Älkää nuoret ryhtykö hitsareiksi

g6

Näin vanhempana konkarina sanon että ei ole tulevaisuutta suomalaisilla hitsareilla. Kehittyvä hitsausrobotiikka ja ulkomainen halpatyövoima on tulevaisuutta.

47

6619

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yks mielipide

      Muutenkin kannattaa välttää koko metalli-alaa jos haluaa pysyä ihmisenä.

    • koneistaja edwin

      metalliala on syvääkin syvemmältä. paska palkka alalla mut pitää osata ja tietää kaikenlaista. lisäksi ainainen kiire. ittensä polttaa loppuun niissä karkeloissa. 10 vuotta tein hommia ja sitten lähdin opiskelemaan. nyt kunnon palkalla mukavassa työssä jossa tuntee itsensä ihmiseksi. lisäksi terveyteni parani oleellisesti kun ei tarvitse hitsauskäryjä sekä ruosteenpölyjä ym leikkuunesteen höyryjä haistella. pysykää nuoret kaukana niistä hommista vaikka kuka mitä sanois!

      • JYTYM

        Pitää tosiaan osata ja tietää hirveästi asioita eri koneista ja ohjelmista, sekä lisäksi eri koneiden niksit, ja olla tosi tarkka. Yksi näppäilyvirhe, ja rymähtää niin että hallin lattia tärähtää.


      • jee4

        lkhbkjerk,krklgvjkldfjgldfjbirejmgoijeriopgjdlfhnfghthhh


      • koneistava koneinssi
        JYTYM kirjoitti:

        Pitää tosiaan osata ja tietää hirveästi asioita eri koneista ja ohjelmista, sekä lisäksi eri koneiden niksit, ja olla tosi tarkka. Yksi näppäilyvirhe, ja rymähtää niin että hallin lattia tärähtää.

        Karrikoiden voi sanoa, että riittää kun erottaa vihreän värin punaisesta, jotta osaa painaa oikeaa nappia. Tietysti metallialalalla osaamisvaatimukset voi tuntua hurjalta, suurin osa alalla kun on näitä 5-6 keskiarvolla peruskoulun käyneitä.


    • ariputakko

      käryjen hengittelyä ja niin kuin eräällä kone ja-hitsauspajalla käytettiin aikanaan asbestia lavekytkimien pintoina vinsseissä, josta työntekijät altistuivat asbestille.

      Älkää nuoret ryhtykö hitsareiksi
      EI HITSARIKSI

    • saas kattoo

      Onnekisi en enää ole nuori mutta vaihtoehtoja ei ole. Aion hakea Poriin mäntyluotoon koska työllistyminen on varma.
      Entäs sitten, palkka ehkä jossian 13€ paikkeilla työharjoittelun jälkeen mutta se nähdään.
      Minulla on vielä aikaa odottaa koska pärjään nytkin, UKI ei ollut vaihtoehto sillä siellä haetaan alumiinihitsareita. (hampaat lähtee)
      Niin ja palkoista että en edes odota huippupalkkaa mutta tälläkin hetkellä kaveri saa 16€/tunti ja verottomana km ja pvä korvaukset. Eli n. 2000 käteen per kk.

      Eli ei ne hitsarin palkat huonoja ole.

      • rautamies jore

        Raudoittajana saan sesonkiaikoina 5-7 kiloeuroa kuussa eikä talvella tarvii alle 4500 tehdä... töitä riittää kunhan vain jaksaa painaa pidempää päivää..


    • terveys menee

      Rahalla ei tee mitään, jos terveys menee eli älkää hyvät nuoret pilatko elämäänne hakeutumalla hitsariksi. Keuhkot ja nivelet menee sekä syöpäriski kymmenkertainen normaaleihin ammatteihin verrattuna joissa ei tarvitse hengitellä myrkkyjä.

      Sen lisäksi, jos haluatte päästä hyville palkoille niin ainut vaihoehto on lähteä komennusmieheksi ja se tarkoittaa sitä ettei omaa elämää ole kuin viikonloppuisin. Naapurin jaska hoitelee teidän naisia arkisin ja omista lapsista kasvaa vielä kunnon hulttiota, kun ette itse ole paikalla.

      Hitsaustyö on monesti vuorotyötä, hankalissa, likaisissa ja kylmissä olosuhteissa eli voidaan puhua lähes helvetistä jota pitäisi kestää eläkeikään asti (65v). Lukekaa ennemmin vaikka sairaanhoitajiksi. Ei ole suuri uhraus opiskella 3-4 vuotta nättein hoitsutyttöjen kanssa ja samalla välttää oman elämän paskomisen.

      Itselläni on jo puhjennut astma, selkänikamassa paha kuluma ja polvet lähes sökönä ja tämä kaikki alle 40v. Suoraan sanottuna vituttaa.

      • Välttäkää

        Itse amiksesta valmistuin hiljattain ja olen samaa mieltä. Sen verran tuli oltu noilla työpaikoillakin, että pääsi näkemään, miten raskasta hommaa tuo käytännössä on, hauskasti viellä ammattikoulukin antaa utopistisen kuvan itse alasta, esimerkiksi jos ammattikoulun hallista löytyy siltanosturi, jolla saa kätevästi liikuteltua metallilevyjä paikasta A paikkaan B, ei tilanne ole sama jossakin pienemmässä yrityksessä. Kyllä siellä sellaisia pieniä, mutta pirun painavia, sanotaan 16mm paksuja levyn pätkiä vaan nostellaan ihan käsipelissä ja selkä kiittää.

        Paljon vaaditaan kyllä ihan normaali hitsarinkin työssä, hitsareilla on muutenkin aivan jumalattomasti eri standardeja. Kaikkien vaatimusten takia luulisi, että palkka olisi oikeasti hyvä, mutta tämä ei todellakaan pidä paikkaansa.


        Jos haluaa terveyden säilyttää, niin kannattaa suosiolla suuntautua eri ammattiin, itsellä oli koulussa muutama tällainen kunnon "tosimies" eli tehtiin noita hommia niin ylpeinä, pitääpä katsella onko ääni muuttunut kellossa 15 vuoden päästä.


    • jpiojpoj

      Mitä tässä putkiasentajan hommassa on nähnyt niin monella hitsarilla on selän ja niskojen kanssa ongelmia. Vittumaiset asennot asentosaumoja hitsatessa. Asentajilla sitten olkapäät on kovimmalla, myös selän kanssa ongelmia.

      Tuohon robottihitsaukseen voin sanoa että helvetin hyvä homma että tulee mutta ei se korvaa ammatitaitoista hitsaria. Se laite ei osaa lukea sitä sulaa eikä osaa itse säätää arvojaan oikeaksi. Se hitsari on joka sen laitteen asettaa oikeille arvoille. Ja nykypäivän koneet eivät ole kuin esivalmistukseen soveltuvia. Laitappa johonkin putkisillan keskelle ahtaaseen paikkaan se robotti hitsaamaan istutusta? Ei taida onnistua.

      Jos hitsariksi alkaa ja taitaa puikon niin eläkkeelle asti on töitä ja vielä sen jälkeenkin.

      • näin se asia on.

        Selän ja niskan kanssa on ongelmia vanhoilla juopoilla. Jos ei polta, ei juo ja käy treenaamassa sekä käyttää asianmukaisia varusteita on hitsaajantyö helppoa kuin heinän teko.
        Miettikääpä sähkö-, putki-, autonasentajia tms. onko heillä helpot asennot?
        Miettikää lääkäreitä, jotka tekevät 16h päiviä seisaaltaan. Entä siivoojat?

        Tosiasia on, että hitsaajan työ ei ole sen raskaampaa kuin muukaan työ, jos on järkevä.


    • hitsari-78

      Metallissa voi minusta päästä hyvillekkin palkoille, mutta työt kyllä voi olla sitten raskasta, ja kieltämättä kuluttaviakin. Mutta jos tienaa jotain 16e/h niin ei se kyllä enää huono ole, ja kyllä tuollaista palkkaa moni saa, tosin ei varmaan missään nyrkkipajassa.

      Itsekkin hitsaan, tosin palkka ei noin hyvä ole, kun en vielä vakituiseksi ole päässyt.Tuollaista noin 13 euroa ja parempaakin tulee tällähetkellä.

      -Noiden vuokrafirmojen kautta saatetaan teettä halvallakin,, ja kyllä kohtuuttoman huonoilla palkoillakin osa voi olla,, itsekkin muistan kun olin 8,70e tuntipalkalla,, kyllä se oli väärin ja minä vielä tein lujasti töitä...

    • ei lopu työ ei...

      Kyllä mä mieluusti siirryn sivun töistä heti kun tulee kone mikä laittaa purkaa vanhan pois ja laittaa uuden paikalleen ja sit hitsaa vielä saumat kaupanpäälle. Kaikkia töitä kun ei voi tehdä hallissa, osan joutuu tekemään ihan siellä paikanpäällä ahtaissa väleissä...

    • Keski-iän kriisikö?

      Itse oon kanssa hitsari, mutta niitä töitä en oo tehnyt enää viiteen vuoteen. Viisi vuotta tuli hikoiltua ja haisteltua.
      Vaan mihinkä tämmönen 42v ukko vois enää lähteä kouluttautumaan? En oikein tiedä, mitä tällä loppuelämällä tekisin?
      Joo, aikoinaan tuli lähdettyä hitsaajankoulutukseen, mikä oli tämän päivän näkökulmasta tarkasteltuna virhe. Tietystikin niin, sillä mitäpä muuta minä onneton eläjä olen elämässäni onnistunut tekemään kuin virheitä, virheitä, virheitä...?
      Kyllähän se olisi silloin, lähes 30 vuotta sitten pitänyt lukea itsensä lääkäriksi, tuomariksi tai muuksi sellaiseksi, niin kuuluisin eliittiin enkä köyhälistöön. Olisi murheet vähän pienempiä.

      • höppösuu

        Hitsaajamestari tms.? kouluttaja?

        Tämä ala on siitä hyvä, että töitä tehdään käsillä eikä suulla.
        mene--------------> www.amiedu.fi ja hanki itsellesi lisäpätevyys.


      • MrNoboydy

        Vai lääkäriksi, ei sinulla ole aivoja, siksi olet vain hitsuri.


    • Äläs nyt

      Virheitähän tekee meistä jokainen, vaikka ei niistä monet mielellään avoimesti puhu. Ei kai sitä elettyä elämää saisi ihan vaan virheenä ajatella? Jotain on opittu ja työn kautta saatu aikaiseksi.

      Ei kaikki voi olla lääkäreitä, lakimiehiä tai muita vastaavia. Kyllä varmaan 4/5 suomalaisista on niitä ihan normaaleja duunareita kun tittelit riisutaan ja turhat höpötykset.

      Moni kyllä kuvittelee kuuluvansa johonkin ylempään sosiaaliluokkaan ja elättelee haaveita rikastumisestaja menestyksestä. Se on vaan sitä nykyajan kilpailumentaliteettia mitä ihmisiin iskostetaan. Minä en näkisi muita ihmisiä kilpailijoina vaan kanssaeläjinä, jotka toisiaan auttamalla voivat tehdä elämästä helpompaa.

      Suomessa on paljon vaativia ja tarpeellisia töitä, joita ei arvosteta ja joissa palkat on vaatimattomia. Sitten löytyy monenlaista kynänpyörittelijää ja tyhjäntoimittajaa, joilla palkka saattaa olla melko yläkanttiin tuottavuuteen nähden.

      Paljon on kiinni siitäkin miten työpaikalla asiat hoidetaan. Tehdäänkö hommat järkevästi ja hyvässä yhteisymmärryksessä, vai onko sitten esimiehenä joku änkyrä jolle tärkeintä on oman arvovallan pönkittäminen.

    • ???????????????????

      eli vastauksena tähän on, että opettele robotiikka, perusta oma yritys ja palkkaa ryssiä.

    • 14+ 14

      Ite oon alalla ollut jo kymmenisen vuotta, työ on tympeetä ja ei ole rikastumaan päässyt, terveys alkaa myös reistailla ja vähän joka toisella on pahoja selkä yms vaivoja, harmi kun ei älli riitä parempiin hommiin, tyhmästä päästä kärsii koko kroppa.

    • juoskaa karkuun!

      Parempi otsikko olisi: Älkää nuoret ryhtykö metallialalle!

    • heppiä heppiä.

      Ite tein sen virheen että ryhdyi. Alku näytti loistavalta, amiksen työharjottelusta vakipaikka 13.5e palkalla, 2.5v ehdin olla ku tilaukset loppu ja lopulta lappu luukulle ja kenää. 3kk olin työttömänä kunnes pääsin toiseen firmaan vuos sitte. piti olla töitä moneksi vuodeksi, mutta ei, nyt on yt:t päällä ja mitä luultavimmin kenkää taas tulee. En tiiä mitä sitää alkas tekeen, täältä päin on ainaki ihan turha mitää metallialan töitä edes koittaa hakia.

    • jessekuit

      jotku hitsarit pääsee paremmille tienesteille, itse olen 3 vuotta ollut reissussa putkihitsarina, eka vuosi tulot oli 60 000 toinen 45 ja nyt kolmas oli taas 60 000
      18 euroa tunti, ulkomaanpäivärahat jos ruotsissa, muuten kotimaan päivärahat, matkat kotia jouluna, juhannuksena, pääsiäisenä, matkatunnit kilometrit ja tietenki matkatunnit ja kilometrit joka työmaan alkuun ja loppuun
      Eka vuosi oli urakkaa kotimaassa, kta oli29 euroa, mutta ei se raha kaikkea ratkaise, mietin jo alan vaihtoa

      • sisämaan tinaaja

        reissu sitä, reissu tätä ja kellon ympäri töissä ja hikisissä perseenhajuisissa yhteismajoituksissa ryypäten, vai miten?

        kyllä vois reissussakin viihtyä jos ois asialliset hommat, majoitukset (oma huone) ja vähemmän rasittavat "reissukaverit"

        raha ei sentään ratkaise kaikkea, joillekin se on tärkeintä. yleensä nämä "ihmiset" ovat kusipäisintä sakkia mitä maa päälleen on ottanut vastaan.

        poikkeuksiakin tietenkin on, en yleistä. Ihanko perhelliselle meinasit reissua suositella?

        Kiinnostais kyllä tietää mitä tinailet ja millä? teollisuus vai infra?


    • malluH77

      Itse harkitsin hitsurin ammattia, mutta tulin toisiin ajatuksiin kun kyselin kokeneilta.
      Ei kiinnosta terveyden menetys, sitä ei rahalla saa takaisin.
      Olen mieluummin työtön.

      • AlanVaihtooon

        Joka paikasta potkitaan miehiä pihalle ja virosta tulee halpaa ukkoa tilalle.
        Hitsaajan tulevaisuus näyttää huonolta.


      • Korkeakouluun

        Sitähän tuo ketjun aloittaja sanoi 6 vuotta sitten.


      • tunareitaduunaria
        Korkeakouluun kirjoitti:

        Sitähän tuo ketjun aloittaja sanoi 6 vuotta sitten.

        Mikä on tilanne nyt? Onko töitä?
        Päteville varmaan olisi, mutta suurin osa taitaa olla melkoisia tunareita.


      • future8
        tunareitaduunaria kirjoitti:

        Mikä on tilanne nyt? Onko töitä?
        Päteville varmaan olisi, mutta suurin osa taitaa olla melkoisia tunareita.

        Töitä on paljonkin, jos on valmis muuttamaan työn perässä.
        Muuten on toivotonta.


    • tehkööntoiset

      Ei tämä ala paljon kiinnosta.

      • SemmostaSeOn

        Ja hyvästä syystä.

        Onneksi tajusin itse lähteä ajoissa terveellisempiin hommiin, missä on hyvä ilmapiiri, töitä vastaava palkkaus (ja käteenkin jää paljon enemmän kuin metallihommissa milloinkaan), ja työssä on jotain merkitystä ja ylipäätään järkeä.


      • writer1241

        Sinunlaisia alan vaihtajia löytyy ympäri Suomea (mm.) mutta ei se heilläkään kaikilla aina putkeen mene. Monenlaista kynänpyörittäjää löytyy jotka ei tee paljon mitään mutta tienaa paremmin. Jopa osaamattomia. Mutta kyllä metallialallakin voi tienata hyvin jos pääsee sopiviin väleihin päättäjien kanssa ja hyviin hommiin jollekin miljoonan (?) koneelle ja urakoita tekemään, mutta se voi olla kivinen tie ja myöskin ehkä suurimmassa osassa pajoja sellaista mahdollisuutta ei ole.


      • Niintainoin
        SemmostaSeOn kirjoitti:

        Ja hyvästä syystä.

        Onneksi tajusin itse lähteä ajoissa terveellisempiin hommiin, missä on hyvä ilmapiiri, töitä vastaava palkkaus (ja käteenkin jää paljon enemmän kuin metallihommissa milloinkaan), ja työssä on jotain merkitystä ja ylipäätään järkeä.

        Mikä työ on merkityksellistä ja järkevää?
        Itse olen tietokoneen ääressä erinäisissä tehtävissä. En koe hommassa mitään merkitystä, intohimoa, onnistumisen tunnetta, en mitään. Lähes kuka vaan voi tätä tehdä. Pitäisi muka olla insinööri jne. Tässä on hoidettu sähköasentajan papereilla kolmea täysin erilaista työtä, joskin pääasiassa tietokoneella ja puhelimella. Tukea, myyntiä, projektin vetoa.
        Onhan se hyvä, että terveys säilyy tai ainakin pitäisi säilyä. Selkä paskana istumisesta, hengitystiet homeesta jne.
        Itse koen merkitykselliseksi työksi kun jotain näkyvää saa aikaan, oikeille ihmisille, oikeaa palvelua.
        Tässä maailmassa on niin paljon paskanjauhanta töitä, joista maksetaan hyvin, mutta eihän niitä selväjärkisenä kukaan tee koko elämäänsä.
        Jos olis munaa, niin lähtisin yksityisyrittäjäksi heti tekemään mitä rakastan.
        Iso velka ja perheestä huolehtiminen vain rajoittaa nyt tätä päätöstä, mutta vahvasti sitä kohden mennään tavalla tai toisella.
        Tässä sitä pähkäillään myös osittain metallialaa, joten ojasta allikkoon?


      • PitäkääTunkkinne

        Harkitkaa nuoret tarkaan, itsellä 30 vuotta työelämää koneistajana ja työkyvyttömyyseläke häämöttää nurkan takana. Ikää noin 50v. ja terveys mennyt, toimeentulo riittää juuri ja juuri ja eläkekertymä aivan naurettava.
        Nyt vasta tajuaa, että voi helvetti, tässäkö tämä sitten oli... Kroppa paskana ja eläke pilalla, eihän metallialalta jäädä terveenä vanhuuseläkkeelle.
        Hommia saa kyllä alalla painaa jatkuvassa paineessa, ellei sitten olla pakkolomalla. Aina muka kiire, kyllä ne apinat jaksaa...
        Osaamista ei arvosteta, alalla tosiaan paljon ihan urpoa porukkaa. Tekevät pelkkää vahinkoa, jos edes koskevat johonkin.


      • Bump
        PitäkääTunkkinne kirjoitti:

        Harkitkaa nuoret tarkaan, itsellä 30 vuotta työelämää koneistajana ja työkyvyttömyyseläke häämöttää nurkan takana. Ikää noin 50v. ja terveys mennyt, toimeentulo riittää juuri ja juuri ja eläkekertymä aivan naurettava.
        Nyt vasta tajuaa, että voi helvetti, tässäkö tämä sitten oli... Kroppa paskana ja eläke pilalla, eihän metallialalta jäädä terveenä vanhuuseläkkeelle.
        Hommia saa kyllä alalla painaa jatkuvassa paineessa, ellei sitten olla pakkolomalla. Aina muka kiire, kyllä ne apinat jaksaa...
        Osaamista ei arvosteta, alalla tosiaan paljon ihan urpoa porukkaa. Tekevät pelkkää vahinkoa, jos edes koskevat johonkin.

        Voit ainakin muille neuvoa ja kehoittaa että Suomessa paremmille palkoille pääsee helpoiten opiskelun kautta. Voit sillä vaikuttaa muiden elämään positiivisesti. Metallialan töissä on paljon epäkohtia.


    • Kyssäniska

      Kauhulla muistelen niitä paikkoja jossa olen joutunut hitsailemaan ongelmajätelaitos, Harjavallan alueella, hiilikattilassa huh huh viimeiset seitsemän vuotta muissa hommissa enkä palaa metallihommiin

      • Oblomov

        Luttisen hommia siellä ongelmajätelaitoksella tuli tehtyä on kuulemma muuttanut nimeä ei sovi kuin huolettomille hörhöille


    • Liimaegsbertti

      Vaikka hitsauksen riskit ja haitat tunnetaankin, mutta liimat ja monet muut kemikaalit ne vasta vaarallisia onkin! Esim. jotkut teollisuudessa käytettävät liimat. Vaarallisimmasta päästä on eräskin Sika-tuotesarjan liima jonka haihtumistuotteet on haitaksi jopa sikiön kasvulle, eli perimään asti iskevät. Lisäksi aine voi syttyä itsestään palamaan ja kaiken huipuksi on täysin hajuton! Siinä se vaara juuri onkin, että koska aine on valkeaa massaa ja hajuton, niin ei se vaaralliselta vaikuta, vaikka onkin erittäin haitallinen.

    • lehi

      Ei hitsariksi kannata ruveta ellei ole hyvää työnantajaa tiedossa. Huonoilla työnantajilla palkat alkaen 10 € tunnissa eikä työterveydestä tai työsuojelusta hajuakaan. Liittokaan ei mahda näille mitään kun on kuulemma tessin mukainen palkka eikä voimassaolevista luokistakaan saa mitään ekstraa niin miksi vaivautua. Taitaa metallialan palkat olla perinteisistä duunarialoista kaikista alhaisimmat vertaa esim, rakennus, sähkö, lvi yms.

    • Anonyymi

      juu ja minä oon petri nygard

    • Anonyymi

      juu ja minä oon petri nygærd

    • Anonyymi

      Vaikka on vanha ketju niin se on edelleen ajankohtainen.

      Nuoret kiertäkää koko metalliala kaukaa, se on matalapalkka-ala missä työ on paskaa hommaa ja palkat naurettavia sekä työnjohto ja työväki on täynnä aivovammaista sakkia.

      Lisäksi lomautukset ja irtisanomiset ovat ihan arkipäivää muutaman vuoden välein, tämän lisäksi alalla on paljon vuokrafirman kautta ulkomaalaista halpatyövoimaa polkemassa vielä lisää liksoja sekä myös suomalaista vuokravoimaa hyväksikäytettävänä.

      Metallissa ei ole mitään tulevaisuutta.

      • Anonyymi

        Hyvä työilmapiiri tärkeä, jos huono ja ongelmia voi palaa loppuun. Siinä menee pahimmillaan työkyky jos liian pitkään on.

        Jonnekin ei pääse kunnolla työyhteisoon sisään ja jää ulkopuoliseksi.

        Tälläkin alalla aina oppii uutta eli koulusta ei koskaan sellaista joka voi konepajoissa tehdä kaikkia tehtäviä.

        Sitten tietysti meteli, metallipöly, savut, voi olla kylmä viima hallissa kun ovia auotaan ja kesällä hiki.


        Olen käynyt alan koulutusta aikoinaan ja luokkia hitsannut 10 erilaista menetelmää. Alalla olin n vuoden.

        En nykyään kyllä tämän alan kouluun menisi.


    • Anonyymi

      Metallialan syklisyys kannattaa ottaa huomioon, jos aikoo alalle. Taantumat ja lamat ovat säännöllisiä talouden ilmiöitä ja metallimiehille se tarkoittaa jopa vuosien mittaisia työttömyysjaksoja. Siihen vielä se, että saat kilpuiluttaa palkkasi itä-eurooppalaiselle tasolle. Joskus oli hyvää keikkaa muihin pohjoismaihin, mutta siellä sama tilanne. Edellisellä ulkomaankeikalla 4/5 osaa työntekijöistä oli baltian maista.

      Kirsikkana kakun päällä kuluttavat työasennot ja myrkyllinen hengitysilma. En oikein löydä mitään positiivista metallialalta. Metalliliittokin keskittyy enemmän politiikkaan kuin työntekijöiden etujen ajamiseen. Oma etu, kaverin etu, liiton etu, puolueen(SDP) etu ja sitten se duunari löytyy listan viimeiseltä riviltä. Haistakaa oikein pitkä *ittu.

    • Anonyymi

      Venäläiset yritykset ovat Suomessa niitä jotka polkevat palkkoja. Venäläisten masinoima on myös yritys saada työehtosopimukset kaadettua ja päästä paikalliseen tai jopa työntekijäkohtaiseen sopimiseen. t

    • Anonyymi

      Itsellä kiinnostaisi hitsarin ala (olen siis 8lk) mutta aikani tässä luettua kaikkien mielipiteitä tulee vähän semmoinen olo että Suomessa hitsarit eivät paljoa tienaa. Onko hitsarin ammatilla mahdollista tienata jos menee töihin ulkomaille esim, amerikka, norja jne? Kertokaa jotain vinkkejä/kokemuksia ulkomaalla hitsarin palkasta/työstä.

      • Anonyymi

        Mene mielummin raksalle ja perusta jonkun kamun kanssa oma firma kun olet saanut paljon kokemusta, amikseen vaan raksapuolelle ja imet kaiken mahdollisen alalta niin pärjäät eläkkeelle saakka samalla alalla.

        Hommia kyllä riittää aina jos on pätevä kaveri eikä tarvii paskahommiin sortua kuin ekat vuodet opetellessa mutta ne voikin laittaa oppirahojen piikkiin mitä joutuu maksamaan kuitenkin tavalla tai toisella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1756
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1367
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      5
      1292
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1243
    5. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1240
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1146
    7. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      11
      1137
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      594
      1103
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      1014
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      954
    Aihe