Lentokenttäpysäköinti kaipasi reformia

Kehitysidea

Finavia jättää lentokenttäpysäköinnissä aivan ilmiselvän rahastusmahdollisuuden käyttämättä. Taksit, linja-autot ja yksityiset saattajat tuovat ihmisiä lentokentille aivan ilmaiseksi. Pysäköinnin houkuttelevuus on ainakin minun mielestäni sitä huonompi, mitä pidemmäksi ajaksi auton kentälle joutuu jättämään. Pysäköinnin hinta pitäisi porrastaa kääntäen pysäköinti aikaan. Kentälle matkustajien tuonti tai korkeintaa kaksi tuntia esim 50 euroa, viikon pysäköinti puollella hinnalla ja .... Tuloväyliltä pitäisi myös kieltää kevyt liikenne kokonaan, ettei kukaan ilmailulaitoksen pyhälle maalle kävellen ilmaiseksi pääsisi. Ehkä nämä kaikki voisi vielä periä henkiöluvun mukaan "kentälle saapumismaksuna". Kun takseilta ja linja-autolla saapuvilta perittäsiiin myös kunnon maksu, pysäköinnin hintaa voitaisiin nostaa edelleen, autoahan kun ei matkatavaroihin vielä huolita.

Saaduilla varoilla voitaisiin sitten esim. edistää lentokenttien monikulttuurisuutta. Kentille voisi luoda esim. erilaisia etnoturvatarkastuksia ja näin totuttaa matkalaisia jo siihen mitä maailmalla joutuu koneen laskeuduttua kohtaamaan.

17

481

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On se vaan niin ...

      Käveleminen taitaa olla ainut verovapaa keino kentälle saapumiseen. Rahaa nyhdetään sielä mistä sitä on vain ikinä saatavissa ja levitellään ympäri maailmaa.

    • Frequent traveller

      Tämän oli vitsi? Olihan?

    • cbyby

      no hki vantaal taksit maksaa,siis asiakas kuten aina sen 1e per vierailu.Treel kait vuokraa tolpasta,ei varmaan halpa.Meinaako aloittaja että vain pitkän matkan auto parkkeerajat ok??Mut eihän sinne kentälle kalliitten ja kalliin maan takia autoa seisottaa,siks julkiset,bussi ja taksi aina viikon seisottamista halvempi.bybny

    • Ähräm tähräm

      Itse tässä pysäköintihintoja etsisikelin ja tähän törmäsin. Jotenkin erikoista, että pysäköinti pariksi viikoksi maksaa puolet halpalentolentolipun hinnasta Eurooppaan. Eihän tässä mitään järkeä ole. Siis pelkkä pysäköinti! Pirun paha tuonne kentälle on kävellenkään menneä.

      • hölmö!.

        Ai ei mitään järkeä, että kahden viikon pysäköinti 57 euroa kentällä?!

        Kokeilepa pysäköidä keskustaan, neljä euroa tunti eli tuon yli paukkuu jo 15 tunnissa.

        Joillekin mikään ei ole tarpeeksi halpaa. Ja jos joku on halpaa, pitäisi kaiken muun olla samassa suhteessa.


      • Summarum.
        hölmö!. kirjoitti:

        Ai ei mitään järkeä, että kahden viikon pysäköinti 57 euroa kentällä?!

        Kokeilepa pysäköidä keskustaan, neljä euroa tunti eli tuon yli paukkuu jo 15 tunnissa.

        Joillekin mikään ei ole tarpeeksi halpaa. Ja jos joku on halpaa, pitäisi kaiken muun olla samassa suhteessa.

        Eikös keskustan parkkiluolissa 6 h maksa 32€

        Mikään ei ole ilmaista, esim. halpoja laivalippuja on tarjolla usein, mutta kun laskee liityntämatkat ja syömiset, niin ei se enää halpaa olekkaan.
        Matkalipunhinta on vain yksi osa kokonaiskuluista.

        Itse vien auton kentän parkkitaloon ja pääsen lähtemään kotiin heti kun tulee matkalta, eikä tarvitse odotella expressbussia paria tuntia yöllä ja mennä sillä puolet hitaammin kotiin päin, eikä tule vielä taksimaksuakaan kotikaupungissa lisäksi... tosin jos lomareissu maksaa 2500 € tai työmatkan lentoliput 1000 €, niin ei se parkkimaksu enää tilannetta pahenna.


      • gklhu

        Jos menisti taksilla tai bussilla?


    • jeevesjeeves

      Ilmailun keskeinen liiketoiminta on nimenomaan ilmailu, kaikki muut ovat tukitoimia. Ilmailu puolestaan ei pysty toimimaan kannattavasti, mikäli volyymit eivät ole turvattu. Sitä ei turvata yksin henkilöautoilla, vaan myös julkinen liikenne tulee olla vahvasti takaamassa volyymia lentoliikenteelle.

      Suomessa ei muuten ole ainuttakaan lentokenttää, jossa julkinen liikenne olisi kunnolla järjestetty. Tyydyttävää tai kohtalaista tasoa tosin löytyy. Suomessa ei yksikään lentoasema ole eikä tule vaihdottomien kaukojunien pariin. Junaliikenne seutulaan tulee, mutta todella puutteellisena sekin. Kaukobussit sentään pelittävät. Pirkkalassa on säälittävä bussiliikenne, aikataulut ja reitit sekavat hinnat kalliita. Turussa paikallisbussit kulkevat suhteellisen hyvin lentoaseman ja keskustan väliä, reitti tosin sielläkin epäselvä ainakin halpalentojen osalta mutta hinnat on edulliset. Tosin Turun paikallisbussikaan ei aja rautatieasemalle, vaan sinne joutuu joko vaihtamaan tai kävelemään pienen matkan.

      Oulussa myös epäselvät paikallisliikenteen vuorot. Oulussa, Pirkkalassa ja Turussa ei niinikään kentällä ole minkäänlaista kaukoliikennettä. Turun tilanne korjaantuu tosin kohta, kun Onnibus alkaa kulkemaan Raisio-Turun lentoasema - Kupittaa -Helsinki

      • Seutulassa

        Seutulassa ei edelleenkään ole lentokenttää.
        Ei ole 60 vuoteen.
        Pyydäppäs Vantaan taksia ajamaan Seutulaan, päädyt keskelle maaseutua.


      • kpåerwklprw.-
        Seutulassa kirjoitti:

        Seutulassa ei edelleenkään ole lentokenttää.
        Ei ole 60 vuoteen.
        Pyydäppäs Vantaan taksia ajamaan Seutulaan, päädyt keskelle maaseutua.

        Helsinki-Vantaan lentokenttää sanotaan Seutulaksi. Ihan kuten Tukholman Arlandaksi tai Kööpenhaminan Kastrupiksi. Taksille kun sanoo, että mennään lentokentälle niin jatkokysymys on että Malmille vai Seutulaan? Taatusti pääsee perille!


      • monopolipeliä

        Finavian monopoliparkkibisnekseen ei kuulu, että matkustajat pääsisivät helposti, nopeasti ja edullisesti kentälle ja kentältä kotiin. On niin tuhat kertaa maailmalla nähty kuinka helposti tämä on muualla järjestetty. Suora juna/metro kentälle on ainoa järkevä ja nopea vaihtoehto. Vihdoin tätäkin ollaan Vantaalle tekemässä. Toivottavasti kalusto on myös mitoitettu lentomatkustajia varten laukkuineen.


      • kateellinen *****
        monopolipeliä kirjoitti:

        Finavian monopoliparkkibisnekseen ei kuulu, että matkustajat pääsisivät helposti, nopeasti ja edullisesti kentälle ja kentältä kotiin. On niin tuhat kertaa maailmalla nähty kuinka helposti tämä on muualla järjestetty. Suora juna/metro kentälle on ainoa järkevä ja nopea vaihtoehto. Vihdoin tätäkin ollaan Vantaalle tekemässä. Toivottavasti kalusto on myös mitoitettu lentomatkustajia varten laukkuineen.

        Kentällehän pääsee helposti autolla eikä pysäköinti maksakaan paljon. Ihan turhaa narinaa.

        Ja se juna pysähtyy sitten joka asemalla ja saapuu keskustaan joskus 30-40 min päästä, ei todellakaan ole tarkoitettu lentomatkustajille. Siellä kaiken kuseksivan rappioporukan kanssa samoissa vaunuissa. Ei kiitos.


      • Pysäköintipaikan ets

        Tuskinpa liikennettä lentokentille on edes yritettykään järjestää sillä kukaan muu kuin matkustajat eivät sitä tarvitse. Ilmailuhallitus menettäisi pysäköintituloja, taksit asiakkaita ja kunnallinen joukkoliikenne tuottaa aina tappiota, sitä enemmän mitä laajempaa se on. Vai tietääkö joku kunnallisen liikennelaitoksen, joka tulouttaisi kunnalle voittoa.


    • rahastaja

      eikö teillä ole rahaa maksaa parkkimaksua vai mikä on nyt ongelma?

    • Kaikki on suht...

      eellista...

      Viikon pysäköinti maksaa edullisimmillaan 39 e/viikko eli yhtä paljon kuin yhdensuuntainen taksi Hgin keskustasta. Bussilippu maksaa vain alle neljä euroa. Vaihtoehtoja on joka kukkarolle.

    • Seutulippu, kiitos

      " Bussilippu maksaa vain alle neljä euroa. Vaihtoehtoja on joka kukkarolle. "

      Seutulippu maksaa 4,50€ Terveisin pilkunn.... ;)

      • Muualtakin

        Ja menopaluu nyssellä sadan kilsan päästä n. 35€ (neljältä yht. 140 €) jne. kaikki kun ei asu PKS...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      191
      32282
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      250
      20761
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      431
      10645
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6555
    5. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      67
      4756
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      27
      4612
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      193
      3998
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1587
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      96
      1490
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      52
      1419
    Aihe