Hyundai moottorisahat

edullinenko

Onko kokemuksia Hyundai moottorisahoista joita näyttäisi saavan jopa alle 100 € (mm. 25 cc yläkahvalla) ?
Kestävätkö mitään tavallisessa mökkiläisen ja omakotiasujan saunapuun teossa.

119

25589

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • menox vaan

      kyllä passaa sahailla, ainakin saman valmistajan raivuri, on ihan ok laite.

      • Anonyymi

        3 päivää passasin ku ei käynnisty.


    • ei ole halpa

      Ostin tänään 8.8.2011 kokeeksi juuri tuon yläkahvallisen "baby" moottorisahan. Uskalsin ostaa sillä käytössäni on myös hyundai raivaussaha joka 129 euron hintaansa nähden ihan ok peli.

      Tämä alle satasen minimoottorisaha on todella pieni, ergonomia ei sovellu kunnolla karsintaan mutta tekee tälläkin risusavottaa harrastemielessä. Yläkahvasahat eivät muutenkaan ole tarkoitettu puuntekoon, takapotkun vaara on suurempi.

      Leikkasi yllättävän hyvin pehmyttä leppää, tosin jos vertaa ammattisahoihin niin ainakin puolet hitaampi. Laadultaan verrattavissa muihin kiinalaisiin kuten Zomax, Homelite, Biltema, Jönköping, halvin Partner yms...

      Harmillista kun raiskaavat Hyundai tuotemerkkiä kun kyseessä on kuitenkin kiinalainen tuote.

      Jos muistan laitan syksymmällä lisää käyttökokemuksia, sahasin uudella sahalla nyt helteessä vain pieniä eriä. Poistin heti kättelyssä kaarnaraudan sekä vyöhönripustuslenkin.

      PS. Jos 200-300 euron saha kestää minun käytöllä vajaat kymmenen vuotta niin tällainen halpissaha on hintansa hankkinut jo muutamassa kesässä. Eli ei ole välttämättä huono ostos.

      • hyundai-lisenssi---

        .

        Joooppppsss noissa ei taida olla hyundaita muuta kuin lisenssi jonkun kinkkijohtajan pöytälaatikossa


    • edullinenko

      Okey, täytyypä harkita ja jopa saman merkin 50 cc 2,2 kW/3,0 hv sahaa. Tarjoushintakin alimmillaan vain 129,- sisältäen 35cm ja 50 cm laipat ja ketjut. Sahakin on ihan "laadukkaan" näköinen ainakin kuvien perusteella.

      Onko muuten tästä 50cc sahasta kokemuksia?

      • sahia2

        ostin tuon 40cc mallin ammattikäyttöön ihan huvikseni että kestääkö se kauan.kolmas päivä sahattu ja huomioita.leppoisa moottori hiljainen koska leppoisa.hyvä laippa parempi kuin monessa sahassa todella pitkä siis.tankki letku oli jäänyt ylös tankissa eli se sammu ekaksi no painoin sen alas ja pelaa.tyhjäkäynti parempi kuin yhessäkään huskissa.lähtee heti laakista.ammattikäyttöön liian lempeä mutta menee kun itelle sahaa.pieni tankki.hyvät korkit.ilmanputsari ei tukkeudu heti.kahvat ok.


      • edullinenko
        sahia2 kirjoitti:

        ostin tuon 40cc mallin ammattikäyttöön ihan huvikseni että kestääkö se kauan.kolmas päivä sahattu ja huomioita.leppoisa moottori hiljainen koska leppoisa.hyvä laippa parempi kuin monessa sahassa todella pitkä siis.tankki letku oli jäänyt ylös tankissa eli se sammu ekaksi no painoin sen alas ja pelaa.tyhjäkäynti parempi kuin yhessäkään huskissa.lähtee heti laakista.ammattikäyttöön liian lempeä mutta menee kun itelle sahaa.pieni tankki.hyvät korkit.ilmanputsari ei tukkeudu heti.kahvat ok.

        Kiitosta tiedosta.

        Minkähänlainen lienee varaosien saanti, jos yleensäkään kanttaa tuon hintaista korjata?


      • sahia2
        edullinenko kirjoitti:

        Kiitosta tiedosta.

        Minkähänlainen lienee varaosien saanti, jos yleensäkään kanttaa tuon hintaista korjata?

        nyt 12 tankkia sahattu ja se bensa letku jää toisinaan ylös yhä.kone on tasainen puurtaja ei yllätä.säätö ruuvit suojattu tulpilla -hankalat kaivaa esille. en saanut heti pitää koittaa uudelleen.terä melko pehmeää tavaraa mutta on oregonin setti.mitään ei ole rikki.terä pitää olla aika tiukalla että pysyy päällä.kone tikkaa tasaisesti.jatketaan sahaamista.


      • Hundai

        Terve, mistä saa noita Hundai 50 CC sahoja Oulun seudulta,
        esim.TOKMANNILLA on vain pienempiä.
        Laittaisitko mahd,viestiä: [email protected] ....KIITOS !


      • eioota

        Tokmannilta mitää osta


    • hra K

      Mullakin on ihha uusi 40cc. Kysyin myyjältä huollosta & varaosista. Tässä vastaus:

      Käytämme Järvenpäässä Piisamikatu 10:ssä sijaitsevaa PK-Huolto Oy:tä
      > koneittemme huoltotoimenpiteisiin. Samaa käyttää esim. Järvenpään
      > K-Rauta. Puhelin huoltoon on 0456373366. Kannattaa soittaa ennen
      > mahdollista käyntiä.
      > Varaosat, lähinnä laippa ja ketju ovat yleistä mallia ja ketjua on
      > meilläkin myynnissä Oregon merkkisenä.
      > Hyundai sahat ovat omaa maahantuontiamme. Bensiin seossuhteeseen
      > valitettavasti en osaa ottaa kantaa, mutta soittamalla huollon numeroon
      > saatte varmasti suoraa tietoa ja vastauksia ammatti-ihmiseltä seosuhteen
      > vaikutuksesta sahan toimintaan.
      > Tosin rikkinäisiä/huollettavia sahoja ei käsittääkseni ole vielä viety
      > huoltoon, mutta eiköhän perussahojen toimintaperiaate ole lähes kaikilla
      > sama.

      Seossuhteesta sanoi valmistajan kotisivu 50:1 eli puolet laihempaa. Ohessa linkki sivulle:
      http://www.zjtools.cn/cp_gasoline_2_more.aspx?id=438

      Yst.terv.

    • kokkeillaan

      Tilasin tuon 50 cc version, Husky 40:n sipattua uskollisen 10 v palveluksen jälkeen. Ihan mielenkiinnosta, kun vastaaviin "kunnollisiin" on hintaero tuollaiset 400 €. Laitan kokemuksia kun niitä tulee..

      Sahausta on ollut ja on mökille ja talolle polttopuuta (myös järeitä mäntyjä ja koivuja) noin 20 -40 kuutiota vuodessa eli ihan tavis käyttöön tulee. Hyvä verrata nyt Huskuun.Husky pelitti ihan ok poislukien viimeisen vuoden ongelmat, muoviosia hajosi,ketjuöljynsyöttö ei pelittänyt, lopuksi ilmeisesti laakeri tai jokin hirtti kiinni niin ettei ottanut kierroksia. Laitoin säilöön jälkipolville..

      Jos tuo hyundai ei ala pelittää niin sitten täytyy ostaa tuollainen Husky-Sthili ja pistää tuo varasahaksi kiinnijäämisiä tms varten, joita on tähän saakka pitänyt irroitella kirves- rautakanki menettelyllä.

    • sahia2

      50 tankillista sahattu ei vikaa sahassa.edes korkit ei vuoda joka ihmetyttää.bensaletku lakkasi pelleilemästä vissiin pehmeni sen verran.ilmat kylmenee niin kone on pirteämpi.

    • kokkeillaan

      50 cc:llä 20 tankillista sahattu 16 " laipalla ja hyvin pelaa. Ei mikään kierroskone, mutta woimaa piisaa !

      Käynnistyy ihan ok, tyhjäkäynti todella loistava . Muovisen oloinen mutta vankka sahata.

      Todella hintansa väärti, ainakin tähän saakka. Ketju kestänyt hyvin. Hyvät kahvat.

      Ketjuja pitäis jostain saada varalle, käyköhän tuohon muuten esim Huskyn laippa-ketjusarja ?

    • sahia2

      siinä ohjekirjassa oli eritelty se ketju.70 tankillista sahattu omalla. se vaan paranee.jotenki se vaan eksyy aina mukaan.eikä mitään rikki.

    • ei ole halpa

      Yläkahvasahalla on tullut sahailtua lisää nyt pakkasten alettua. On paljon pirteämpi nyt. On todella kevyt käsitellä.

      Kesähelteellä tehdyt säädöt ei oikein päteneet, mutta nyt kun säädin uudestaan niin pelaa tosi hyvin. Samoin teräketjuöljyn syöttö piti säätää talveksi kohdilleen.

      Kesällä suli hieman pakoputken lähellä oleva muovi mutta nyt kylmällä ei mitään ongelmia.

      • mie tykkään

        Hyundai 40 kuutioinen 16 tuumasella Oregon laipalla. En kaipaa 400-500 euron sahoja kun alle 100 eurolla saa käypäsen sahan. Jos hajoaa tai tulee muita häiriöitä , ei muuta kun laipasta kiinni ja tempasee petäjän kylkeen ja hakee kaupasta uuden. Ei ole vielä tullut häiriöitä.


    • hinta/laatu ok

      Itsellä myös toi Hyundain 40cc saha, ostin keväällä 2011. Ensimmäisen vuoden kokemuksella ei voi kuin suositella. Mökkikäyttöön ostin ja onpa sillä tullut ihan jykeviä (halk.60-70cm) puitakin kaadettua. Ainoastaan käynnistyskahvasta on lohjennut pari muovipalaa kun on käynnistäessä rullannut käynnistysnarun voimalla sisään ja kahva osunut koneen kylkeen.

      Alkuun oli ongelmia löytää sopivaa ketjua, siis niitä joita ohjekirjassa mainitaan. Mutta alan liikkeessä asiallinen myyjä myi ketjun joka on pelittänyt ja se ei ole ohjekirjan ketju.

      Ketju on: Windsor 50RG57 (3/8 .050"/1,3mm) DL 57

    • Ammatti metsuri

      Nyt alkoi Hyundai temppuilla. Alkoi sammuilemaan tyhjäkäynnillä nopeammin ja nopeammin. Nyt ei pysy käynnissä kun ainoastaan ryypyn ollessa päällä, ja ryypylläkin vain 10sek. Saha avattu ja putsattu useaan kertaan. Takuu vielä voimassa, joten täytyy vissiinkin paketoida saha ja lähettää takaisin...

      • qwerasdzxc

        Pysyykö saha käynnissä kierroksilla, ts. sammuuko vain tyhjäkäynnillä? Onko kaasari purettu ja putsattu, vois olla seuraavia vikoja. Bensaahan tuo ei selvästi saa.

        - Tankin korvausventtiili tukossa
        - Bensaletku vuotaa
        - Kaasari sittenkin tukossa.

        Saattaa tulla bumerangina takaisin lapun "normaalia kulumista, ei takuuseen" ja 40€ laskun kanssa turhasta huoltokäynnistä. Kertakäyttötuotteita, mikään ei muka kuuluisi takuuseen.


    • miepätiijjän

      Kiinni se on leikannut. Irroita pakoputki ja katso onko männässä millaiset jäljet ?

      • Miul on

        Echo CS-3450 pikkusaha vuodesta 1997. Se on toiminut kokoajan ihan hyvin tosin on hieman alamittainen tehoiltaan. Pari vuotta sitten irroitin eka kerran pakoputken ja yllätyin kun pakari oli ihan karstaton mut sitten vilkasin pakoaukosta sisään ja vetelin käynnistysnarusta. Oli aika moiset naarmut männässä. Mut kyllä se kakkosahana menee täysin.


    • Ei huano..

      Sach dolmar junior n23v vanha ja vielä pelittää muutama kuutio vuodessa tehty polttopuita ja risusavottaa. Muutama ketju ja pari laippa on vaihdettu.

    • sahia2

      huntai on ollut puunteko lanssilla käynnissä koko kevään ja pelaa vielä.käyntiin lähtö on venynyt nyt mutta lähtee 4-5 repasua.mitään ei rikki.lienee tunnit kohta vastassa. yli sata tankkia sahattu.lähtee mehevä savu kun käy puoli tuntia tyhjää.

    • Itsekin sahannut

      Miksi käytät puoli tuntia tyhjäkäyntiä? eihän se mulle mitään kuulu mutta ihmettelen.

      • sahia2

        ammattikäytössä klapikoneella saha käy koko ajan takana.oksien varalta.ei tartte repiä joka kerta.


    • kokeillaan

      Hyundai 50 cc pelannut nyt siis vuoden eikä ole moittimista, kahden talon halot sahailtu kotona ja mökillä talven kesät pelaa ok.

      Seuraavaks ostan tuon Hyundain 140 € ruohonleikkurin, samalla ajatuksella, että pitää kokeilla kauanko halpis kestää vrt 500 egen leikkuri joka kesti 5 v.

    • sahailija

      Jos kinukkisahanne alkaa pätkimään niin uusikaa tulppa laadukkaaseen
      (NGK tai vast.). Luulin jo että nytkö se levisi oma kiinalainen kymmenen motin jälkeen, mutta tulppahan se oli menny. Taas pelaa niin hienosti.
      Saha Fuxtec 62cc

      • Puunkaataja

        Mistä varaosia saa FUXTEC 62 cc . Sai roskia ,meni öljypumpun muovinen holkki.
        Toimii tosi hyvin 17 laipalla. Karsitessa ihmeen ketterä.Ei tarvii juuri koskaan puuta kiertää. Joskus kyllä, puukin yli 80 cm paksu.


    • sahurit

      Jo vain, ostettiin kaverin kanssa ihan 2 kpl Hyundai 25,4 cc. Toisesta ei toiminut ketjun voitelu, vaihdettu takuuseen uusi. No se sitten toimii. Sahattu ei ole vielä kummallakaan. Kasatessa kattelin terälaipan laatua. Suoraan on stanssista kappaleet hitsattu kasaan, eikä ole sitten osunut kohdakkain. Karhea on pinnaltaan ja maalilla peitetty. Työstäkää hyvät ihmiset suoraan kulmaan se ketjun kosketuspinta, itte työstin molemmista,

    • ketju vaihtoon.-.

      Eikös noihin Hyundain sahoihin käy k-raudasta tms löytyvät Oregon laippa-ketju yhdistelmät ?

    • kokeileva maalainen

      Ostin alkukesästä Power Craft - sahan edullisesti noin 70 euroa.
      Ennenkuin kolme tankkia oli sahattu aukesi käynnistysnarun solmu ja käynnistyskahva jäi käteen. "Takuukorjauksen" tein itse ja taas mentiin kunnes noin 10 tankin kohdalla oli käynnistyskahva taas irti. Nyt oli naru mennyt poikki kahvan juuresta. Ilman sen teknisempiä tutkimuksia naru on liian heikkoa eikä saha muutenkaan herätä luottamusta, nimittäin vähänkään kovemman vedätyksen jälkeen sahan ympärillä lemuaa palaneelta kumilta tms.
      Tuon narun heikkous tyhmä asia sahassa jolla on kahden vuoden takuu!!!!!

      Ainakin Jönkopingin ja Power Craftin runko näyttää kovasti samalta.
      Mutta katsotaan ja yritän sahailla varovasti :-)
      Ja jos enemmän alkaa temppuilla otan taas Dolmarin käyttöön!

      • dolmarfani

        Dolmari vaan tulille !


    • kyllä pelaa

      Olisit ostanut hyundain 50 cc , ei olis ongelmia, TM testivoittaja !

    • huihai551

      Onko kukaan löytäny kunnon säätöjä tuohon 25cc yläkahvaan..?

      Tuossa minun yksilössä tyhjäkäynti vaeltaa ja sammahtelee tämän tästä.

    • huntai25

      Ostin myös kokeeksi tuon 25cc sahan . Myyjä ei tyennyt kuka huoltaa kyseistä merkkiä...jos sitä edes kannattaa huoltaa....
      Mutta muutoma klapipuu kaadettu ..jo tuli ongelma. saha ei käy kylkiasennossa sammuilee. Taitaa olla bensan saannissa vikaa...??

      • 23453245

        mullakin uutena bensaletku oli mutkalla tankissa parani kun sahasi.


      • Klasu2626
        23453245 kirjoitti:

        mullakin uutena bensaletku oli mutkalla tankissa parani kun sahasi.

        Toinen vuosi jo ilman ongelmia 129 sahalla. Ei mitään hyötyä ostaa 300€ sahaa kun satasella ja kelposahan jolla tekee kaikki samat työt.


    • jippii3

      Tilasin ton 50cc 3hp mallin ms170 ja 25cc hyundaille kaveriks.Saas nähdä millanen on.Ainakin toi yläkahva 25cc on yllättävän hyvä.

    • jippii2

      Tässä yläkahva hyundai vs stihl ms 170.

    • hmmmm4

      Noniin tänään tuli 50cc hyundai.Mukana tuli 16" ja 20 " laipat.Pitää käydä ostamassa varmaan 14".On kyllä aika tukeva rakeinteinen ja jykevän oloinen olen tyytyväinen.Arvosana 8 puol ottaen huomioon että kyseessä on kiinalainen saha.Eli turha edes verrata esim stihl,husqvarna jne jne.

    • sahailija

      Tuosta 50 cc koneesta voi ihan oikeasti sanoa että on hyvä ostos. Ja tuo 16 " laippa on itseasiassa ihan ok kun siihen tottuu.

      Kaverilla Jonsered vuoden vanha, sai eka pakkasilla repiä käyntiin, hyundai lähti kahdella vedolla. Ihan yhtä hyvin Hyundailla sahailee kuin Jonseredillä, ei ota kierroksia niin kovin mutta voimaa ja vääntöä piisaa.

      • hmmmmmm

        Kyllähän tou 50cc 3hp on ihan riittävä pieniin hommiin.Oon miettiny että jos jostain päin suomea sais ostettua tommosen 72cc halpis sahan mitä esim jenkeissä myydään.Vois sitten kesällä verrata sitä isompaan tilheen minkä ajattelin ostaa.


    • sthil=paska

      Onhan jenkeissä v8 moottorisahoja, osta semmonen ja vertaa pikku-kulliisi

      • jejrjejrwoirjeio

        Just ...Eikö teidän 13 vuotiaiden pitäisi olla jo nukkumassa?


      • jepatijee
        jejrjejrwoirjeio kirjoitti:

        Just ...Eikö teidän 13 vuotiaiden pitäisi olla jo nukkumassa?

        Hahahah niimpä!Tietää mikä mies toi on kun heti alkaa kullista puhumaan.Rööriroope köh köh


      • hmmmmmmmmmm

        Mun kulli on ihan normaali kokonen noin 16cm juhlakunnossa kun olet kerran noin kiinnostunut.


    • hyvä ostos

      Hyundai 50 cc: pelannut tosi hyvin, ilmeisesti ainakin kuvista päätelleen on shindaivan kopio, ilmankos pelaa . Japsi vaan maksaa sen 600 kun kiinanpeli 130 ..

      • hanson2

        Itsellä 25.4 cm3:n saha on ollut noin 2 kk käytössä ja on ollut tosi yllätys.Käynnistyy toisella vedolla ja käy ja kiihtyy tosi hyvin kaasuttimen säädön jälkeen.Kevyt käsitellä polttopuu hommissa mutta karsintaan metsässä täta sahaa ei ole tarkoitettu.Varasahana myrskypuiden kaadossa tosi hyvä.Tärkeää on myös noudattaa käyttöohjeen bensasuositusta "ei etanolipitoista bensiiniä" eli käytä valmisbensoja (alkylaatti).


    • Halawalla

      Ootte te tyhmiä :/ Mutta kun halawalla sua niin ..... anna minun nauraa ;)

    • burt2

      on muuten hyvä , kaverilla ollut pari vuotta , käyttänyt polttopuun teossa , on ollut tosi tyytyväinen

    • sahia2

      Nyt tais huntai mennä uusiksi.aika väsyneen näkönen on.kiertokanki kilkattaa jo.öljykorkki katosi.aika luja näin halvaksi oli.kopasta puuttuu palasia.väri haalistunu.no joo joku uus testiin...

    • kokkeillaan

      Paljonko sahasit huntailla kaikkiaan ?

      Itsellä nyt 3 v sahausten jälkeen, 60-80 me pelaa ihan kuin uusi, ainoa miinus että ryypyn muovinuppi irtosi, pelkkä rautapätkä siis jäljellä. Toimii silläkin mutta hankala.

      Mökkikäytössä tosia hintansa väärti.

    • kokkeillaan..

      Ostin 52 cc sahan kaveriksi 160 €:llä 50 cc raivaussahan.. tuon mitä rellunkulma tms tarjoavat. mukana tuli myös valjaat.

      Vähän hepposamman oloinen kuin tuo saha ( saha menee ulkoisesti ihan ns merkkisahoista) mutta käy ja toimii ihan hyvin. Valjaat samoin. Ei mikään ammatipeli mutta hintaansa nähden meikäläisen vesakkohommiin ( n 500 m tienvarren raivausta vuosittain ) ihan täys peli.

      Laitan kokemuksia kun niitä tulee.

    • metsänmies

      Sama juttu, ostin 52 cc raivaussahan. Eräs joka yllättää on se, ettei ohjekirjassa mainita mitään ns. kulma-akselin rasvasta. Käytin sivussa olevaa ruuvia auki, ja ei siellä mitään rasvaa ollut. Minulla on toinen saha Husku, jonka kulma-akseliin pitää aika ajoin lisätä varta vasten valmistettua voiteluainetta. Sahatessa kyseinen akseli kuumuu ja mielestäni se pitää myös voidella, ainakin Huskussa.

    • kokkeillaan

      Hyvä huomio, mitähän rasvaa sinne kulma-akseliin pitäisi laittaa ? vai öljyä?

      Raivuri pelaa muuten oikein hyvin, vähän kinkkinen on käynnistettävä liekö opettelua vielä. Ryypyn merkinnät on päinvastoin kuin toiminta. Teho riittää todella hyvin tienvarsien raivailuun, sillä kolmiterällä.

    • ei ole halpa

      Hyundai yläkahvasaha toimii edelleen (2 vuotta). Sahattu on kymmeniä tunteja.
      Kustomoitu on sen verran että ostettu ikh:lta 12 tuuman laippa kiinalaisen 10 tuumaisen tilalle. Se alkuperäinen laippa oli kyllä aika lelu (laadultaan).
      Saha on onnen omiaan varsinkin sahapukilta sahattaessa. Itselläni on uittokalustolta tilattu smart-holder sahapukki ja tuommoista ranteenpaksuista rankaa pystyy siinä sahaamaan 2-3 samanaikaisesti eli sirkkeli jää toiseksi.
      Kevyttä sahaa on nopea käsitellä eikä kädet väsy.

      Vähänkään järeämmille puille pitää olla sitten eri saha...

      Hyundai raivurikin pelaa (5 vuotta). Ei ole ollut muuta vikaa kuin polttoaineletkussa oli reikä. Ei kestä kiinalainen muovi edes 98e5:ttä.

      Nyt jos joku on etsimässä hyvää ja edullista moottorisahaa niin näyttää tulleen k-rautaan McCulloch sahat, jotka on nyt huskeja!
      Mökkisahaksi suosittelen ennemmin sitä. Tai sitten motonetistä Solo!
      Hyundaikin on ihan ok, mutta 100 euroa on liikaa kiinalaisesta. 50-60 euroa olisi sopiva hinta.

    • kokeileva maalainen

      Kokemuksia takuuajan jälkeen Power Craftista:
      Vääntävä kone tehoisekseen (1,7kw) mutta todella meluisa ja pakokaasut todella kuumia. Ei olisi tuolla äänenvaimentimella hyväksyä maahantuotavaksi!

      Jo takuuaikana huomattu bensletkussa murtumaa ja takuuajan jälkeen haurastunut liki poikki!
      Ja kuminhaju kuumaksi vedätyksessä ilmeisesti peräisin kaasarinkurkun kumisesta 6-7mm paksusta lämpöeristeestä jossa nähtävissä haurastumista.
      Käynnisnaruna ollut laattanaru joka kestänyt ehken alkuperäistä paremmin!
      "Oikeiden sahojen" paksumpi naru kun ei mahdu.
      Ja sahan korjaaminen tehty liki mahdottomaksi joten näitä löytynee metallinkeräyksistä jos joku näitä sahoja kaipailee!

    • isi pappa

      Hoh, hoijaa, ostakaa pojat kunnon sahoja, niin ei tule ongelmia.

    • kokkeillaan

      Hyundailla 50 cc tuli käýnnistysongelmia, syyksi paljastui se että tulpan johto oli lähes irti siitä hatun juuresta. Otin huskyn raadosta pätkän tilalle ja taas mennään!

      Väri on tosiaan haalistunut mutta se ei menoa haittaa.

      On ollut todella hintansa väärti, laippakin vielä ihan ok !

      Raivuri pelasi myös hyvin kesän riennoissa, käynnistys on edelleen työlästä mutta täytynee vaihtaa se tulppa keväällä kun alkaa taas raivaushommat.

      • Höh

        Ostin hyundain yläkahvasajan tokmanin verkosta. En saa soti edes kasaan. miten ketjujarrun saa auki? Kantta ei saa asennetta takaisin kun jousi ei mene sen ketjupyöränpäälle


      • Höh
        Höh kirjoitti:

        Ostin hyundain yläkahvasajan tokmanin verkosta. En saa soti edes kasaan. miten ketjujarrun saa auki? Kantta ei saa asennetta takaisin kun jousi ei mene sen ketjupyöränpäälle

        Onnistui - se ketjujarru oli vaan niin pirun jäykkä!


    • kaataja

      Ostin nuukuuksissani tarjouksesta 40cc sahan, toimii ok pystyssä kaatuneen puun sahaamisessa, mutta sammuu lähes heti, n. 5sek, kun sahan kaataa (lähtee pystyssä olevaa puuta kaatamaan). Onko samaa ongelmaa esiintynyt? Miten mahtaa korjaantua?

      • putken pää alas

        Johtunee bensanottoputkesta jonka asento tankissa voi muuttua kun sahaa kääntelee. Jos tuollaista ongelmaa ilmenee niin tankin korkki auki ja bensaputki sormin alas oikeaan asentoonsa. Tuo pitäisi loppua kun kuminen putki jatkuvassa bensaliotuksessa kovenee.


    • Kaataja

      Tänks! Juurikin siitä ongelma johtui. Sai mökkipuut nurin ja palasiksi.

    • tilhimän

      Ostin tuossa 52 kuutioisen huihai raivurin ihan kokeilumielessä vesakkohommiin, kun merkkivehkeet on alimmillaankin n. 3 krt. kalliimpia. Onhan se lelu, mutta topakasti ja varmasti toistaiseksi käy. Ihmeen pitkään, yli 2 h saa tankillisella sahata. Laitoin jo varulta laihemman seoksen n. 3%, ja savuaa silti, eli aioin pienentään normaaliin 2% seokseen. Muuten tilhinkin sahan ohjekirjassa on suosilteltu tuo 4% seos, jos käyttää muuta kuin tilhin öljyä. Olen sahaillut tilheillä kymmenet vuodet 2% seoksella ja hyvin on pelannut. Kattelin tuossa risusavottaan kakkos sahaksi 39 kuution huihaita, näyttää ihan vanhoilta huskin kopiolta? On tuo 260 tilhi monta kertaa vähän turhan järeä risumettään.

      • Mul--

        on ollu parisen vuotta tuo huandain 52 kuutioin raivuri, ens se tuntu laiskalt mut kun vaihoin siih 200 millisen terän niin johan leikkuteho lisäänty. Teräsuojus tosin jäi liian isoksi joten hiukka haittaa pajupuskissa.

        Tänään tuli tuo 39 kuutioin saha ja yllätti posittivisest vanhan huskysahurin. Etukahvahan on sama kuin husos joten ohjattavuus on huippua. Takakahvan kulmikkuus on pien miinus mut tuskin polttopuun teos ehtii pahemmin kiukuttaa.

        Tehoa ja vääntöä tuntuu olevan noin pieneen myllyyn yllätävänkin paljon.

        Kyl nois tuntuu hinta/laatusuhde kohillaan olevan :)


    • kokkeillaan1

      neljäs vuosi lähti 52 cc hyundai sahan kanssa ja hyvin pelaa ! Jopa alkuperäinen laippa on ihan ok. Aloin käyttämään pienkonebensaa ja nyt ottaa kierroksiakin ihan eri tavalla kuin tavan bensalla.

      Raivuri leikkasi ilmeisesti kiinni mutta sain takuuseen uuden.. ja meno jatkuu. Täytyy kokeilla tuota 200mm terää josta joku mainitsi.

      On kyllä hintansa tienannut, saha varsinkin.

      • juupajuuko

        Niinpä niin joo. Jatka vaan sillä pienkone bensalla niin kilautat sen sahankin.


    • edullinenko

      ;omi!

      Minulla on kakka housusas!

    • Saha

      Moro. Tietääkö kuka myy HYUNDAI 50CC sahoja Oulun ympäristössä,
      TOKMANNI kylläkin,mutta on vain pienempiä ?
      Jos voisit laittaa; [email protected]
      KIITÄN !

    • Olenkokeillut

      Kyllä se yläkahva saha ihan hyvin saunapuut tekee sun muut omiin tarpeisiin tarvittavat sahaukset. Hommasin sen kevyempiin hommiin ja polttopuitten sahaukswen yms pienempien puitten kaatoon. Isompiin ja vaativampiin harvennuksiin käytän hussea:) Hinta laatu suhteeltaan hyvä saha. Alennuksessa 70e

    • Jooseppikett

      Yläkahvasahan öljynsyöttö ei uutena toiminut.suodattimen yhteessä ei ollut reikää lainkaan.porasin reiän ja alkoi pelittää.nyt uusin pulttoaineletkut koska ei enää lähtenyt käyntii mutta taas pelittää.

    • TokmanninLaatua

      Huyndain sähkösaha kesti noin 10 tuntia käyttöä, kunnes liipaisin jäi jumiin ja sen jälkeen moottorista tuli sähkönhenki pihalle. Takuu oli tietenkin loppunut juuri vähän ennen. Siihen astikin se oli vuotanut teräketjun voiteluöljyä ja teräketju löystyi koko ajan. Hengenvaarallinen rakkine. Kyhään Tukesiin siitä tarinaa kun ehdin.

      Missään tapauksessa ei kannata ostaa Huyndain sähkötyökaluja. Luokatonta kiinanroskaa alusta loppuun.

    • kokkeilija

      50 cc Moottorisaha pelaa kuin puikki, väri on jo 5 vuodessa haalistunut mutta kone toimii. Vaihdoin sen isomma 16 " laipan ja alkuperäisen ketjunkin nyt ajoon, katsotaan miten sujuu!

    • Kone_puuttuu

      Tuntuu olevan harvassa nuo 50cc Hyundait.. Ei kukaan niitä myy.
      Mistä olette omanne tilanneet?

    • M0s

      Hundai 520 vetonaru ei paludu, löytyykö kuvaa vetonaru systeemistä?

    • huihaita

      tietääkö kukaan missä päin keski-suomea huolletaan ja korjataan noita huyndain raivureita kun hankin juuri sellaisen kun vähän raivuuta ja ennenkuin saan hommattua huskuun kulmavaihteen!! vähän niinkuin etukäteen kyselen jos jotain vikaa ilmenee....

      • tadaata

        Joka pienkoneliike, jos vaan suostuu pingpongeja tutkimaan.


    • kokkeilija

      50 cc huyndaita myydään ilmeisesti eri nimellä nykyään, halpiskaupoissa. on hyvä peli.

    • Puoliammattilainen

      Kyllä on myönteisiä kokemuksia, olen pilkkonut varmaan 300 kuutiota klapeiksi ilman mitään vikaa nyt meni kännistin jousi poikki tarttis saada jostai uusi . Kyllä on hinta laatu suhde kohdallaan

    • ZM4000

      Kumpi noista säätöruuveista on L ja H?

      • Helenaepa

        Yläkahvasahassa oli uutena ilmansuodattimen vaahtomuovi ihan vinossa. Imi roskat ohi.
        Kannattaa tarkistaa heti.
        Seosruuvit ei tunnu vaikuttavan mitään. Muuten toimii.


    • Hynta

      Kannattaako käyttää hyundaissa 40cc pienkonebensaa vai normi 98 oktaanista?

    • Hynta

      Moottorisahasta siis kyse. Kahdenlaista mielipidettä liikkuu..

      • mitenvaann

        se ja sama... alkylaatti on kalliimpaa.


    • Tuommoinen Hyundai oli ja sen sain juuri onneksi myötyä.Raha menee hukkaan jos semmoisen ostaa.Jos jotkut moittii Sthiliä niin minulla on pari vuotta käytössä ollut 170 nen.Uutena ostin ja ainut saha joka on toiminut niinkuin pitääkin.Ei tarvitse repiä.Aina toiminut on ja sopii pienehköön polttopuun tekoon ja rakennus sahaksi.Ei ole perus vikoja ja helppo huoltaa.Ja vähän menee bensaa.Ihan halppis sahoja en suosittele.

      • Halpis

        Tervehdys..
        Olen täysin samaa mieltä edellisen kanssa. Ei ole mitään järkeä kuluttaa aikaansa halpissahojen kanssa, kun kunnollisiakin on tarjolla. Itsekin erehdyin ostamaan tuollaisen pikku hyundain (oliko 22 cc). Niinhän siinä kävi, että käynnistin ei palauttanut. Avauksen jälkeen palautti 3-5 kertaa ja taas sama ongelma. Vaihdoin käynnistinarunkin (ohuin, mitä markkinoilta löytyi) muttei auttanut.
        Toinen ongelma oli tämä laippa ja ketju. Kun kiristi laipan ruuvit tarpeeksi kireälle, ei jaksanut pyörittää ketjua. Yhtenään sai kannonpäässä olla säätämässä. Liekö huonot toleranssit vai puuttuiko toimituksesta jotakin oleellista.
        No, ongelmat ratkaisin ostamalla stihl ms 251 sahan, mikä toiminut jo pari vuotta ilman minkäänlaista ongelmaa.
        Jatkossa en kyllä kiinalaisiin ja ns halpiksiin erehdy niin paljon arvostan omaa työtäni.


      • tyytyväinen_asiakas
        Halpis kirjoitti:

        Tervehdys..
        Olen täysin samaa mieltä edellisen kanssa. Ei ole mitään järkeä kuluttaa aikaansa halpissahojen kanssa, kun kunnollisiakin on tarjolla. Itsekin erehdyin ostamaan tuollaisen pikku hyundain (oliko 22 cc). Niinhän siinä kävi, että käynnistin ei palauttanut. Avauksen jälkeen palautti 3-5 kertaa ja taas sama ongelma. Vaihdoin käynnistinarunkin (ohuin, mitä markkinoilta löytyi) muttei auttanut.
        Toinen ongelma oli tämä laippa ja ketju. Kun kiristi laipan ruuvit tarpeeksi kireälle, ei jaksanut pyörittää ketjua. Yhtenään sai kannonpäässä olla säätämässä. Liekö huonot toleranssit vai puuttuiko toimituksesta jotakin oleellista.
        No, ongelmat ratkaisin ostamalla stihl ms 251 sahan, mikä toiminut jo pari vuotta ilman minkäänlaista ongelmaa.
        Jatkossa en kyllä kiinalaisiin ja ns halpiksiin erehdy niin paljon arvostan omaa työtäni.

        Taitaa näissä halvoissa olla yksilöeroja melkoisesti. Eilen hankin vastaavan yläkahvahyundain ja tänään sahailin kaksi tankillista. Paras kokemukseni polttomoottorisahoista tähän mennessä. Toimi kuin unelma (tehoonsa nähden tietysti), ja se keveys, mikä pikkusahassa on! Se oli parhautta.

        Ketjuöljyn syöttö isoimmalle ja laipan kärkipyörän vaseliinirasvaus prässillä ennen ajoa, niin tosi hereästi ketju pyöri. Eikä turhan kireälle ketjua. Muistithan ottaa sellaisen muovisen väliholkin pois laipan paikalta, ennen kuin asensit laipan?

        Käynnistinjousi ja -naru toimi ihan niin kuin pitääkin. Saa nähdä kuinka kauan. Sehän näissä kiinalaisissa on, että niiden kanssa pitää vähän tietää mitä tekee ja miten. Semmosia ti-miehen vehkeitä, eli just mulle. Tuntipalkka ei tule koskaan olemaan niin iso, etteikö kannattaisi ite vähän värkkäillä 70 kiinan sahan kanssa vs. 500 euron laatumerkki. Varsinkin näillä sahaus- ja puumäärillä, mitä tässä taloudessa harrastetaan. Ne on sitä luokkaa, että harkitsin jopa akkuketjusahaa, ennen kuin törmäsin hyundain pikkusahaan.


    • Teekas

      Kiinalainen shindaiwa moottorisaha, jonka ostin kirpikselta, 20€ ja toimii ihan perkele hyvin, parempa ku kaupassa uusi, ostin tokkmannilta 36cc hunday moottorisaha muistakseen 129€ ja olen palautaneet näita takuun takaisiin 3-4 KERTAAA Tokmannilta saa aina paskaa, sama on mulla nelikokopterin kanssa tokmanni tuoteista, 4 kerta, kun olen menossa vaihtamaan, eikä sieltä rahaa takaisiin saa koskaan.

      • Peukkukeskelläkämmentä

        Ime uuno peukkua, olet vain tunari.


    • Morjesta

      Ittellä on 2014 vuonna hankitti zm4000 hyundai moottorisaha. se on ollut käytössö vähintään kerran kuussa ja muutamia viikon/kahden jokapäiväsiä käyttöjäkin vuosien varrella. Täytyy sanoa että ihmeen hyvin se on kestäny, siis siitä ei oo vielä hajonnu mittää. Tosi mukava käyttää pikku hommissa, koska se on kevyt.
      Toinen laippa menossa, ne tuoho ei maksa juri mittään.
      Sellasena rönttä sahana tosi hyvä oston 89€ makso jossaki tarjouksessa. Kaikkia kantoja ym sahannu sillä ym.
      Mutta on päiviä ettei sitä saa saatana millää käyntiin. Seuraavana päivänä se yleensä lähter ja sitte se taas toimii. Se on ainut ongelma, jota ei olla saatu ratkastua.
      Niille päiville on sitten stihli erikseen, sehän toimii, mutta nuukana ei kaikkiin huonompiin sahauksiin sitä kehtaa käyttää. :)
      4 tähteä annan, kuitenkin!

    • VM54

      Mulla on ollut Hyundai 25cc jo viitisen vuotta kun kyllästyin kiskomaan Stihl'iä käyntiin. Tarvitsen joka vuosi 4-5 m3 puita. Yli 60V naisihmiselle saha on erittäin kevyt käyttää ja pelaa tosi hyvin. Avaan kopan ja puhdistan sen parin tankillisen välein. Sekoitan itse bensan kätevän mittakannun avulla. Sain pätkiksi jopa 40 cm halkaisijaltaan olevan kuivuneen haavan. Ainoa ongelma oli, kun ohjekirjassa sanotaan että sahaan kävisi 46 cm:n ketju. Se on liian pitkä. 45 on sopiva. Tokmannilla sahaan oli tarjolla vain 46 senttisiä. Oregonin ketjuista löytyy sopiva.

      • Anonyymi

        Iso penis on siiis oltava jos minulle tullaan.
        Mulla on iso onkalo


    • Anonyymi

      Tarkoitettu lähinnä perus puunhoitosahaksi ja pieniin Kirvesmies/Timpuri hommiin nämä yläkahvalliset mallit. Kunnon sahat on sitten näitä Tavanomaisia merkkejä ja malleja Ammattilaisten keskuudessa puhutaan Hussesta ja tilheistä
      Mutta peruskoti/mökkisahana menee sitten nämä muut mallit mitä markkinoilta sitten löytyy. Mutta hyvä neuvo on se: Kun kerran ostaa sellaisen sahan johon on kunnon takuut ja on saatavilla laajavalikoima varaosia ja joka muutenkin sitten palvelee perus harrastekäytössä silloin tällöin kun sahailee vaikka seuraavat 15-20 vuotta niin se on jo sahalta hyvä saavutus.

    • Anonyymi

      kokemusta hyndan 25 kuutiosella se että jos vakiona siis viilaamattomalla pytyllä vedät 30cm pöllistä kiekkoja vaikka 162 huskin kanssa niin häviäähän se, se MUTTA jos viilaat sen sylinterin oikein esim 2 mm ylös ja 2 sivuille ja squish alle 0.5mm niin sillon menee huskin kanssa rinta rinnan.

    • Anonyymi

      Tuolla joku luetteloi kiinalaisia merkkeja joukossa HOMELITE mikä on amerikkalainen sahamerkki. Joskus oli maailman suurin moottorisahojen valmistaja.

    • Anonyymi

      Homelitet tulee nykyään kiinasta.

      • Anonyymi

        Nykyään kiinasta.
        Niin?


    • Anonyymi

      nyt hyndakki leipo kiinni ja terä jäi kiinni juurtamyöten puunrunkoon, ei siinä mittään mutta kun aloitin puunkatkonnan latvasta niin siellä se killuu kuin pohjantähti taivaalla.
      ei auttanut kun tulla alas ja tehä helikopteria.

    • Anonyymi

      HYUNDAI YD-KU01-25 moottorisaha toimi pitkään hyvin.Sitten rasittavassa, ehkä pölyäkin, sahaustilanteessa kallellaan sammui.Vaihdoin kaikki bensaletkut laadukkaampiin ja kun pumppaa ryypyllä ensin ( tai syöttää polttoainetta tulpan reiästä ) niin lähtee käyntiin mutta kun oikein oikiasti pitäisi siitä jatkaa niin sammuu kuin saunalyhty.Siis mielestäni bensaletkut tankissa ja systeemissä Ok.Mikä tässä nyt on? Olisko kaasuttajan kalvo , joka silmämääräisesti näyttää ehjältä.En ymmärrä ?

      • Anonyymi

        Meillä on sama 25cc vehje, oli lainassa puliukolla ja katkaisi h suuttimen kaasuttimen sisään ja vaihtoon meni Kaasutin.
        Sitä vaihtaessa huomasin impulssiletkun murtuneen joka johtaa kumisen laipan alle kaasuttajan, letku on speciaali joka käy sinne laipanväliin.
        Osaava tekee sen moottorisahan bensaletkusta jossa päässä levennys, eli yleensä äse tankinpuoleinenpää, ja se on ahdas sinne reikään laipanalle ja puristaa impulssiletkun tukkoon, sen voi ehkäistä laittamalla pieni metalliputkenpätkä sisään joka löytyy yllättäen esim radion teleskooppi antennista kun sen purkaa. Sitten se toimii.
        Älä siis lainaa sahaasi puliukoille jotta vältyt suuttimien katkomisen aiheuttamasta korjaamiselta.


    • Anonyymi

      Missä päin Suomea on Hundai moottorisahan varaosa liikkeitä. Käynnistin epäkunnossa?

      • Anonyymi

        Juu, tienvarsilla näyttää olevan varaosakasoja näin kesäisin niihin malleihin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu, tienvarsilla näyttää olevan varaosakasoja näin kesäisin niihin malleihin

        Kannattaa heittää se omakin sinne samaan kasaan joukkoon tummaan.


    • Anonyymi

      "Missä päin Suomea on Hundai moottorisahan varaosa liikkeitä. Käynnistin epäkunnossa?"

      Palstan humoristi iski taas :-D

    • Anonyymi

      hienosti nousee vanhat ketjut myös hyundai moottorisahalla. tuolla suomi24 ammattimetsurien hyväksi havaitsemalla laatutuotteella.

      • Anonyymi

        ja nostot tapahtuu myös hyvin suolen jatkuvilla" ammattikommentoijilla"


    • Anonyymi

      Nostin hyndain pakoaukon 15 milliin niin nyt lentää puru kuin laatta puliukolta!

      • Anonyymi

        Hienosti nousee keskustelut myös pakoaukolla!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hienosti nousee keskustelut myös pakoaukolla!!

        Virtauskanavat kannattaa sylinterin alapäästä laskea koska hemmetin ahdas väli kun mäntä alhaalla.
        Omaani tein väliseinät kun oli avoporttinen, nyt vetää kuin rokotettu apina kuutamolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Virtauskanavat kannattaa sylinterin alapäästä laskea koska hemmetin ahdas väli kun mäntä alhaalla.
        Omaani tein väliseinät kun oli avoporttinen, nyt vetää kuin rokotettu apina kuutamolla.

        Tuohon hyntaihin käy echon sylinteri kun asentaa vaan, echon kopiohan tuo 25cc hyntikka kuitenkin on


    • Anonyymi

      Pakoaukon nostin 11mm 15 milliin niin rupes kivasti vetämään, samalla aloituksen nosto... Up!

    • Anonyymi

      N.10 vuotta ollut käytössä, aina käynnistyy heti, mainio kone pikkusahauksiin.

    • Anonyymi

      läpihönkivällä männällä tuo hyntai vehje pieksee 162 huskin, ja jos löydät jostakin läppävenat( pyramiidinmuotoiset) niin silloin kontrakin jää purua haistelemaan.
      läppäventtiileillä saadaan massiivinen vääntö kun imuseos jää pakolla kampikammioon ja ei sylje ulos imu ukosta kuten tavalliset pilipalisahat.

      • Anonyymi

        Pyramiittiläpällä ja vinkerportella hyntaihin tulee niin kova plowjob että kaikki kylän bimmerit jää kuin tikku paskaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyramiittiläpällä ja vinkerportella hyntaihin tulee niin kova plowjob että kaikki kylän bimmerit jää kuin tikku paskaan.

        totta! porukka alkaa oppimaan moottorisahojen salat🤪


    • Anonyymi

      Alkaa olemaan meininkiä😁

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1720
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1056
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1033
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe