Rotikka EI sovi kaikille!!!

po

alkoholi,huumeet, välinpitämättömyys, egoilu, neiteily? YNM!

Hyvin paljon rotikoita jotka ovat arvaamattomia ovat tälläisilla ihmisillä. Olen itse tavallinen perheenäiti jolla on kaksi TÄYSIN erilaista rotikkaa. Toinen on itsetietoinen ja toinen on hieman varautuneempi. Jalostus?
Koiramme ovat saaneet täysin saman koulutuksen, perus TOTTIS. Hyvin ollaan pärjätty.

On paljon koiria (tarkoitan kaikkia rotuja) jotka ei ole niinkuin yhteiskunta toivoisi. Se ei ole aina rotikka.

Ihminen tekee koirasta pahan!!!!

22

522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voi elämän kevät

      Ai ..oikein paljon on koiria tålläisillä ihmisillä :):)

      Etköhän nyt turhaan yleistele .. Vai tunnetko montakin narkkaria/ alkoholistia joka omistaa Rottweilerin ?

      Välinpitämättömyys / tietämättömyys on enemmänkin/ yleisempi syy agressiivisen koiran käytökseen .
      Ei osata kasvattaa voimakasluonteista koiraa ja tuloksena on ylivallan ottanut tyranni joka terrorisoi kaikkea.

    • jr

      En tunne, mutta minulle tullaan aika useasti sanomaan että tunnetaan ja kun itse lenkkeilen koirieni kanssa niin ihmetellään miten nämä ovat kilttejä.

      • jr

        Tänään viimeksi kuulin että yhdellä OIKEINKIN leidillä on kaksi isoa rotikkaa ja oli myös eilen karannut ja piirittänyt naapurin lapsia:((( ei kuulemma käytä kun aamuisin ja iltaisin lenkillä, ei päivällä.. :( ois ottanu puudelin.. mielummin ei mitn.


      • rottistottis*

        Minulta kysytään aina miten minulla on niin rauhallisia ja kilttejä koiria, et eikö ne yleensä ole vihaisia ja vaarallisia. Vastaan että se on ihmisestä kiinni. Harmittaa vain se yleistäminen, myös siitä että hallinnassa olevan koiran pitää olla vaarallinen koska on hallinnassa. P**kanmarjat, itse pidän ihmisten lähellä ja ohituksissa koirat hallinnassa että on mukavampi kulkea ja koirat voi luottaa siihen että kyllä mamma hoitaa tilanteen.


    • meillekö sellainen?

      Vaikka tämä aloitus tässä nyt on vähän mitä on niin tuli mieleeni kysyä, että mitä mieltä olette rotikkaihmistet, millaiselle ihmiselle rotikka sitten sopii? =) Ihan näin hyvässä hengessä siis.

      Kyselee 25w naisihminen. Laumanjohtajuutta on saatu harjoitella (sitä tiukkaa mutta lempeää, ennen kuin joku alkaa jostain koiranhakkaamisesta puhua) nykyisen sakemanni-laikan kanssa, ja rotikoita oli lapsuudenkodissa aina, ja opin silloin arvostamaan rotikan järkähtämätöntä rohkeutta ja järkevää luonnetta.

      Lenkillä on tavattu käydä pari kertaa päivässä, toinen yleensä juosten, pyörällä yms (soratiellä ei asfaltilla) ja sen lisäksi jotain harrastelua. Sen verran kaikenmaailman hevosia, kuttuja ja muita elukoita on tullut komennettua ja hallittua että neidiksi en itseäni iästä ja sukupuolesta huolimatta laske ;D

    • jr

      Minun mielestä Rotikka sopii ihmiselle joka on ollut koirien kanssa tekemisissä, määrätietoinen ja jämäkkä. Kun jotakin päätetään sitä ei kyseenalaisteta :) Liikunnasta pitävälle ihmiselle.

      Ainakin täällä missä me asumme on paljon erilaista kansaa ja joillakin rotikka on vain esine ja kyllä riehuu kun vastaan kävelee.. surullista katsottavaa:I

      Olen itsekkin 24v nainen ja omistan kaksi uros rotikkaa:) ja maalla viettänyt lapsuuteni . :)

      • rottistottis*

        Minä 23v ja yksi narttu ja yksi uros :). Kun itse jaksaa ulkoilla, kouluttaa ja keksiä haasteita koira yleensä pysyy tyytyväisenä. Asennetta on tarvittu, ainakin nartun kanssa uroksen kanssa vähemmän (enemmän mielin kielin tyyppinen) :)


    • jr

      alkoholi,huumeet, välinpitämättömyys, egoilu, neiteily? YNM!

      Hyvin paljon rotikoita jotka ovat arvaamattomia ovat tälläisilla ihmisillä

      Puhun tässä että juuri tälläisillä ihmisillä on yleensä arvaamaton koira koska ei ole aikaa eikä halua kouluttaa pienestikkään. Koska aina yleistetään että kaikki rotikat on pahoja niin jos ei ole sairautta niin yleensä joku tän tyylisellä on sellainen "paha" rotikka.

      • kirjoitat höpöhöpöä

        Eläimillä ei ole sellaisia ominaisuuksia kuin "paha" tai "hyvä". Ihmisissäkin vain lähinnä amerikkalaiset luulevat että ihmisiä on hyviä ja pahoja.


    • silmien välliin juu

      Jos kysyy keneltä tahansa rotikan luonteesta ne ovat aina hyviä luonteeltaan.Mutta minä olen henkilökohtaisesti saanut kahdesta rotikasta ihan tarpeekseni enkä toivo muuta kuin että kuolisivat ja pian.Näiden omistaja on täysin lehmä.Ei ulkoiluta kuin aamulla ja illalla. pihassansa.Nämä rakit kun näkevät meillä liikettä eikun portille röhisemään ja hyppimään.Juu eihänse ole näiden rakkien syy että käyttäytyvät näin vaan tämän lehmän.Ja tähän asiaan ei voida saada mitään parannusta tiedän sen mutta kun taas äsken hyökkäsivät porttia vasten.

    • jr

      Miksi ne nyt rähisee, no juuri siksi kun ei viititä lenkittää tarpeeksi. Joskus kun ollaan käytetty kolmen lenkin pv niin meillä kanssa ollaan kun vauhkoja lehmiä:I mutta tarpeeksi pitkiä lenkkejä niin rauhottuupi:)

      Ootko aatellu mainita tälle "lehmälle" ettei tuommonen riitä älykkään koiran aivokapasiteetille..? inhottava kun tuommoisia ees on.

      Vaikka meilki lapsia niin kyllä pojat saa riittävästi lenkkiä joka pv.. :)

    • silmien välliin juu

      Mitähän tälläselle voisi puhua ja miksi ? Jos tällä lehmällä olisi edes vähänkin aivoja niin ei olisi ottanut koskaan tämän rotuista koiraa.Ja oikeastaan ei mitään eläintä näihin olosuhteisiin.Ja nämä pojat ei minkäänlaista lenkkiä ole koskaan saaneet.Tämä eläinsuojelu laki kun ei voi tällekään asialle ytään mitään ennenkuin nämä pojat tekevät jotakin pahaa näinhän asia on.Tiedän kyllä mitä pitäisi tehdä niin mutta mutta.Kyllähän tässä ketjussa on jo mainittu ketkä hankkivat näitäkin rotuja niin ei todellakaan kaikki.Tämäkin lehmä kuuluu joukkoon.

    • jr

      kuulostaa tosi kurjalta:(( sääliksi käy koiria.

    • .......-.......

      ITsehän voisin jopa mennä mielentila tutkimukseen. Jos koira ikinä sekoaa päästä, mustaavaloksella näyttää, että vika minussa.

    • Huipelottaa

      Kyllä vaan juu rähisee ne rotikat, vaikka niitä käyttää omistaja pitkillä lenkeilläkin varmasti kolmesti päivässä. Ei auta lenkit ei. Kun tulevat kaupungilla vastaan, niin urosrotikat ei päivää meidän uroskoiralle sano. Syödä meinaavat, ensin mun koiran ja sitten minut. Jos minä olisin siellä rotikoiden narujen päässä kiinni pitäjänä niin ei voi sanoa, että kovin rentoa lenkkeilyä siinä voi harrastaa, kun koiria tulee vastaan usein. Eihän ne narttukoirille rähise, mutta on niitä muitakin uroksia kaupungilla. Kyllähän se nainen yrittää, että ei vahinkoja pääse sattumaan, mutta luoja se on, joka siitäkin sitten päättää....

      • ROTTIS UROS

        Voi helkkari täällä vaan jauhetaan lenkkeilystä! ROTTWEILER TARVITSEE MUITAKIN AKTIVITEETTEJA KUIN LENKKEILY!! jälki leikit on kivoja ja väsyttää koiran hyvin kun joutuu aivoilla työskentelemään ja etsiminen! hauuskaa!! ja kaikki touhuaminen koiran kanssa, ei ne lenkkeilyt riitä vaikka olis 5 kertaa päivässä laukkaamassa kartanolla, voi herranjee sanon minä joka rotikan ottaa ja luulee, että se on tyytyväinen kun pääsee lenkille.,..,.,ja ne räähinä rottikset, ei muute oo paljoa koulutettuja,.,.,.kyl kai ne reuhaa kun antaa reuhata,,joidenkin mielestä se on HIENOO! kun osi rotikka reuhaa muille koirille ja ihmisille vaan ei tod ole rehvastelemisen aihetta siinä asiassa!


    • Joobax

      Tiukka ja jämpti johtaja ei sovi myöskään kaikille koirille. Pehmeä koira tarvitsee kannustavan ja tukevan ihmiskumppanin. Ajateltaisiin välillä myös koiran kannalta -minkälainen ihminen sopii koiralle.

      Oon nähny kohtalaisen monta pehmeää koiraa, jotka on liian kova ihminen pilannut. Ei tahallaan, mutta metodit ja ihmisen perusluonnekin on liian raaka nöösille koiralle, joka ottaa itseensä jo pienen mulkaisun. Tällainen pilattu koira ei vaikuta pilatulta, kun se kerran kuuliaisesti tepsuttaa isännän vierellä eikä koskaan tee mitään pahaa. Jää huomaamatta äkisti, että eihän koira ylipäätään tee yhtään mitään! Juu ja osa rotikoistakin on pehmeitä.

    • voi elämän kevät

      Tiukka ja jämpti..Lempeä ja ystävällinen.

      Ei nämä mitään koneita ole , tilanteen mukaan näitten kanssa on elettävä.

    • jr

      Itse puhun jo sen verran vanhoista koirista että lenkkeily kyllä meillä vie puhdin pois:) nuorena tokoiltiin sekä harrasteltiin kotioloissa. Nykyään lapsemme järjestävät aktiviteetteja koirille joita ei vois enään vähempään kiinnostaa;D

      Meillä itseasiassa on kaksi niin erilaista koiraa että.. toinen vartioi koti ympäristöä mutta toinen taas lenkkeilessä.. kaikki on erilaisa.. :I Esim. kaupan pihalla toinen korista lähtis JOKAISEN mukaan mutta toinen ei anna lähelle tulla ilman omistajaa.

    • suski

      hei kumpi kannattais ottaa uros vai narttu rotikka ekaksi koiraksi?

    • Rottis

      Suomessa on paljon huonoja Rottweileira. Näyttelyt ja siihen tarkoitukseen jalostavat ihmiset pilaa rotua. Rodun alkuperää ei kunnioiteta. Pehmeitä ja huono luonteisia sohva pullia.

    • Kyllä se vaan niin on, että rotikoista paistaa alkukantaisuus voimakkaammin, mitä itse olin kuvitellutkaan! Ne ovat oivallisia palveluskoiria hyvin koulutettuina ja tarvitsevat PALJON aktiviteettia. Itse harrastan jäljestämistä. Siinä hommassa tuo meikäläisen haukku pärjää hyvin ja mikä tärkeintä, se on minun, sekä koirani mielestä mukavaa puuhaa. JK1:n on vielä tosin piiitkä matka, ja pitää nyt selviytyä siitä BH-kokeestakin aivan ensimmäiseksi...

      Pelkkä jäljestäminen, tottistelu ja lenkkeily eivät kylläkään aina riitä. Pitää olla paljon muutakin. Leikkiä (jonka varjolla on myös hyvä kouluttaa), metsässä juoksentelua yms. Oma rekku osaa ilmoittaa tyytymättömyytensä selvästi. Se on rohkea ja jääräpäinen. Välillä sitä taas ei tunnu kiinnostavan yhtään lähteä jäljelle, tai tottistelemaan. Esittää, niin kuin ei olisi koskaan kuullutkaan mitään sellaista sanaa, kuin: "tottikseen" :D Innostamista tuntuu välillä vaativan enemmänkin, vaikka Brutuksella piisaisi energiaa ja treenit ovat sopivan lyhyitä innostuksen ylläpitämiseksi.

      Välillä aina kokeilee johtajan paikkaa, mutta uskoo jo siinä kohtaa, kun nousen sohvalta. Sitten tullaan niin nuolemaan naamaa ja kerjäämään huomiota. Vaikeaa sen kanssa ei ole ollut kertaakaan. Helposti oppinut kaikki koulutetut asiat. Muita koiria vieroksui tosin yllättävän pitkään. Mutta sekin on karsittu pois ja hihna löysällä pystyy kunnialla ohittelemaan kukkahattu tätejä räksyttävine pikku fifeineen.

      Rottweiler on mielestäni uskollisin ja ohjaajaansa kunnioittavin koirarotu, joka ei mielistele, mutta omistajan osoitettua reiluuttaan silloin tällöin, on se kerrassaan mahtava palveluskoira! Tuskin pystyn enää ilman rotikoita elämäänkään.

      Rotikka sopii mielestäni kaikille, jotka ymmärtävät koirista perusasioiden lisäksi myös Rottweilerin historiaa ja sen asettamat vaatimukset tulevalle ohjaajalleen. Niin, eli sitä on turha kuvitellakkaan vahtikoiraksi tai munanjatkeeksi sinne kylälle. Se ei ole oikein itse koiraa kohtaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1750
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      5
      1040
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe