Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Travel Channelilta

Channel Surfer

Travel Channelilta tulee People of the Sea sarjaa, jossa osa 7 on Azoreista:
http://www.travelchannel.co.uk/series-info.asp?series=People of the Sea&ID=1408
Seuraavat uusintalähetykset 6.8 illalla ja 7.8 aamuyöstä, mikäli sattuu vain omasta tellystä näkymään.

5

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei hyvä

      Juttu tehty "meren" ympärille eli puolet käsittelee ent. valaanpyynti perinteitä, loppu kalastusta ja vähän sukeltamista.
      Muuten turistille ei jutussa ollut oikein mitään ja dubbaus oli karmeaa.

    • ghghgghgh

      Jos sarjan nimi on "People of the Sea", niin ei kai siinä nyt anneta vinkkejä ravintoloista tai puutarhoista. Harmittaa kun ei näy tuo kanava, sisältö kuulostaisi mielenkiintoiselta.

      • Turisti ei kalastaja

        Kait siihen meren läheisyyteen voi muutakin sisältyä kuin meren elävät?


      • Turisti ei kalastaja kirjoitti:

        Kait siihen meren läheisyyteen voi muutakin sisältyä kuin meren elävät?

        Ohjelma on harmiton kertomus ranskalaisen toimittajan Jérôme Delafossen käynnistä Picon, São Miguelin, Santa Marian ja Faialin saarilla. Jaksosta saa hieman tietoa valaanpyynnin menneisyydestä ja vihjeen tämän päivän valas- ja delfiinisafareista. Kalastusosa on melko vaatimaton keskittyen boniitin, erään tonnikalalajin, kalastukseen. Sukelluksesta kertova osa, joka on kuvattu Santa Marian saarella, ei mielestäni kovasti innosta, koska siitä ei käy ilmi merenalainen kauneus. Jakso päättyy vierailuun Hortassa Faialin saarella, joka on perinteinen purjehtijoiden kohtauspaikka.

        Jakso on mielestäni rentouttavaa katsottavaa, ei luonnollisestikaan mikään tietopaketti eikä ole sellaiseksi tarkoitettukaan.

        Täällä Azoreilla ohjelma oli pikälti tekstitetty portugaliksi. Joissakin kohden - mm. entiset valaanpyytäjien haastattelut portugaliksi - tulkattin englanniksi. Toimittaja Jérôme Delafosse puhui joissakin kohdin englantia ranskalaisella korostuksellaan, joka hänelle sallittakoon.


    • Matkailijalle tarkoitettua suoraan hyödynnettävää tietoa on tarjolla runsaasti eri lähteistä. Olen omalta osaltani pyrkinyt auttamaan suomalaista Azoreille aikovaa turistia julkaisemalla sivuillani oppaan nimeltä "Matkaopas Azoreille aikoville" sekä "Ruoka ja juoma São Miguelilla".

      Valaanpyynti oli aikoinaan tärkeä elinkeino saariryhmässä, etenkin keskisillä saarilla. Azorien valaanpyynnin historiaa esittelevä museo (http://www.municipio-lajes-do-pico.pt/paginas.asp?id_sec=56) sijaitsee Picon saarella. Valaanpyyntiä harrastettiin myös São Miguelin pohjoisrannikolla São Vicente Ferreirasissa, jossa elinkeinosta on jäljellä valaanlihaa jalostaneen tehtaan savupiippu ja vinssi, jolla valas vedettiin maihin. Valaanpyynnissä käytettyä venettä ja vinssiä voi ihailla Parque Atlânticon kauppakeskuksen ensimmäisessä kerroksessa.

      Kalastus työllistää Azoreilla noin 5000 henkeä suoraan ja välillisesti. Elinkeinon merkitys saariryhmän kansantuotteeseen on 5 prosentin luokkaa. Yksi Azorien tärkeimmistä vientituotteista on tonnikala. Kalastus on monelle pikemminkin elämäntapa kuin elinkeino, sillä ansiot ovat vaatimattomat.

      Azorit ovat yksi maailman kymmenestä parhaimmasta syvänmerenkalastuskohteesta. Tämän aktiviteetin sesonki on meneillään parhaillaan.

      Sukellus on aktiviteetti, jossa Azoreilla on runsaasti potentiaalia. São Miguelilla sukeltaminen on keskeittynyt Vila Franca do Campoon, mutta sukellusta on erinomaiset mahdollisuudet harjoittaa myös muilla saarilla. Sukelluksen alalla matkailijalle palveluja tarjoavista yrityksistä on vinkkejä kotisivujeni linkkiosastossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe