Mikä kappale Matti ja Teppo

sitä haen

Hei!

Pyydän nyt tosissani apua, sillä haen itselleni ja vanhemmilleni erittäin rakasta kappaletta. Matti ja Teppo lauloivat sen toissa vuoden (2009) joulun tietämillä, mikä oli heiltä ihan oisko tunnin mittainen konsertti. Kappale on hidas valssi eli niitä on herroilla aika vähän ja teksti kertoo jotain rakkaan pois menosta ja mahdollisesta jälleen näkemisestä tai toivosta siitä tai että jotain taivassa viimeistään tavataan tai jotain.

Uskomattoman kaunis kappale, mutta en löydä mistään, olen selannut discografiat ja youtubista kaiken, mutta ei missään. Auttakaa hyvät ihmiset, mikä kappale voisi olla ja miltä levyltä tai youtubesta löytyisi?

Oikeasti vastauksesta miljoona kiitosta ja halia ja vaikka mitä...

27

3866

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etvoitulla
    • sitä haen

      Valitettavasti ei ollut tuo, tuon kappaleen rytmi on 4/4, mutta hakemani on hidas valssi 3/4 , mutta aiheepiiriltä liippaa kyllä aika läheltä.

      Katsoin youtuben kaikki MasaTepa-laulut, mutta ei ole yksikään niistä, aika kaukana hakemastani. Se on hyvin hidas, harras ja haikea tunnelmainen ja kaukana viihteellisyydestä ja iskelmästä, enemmänkin sydän verellä tehty.

      Jos täältä en tule saamaan apua, pakko kysyä levy-yhtiöstään tai itse herroilta tai sitten yleltä, siellähän suurin piirtein kaikki rekisteröidään ja hyvä niin tässäkin asiassa.

    • LV

      Olisikohan Lähtöhetki?

    • sitä haen

      Ihan satavarma en ole, varsinkin kun tuota ei löytynyt kuin jonkun TapsaVeen laulamana eli Helsingin Kannelmäen Matti ja Teppo. Valitettavasti nuotti oli aika hoippuva yli ja alle ja äänen muodostus, mutta sointujen ja temmon puolesta täsmäsi, samoin teksti sai kyyneliin, kun ainakin tuossa tekstissä on samaa lähdönhetken teemaa.

      Tosiaan äärimmäisen rakas koiramme kuoli syöpään ennen aikojaan 2009 joulukuussa, 2010 tammikuussa olisi tullut 13v täyteen, joten muutama vuosi olisi vielä ollut aikaa, mutta käytännössä mitään ei ollut tehtävissä ja kun viimeisenä iltana valitteli kipuja, yritin nostaa syliini ja viedä eläinlääkäriin sen vihoviimeisen kerran, kullalta tuli ulosteen seassa verta eli maksa ja perna vuotivat jo pahasti, eikä voinut enää antaa yhtään kärsiä.

      Kuoleman jälkeen tuli tv:stä Matin ja Tepon esiintyminen ja siinä erittäin todennäköisesti tämä kappale. Isä, joten en muista koskaan nähneen itkeneen, sanoi aivan pala kurkussa nojatuolista keittiöön, että tämä on kuin meidän koirastamme. En tiedä mitään niin raskasta ja järkyttävää kuin katsoa oman rakkaan silmiin elämän liekin sammuessa samalla.

      Nyt perheellämme on uusi 6v aprikoosi keskikokoinen villakoiratyttö, aivan ihana luonne ja helpottaa edes hiukan rakkaani ikävää, vaikkei tietenkään vie sitä tuskin koskaan pois eikä kuulukaan. Tuolloin tuttavan tuttavalla oli avioero menossa ja uusioperheestä joku ei hyväksynyt koiraa taloon, joten saimme koiran ilmaiseksi ehdolla hoitaa koira ja antaa sille koti ja rakkautta jne. Rakkautta se saa yllin kyllin ja uskon ja toivon olevan onnellinen.

      Jollei Matilla ja Tepolla ole vastaavaa toista hidasta valssia, missä on tuollaista lähdön ja luopumisen teemaa, on vain pakko uskoa, että tämä on nyt sitten se ainokainen. Aivan valtava kiitos avusta kappaleen metsästyksessä ja hyvää kesänjatkoa kaikille :-)

      • sitä haen

        Löysin youtubesta Jukka Lampelan laulamana Lähtöhetki-kappaleen, ainakin oli sama kuin TapsaVeen esittämä ja tällaisena jotenkin muistelisin Matin ja Tepon esittäneen sen 2009 joulukuun tv-konsertissa.

        Loistavaa itsekidutusta, alta minuutin on kyyneleet silmissä, niin valtavan rakas on poistunut elämästämme. Olin oikeassa kun sanoin, että kaukana viihteellisyydestä ja iskusävelistä, sillä jos vertaa johonkin Kissankultaa, Kaiken takana on nainen tms. niin on valovuosien päässä, vaikka eivät nuo edelläkään missään nimessä huonoja ole, ei kukaan vaan jaksa olla keikalla koko aikaa ranteet auki, mutta välillä on hyvä hiukan pysähtyä ja miettiä asioiden tärkeysjärjestyksiä ja mikä oikeasti on olennaista elämässä.


      • sitä haen
        sitä haen kirjoitti:

        Löysin youtubesta Jukka Lampelan laulamana Lähtöhetki-kappaleen, ainakin oli sama kuin TapsaVeen esittämä ja tällaisena jotenkin muistelisin Matin ja Tepon esittäneen sen 2009 joulukuun tv-konsertissa.

        Loistavaa itsekidutusta, alta minuutin on kyyneleet silmissä, niin valtavan rakas on poistunut elämästämme. Olin oikeassa kun sanoin, että kaukana viihteellisyydestä ja iskusävelistä, sillä jos vertaa johonkin Kissankultaa, Kaiken takana on nainen tms. niin on valovuosien päässä, vaikka eivät nuo edelläkään missään nimessä huonoja ole, ei kukaan vaan jaksa olla keikalla koko aikaa ranteet auki, mutta välillä on hyvä hiukan pysähtyä ja miettiä asioiden tärkeysjärjestyksiä ja mikä oikeasti on olennaista elämässä.

        Tämän todella kauniin hitaan valssin onkin kuulemma laulanut useampi eikä mikään ihme. Ihan oikeaa tanssimusiikkia tanssivalle kansalle ja mitä parhain kappale harjoitella hidasta valssia, jollei ala poraamaan jo ekassa säkeessä.

        Aika hyvä versio on Tomi Markkolan ja upea kuva youtubessa.

        http://www.youtube.com/watch?v=fusqW6LT3EI


    • Myymeli-77

      Mätti ja Teppo on tehneet myös hengellisä lauluja, että josko hakemasti löytyis kenties sieltä?
      Kannattaa yrittää.

    • sitä haen

      Olen löytänyt eli kuten edellä kerroin, kappaleen nimi on Lähtöhetki ja löysin sille parikin esittäjää Youtubesta, mutta en valitettavasti nimenomaan Matin ja Tepon. En edes tiedä, kenen alkuperäiskappale tuo on.

      En väitä, etteikö se voisi olla jollain heidän hengellisellä levyllä, mutta yleensä tuollaisessa musiikin tyylissä ei perinteistä tanssimusiikkia eli valssia käytetä sovituksissa. Vaikea kuvitella jotain tangoa tai humppaa kirkossa tai hengellisellä levyllä, kun pitäisi hiljentyä ja keskittyä kuuntelemaan eikä ole tarkoituskaan tanssia kappaletta. Toisaalta onhan sitä rockiakin tehty sanaa julistaen, mutta siinäkään itsetarkoitus ole tanssia vaan kuunnella sanomaa.
      Mutta muuten levy voi olla hyvinkin mielenkiintoinen ja ainakin koskettavampi kuin nuo mainitut hitit edellä, vaikka ihan ok ovatkin.

    • JK

      VAI IN

    • Osais ess kirjoittaa

      Eivätkö ihmiset osaa sen vertaa enää kirjoittaa, että saa sanottua asiansa yleisesti ymmärrettävässä muodossa? Tuolla näkee mitä surkeampaa tekstiä, suurin piirtein kaikki isolla tai pienellä ilman mitään välimerkkejä ja täynnä kirjoitusvirheitä ja ihan käsittämättömiä lauserakenteita ja ajatusten umpikujia.

      Kuten tämä JK edellä, pitikö sanoa vai niin. Mikä on viestin sisältö, kettuilla kysyjälle, kun hän on löytänyt hakemansa kappaleen ja polttaa siitä hyvästä hihansa ja repii pelihousunsa. Voi Luoja, näitä ihmisiä joskus!

      Ei näiden kirjoitusten pidä mitään ainekirjoituksia tai ylppäreitä olla, mutta hiukan voisi tarkistaa, mitä on suoltanut.

    • iskelmänystävä
      • poikia

        kuka löytäis Matin ja Tepon hitaan valssin ... "huoneen unohdetun, kirjettä öistä kirjoitan ..." Äätettömän kaunis valssi, minkäniminen ? Mistä löytyy ???


    • ilta...

      Varmaan se tuo "Lähtöhetki" on ollut. Mulle tuli myös toinen kaunis valssi mieleen, nimittäin "Kohtauspaikka", mutta se ei ole niin hidas kuin "Lähtöhetki". Siinä lauletaan, että "Kohtauspaikka on rauhaisa yö, tupa autio tähtien tiellä."

    • sitä haen

      On se juuri tuo Lähtöhetki, Kohtauspaikkaa en ole edes kuullut, mutta täytyy varmaan sekin tarkistaa ihan mielenkiinnosta.

      Lämmin kiitos Iskelmän ystävälle omasta puolestani, tuohan se juuri on, vaikka livenä kuullosti vielä paremmalta tv-konsertissaan. Ilmeisesti levytyksen ja 2009 liven välillä on jokunen vuosi.

      Toisaalta on ollut ihan vihoviimeinen aika saada näin upea kappale Matilta ja Tepolta Youtubeen, muuten olisi ihan oikeusmurha, vaikka muiden esittäminä löytyykin. Olisi todella sääli, jos heidät muistetaan vain hiteistään.

      Kenen tuo on alkujaan muuten?

    • iskelmänystävä

      Tämä biisi on alkujaankin Matin ja Tepon, ja se on levytetty jo vuonna 1981, joten ei ihme, että se on kuulostanut erilaiselta vuonna 2009.

    • sitä haen

      No, silläkös, aika tekee tehtävänsä ja tekniikka ja soittotaito ja näkemys kappaleeseen parhaasta mahdollisesta sovituksesta jne.

      Toisaalta on joitain lähes pyhäinjäännöksiä, mitä artistit itsekään eivät ole lähteneet kovinkaan kovalla kädellä muuttamaan, hieman tempoa korkeintaan suuntaan jos toiseen. Tällaiselle todella herkälle ja kauniille rakkauslaululle jokin reggae- tai punksovitus voisi olla aika murhaa. Uuden sovituksen etuna on itsekin eri tempoilla itsekin vuosikymmeniä soittaneena, että jokin kappale aukeaa ihan eri tavalla hitaampana ja toisaalta jokin on niin löysää kökköä, että tosissaan kaipaa reipasta poljentoa erilaisia nyansseja.

    • iskelmänystävä
    • menokenkä

      Mikset ota luuria käteesi ja soita heuille suoraan ja kysy!! Heillä on ohjelmatoimisto Turussa..ja varmaan sähköpostillakin voisit saada tarkan vastauksen. Ehkä biisilista on vielä tallessa tai muistissa!

    • sitä haen

      Menokengälle: Kyllähän oli alkuaikoina sekin vaihtoehtona eli ottaa yhteyttä levy-yhtiöön, mutta täällä on ollut niin hyviä, ystävällisiä ja eritoten Matin ja Tepon tuotantoa tuntevia ihmisiä, joista Iskelmän ystävä vieläpä auttoi niin pitkälle, että laittoi kyseisestä kappaleesta veljesten alkuperäisversion Youtubeen. En vain voi olla ihmettelemättä, etkö ole lukenut kuin kysymyksen vai etkö todella ymmärrä lukemaasi, sillä jos katsot päivämääriä tuolla edellä, kappale selvisi minulle 6.8.2011 eli tasan kahdessa päivässä kysymyksestäni ja ensiminuutista asti oli aivan pässinlihaa, että juuri tämä on se hakemani kappale ja pari muuta tarjottua eivät ole sinnepäinkään hakemaani, vaikka muuten hyviä ehdokkaita. Mennään elokuun loppua ja sinä vielä vaan ihmettelet ja kysyt moista. Haloo !!!!

      Erikoiskiitokset Etvoitulla (hyvä yritys) ja LV (aivan napakymppi juuri oikeasta kappaleesta ja aivan järjetön KIITOS

      Iskelmän ystävä tai Jarcco86: Suuri kiitos sinulle vaivannäöstä, että toit minulle ja meille kaikille kuultavaksi ja nautittavaksemme tämän upeasti hiotun timantin sille kuuluvalle paikalle itseoikeutettuna alkuperäisesittäjänä Youtubeen eli Matti ja Teppo: Lähtöhetki. Olkaa hyvät ja nauttikaa muutkin laatumusiikista ja upeasta tekstistä.

      http://www.youtube.com/watch?v=DV7kPN6VhIQ

    • iskelmänystävä

      Ole hyvä vaan. Ja eihän tuosta loppujen lopuksi kovin paljon vaivaa ollut.

    • Limppu

      Jos kappaleessa lauletaan jotenkin näin: "Kaipuuni on yhä loppumaton, mut tiedän et nään sinut vielä. Kohtauspaikka on rauhaisa yö, tupa autio tähtien tiellä." Niin kappaleen nimi on Suru ja ilo. Löytyy albumilta Aito tunne http://fi.wikipedia.org/wiki/Aito_tunne sekä Matti ja Teppo Suuret valssisuosikit 1.

    • sitä hain

      Tuota suru ja ilo en tiedä yhtään, kun sitä ei ole edes Youtubessa, mutta tuo hakemani kappale on tosiaan tuo Lähtöhetki, vaikken epäile yhtään Kohtauspaikan olevan erittäin kaunis valssi.

      Voi Luoja, miten voi olla haikean kaunis kappale, kokeilin kuunnella pitkästä aikaa, niin en kestänyt kuin introa kymmenisen sekuntia, kun piti ottaa yhteyttä työantajaani. Tuli niin ahdistava ja julmettu ikävä edesmennyttä ylirakasta koiraamme, sillä juuri tuo valssi esitettiin ohjelmassa livenä, itseoikeutetusti itse Matti ja Teppo. Ajankohta oli jotain joulukuu 2009 ja juuri joulut ja uudetvuodet tulossa.
      Kurkkua kuristi ja kyynelten läpi ei nähnyt suurinpiirtein lautaselleen ruokapöydässä, vaan eipä tuo ruoka maistunut muutenkaan pohjattomassa surussa.

      Ikävää ja surua riittää edelleen varsinkn haudallaan, kun hetkeksi rauhoituu muusta hälinästä, mutta se ei ole ihan niin pohjatonta ja lohdutonta, ettei eteensä näe tai etteikö elämä jatkuisi. Silti tuolla valtavan rakkaalla koiralla on ikuisesti paikka sydämessä, vaikka vanhemmillani on tällä hetkellä mitä ihanin aprikoosi keskikokoinen villakoiratyttö. En olisi ikänä voinut uskoa, miten ihana persoona villiksillä voikaan olla, kihara turkki kai hämäsi:) Tuo nykyinen koira tuli meille päivälleen kaksi vuotta sitten avioerokoirana uusioperheestä, kun kumpikaan perheistä ei suostunut ottamaan koiraa. Meille kelpasi, eikä varmaan antais enää pois millään. Sitä sanotaan kiintymytkseksi.

      Mitä lämpimin kiitos kaikille todella kauniin ja ikimuistoisen kappaleen seurassa.

      • Limppu

      • Limppu

        "Kohtauspaikka" on siis nimeltään suru ja ilo. Minulle tuo kappale on sikäli ajankohtainen että isoäitini siunattiin haudan lepoon viime lauantaina. Hän oli läheisimmistä ihmisistäni kaikkein läheisimpiä mitä minulla oli. En väheksy yhtään sitä että surusi kohdistuu koiraan, meillä (äidilläni) on ihana keskikokoinen harmaa Minni-villakoira joka on mulle erittäin rakas mutta hänenkin päivät ovat kohta varmaankin ohi. On jo kai 13-14 -vuotias ja käytännössä täysin kuuro mutta järki pelaa ja sympaattisuutensa on vain kasvanut iän myötä niinkuin villiksillä yleensä ;-D Tuossa vanha pentukuva Minnistä http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/271128_1822931979901_1438286454_31512378_4485399_n.jpg


    • sitä hain

      Limppu, latasitko tuon itse, sillä en löytänyt sitä viimeksi? Otan osaa, isoäitisi oli varmaan todella rakas ja tärkeä ihminen elämässäsi. Tuo on täysin totta, kellään ei ole oikeutta sanoa, että ei eläintä pidä surra noin tai väärin surtu jne. Se on tasan niin vahva kuin se on tullakseen. Oma ainoa isovanhempani, mummuni on 96v ja mennään ihan viikko kerrallaan, toistaiseksi kuitenkin pärjää vielä kotona ja jopa leipoo aika ajoin. Ateriapalvelu hoitaa pääosin muonituksen, mikä on ihan ehdoton, ei tuon ikäisen tarvitse jaksaa sydärin rajamailla laittaa ruokaa päivittäin.

      Tuo Minni on söpö ja hyvin lämmin katse ja totta tuokin, koirat senkuin jalostuvat vanhetessaan, kuten edellinen ja mummon koirat. On kuin timanttiin tulisi vielä hienompi hionta, vaikka se pahin nuoruuden kohkotus on jo takana ajat sitten, toiset lopettavat jo pari vuotiaana. En tiedä, minkä ikäisiksi keskarit elävät ja tuleeko sairauksia, mutta voi hyvin mennä jopa 15-16v. Koiranjalostuksessa käytetään monissa linjoissa nimenomaan villisten ihanaa luonnetta, kun ulkonäkö on jo toivottu entuudestaan. Nuo labradoodle ovat kanssa jänniä ja muutkin sekoitukset, aivan upeita yksilöitä.

      • Limppu

        Juu, ostin sen ladattavaksi mtv3:n storesta kun en millään muilla keinoin sitä löytänyt. Vanhalla c-kasetilla se olisi ollut mutta olisi ollut liian vaivalloista. Sit laitoin sen Youtubeen, tuskin siitä turkulaisherrasmiehet pahastuvat kun siellä on muutenkin niin paljon heidän kappaleitaan. Ja tuohan on ihan kauniimmista kappaleista. Kiitos vaan viestistäsi. Hae mut vaikka facebookista, olis kiva jutella kai jotain. Tomi Lindberg Turenki 41v, kaveripyyntö kehiin ;-D Valoisaa keväänaikaa sinulle! Limppu.


    • Anonyymi

      Kappale jota tarkoitat on : "Kun aika täyttyy kohdallain". Sen Matti teki aikoinaan isän kuoleman jälkeen hänen muistolleen. Haastattelussa Matti sanoi liikuttuvansa niin, ettei pysty sitä esittään. Kaunis kappale !!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1342
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1255
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe