Lisävalojen asennus nykyautoihin

Evandaattori

Pitäisi asennella lisäpitkät nykyisen Daewoo Evandani nokalle. Olen kyllä asentanut sellaisia vanhempiin autoihin ilman ongelmia, mutta nykyautojen elektroniikka alkaa olla niin hienoa ja monimutkaista, että meneeköhän koko pirssin järjestelmät sekaisin, jos lamput asentaa vanhoja menetelmiä käyttäen?

9

3797

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • canbus

   Ongelmia saattaa ilmetä, varsinkin jos auto on Can-väylätekniikalla. Mittaristo saattaa alkaa herjata palaneita polttimoita tms.
   Tähän ratkaisuna on joko merkkikohtainen lisävalojohtosarja (kallis?) tai sitten
   ns. universal joka toimii samalla tekniikalla kuin merkkikohtaisetkin, mutta on uskoakseni hinnaltaan edullisempi. Kokemusta on johtosarjasta on V70:stä ja toimii moitteettomasti. Sarjan asennukseen kului korjaamon mukaan n.30 min
   Maahantuojana mm. Koivunen Oy.

   • stiilosti

    Et taida olla kunnon autosähkömies jos noin väittelet. Meikä teki can-väyläiseen autoon vetkoukun sähköt 23. eurolla. Myyjä väitti, että pitää ostaa 150 euron sähkösarja ennekuin se onnistuu, paskapuhetta, pitää vain hallita autosähköt.


   • Foreman1962
    stiilosti kirjoitti:

    Et taida olla kunnon autosähkömies jos noin väittelet. Meikä teki can-väyläiseen autoon vetkoukun sähköt 23. eurolla. Myyjä väitti, että pitää ostaa 150 euron sähkösarja ennekuin se onnistuu, paskapuhetta, pitää vain hallita autosähköt.

    Mitenkähän tuo tehdään? Pitäisi Skoda Octaviaan laittaa koukku ja sama ongelma
    eli kallis johtosarja.


  • uusiovanha

   Eihän tuo vielä mikään nykyauto ole, enintään -04 mallia, viisi vuotta vanha nykyään. Toista se on kun joku iltalehti kirjoitti viikkio sitten Padasjoella järveen pudonneesta autosta olleen sen uudehko, vanhan mallin vectra enintään -02 oli kyseessä.

  • Mitään ongelmaa ei tule, oli auto vanha tai uusi, kun kytket lisävalot releen perään ja otat ohjauksen releen kelalle jommalta kummalta pitkien valojen lampulta. Eli kytket ko. lampun rinnan lisäpitkien releen kelan kanssa.

   Sen verran vielä, jos käytät metallikuorista valorelettä, niin eristä se auton rungosta, sillä niissä on joskus kelan toinen pää kytketty siihen metallikuoreen.

   Näin menetellen ei tarvitse pohtia, ovatko valojen ohjauskytkinet miinus- vai pluspuolella. Japanilaisissa kytkimet ovat monessa miinuspuolella.

   Rinnankytketyn kelan teho, muutama W ei sotke mitään väyläohjauksia.
   Pilkun viilajien varalta, teoriassa voi olla, että jos tuo lamppu jonka kannasta kelan ohjaus on otettu palaa, niin siitä ei saata hälytysvalo syttyä. Toisaalta
   sammunut lamppu on muutenkin helppo havaita.

   • Evandaattori

    Siis. Tarkoitatko Täpinä, että normaalin kaavan mukainen kytkentä, mutta sekä plus, että miinus releelle otetaan lampun johdoista? Siis ei maadoiteta runkoon. Näinhän on tehty mm. joidenkin vanhempien japsiautojen kohdalla, jo aiemminkin.


   • VAP51

    Entäs sitten kun ei ole ns. pitkien lamppua. On vain yksi lamppu, mistäs sitten napaataan ohjaus?


  • Kyllä tarkoitin ja ei ole väliä, kummin päin kytket lampun johdot releen kelalle,
   eli ei tarvitse välittää plus- ja miinusjohdon järjestyksestä.

  • punainenpuolikuu

   Voi toimia, taikka ei. V 2013 oma corollani meni ovelaan vikatilaan. Valot pelasivat aivan hyvin ja ehdin ajella puoli talvea työreissua ilman ongelmia, ennenkuin huomasin eräällä pitkällä korpitaipaleella että aina kun pitkät laittaa päälle, auto nykii mutta hyvin hyvin vähän. Polttoaineen kulutus nousi litran sataselle. Pitkät pois, nykiminen loppui ja bensankulutus laski tuon samaisen litran.
   Merkkihuolto ei löytänyt vikaa, auto meni testerin mukaan "safe mode" tilaan aina kun lisäpitkät syttyivät. Vikakoodina oli " tuntematon taso 2A häiriö moottorinohjausjärjestelmässä ". Ja oli ounasteltavissa että tämä olisi voinut johtaa ohjainboksin rikkoontumiseen.
   Asennutin kiireesti can releen ja ongelma poistui.
   Nykyautojen sähköjärjestelmä on aika monimutkainen, on pulsoivaa jännitettä, 5 v ohjausjännitteitä ja jopa pikkuautoissa radioteitse tapahtuvaa toimilaite-ohjausta.
   En toista kertaa kikkaile omaani, enkä toisen omaan autoon mitään lisäkytkentöjä, vaikka sähköistä jotain urakoitsijana ymmärränkin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hannu lupailee kertovansa faktaa!

   Hannu oli ilmeisesti tyytymätön eksänsä Martinan antamaan haastatteluun Me Naisissa ja avautui puoliltaöin stoorissaan. Kuvassa Rambo pentu ja tekstiä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   424
   7216
  2. Sanna Ukkola: " Päivi Räsänen tuomiolla, Isis-naiset vapaina. Mitä ihmettä?"

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1c17b3d7-cced-47fe-8c55-858ccb9e24dc Suomi on järjetön maa.
   Maailman menoa
   723
   6349
  3. Rita ja Aki Manninen päästävät "köyhät" ökykotiinsa: Hulppeat terassit, saunaosasto, uima-allas...

   Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen päästävät kamerat kotiinsa Rikkaat ja rahattomat tv-sarjassa. Ja kyllä heillä onkin totta tosiaan hulppeat tilat..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   4229
  4. PIKKARAMBO LUE TÄMÄ!

   Nyt kun Martina on tehnyt ikävän tempun, ja eronne jälkeen antanut haastattelun Menaiset lehteen, jossa on kertonut yksityisiä asioita suhteestanne, t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   1507
  5. Voi ei! Antti Tuisku jakoi tukkakuvan - Sai huolestuneen viestin ulkomuodostaan: "Elä nyt laihu..."

   Tuisku on ehkä Suomen kovakuntoisin poppari. Mitä mieltä olet fanin palautteesta, onko aihetta huoleen? Tukka ainakin on mintissä... https://www.suomi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   1054
  6. Voi kun Hannu niin ikävöi Martina omassa instas.

   Hannu on ihana ja rehellinen ja kertoo ikävästä, et itkeä pitää ja surra kun on äkkiä matto vedetty alta pois..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   69
   954
  7. Anna mulle vielä mahdollisuus

   En osannut toimia kun rauta oli kuumaa :( Jos ne jutut oli ees mulle osoitettu Mä haluan sut
   Ikävä
   62
   928
  8. Tajuatko sä yhtään

   miten lämpimiä, suuria, valtavia, polttavia mun tunteet sua (miestä) kohtaan on?
   Ikävä
   53
   789
  9. YLE: Enää lyhyt aika ja sitten tulee runtua paperiliittolaisille

   https://yle.fi/uutiset/3-12290135 ” – Meidän on pakko löytää säästöjä, kun Suomessa aiheutetaan lakolla jopa pysyviä vahinkoja. Siinä joudutaan iso k
   Kuusankoski
   72
   742
  Aihe