Alastalon salissa on mestariteos!

Oletko lukenut?

Suomalaisen kirjallisuuden merkittävin teos eikä syyttä sillä se on täydellinen! Jokaisen kirjallisuudesta pitävän on se luettava, se kuuluu yleissivistykseen.

6

792

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 62wywy

      Jonkun 20-30 sivua pääsin eteenpäin, sitten loppui pinna turhanpäiväisyyksien jaaritteluun ja ensimmäisen lauseen loppumisen odotteluun. Tajunnanvirta vaan ei kolahda.

      • Koeta uudestaan

        Niin, kaikki eivät mestariteosta ymmärrä. Älä silti masennu, nyt voisit siitä pitääkin. Tosin kaikki eivät ikinä saavuta sitä henkistä kypsyyttä jota vaaditaan haastavasta kirjallisuudesta nauttimiseen.


    • Alaston salissa

      Lukion oppikirjassa esiteltiin tuosta teoksesta lainauksena se maailmankirjallisuuden kaikkien aikojen pisin virke, muistaakseni pituudeltaan alun toista aukeamaa. Jo silloin päätin, että tuo sinänsä kunnoitettava mestarisaavutus riittää Volter Kilvestä minun osaltani. Miksi etsiä teoksesta enää maailmakirjallisuuden toiseksi ja kolmanneksi pisimpiä virkkeitä, kun pankki tyhjennettiin jo kerralla. Kirjan aihekaan ei tunnu erityisen mielenkiintoiselta.

      Myönnän, ettei tuollaisia periaatteellisia päätöksiä pitäisi tehdä, mutta vähintään yhtä lapsellista on noudattaa kirjasuosituksia perusteilla, jotka nojautuvat pelkkiin kriitikoiden arvioihin tai ylimalkaisiin "se kuuluu yleissivistykseen" -heittoihin. Jos itse oikeasti nautit kirjasta, olisit osannut myös perustella, miksi tämä Kilven teos on mielestäsi "täydellinen".

      • "Alastalon salissa" on erittäin nautittavaa ihmiskuvausta. Sen persoonallisuudet ovat aitoja ja omaperäisiä; Pukkila, Härkäniemi, Alastalo, Langholma ja muut. Sen yhteiskunnallinen kuvaus on tarkkaa. Sen sisäkertomuksissa kuljetaan sankariaikaan ja takaisin, pitkälle ajassa ja paikassa. Sen huumori ei ole esilletungettua, vaan elämänmakuista ja matkaansaattaa hiljaisen ja perusteellisen oivalluskokemuksen.

        "Alastalon salissa" on yksi osa trilogiasta, muut ovat "Pitäjän pienempiä", josta pidän kenties vielä enemmän kuin "Alastalosta" ja "Kirkolle". Novellit "Kaaskerin Lundström", "Merimiehen leski" ja "Jäällävaeltaja" ovat parasta mitä suomalainen kirjallisuus tässä lajissa tarjoaa; ensinmainittu kokoaa kirjan aiheet yhteen.

        Kilpi ei ole nettipelisukupolven eikä saippuaoopperanystävien kirjailija. "Alastalo"-trilogiassa ei ole helppohintaista räiskintää, pornoa eikä yleisön nuoleskelua. Häntä pitää lukea perusteellisesti, syventyen, ajatellen ja loistavasta tekstistä nauttien. Kilpi ei ole kaikkien kirjailija; ei sellaisten, jotka lukevat jotakin muuta tarkoitusta kuin kirjallisuutta varten. Ei lauseenmittaajien eikä "yleissivistyksestä" höpisijöiden kirjailija. Kirjallisuus on tarkoitus itsessään.


      • Koeta uudestaan

        Alastalon salissa on suomalaisen kirjallisuuden merkittävin teos, ei sen enempään eikä vähempää. Kyllä sen lukeminen kuuluu yleissivistykseen!


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe