Apua rotikkakuumeeseen?

Rotvaileri

Olen 23v nainen. Olen koko pienen elämäni ollut koiraihminen, ja nyt muutaman vuoden ajan pohtinut ihan tosissani oman koiran ottamista. Aina olen siis tiennyt, että koira tulee, mutta elämäntilanteeni ei sitä ole sallinut aiemmin (opiskelu, työnteko,pieni yksiö jne.). Nyt elän tasapainoisessa parisuhteessa, olen vakituisessa työsuhteessa, asun rivitalokaksiossa maalla. Baarireissut, rällästäminen, pitkin yötä kylillä hengaus jne. on taaksejäänyttä elämää. Nyt lähes koko vapaa-aikani vietän vain kotona. Koiralle riittäisi aikaa ja rakkautta, sekä kaksi ulkoiluttajaa.

Rottweiler rotuna on vienyt sydämeni. Eräällä ystävälläni on rotikkauros, jonka tapasin 4 vuotta sitten, ja se vei sydämeni samantien. Sen jälkeen olen pohtinut rotikkaa ja punninnut, riittäisikö taitoni noinkin vahvaluonteisen koiran kasvatukseen pennusta tasapainoiseksi aikuiseksi. Tietysti en urosta olisikaan ottamassa. Jos rotikka tulee, se olisi ehdottomasti narttu, koska en olisi ollenkaan niin varma, pärjäisinkö uroksen kanssa.

Rotu kuitenkin mietityttää juuri siksi, kun se on niin vaativa. Onko täällä ketään, joka olisi ottanut rotikkanartun ensikoiraksi? Itsellä kyllä löytyy kokemusta yhdestä omasta koirasta, mutta sekin oli shetlanninlammaskoira, joten menee hieman eri kastiin kuin rottis :-) Vuosien kokemus on kuitenkin harrastuskentiltä, ja olisin ehdottomasti kiinnostunut harrastuksista. Mitäpäs luulette, jos tokossa kävisi rotikan kanssa alusta asti ahkerasti, ja tapaisi asiantuntijoita, olisiko kuinka todennäköistä että arki tulisi kuitenkin olemaan vaikeaa koiran kanssa? Kuitenkin katsoisin tämän siis ensikoiraksi, kun on niin paljon haastavampi rotu kuin sheltti.

Rottis tuntuisi ihan omalta rodulta kaikin puolin. Koko ajan kuitenkin pohdin, että mitä jos teenkin jotain väärin. Mitä jos rotu onkin minulle liian haastava? Olen kyllä miettinyt, että jos nyt ensin ottaisin jonkun helpomman rodun, ja sitten myöhemmin elämässä rotikan. Mutta miksi pitäisi valita joku kompromissi ensin, kun rottis on se ainoa joka tuntuu omalta...? Ja jos ottaisinkin esim. collien ensin, ja sitten rotikan, on se kuitenkin taas aivan eri asia, koska collie on niin paljon herkempi koira ja tarvitsee aivan erilaisen kasvatuksen kuin rotikka.

Haluaisin kuulla kommentteja eritysesti niiltä, joilla tosiaan on/on ollut tuo rottisnarttu ekana koirana.

11

258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rotvaileri

      Niin, ja jos joku sitten kehottaa miettimään, mitäs koiran kanssa sitten kun meille tulee lapsia: meille ei tule lapsia. En voi koskaan saada omia lapsia.

    • Sumppi1

      Moi!

      On todellakin mahdollista ottaa rotikka ensi -koiraksi. Me saimme mieheni kanssa "perheenlisäystä" puoli vuotta sitten ja nyt meidän narttu-pentu on 8kk ja maailman mahtavin tapaus! Me suunniteltiin 4 vuotta rotikan hankintaa koska se oli tosiaan reippudellaan, kauneudellaan ja rohkeudellaan vienyt sydämen. Meillä oli mahdollisuus ottaa ystävän koira hoitokoiraksi ennen kuin hankimme oman ja välillä tämä hoitonarttu oli meillä pidemmäkin ajan kerrallaan. Siinä selvästi huomasi minkälaista se arki on haukun kanssa, harmitti kyllä aina viedä takas omaan kotiinsa niin tehtiin päätös ja alettiin etsiä omaa vauva-narttua. Me löydettiin Rottweiler-yhdistyksen pentulistasta mahtava kasvattaja jonka kanssa oltiin yhteydessä. Hän mielellään tutustumisen jälkeen halusi myydä meille pennun rakastavaan 2 henkiseen perheeseen ja siitä lähtien ollaan kasvattajan kanssa oltu tekemisissä. Ehdottomasti kannattaa ottaa pentu ainostaan kunnon kasvattajalta, hinta ei saa olla esteenä / muutenkaan rahan käyttö jos koiralle haluaa tarjota parasta ja pitää koiran erinomaisessa kunnossa. Laitan mielelläni lisätietoja s-postilla jos laitat tänne, mielelläni jaan kokemuksia ja tsemppaan =)

      • Rottweiler ♥

        Älä herranjumala yleistä! Koira käyttäytyy suurinpirtein niin kuin omistaja on sen kouluttanut! Sanotko että ''Älä ota!'' mitä rotua tahansa joka on raadellut lapsen? Omistajasta kiinni!


    • Sumppi1

      Älä nimim. Rotvaileri välitä tuollaisita. Täällä on niin paljon k.o. rodun vihaajia niin jätetään ne omaan arvoonsa. On paljon todennäköisempää että ensikoirastasi tulee kultainen kaveri kurilla ja rakkaudella kasvatettuna.

    • <rotikka3

      Täälläkin on rotikkakuumeeseen sairastunut. Olisi ihana saada rotikka hoitoon, mutta kellään tutullani ei ole rotikkaa, enkä ole nähnyt ilmoituksia netissä :(

    • rottis vauva

      Meillä oli rotikka narttu ensimmäisenä koirana ja oli todella helppo. Nyt on uros joka tuntuu vieläkin helpommalta ja parempi luonteiselta. Sinulla taitaa olla turhan vaativa kuva rottweilerista koirana. Tämähän on helppo kouluttaa, normaalisti rauhallinen kotioloissa ja miellyttämisen haluinen. Paikka rotikalle kuin muillekkin roduille tulee näyttää, mutta luonteetlaan lapsirakas ja juuri perhekoirana mitä parhain. Jokainen koira, rotuun katsomatta tulee kouluttaa kunnolla, toiset rodut ovat vain vähän vaikeampi kouluttaa kuin toiset. Jos rotikan koulutuksen laittaa vaikeusasteella 1 Helpoin -10 vaikein ja sanotaan, että vaikeimmassa päässä eli 10 esim afgaaninvinttikoira, mikä tuntuu olevan mahdoton kouluttaa ja helpoin eli 1 vaikka labradorinnoutaja niin rotikka on mielestäni tuossa 3 paikkeilla. Dominoivaa luonnetta saattaa löytyä ja rasittavaa vahtimisviettiä, mutta terveellä maalaisjärjellä nekin on ainakin melkein pois koulutettavissa.

      Ota ihmeessä rottis vauva, et tule katumaan :)

    • ^^jjuuu

      Rotikathan on tappanut paljon ihmisiä. Mutta niinkuin jokainen koira, sekin on koulutettavissa, eli oikeanlaisella kurilla ja koulutuksella siitä tulee kelpo koira =)

      meil siiis itellä pieni koira, mutta meinaan jokusen vuoden päästä ottaa isomman koiran....

    • suski

      Hei kumpaa suosittelisitte urosta vai narttu ekaksi rotweileriksi? ja 4.vnartun kaveriksi seropikokemusta on molossi tyyppisestä koirasta ja uroksista eniten tämä minun eka narttu voi vastata mun sähköpostiin [email protected]

    • Masa

      Jos tulkitsin viestis oikein, niin sulla on narttu koira ennestään? Siinä tapauksessa paree olis uros rotikka. Rotikat kun ei oikein välttämättä vuoden jälkeen siedä samaa sukupuolta olevia koiria enään. Narttu on "helpompi" yleensä. Pitempi pinna ja ehkä hivenen vähempi jääräpäinen. Toki riippuu paljon linjasta, mistä koiran otat. Tässäkin asiassa kasvattajat osaavat varmasti parhaiten neuvoa! Varmasti jo tuttu sivu, mutta katso kasvattajalista www.rottweiler.fi sivulta.

    • rot ja ran

      Hienoa ,että olet ajatellut ja pohtinut asioita noinkin pitkälle! Rottweilereitakin on niin erilaisia persoonallisuuksia kuin meitä ihmisiäkin.Joidenkin kanssa saa vääntää asiat rautalangasta ja joidenkin kans taas homma toimii kuin unelma.Hyvä ,että olet kuitenkin varautunut pahimpaankin.Rottweiler on työ- sekä myöskin perhekoira.Joillakin nämä rajat eivät ole selvät.Jotkut kasvattajat panostavat enemmän työ-ja harrastuspuoleen.Jotkut taas tasapainoilevat molemmissa ominaisuuksissa.Sitäkin kannattaa miettiä ennen koiran hankintaa.
      No ,joka tapauksessa rottweiler on koira,ison kokonsa ja tarkkaavaisuutensa ja voimansa takia sellainen ,jota kannattaa sosiaalistaa ja totuttaa se jo pennusta alkaen erinlaisiin asioihin ja järjestää erilaisia kokemuksia.Rottweiler tarvitsee myös paljon liikuntaa ja tekemistä voidakseen hyvin.En tarkoita pentukoiran yltiöpäistä liikuttamista.Perustottelevaisuus on kuitenkin hyvin tärkeä asia jokaisen koiran kohdalla rodusta riippumatta.Jos paikkakunnallasi toimii sry:n tai jonkin muun seuran koulutuksia niin kannattaa ehdottomasti mennä mukaan ,sitten kun rokotukset sen sallivat.Mikään ei ole mahtavampi näky kuin erittäin iloinen ja tottelevainen rottweilerkoira!! Tsemppiä hankintaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      5
      1197
    Aihe