Kanadassa asuvat ??

Kanadaan :)

Olemme muuttamassa perheen kanssa Kandaan (Toronto)
Lapset ovat aikuisia ja itse olemme vain vähän yli 40 ja nyt muutto olisi kaikin puolin mahdollinen.

Hyvät ammatit jokaisella, kielitaito etenkin nuorilla erinomainen.
Itse hoitoalalla, mies logistiikka puolella, nuoret kaupallisella alalla.
Lähinnä kiinnostaisi tietää enemmän muuttamiseen ja elämiseen liittyvää Kanadassa asuvilta Suomalaisilta ?

-Lupa-asioihin liittyvät ongelmat?
-sosiaaliturva minkalainen vakuutus on hyvä ottaa ? paljonko vakuutus maksaa per: hlö, kk
- asunnon osto ? vuokraaminen?
-kuinka suuret vuokrat ?
ja paljon paljon muuta tietysti asiaan liittyvää, joihin vain osaa antaa tarkentavaa tietoa jo Kanadassa asuvat.
- mahdollinen yrityksen perustaminen, onko hankaluuksia perustaa?

Mutta tiedoista erittäin kiitollinen, jos joku vaivautuu vastaamaan.
Voin myös lähetää e-mail osoitteen jollekkin, joka apua tahtoo asiassa tarjota..

Innokkaasti tietoja odottava :)

4

680

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 18

      Ei Kanadaan voi noin vain muuttaa.

    • Kanadaan:)

      ???? Aivan tuo kyllä nyt on aika selvää. Mutta sanotaanko näin mahdollisuudet perheellämme ovat hyvät muuttamisen suhteen.

      Lähinnä tässä kaipaillaan joitakin vinkkejä muuttoon liittyen.
      Toteamuksillekkin totta kai löytyy aina sijaa :)

    • Kanada2011

      Moi !

      Voi tanne muuttaa, mutta se vaan vaatii aikamoisen paperiruljanssin. Netista loytyy tietoa Kanadan maahanmuuttoviranomaisten sivulta, mita papereita tarvitaan. Itsellani koko prosessi kesti noin vuoden, mutta puolisoni on kanadalainen, joten paasin vahan helpommalla. Ei muuta kuin keraamaan rikosrekisteriotetta jne. Laakarintarkastukseenkin taidatte joutua koko porukka (Suomessa on ollut tasan yksi laakari, jolla on valtuutus tehda taman Kanadan vaatima laakarintarkastus, maksoi muistaakseni pari sataa euroa). Haastatteluunkin paasette kaiketi suurlahetystossa.... Viisumien ja lupien hinnat loytynevat samoilta sivuilta.

      Huomatkaa se, etta jos nyt paatatte hakeutua Quebeciin, niin sitten tama homma monimutkaistuu vahan.

      Toronto on Kanadan kallein kaupunki, joten asumiskustannukset ovat aika huimat. Oman asunnon ostamisesta tuskin kannattaa haaveilla heti, ellette tule Suomesta taskut taynna fyffea. Voit katsoa kamppia vaikka Suttonin sivuilta: http://www.suttonrealty.com/. Vuokran maara taas riippuu esimerkiksi siita, kuinka hyvat kulkuyhteydet ovat ja minkalainen alue kyseessa on.

      Kanadassa on ilmainen perusterveydenhuolto, ja se toimii kohtalaisen hyvin. Elaketta varten pitaa ottaa vakuutukset. Summa riippuu siita, minkalaisen elakkeen itselleen haluaa.

      Kielitaito on kaiken a ja o., mikali haluaa tehda "kunnon" toita. Torontossa onneksi parjaa pelkalla englannilla. Hoitoalalla voi tosin tulla ongelmaksi se, etta Suomessa suoritettu tutkinto ei valttamatta kelpaa taalla. Se kannattaa aina varmistaa.

      Henkiloverotus on taalla aika kovaa. Yritysverotus on huokeampaa. "Normaalin" tuloveron lisaksi menee kouluvero, oli lapsia tai ei, ja kiinteistoistakin menee aika kallis kiinteistovero. Muutenkin kestaa aikansa ennenkuin tottuu siihen, etta hinnat taalla yleensa ilmoitetaan ilman alv:ia. Alussa tuli monta kertaa iloinen yllatys kassalla.

      Yrityksen perustamisesta en tieda mitaan, mutta kotikadulla on aika monta maahanmuuttajan bisnesta, joten kai sekin on mahdollista.

      Kylla tanne kannattaa tulla, jos kerran mieli tekee. Helppoa uuden elaman perustaminen ei kuitenkaan ole. Sen voin kertoa kokemuksesta. Monet asiat tehdaan taalla ihan eri logiikalla kuin Suomessa ja papereiden pyorittamiseen menee taallakin paljon aikaa. Suomalaisilla ja skandinaaveilla on kuitenkin kohtalaisen hyva maine, joten se jonkin verran auttaa.

      Tassapa tata. Onnea matkaan

    • Hornet321

      Olemme myös muuttamassa Kanadaan, Montrealiin (Quebec) n. kuukauden päästä. Sikäläinen työnantaja järkkää kaikki muuttoon liittyvät jutut (työluvat, muuton, jne.) joka lienee helpoin tapa päästä maahan. Työlupien hankkiminen kestää nykyään n. 12vk työnantajan sponsoroimana, mutta sen voi saada myös 3-4 viikossa jos olet töissä ohjelmointialalla (mahd. muillakin aloilla on vastaava nopeutettu prosessi). Tuo väliaikainen lupa on maksimissaan 3 vuodeksi mutta sinä aikana voit hakea pysyvän oleskeluluvan jonka saa n. kahdessa vuodessa. En tiedä voiko työlupaa saada ilman sikäläistä työnantajaa ja millainen prosessi on siinä tapauksessa.

      Kolmion (n. 15m^3 kontti) muutto Kanadaan ovelta-ovelle maksaa n. 7-8k€ vakuutus (~2% tavaroiden vakuutusarvosta) muuttofirmoilla Niemi, Grundell ja Viktor Ek (kannattaa kysyä tarjousta) ja kestää n. 1kk. Quebecissa on myös Kanadan kovin tuloverotus (Suomen tasoa), mutta ainakin Montrealissa vuokrat on kohtalaiset (n. $1000 kahden makuuhuoneen kämpästä). Myös asuntojen hinnat on mielestäni erittäin kohtalaiset noin suuren kaupungin lähipiirissä. Vähän Googlaamalla löytyy websivuja sekä vuokrien että asuntojen hinnoista etsimästäsi paikassa josta saa paremman käsityksen. Montrealissa on myös suuri suomalainen yhteisö, tosin emme itse olleet paljonkaan sen kanssa tekemisissä siellä viimeksi asuessamme.

      Ainakin Montrealissa pärjää hyvin englannilla, vaikka ranska onkin valtakieli. Westmount on myös englanninkielinen asuinalue Montrealissa. Asuimme aikaisemmin Montrealissa useamman vuoden eikä ollut suuremmin ongelmia vaikkemme ranskaa puhuneetkaan, mutta nyt on suunnitelmissa opetella myös ranskaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5025
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1645
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1255
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe