Lisävalojen asennus nykyautoihin

Evandaattori

Pitäisi asennella lisäpitkät nykyisen Daewoo Evandani nokalle. Olen kyllä asentanut sellaisia vanhempiin autoihin ilman ongelmia, mutta nykyautojen elektroniikka alkaa olla niin hienoa ja monimutkaista, että meneeköhän koko pirssin järjestelmät sekaisin, jos lamput asentaa vanhoja menetelmiä käyttäen?

9

5715

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • canbus

      Ongelmia saattaa ilmetä, varsinkin jos auto on Can-väylätekniikalla. Mittaristo saattaa alkaa herjata palaneita polttimoita tms.
      Tähän ratkaisuna on joko merkkikohtainen lisävalojohtosarja (kallis?) tai sitten
      ns. universal joka toimii samalla tekniikalla kuin merkkikohtaisetkin, mutta on uskoakseni hinnaltaan edullisempi. Kokemusta on johtosarjasta on V70:stä ja toimii moitteettomasti. Sarjan asennukseen kului korjaamon mukaan n.30 min
      Maahantuojana mm. Koivunen Oy.

      • stiilosti

        Et taida olla kunnon autosähkömies jos noin väittelet. Meikä teki can-väyläiseen autoon vetkoukun sähköt 23. eurolla. Myyjä väitti, että pitää ostaa 150 euron sähkösarja ennekuin se onnistuu, paskapuhetta, pitää vain hallita autosähköt.


      • Foreman1962
        stiilosti kirjoitti:

        Et taida olla kunnon autosähkömies jos noin väittelet. Meikä teki can-väyläiseen autoon vetkoukun sähköt 23. eurolla. Myyjä väitti, että pitää ostaa 150 euron sähkösarja ennekuin se onnistuu, paskapuhetta, pitää vain hallita autosähköt.

        Mitenkähän tuo tehdään? Pitäisi Skoda Octaviaan laittaa koukku ja sama ongelma
        eli kallis johtosarja.


    • uusiovanha

      Eihän tuo vielä mikään nykyauto ole, enintään -04 mallia, viisi vuotta vanha nykyään. Toista se on kun joku iltalehti kirjoitti viikkio sitten Padasjoella järveen pudonneesta autosta olleen sen uudehko, vanhan mallin vectra enintään -02 oli kyseessä.

    • Mitään ongelmaa ei tule, oli auto vanha tai uusi, kun kytket lisävalot releen perään ja otat ohjauksen releen kelalle jommalta kummalta pitkien valojen lampulta. Eli kytket ko. lampun rinnan lisäpitkien releen kelan kanssa.

      Sen verran vielä, jos käytät metallikuorista valorelettä, niin eristä se auton rungosta, sillä niissä on joskus kelan toinen pää kytketty siihen metallikuoreen.

      Näin menetellen ei tarvitse pohtia, ovatko valojen ohjauskytkinet miinus- vai pluspuolella. Japanilaisissa kytkimet ovat monessa miinuspuolella.

      Rinnankytketyn kelan teho, muutama W ei sotke mitään väyläohjauksia.
      Pilkun viilajien varalta, teoriassa voi olla, että jos tuo lamppu jonka kannasta kelan ohjaus on otettu palaa, niin siitä ei saata hälytysvalo syttyä. Toisaalta
      sammunut lamppu on muutenkin helppo havaita.

      • Evandaattori

        Siis. Tarkoitatko Täpinä, että normaalin kaavan mukainen kytkentä, mutta sekä plus, että miinus releelle otetaan lampun johdoista? Siis ei maadoiteta runkoon. Näinhän on tehty mm. joidenkin vanhempien japsiautojen kohdalla, jo aiemminkin.


      • VAP51

        Entäs sitten kun ei ole ns. pitkien lamppua. On vain yksi lamppu, mistäs sitten napaataan ohjaus?


    • Kyllä tarkoitin ja ei ole väliä, kummin päin kytket lampun johdot releen kelalle,
      eli ei tarvitse välittää plus- ja miinusjohdon järjestyksestä.

    • punainenpuolikuu

      Voi toimia, taikka ei. V 2013 oma corollani meni ovelaan vikatilaan. Valot pelasivat aivan hyvin ja ehdin ajella puoli talvea työreissua ilman ongelmia, ennenkuin huomasin eräällä pitkällä korpitaipaleella että aina kun pitkät laittaa päälle, auto nykii mutta hyvin hyvin vähän. Polttoaineen kulutus nousi litran sataselle. Pitkät pois, nykiminen loppui ja bensankulutus laski tuon samaisen litran.
      Merkkihuolto ei löytänyt vikaa, auto meni testerin mukaan "safe mode" tilaan aina kun lisäpitkät syttyivät. Vikakoodina oli " tuntematon taso 2A häiriö moottorinohjausjärjestelmässä ". Ja oli ounasteltavissa että tämä olisi voinut johtaa ohjainboksin rikkoontumiseen.
      Asennutin kiireesti can releen ja ongelma poistui.
      Nykyautojen sähköjärjestelmä on aika monimutkainen, on pulsoivaa jännitettä, 5 v ohjausjännitteitä ja jopa pikkuautoissa radioteitse tapahtuvaa toimilaite-ohjausta.
      En toista kertaa kikkaile omaani, enkä toisen omaan autoon mitään lisäkytkentöjä, vaikka sähköistä jotain urakoitsijana ymmärränkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1382
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1170
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1052
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe