Onko homoseksuaalisuudesta keskusteleminen tabu?

Ubermakare

Millaisia vinkkejä tai kokemuksia tämän palstan keskustelijat tahtoisivat antaa sellaiselle henkilölle, joka tahtoisi vaikka eheytyä homoseksuaalisuudesta?

Joskus tuntuu siltä, että ko. asiasta keskusteleminen on nykypäivänä tabu? Ja se "kielletään" vaikenemisella tai vetoamalla "vihapuheeseen", jota eheytymisestä puhumisen kerrotaan edustavan. Kuitenkin on ehkä selvää se, että homoseksuaalisuus on jossain määrin kipeä asia? Ja homoseksuaalit ovat ehkä joutuneet kärsimään asian tähden, ainakin jossain elämänsä vaiheissa?

Menetelminä eheytymiskurssit tuntuvat edustavan ehkä jotain sellaista, jossa on jotain sellaista joka sotii homoseksuaalifundamentalistien fundamenttejä vastaan? Ainakin asiaa ulkopuolisena seuraava voi päätyä näihin ehkä vääriinkiin johtopäätelmiin.

Jokainen meistä on kuitenkin syntiä tehnyt, niin hetero kuin homo. Ja heitä molempia Jeesus on tullut pelastamaan, sekä kutsumaan Hänen seuraajikseen ja luopumaan synneistään.

Jumalan laki osoittaa ihmisen syyllisyyden Jumalan edessä ja tuomion. Mutta Jeesuksen veri pesee ihmiset puhtaiksi heidän synneistään. Vaikka laista ei olekaan yksikään piirto hävinnyt, niin silti uskon kautta Herraan Jeesukseen saa Jeesuksen ristinkuoleman ja lain täyttämisen tähden itselleen armahduksen.

Lämmintä kesänjatkoa kaikille. Olisi mukava jos tällä palstalla voisi keskustella niin heterot kuin homot näkemyksistään.

18

498

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ---

      "Olisi mukava jos tällä palstalla voisi keskustella niin heterot kuin homot näkemyksistään."

      Tällä palstalla keskustellaan siitä, millaista on elää uskovana homona tai lesbona. Mitä hetero siitä kuvittelee tietävänsä?

    • Ubermakare

      Voihan olla, että uskovalla homolla tai lesbolla voi olla uskovia tai vaikka ateistiystäviä. Joku voi olla homon tai lesbo uskovan veli, sisar, äiti, isä, ystävä, jne.

      Ja miksi heilläkin ei voisi olla omaa näkökantaansa annettavana siihen miten he näkevät erilaisissa uskonnoissa mukana olevat homoseksuaalit? Eikö palsta olekaan kaikille avoin uskontojen ja homoseksualismin vuorovaikutuksien käsittelylle?

      Ehkä raja-aita on vielä liian korkea juupas eipäs keskustelua edemmäksi? Todellisen vuorovaikutuksen löytämiseksi erilaisten ihmisten välillä?

      Sitä en siis ymmärtänyt, että miksi kaikilla ei saisi olla mielipidettä uskonnoista ja homoseksuaaleista? Ja niistä seikoista, jotka em. asioihin ehkä voivat vaikuttaa? Kuten kaikilla saa olla mielipiden heteroista ja uskonnoista?

      Tällä tarkoitin tietysti rakentavassa hengessä yleensä.

      No, hyvää kesänjatkoa kaikille.

      • ---

        Saa olla mielipide. Sen saa ilmaista. Tämä palsta ei vain ole oikea paikka sille, koska missään ei sanota, että tämä on paikka keskustella uskovaisten heteroiden mielipiteistä homoista. Sen sijaan jos täällä tahtoisi tehdä sitä, mihin tämä palsta on tarkoitettu, eli keskustella elämästä uskovana homoseksuaalina, tänne tulee välittömästi lauma heteroita ojentamaan. Teille on miljoona paikkaa keskustella meistä. Saadaanko me edes yksi paikka, jossa me saamme keskustella meistä?


    • Kaikkea sitä näkee kun suomi24:ssä seikkailee!

      >Millaisia vinkkejä tai kokemuksia tämän palstan keskustelijat tahtoisivat antaa sellaiselle henkilölle, joka tahtoisi vaikka eheytyä homoseksuaalisuudesta?

      Miksi siitä pitäisi "eheytyä"? Koko sana on hurmosuskovaisten keksimää skeidaa, eikä sitä tieteen ja tiedon puolella tunneta tässä merkityksessä lainkaan.

      >Kuitenkin on ehkä selvää se, että homoseksuaalisuus on jossain määrin kipeä asia? Ja homoseksuaalit ovat ehkä joutuneet kärsimään asian tähden, ainakin jossain elämänsä vaiheissa?

      Kyllähän kiihkouskovaiset on aina yrittäneet tehdä homojen elämästä maanpäällisen helvetin, jos se vain on ollut heille mahdollista. Toki homokammoa on muutakin, ja kaikki juontuu atavistiseen pelkoon oman heimon häviöstä vieraille heimoille tapauksessa jossa jokaisen jäsenen tärkein velvollisuus tuottaa porukalle uusia sotakuntoisia miehiä ja lisääntymiskykyisiä naisia.

    • Tähden lento

      Minulla on ollut työkaverina useita homoja He ovat olleet mitä ihanampia ihmisiä Ovat ottaneet minut vastaan sellaisena kuin minäkin olen siis uskovaisena.Olen saanut rukoilla heidänkin puolesta useasti.Minua ei ole kiinnostanut koskaan se että olevat homoja he ovat olleet minulle samanlaisia kouin muutkin työkaverit.Mielestäni jokainen meistä vastaa ihan itse kaikista teoistamme niin hyvistä kuin huonoistakin.

    • Simon Stefanus

      Joku kyseli että voiko olla uskova - mikäli on homo. Kaikki voivat olla uskovia, sillä Jeesuksen veri pesee kaikesta synnistä. Jeesus sanoi Sykarin kaivolla naiselle, jolla oli ollut useita miehiä; "Mene äläkä enää syntiä tee." Jeesus armahti naisen ja antoi anteeksi. Sama sopii homoonkin, joka lähtee seuraamaan Jeesusta, hänen on hyljättävä harjoittamansa elämäntapa. Jeesus kykenee vapauttamaan
      jakaisen syntisen ihmisen. Hän on juuri siksi Vapahtaja. Raamattu puhuu siitä että yhtyessään muun kuin oman puolisonsa kanssa ihminen tekee syntiä omaa ruumistaan vastaan ja saastuttaa itsensä myös fyysisesti.

    • Unsaintly

      RepeRuutikallo: Miksi homot ja heidän ns. ymmärtäjänsä suuttuvat melkein aina, kun joku uskovainen ja/tai hetero kysyy heidän asioistaan? Anna nyt alkuperäisen kysyä! Hyvin muotoiltu ja kohtelias kysymysteksti ansaitsee kohteliaamman ja avarakatseisemman vastauksen.

      Eipä tule heti mieleen yhtään kiihkouskovaista, joka olisi tehnyt homojen elämästä maanpäällisen helvetin. Tunnen ja ymmärrän kyllä niitä, jotka ovat olleet vähän pettyneitä oman lapsensa kasvamiseen homoksi, mutta ei sielläkään ole suurta draamaa lopulta syntynyt. Sitä vastoin valtavirta, ateistit ja sateenkaarikansa kyllä rökittävät verbaalisti niitä, jotka erehtyvät olemaan sekä miehiä, heteroita että uskovaisia yhtä aikaa! Siinä on todellinen, ja ehkä ainoa, ihmisryhmä jolla ei kyllä tunnu olevan esim. mediassa minkäänlaista suojaa.

      Itse olen hetero ja yritän uskoakin, mutta Pyhän hengen täyttämäksi tulemisella en ikävä kyllä voi ylpeillä. Tavallinen syntinen perustallaaja. Ja homoja vastaan minulla ei kerta kaikkiaan ole yhtään mitään - mitä enemmän heitä on, sitä enemmän naisia jää meille oikeille miehille, he he!

      • Tiuhtiviuhti

        Usaintlylle: olet tainnut käsittää väärin, sateenkaarijärjestöt pyrkii juuri homojen oikeuksien toteutumiseen, vakaumuksesta riippumatta. Ja mitä ateistit ovat homoille (tai kenellekkään) tehneet? Raivostuttavaa yleistystä. En yhtään epäile, etteikö joku meistäkin olisi homofoobikko, mutta enemmän heitä on uskovissa, sillä "Raamattuhan sanoo, että homot on syntisii". Itse en ymmärrä tällaista ajatusmaailmaa, kaikki tekevät asioita, jotka ovat raamatun mukaan syntejä. Toiset vain eivät välitä, sillä he eivät usko kristinuskon Jumalaan, ja toiset luottavat saavansa synnit herralta anteeksi. What's the broblem??


    • Heenokki

      "Joh. 12:25 Joka rakastaa elämäänsä, kadottaa sen, mutta joka tässä maailmassa panee alttiiksi elämänsä, saa osakseen ikuisen elämän."

      Tämä sana koskee kaikkia ihmisiä. Heteroidenkin pitää pidättyä seksisuhteista ennen avioliittoa ja uskottomuudesta avioliitossa. Homot eivät ole erikoisasemassa.

      Sana kuulostaa kovalta, jos ei ole kokenut Jumalan voimaa. Jumala antaa voiman luopumaan toteuttamasta omaa itseään, kun ihminen antaa elämänsä Jeesukselle. Kyseessä ei ole minkään kerhon seuraleikki, vaan todellinen, ikuinen elämä.

      • hehe ;)

        Ihailtavaa, kuinka toivot kaikille ikuista elämää, mutta minä satun rakastamaan elämääni, enkä hingu ollenkaan kuolemanjälkeistä elämää :) ajattele nyt, IANKAIKKISUUS niiden vi*tumaisten ihmisten kanssa, joista luuli jo päässeensä eroon :o


    • _USS_

      Repe taitaa olla vielä kaapissa?Hyvä,pysy siellä,silloin et ole ainakaan häiriöksi terveelle kansakunnalle,joka tosin jo konkkaa hautaansa.JEESUS PELASTAA!

      • Ei pelasta

        Jeesuksen olisi ollut syytä pitää kiirettä. Helevetissähän tässä jo ollaan.


    • HIKIMIES

      Miehistä hikoilua :D HAHAHAAHAHAHAHH

      • hahahaha23223

        Oikeassa olet, Miekkamies näköjään hahahahahah


    • Atte Ateisti

      Markku Koiviston tapaus on varoittava ja surullinen esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun ihmisen sukupuolisuudestakin tehdään seurakunnan julkista omaisuutta.

    • rohkeasti homo

      Hienoa Markku, että olet rikkonut rajasi ja maistanut homouden ihanaa nektraria. Muista, että Jeesus vapautti meidät laista ja Jumala rakastaa myös (luomiansa) homoja. Kahden ihmisen yhteys, yksinäisyydestä, erillisyydestä vapautuminen on elämän perustavanlaatuisia kokemuksia. Siihen meidät on luotu, kukin suuntautumisen mukaan.
      Be proud, be gay!!!

      • Justasinner

        Dear rohkeasti homo. Voi olla että olet väärässä. Jeesuksen mielestä fariseukset olivat tekopyhiä, mutta hän silti kehoitti ihmisiä kuuntelemaan fariseuksien opetuksia. En muista kohtaa. Kirkko ja kaupunki-lehdessä oli tästä lukijapalstalla juttua muutamia viikkoja sitten. Jeesus siis tunsi Vanhan Testamentin lait ja hyväksyi ne ja kehoitti muitakin toimimaan niiden mukaan.


        Lisäksi on Matteus 19:4-6 " Hän vastasi heille: "Ettekö ole lukeneet, että Luoja alun perin teki ihmisen mieheksi ja naiseksi?" Ja hän jatkoi: "Sen tähden mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että nämä kaksi tulevat yhdeksi lihaksi. He eivät siis enää ole kaksi, he ovat yksi. Ja minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako."

        Eli Luoja loi ihmisen mieheksi ja naiseksi. It was Adam and Eve, not Adam and Steve. Kahden ihmisen yhteys voi olla mukava kokemus, mutta tärkein asia on ihmisen ja Jumalan yhteys. Älä erehdy luulemaan, että henkilökohtainen homorakkautesi on Jumalan luomaa tai hänen hyväksymäänsä. Ei sinua ole syntiin luotu, vaan Jumalan kirkkauteen.


      • whatthefu*k
        Justasinner kirjoitti:

        Dear rohkeasti homo. Voi olla että olet väärässä. Jeesuksen mielestä fariseukset olivat tekopyhiä, mutta hän silti kehoitti ihmisiä kuuntelemaan fariseuksien opetuksia. En muista kohtaa. Kirkko ja kaupunki-lehdessä oli tästä lukijapalstalla juttua muutamia viikkoja sitten. Jeesus siis tunsi Vanhan Testamentin lait ja hyväksyi ne ja kehoitti muitakin toimimaan niiden mukaan.


        Lisäksi on Matteus 19:4-6 " Hän vastasi heille: "Ettekö ole lukeneet, että Luoja alun perin teki ihmisen mieheksi ja naiseksi?" Ja hän jatkoi: "Sen tähden mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että nämä kaksi tulevat yhdeksi lihaksi. He eivät siis enää ole kaksi, he ovat yksi. Ja minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako."

        Eli Luoja loi ihmisen mieheksi ja naiseksi. It was Adam and Eve, not Adam and Steve. Kahden ihmisen yhteys voi olla mukava kokemus, mutta tärkein asia on ihmisen ja Jumalan yhteys. Älä erehdy luulemaan, että henkilökohtainen homorakkautesi on Jumalan luomaa tai hänen hyväksymäänsä. Ei sinua ole syntiin luotu, vaan Jumalan kirkkauteen.

        Juurihan itse sanoit, dear Justasinner, että Jumala loi ihmisen. Silloin hän loi myös homot jne., ja eikös sinun uskosi mukaan Jumalan luoma ole pyhää?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1915
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1363
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1098
    Aihe