kokoinen allas. Miljoonakalat kuolevat sukupuuttoon koska poikaset syödään. Pilottikaloiksi lehtiksille sopivat ns. korkeat tetrat kuten mustatetra, safiiritetra ja aavetetrat.. Ne rauhoittavat kummasti lehtikalojen käytöstä etenkin jos pidetään vain yhtä lehtikalaa ja silloinhan ei sukupuolella ole väliä.

   Taistelukala on miljoonauroksien pyrstöjen kannalta vähän huono vaihtoehto.

   • Eikös lehtikaloille suositella aika korkeaa akvaariota.

    Eli profiililtaan erilainen kuin normi akvaario, 70cm korkea ja sitä rataa muut mitat. Vähintään edes 50cm korkea koska lehtikala voi kasvaa 20cm korkeaksi kokonaiskorkeudeltaan kaikkine evineen.

    Kalojen ehdoilla pitäisi mennä.


  • Meinaatko tosiaan, että lehtikala olisi sopiva 140 litran akvaarioon. En itse laittaisi missään tapauksessa noin pieneen.

  • En meinaa, että olisi täysikasvuisena sopiva 140 litraiseen, koska hankaluuksia on odotettavissa jossakin vaiheessa.
   Kasvuvaiheessa nuoret lehtikalat riitelevät etupäässä ravinnosta ja viimeistään parivuotiaana ne yleensä muuttuvat kokemukseni mukaan reviiritietoisiksi ja silloin lajitoverit ja pienemmät asukkaat alkavat saada kyytiä.
   Vaihtoehtoina olisi saada altaaseen lisää pituutta ja korkeutta ja litroja yli 300. Suuressa altaassa voi pitää niin suurta parvea, että ei ole kertakaikkiaan tilaa reviirin muodostamiseen. Parvessa kaloilla on kuitenkin tarkka arvojärjestys, jolloin heikoin yksilö ajanmittaan stressaantuu, nälkiintyy ja menehtyy. Taasen jos altaassa on vain yksi kutupari, ne saattavat olla jatkuvasti kutuvireessä, jolloin etenkin koiras stressaantuu ja menehtyy reviriä jatkuvasti puolustaessaan. Kutuputki katkeaa vain ruokintaa vähentämällä ja lämpötilaa laskemalla.
   Samanarvoiset koiraat kiistelevät ahventen tapaan leuoista vääntämällä ja kurkkuun töykkimällä. Jos hallitsevä koiras hyökkää toisen kimppuun kyljellään vaakatasossa, on tosi kysymyksessä ja kalat kannattaa erottaa murhan estämiseksi.
   Ikääntymisen myötä 3-4 vuotiaana lisääntymisvietti laantuu ja silloin lehtikaloista tulee rihmakalojen tapaan yleensä mukavia ja rauhallisia asukkaita.
   Siispä jos tarjolla on hyväkuntoisia suuria lehtikaloja, joiden hurja nuoruus on ohitse ja sukupuoli nähtävissä, hankinta kannatta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut