Nuorena mummiksi, häpeäkö?

Epänormaali käytös

Olen hämmästynyt. Ystävä n 45 v nainen. Joka yleensä kertoo sangen avoimesti itsestään, perheestään yllätti minut täysin käytöksellään. Paljastui nimittäin että hänestä on tullut mummi. Tyttärensä raskausaika, synnytys sekä ristiäiset ovat nyt ohi. Näistä asioista hän ei kuitenkaan ole puhunut minulle mitään. Miksi? Kyseessähän on iloinen asia, miksi se pitää siis salata? Asia tuli ilmi muita teitä. Ainoa syy, mikä minulle itselleni tulee mieleen on se että hän ei halua olla isovanhempi, mummi, mummo tms. Haluaa olla ikinuori. Vai onko kyseessä kateus, kun tuttavat huomioivat tuoretta äitiä perheineen?

9

469

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 020811

      Niin, tai sitten kyse on siitä, että nainen on huolissaan oman tyttärensä elämästä ja parisuhteesta johon lapsen on hankkinut. On hirveän raskasta pitää yllä jotain onnellista kulissia, että ihanaa tytär sai lapsen, kaikki on hyvin, heidän parisuhteensa kukoistaa, mummous on ihanaa... kun seuraavassa hetkessä kaikki voi olla säpäleinä.

      Hänestä voisi olla kiva puhua jollekin todellisista tunteistaan ja huolen aiheistaan, mutta selvästikään sinä et ole sellainen henkilö.

    • mummotta

      Voi olla niinkin, että hän pelkää, että sinä kadehtisit hänen onneaan.
      Tai sitten hänen tyttärensä ei halua, että hänen asioitaan levitellään.
      Kell' onni on, se onnen kätkeköön.

      • I l o n a

        Ystäväsi haluaa ehkä pitää omat asiansa yksityisasioinaan, eikä hän halua kertoa tyttärensäkään asioista. Sekin on ihan luonnollista. Sitäpaitsi eihän lapsen saaminen nuorena ja mummoksi tulo mitenkään elämää pistä säpäleiksi. Nuori äiti ja nuori mummo voi olla ihana asia, kun koko elämään voi suhtautua vielä innolla ja välittömyydellä. Katso vaikka nuoria äitejä ja heidän isoäitejään kävelyllä onnellisina - Näin kesäaikana se on ihana ja hellyyttävä näky vehmaassa luonnossa tai puistossa, kaupungilla tai jossain kauppakeskuksessa. Toivotan vilpittömästi onnea ja iloa!


    • Onnellinen mummi

      Onko tämän ystäväsi tytär kovin nuori? Jospa ystävättäresi jotenkin häpeää sitä, että hänen tyttärensä on saanut niin nuorena lapsen?

      Minä tulin 44-vuotiaana mummiksi, kun vanhin tyttäreni sai 20-vuotiaana esikoisensa. Aluksi olin pahoillani tyttäreni raskaaksitulosta, mutta en tietenkään voinut asialle mitään, ja jouduin tyytymään tilanteeseen.
      Tänä päivänä olen älyttömän onnellinen suloisesta pienestä pojasta (nyt jo 4-vuotiaasta), ja nautin täysin rinnoin, kun poika huutaa minua mummi-nimellä.
      Muutaman kerran on käynyt niinkin, että minua on luultu pojan äidiksi...;)

    • Mummi vaan

      Keinot on monet. Ystäväpiiriini kuuluu yksi mummi ja yksi pappa, joista kumpikin käytää samaa "hämäyskeinoa". Lapsen lapsi kutsuu heitä etunimeltä. Eivät halua konkreettista muistutusta iästään kutsumanimen muodossa. Tanssipaikoilla 50 - 60 vuotiaat isoisäksi sopivassa iässä olevat miehet tanssittavat nuoria tyttöjä. Puumanaisista puhutaan yleisesti, ihan aiheesta mielestäni. Ovatko nämä kaikki kolme kategoriaa merkkejä siitä että luullaan/ halutaan olla nuoria. Valheellisestikin.

      Itse ainakin nautin juuri tästä mummiudestani. Ihanaa kuulla kun pikkuneiti kajauttaa suureen ääneen "mummiiii määä tulin jo".

      • ei haittaa

        Tulin mummoksi 42-vuotiaana ja nyt alle viisikymppisenä olen jo mummo neljälle.En kyllä ole koskaan ymmärtänyt,miten niin se minut vanhentaisi sen enempää.On ihanaa touhuta lasten kanssa,kun vielä jaksaa ja touhuamme kaikenlaista kivaa,mitä luultavasti en enää mahd.70-80-vuotiaana viitsisi hassutella.
        Mutta meitä on moneen junaa,ehkä toisilla on sitten jonkun asteinen ikäkriisi.


    • s m i l i n g

      Antaa ihmisten elää. Kukin on onnellinen omalla tavallaan. Ihana asia on, kun nautit mummiudesta ja lastenlapsesta - se on suloista. Joku toinen ei ehkä ole edes mummi tai pappa 50-60 vuotiaana ja hän nauttii tanssipaikoista ja tanssimisesta.
      Tottahan moni hyvä pappa hyvänä tanssijana on mieleinen tanssipartneri nuorellekin tytölle, samoin toisinpäin puumanaiset voivat olla tosi reiluja ja mukavia, joten kyllä nuoretkin miehet heitä arvostaa. Nykyään nuo ikärajat ovat vähän häilyviä - ennen pidettiin tiukasti sopivaisuudesta kiinni ja ainakin minusta on vaan mukavaa, kun eri ikäryhmät kohtaavat. Elämä on täysipainoista nuorena, aikuisena, keski-ikäisenä ja vanhanakin.

    • ylpeä mummo

      Tulin ensimmäisen kerran mummuksi 41-vuotiaana, tyttäreni oli 18, mikä tuntui liian nuorelta (ja varmaan sitä olikin), mutta mummo olen ollut ja ylpeä siitä. Nyt tosin tunnen itseni vähän vanhaksi, kun lapsenlapsi aloitti yläasteen :) Nuorempi sentään vasta täyttää kaksi. En ole koskaan hävennyt mummouttani, vaan olen aina ollut lapsenlapsistani ylpeä. Mummoksi sanoavat, tyttäreni sen sijaan kutsuu etunimeltä (on aina tehnyt).

    • onnellinen mummo

      Tulin mummmoksi 38 vuotiaana ja toisen kerran 39 vuotiaana. Itse tein lapset nuorena ja niin tekivät omanikin. :) Nuorena jaksaa ja itsekin jaksan vielä olla paljon apuna:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4552
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe