Peliongelmainen avopuoliso.

SannieDii

Otsikkokin sen jo kertoo.. Seurustelua takana 8.5vuotta, ensi kesänä häät. Asian kanssa ollaan tahkottu jo kolmatta vuotta. Ongelmana ei ole arvat eikä mitkään pitkävedot, mutta nua nettikasinot pokereineen ja hedelmäpeleineen. Pari vuotta sitten sinne laitetut summat eivät olleet isoja, n.20e/kk. Asiasta en ollut hualissani silloin.. mutta nyt ajan myätä homma on riistäytynyt käsistä. Kokonaan. Viimeksi asiasta puhuttiin vuoden vaihteessa, niinkuin aikuiset puhuvat, mielestäni keskustelu oli ilmaa puhdistava ja ymmärsin miestäni paljon ja hän minun hualtani. Saimme monia suhteen solmuja aukaistua ja palautettua minun kadoksissa ollutta itsetuntoani, kiitos miehen hämärän käytöksen.. Keskustelun seurauksena mies itse antoi pankkitunnuksensa minulle jemmaan ettei pääsisi missään vaiheessa laittamaan rahojansa sellaiseen hölmöyteen. Nyt menneellä vkolla olin työmatkalla 5pvää(normaalisti työpäivän päätteeksi kotosalla, tämä reissu oli ns. extraa), ja tässä pöytääni siivotessa en voinut olla huamaamatta miehen verkkopankkitunnuksia, jotka olivat kätköstäni ilmestyneet esille. Tiedän että minä en niitä siihen ole jättänyt vaan vaihtoehdoksi jää se että mies itse on ne etsinyt käsiinsä. Asiaa kysyttäessä ilmeestä näkee että oikeeseen osuin.
Vastausta en saanut, koska olemme sopineet ettemme valehtele vaan olemme mieluummin hiljaa jos ei totuutta pysty sanoon.

Edellisellä keskustelukerralla sovittiin ettei tämä enää saa toistua, mies itse oli sitä mieltä, eli nämä eivät ole mitään minun asettamiani ehtoja. Nyt tilanne on se että olen raivoissani, raha ei kasva puussa meidän taloudessamme, jokainen kuukausi on selviytymistarina, varsinkin kun miehellä häämöttää työttömyys edessä, ainakin 2kk ajalta. Minun palkalla saadaan nipin napin katettua kuukauden elo, ja sekin menee kankkunahkasiltaan. Toisaalta, en tiedä haluanko edes helpottaa mieheni rahallista osuutta tästä arjesta, koska hän itse on ajanut itsensä tuohon jamaan.
Hän itse häpeää asiaa niin paljon että vannotti etten saisi kertoa hänen isälleen tästä jatkuneesta ongelmasta. Lupasin silloin etten kertoisi jos asia saadaan kuntoon.

Missään vaiheessa en ole uhkaillut taikka kiristänyt, mies itse on alun alkaen halunnut päästä huonosta tavastaan eroon. Mielestäni rahapelit on ok, silloin kun se pysyy hallinnassa. Tämän miehen kohdalla vastaus on ehdoton ei, jokaiseen rahapeliin.

Olen vihainen, petetty ja vailla ripaustakaan luottamusta. En suurentele asioita. Olen hyvin realistinen ja harvoin toimin tunteen vallassa, mutta nyt tekisi mieli huutaa ja raivota, vaikkei se mitään hyödyttäisikään.

Parisuhde muutoin toimii, mutta tua yksi ongelma kummittelee. Välillä toivoisin että hän olisi pettänyt niin tietäisin miten toimisin, tietäisin mitä tulisi tuntea...

Jos joku osaisi auttaa.. valaista tätä hommaa minulle.. en kaipaa mitään vähättelyjä ja naurettavia "laukauksia".

10

450

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elämätämäkin'.

      15 vuotta lasten kanssa kärsitty on. Mies pelaa miten tykkää. sairasta. Ei auta ei mikään. Olen loppu. tsemppiä

    • addiktin puoliso

      Vaimo pelaa pelikoneita ennen töihin menoa ja töiden jälkeen, vapaa-aikana ja ravintoloissa, tanssipaikoilla, reissuissa kaikkien huoltoasemien koneet pitää käydä läpi, tympäsee. kuulemma voitolla ja silti lainaa rahaa minulta.

      • 2 onnellistako

        Mutta minäpä pistän paremmaksi, aina kun akka pelaa niin minä poika panen vierasta eli meitä on kaksi addiktia, jo rauhottuu pelihimot vähäksi aikaa.


    • HullujaPelihulluja

      kuulostaa tutulta! Vihaksi pistää

    • Milla

      Exälläni oli paha pelihimo. Oltuamme vasta vähän aikaa yhdessä en saanut enää vaihtorahoja takaisin hänen käydessä kaupassa, minua korpesi suunnattomasti vaikka kyseessä olisi vain 2-3 markkaa, ne oli kuitenkin minun!

      Asuttuamme yhdessä muutaman vuoden pelihimo palasi minunkin elämään, hän oli ottanut tililtäni rahaa eikä ollut maksanut erästä laskua. Kihlasormus lensi päin seinää.. No, keskustelimme asiat selviksi ja olin taas onnellinen.
      Kunnes taas vuotta myöhemmin kun muutimme pois asunnostamme (ihmettelin että mikäs kiire miehelle yhtäkkiä tuli isompaa kämppää hakea..) suurempaan ja ihan keskustaan.. sain kirjeen postista entiseltä isännöitsijältä; meidät oli HÄÄDETTY entisestä asunnosta yhteensä 8 kk:n vuokrat maksamatta, luottotiedot menneet jne jne !! Nuo 8kk olivat ne, jolloin minä laitoin puolet vuokrasta hänen tililleen ja hänen oli maksettava vuokra.
      En osaa edes sanoin kuvailla tuota tunnetta.. Soitin isännöitsijälle, kävin asianajajalla jotta sain luottotiedot takasin. Isännöitsijä onneksi uskoi minua sillä oli ihmetellyt miksen minä ikinä tullut neuvotteluihin tms..

      Suhde meni kuukausiksi katkolle, kunnes keskustelimme kunnolla.. hän oli masentunut jne. Etsimme yhdessä apua GA:sta hänelle, luimme kirjallisuutta, minä hoidin raha-asiat, katsoin että hän maksaa velkansa, sain luvan avata kaikki hänen postinsa jne.. Elo jatkui enemmän ja vähemmän seesteisenä muutamia vuosia. Olin hänelle sanonut että yksikin "pommi" vielä niin tämä oli tässä ja hän ymmärsi sen. No, kerran kauniina syyssunnuntaina kun kotiuduin mökiltä huomasin avaamattomat tiliotteet lipaston päällä, avoin myös hänen ja siellä se oli: 2000 euroa nostettu kuukausi sitten sinä viikonloppuna kun itse olin ollut kaverillani vierailulla. Soitin hänelle töihin ja sanoin "avasin tiliotteesi, tiedät varmaan mitä tarkoitan?" Hän " joo.. mä pelasin ne kaikki" MInä : "Tämä oli sitten tässä, tajuat varmaan sen?" Hän: "Joo, ymmärrän".
      Meillä meni 8 vuoden suhde poikki, kyllähän siinä keskusteltiin ja se itse eropäivä kun hän lähti on edelleen muistoissani yksi kauheimmista päivistä elämässäni.! Erosimme ystävinä :)
      Siitä on jo vuosia ja olen niin tyytyväinen ratkaisuun, ei enää epäilyksiä, tivaamista,pelkoa, riitoja ja kyttäämistä ! Ja sitä järkyttävää tunnetta kun toisen naamasta näkee,että nyt jauhetaan paskaa tuutin täydeltä, muttei toinen myönnä sitä, viimeiseen asti kieltää ennenkuin itse laittaa todistusaineiston pöytään.

      Ohoh, tulipa vuodatettua! :D
      Mieti oikeasti tarkkaan kannattaako jatkaa.. oma exäni oli muuten hieno mies, ei pettänyt (..joo, paitsi luottamuksen.. ;) ), oli hyvä ystävä, ahkera, auttavainen, turvallinen jne, ei olisi tehnyt pahaa kärpäsellekään, mutta toi pelihimo.. se perkele pilaa niin paljon parisuhteessa ja muissakin suihteissa.

      Tsemppiä teille kummallekin! Toivottavasti asiat selkiytyvät !

    • mupsukka

      On ne semmosia nuo nettipelit. Munkin mies pelaa niitä aika paljon. Ja just joku hedelmäpeli joka on ihan täysin tuurista vaan kiinni. Vaikea käsittää, mikä siinä viehättää. En osaa kyllä neuvoa, ei oo meidän suhteessa vielä muodostunu ongelmaksi tuo. Oon kyllä miettiny, että onko tervettä, kun välillä voi mennä tunteja siihen pelailuun. Kai se peliriippuvuus on riippuvuus siinä missä esim päihderiippuvuudetkin. Mutta missä raja, milloin se muuttuu riippuvuudeksi?

    • slottis

      yksi juttu voisi olla saada hänet tajuamaan et sinne vain häviää! Koska yleensä pyritään voittamaan ne hävityt rahat takaisin. Eli laskekaapa ja näytä hänelle että te pärjäätte paremmin ilman pelaamisia.

    • kokemusta on!

      Peliriippuvuus on sairaus,joka vie pikkuhiljaa todelliseen velkakierteeseen ja isoihin ongelmiin!
      Miehesi ei parane siitä, ellei itse todella tiedosta asiaa ongelmaksi ja halua siihen apua.
      Peliriippuvuus on, kuten alkoholismikin, sellainen, johon ainoa ratkaisu on nollalinja. Ei yhtään pelaamista.
      Myöskään vaimon loputon ymmärrys ei auta asiaa, vaan pitää sopia tiukat ehdot.
      Sillä peluri pelaa kaiken. Tilin, talon, suhteen... Tekee velkaa, salailee, valehtelee.
      Suosittelen hakemaan apua esim peluurista tai lähimmästä GA-ryhmästä!

      • Heli833

        Itse olen ollut ja olen peliriippuvainen, olen ollut nyt puolivuotta kuivilla, mieheni jätti minut kun olin raskaana raha-asioiden/valehtelun taki, suurista summista ei ollut kyse noin 1500 e, omia rahoja pelasin, mutta hän joutui maksumieheksi. mutta valehtelua hän ei kestänyt, miehesi on itse tajuttava hakea apua, itse en sitä ymmärtänyt tehdä riittävän ajoissa ja nyt olen yksin 1 kk ikäisen vauvan kanssa, miestä en saa takaisin vaikka mitä tekisin, ei halua enää uskoa ja luottaa vaikka olen elämäni laittanut järjestykseen ja tekisin tänä päivänä mitä vaan suhteemme eteen. Sattuu niin kovin, mutta enempään en pysty, katumus on kova, ihminen kun ei tunnu tajuavan asioita kuin vasta kun on liian myöhäistä. Mies sanoo ettei edes enää minua rakasta. ja se tekee vielä enemmän kipeää kuin mikään muu.


    • sinna

      Itse hänen on tehtävä päätös että se pelaaminen on nyt loppu, minulla itselläni takana 1/2 vuotta pelaamatta, vaan puolison ja rakkaan lapseni isän menetin, enkä tule saamaan takaisin. ihminen näköjään tarvitsee tarpeeksi ison kolauksen ymmärtääkseen mikä merkitsee ja mikä ei. Minulla rakkaani takaisin saannille ei ole enää mahdollisuutta, mies ei tule koskaan antamaan anteeksi pelaamista ja siitä johtunutta valehtelua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5195
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3257
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe