Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Apua! TV ei toimi

Missä vika?

Omat kyvyt loppui nyt kesken joten apua kaipailisin. Tilanne: Kerrostalo asunto, uusi Sony Bravia LCD TV KDL-40EX500 elisa viihde digiboksi. Seinässä pistokkeet R eli radio ja TV, R uros ja TV naaras ( vanha asunto ) joten siihen pistin uros / uros adapterin jotta nykyaikainen uros / naaras antenni johto toimisi. Antenni johto liittimeen kiinni ja toinen pää digiboksiin, digiboksin ja TVn välissä HDMI.
Ja ongelmana on että kanavia ei löydy. Olen yrittänyt toisella antenni johdolla, kokeillut lisä liitäntänä digiboksin out liitännästä TVn IN:iin toisella antenni johdolla, kokeillut ilman digiboksia jos TV:n oma boksi jotain löytäisi, kokeillut niin antenni kuin kaapeli kanava hakua niin boksilla kuin tv:llä ( pitäisi olla kaapeli, mutta kokeilin kuitenkin ) testasin myös R-pistoketta jos joku onneton asentaja olisi mennyt väärin päin laittamaan ja sille myös kaikkia näitä variaatioita.
Loppu tulos: edelleenkään ei yhtään kanavaa löydy, boksin ja tv:n välillä tieto kulkee, testattu muistitikulla olevalla video pätkällä ja kuvilla jonka laitoin boksin usb:paikkaan ja tv:stä näkyi kuvat ja video.

19

5662

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fdfdfdb

      Ensinnäkin itse kytkisin antennijohdon suoraan TV:n ja hakisin sillai kanavat TV:n virittimeen, käyttäsin siis TV:n kaukosäädintä..tälläi voit varmistua että singnaalit pelaa sitten vasta ala tappeleen boxin kytkennän kanssa
      palataan asiaan kun löydät kanavat telkkuun

      • bfdbdbfd

        ainiin sähän olit jo kokeillukin..onko tv:stä kytketty hdmi tila? ei siis AV 1 AV2


    • Missä vika?

      on kytketty ja niin kuin tuossa mainitsin niin tiedon siirto boksin ja tv:n välillä toimii -> todisteena se että boksiin kiinnitetyltä muistitikulta välittyi sillä oleva valokuva TV-ruudulle asti. Ainoa asia mikä ei tunnu toimivan on se tv-signaalin vastaan ottaminen... harmittavan harmillinen ongelma...

    • Kokeillaanpas näin

      No ootko kokeillut sitä antennirasian R-pistoketta? Jos vaikka remonttimieheltä on mennyt rasian kansi vahingossa väärin päin? Entä onko muissa huoneissa pistokkeita mitä kokeilla?

    • Missä vika?

      Muissa huoneissa ei ole antenni pistokkeita lainkaan harmi vain ja kokeilin tuota R-pistokettakin niin kuin ensimmäisessä viestissä mainitsin.

    • no johan on.......

      Heitä sivuun se Elisan boksi, kaikkine piuhoineen ja kaukosäätimineen, ja kytke pelkkä telkkari yhdellä antennipiuhalla suoraan seinään. Jos ei mitään kanavaa löydy, ei kaapeli eikä antennivirittmellä, niin sulla ei tule asuntoon toimivaa TV lähetystä. Kun kanavaku on päällä, seuraa löytyykö mitään jo siinä vaiheessa. Kokeile uudella antennipiuhalla.

    • Kun likkaa kokeilee, niin se oikeakin vaihtoehto menee siinä rytäkässä ohi. En ymmärrä, miksi ihmeessä R ja TV olisi väärin päin, joten kyllä tuntuu, että se kansi siinä on väärinpäin. Jos pitää jotain välikappaleita laittaa, pitäisi hälytyskellojen soida. Eli nyt keskityt siihen, että otat siitä urospistokkeesta signaalin pelkkään TV:hen. Jos ei toimi, niin ota yhteys isännöitsijään.

      Eikö sinulla aikaisemmin ollut mitään televisiota?

      • Kokeile ensin tv:llä

        Okarolle: Vuonna 1984 käyttöön tuli standardi antennirasiamalli, jossa televisiolle on urosliitin ja radiolle naarasliitin. Tätä vanhemmissa rasioissa saattavat sekä TV- että radioliittimet olla saman napaisia, jos taloyhtiö ei ole pitänyt kiirettä rasioiden päivityksen suhteen.

        Vastauksiin auttaisi seuraavat asiat: Kerrostalossa ollaan, mikä paikkakunta, onko taloyhtiössä antenni- vai kaapeliverkko, onko huoneistossa vain tämä yksi antennirasia, onko talon valmistumisvuodesta tietoa, jne... Jos tv:llä löytyisi ensin kuva (siinä on sekä DVB-T että DVB-C virittimet), niin vasta sen jälkeen kannattaa ihmetellä digiboksin virityksiä?


      • Kokeile ensin tv:llä kirjoitti:

        Okarolle: Vuonna 1984 käyttöön tuli standardi antennirasiamalli, jossa televisiolle on urosliitin ja radiolle naarasliitin. Tätä vanhemmissa rasioissa saattavat sekä TV- että radioliittimet olla saman napaisia, jos taloyhtiö ei ole pitänyt kiirettä rasioiden päivityksen suhteen.

        Vastauksiin auttaisi seuraavat asiat: Kerrostalossa ollaan, mikä paikkakunta, onko taloyhtiössä antenni- vai kaapeliverkko, onko huoneistossa vain tämä yksi antennirasia, onko talon valmistumisvuodesta tietoa, jne... Jos tv:llä löytyisi ensin kuva (siinä on sekä DVB-T että DVB-C virittimet), niin vasta sen jälkeen kannattaa ihmetellä digiboksin virityksiä?

        Vanhassa rasiassa oli sellainen syvä reikä ja pitkä tappi liittimessä. Tässä tapauksessa seinässä oli radiolle uros ja TV:lle naaras. Tämä ei käsittääkseni koskaan ole ollut käytössä, joten ilmeisesti vain se levy on väärin päin. Toki itse rasiakin on voitu asentaa väärin.


    • ehdottaja.

      jos on ystävällisiä naapureita, niin tuon töllön vois kiikuttaa naapuriin (antennikaapeleineen) ja kokeilla toimiiko siellä. Olettaen tietenkin, että naapurin TV toimii normaalisti.

      joko.....
      1. olet sählääjä
      2. TV on rikki (viritin), paitsi, että ei toiminut digiboksillakaan
      3. kaapelisignaali puuttuu tai on heikko

    • tv:n kanavahaku

      Mikä digiboksi?
      Onko loop-kaapeli kytketty (jos tarvitaan)?
      Oletko katsonut digiboksin käyttöohjeesta, miten kaapelit pitää kytkeä?

      Antennikaapeli:: seinä -> digiboksi viritin1 IN
      lyhyt loop-kaapeli tai antennikaapeli: digiboksi viritin1 OUT -> digiboksi viritin 2 IN
      antennikaapeli: digiboksi viritin 2 OUT -> TV

      Ja kytke laitteiden sähköljohdot seinään, käynnistä tv ja hae kanavat telkkariin.

      Kun tämä valmis, käynnistä digiboksi ja tv, kytke HDMI-kaapeli digiboksista telkkariin, valitse tv:stä k.o. HDMI-kaapelin tulo (HDMI1, HDMI2 tms.) ja näet digiboksista tulevan kuvan tv:ssäsi (testaa vaikka boksin kanavien selaamista).

      • Älä sekoile. Viestissähän sanottiin, että kyseessä on Elisa Viihde. Ensin kokeillaan systeemi pelkällä TV:llä vasta sitten tuodaan lisälaitteita.


      • huonomuistinen
        okaro kirjoitti:

        Älä sekoile. Viestissähän sanottiin, että kyseessä on Elisa Viihde. Ensin kokeillaan systeemi pelkällä TV:llä vasta sitten tuodaan lisälaitteita.

        Ahaa, Elisa viihteen digiboksi
        http://www.elisa.fi/asiakaspalvelu/1399.2/digiboksi/
        http://www.elisa.fi/viihde/tekniset/

        Tulisi nyt se kysyjä tänne kertomaan, että toimiiko vai ei pelkällä tv:llä. Ei varmasti ole kovin vaikeata kokeilla tv:ssä kanavien virittämistä. Ohjeet siihen on varmasti tv:n käyttöohjeessa. Ellei sitten talon antennikytkennät ole rikki tai väärin...


    • yka_1

      Ei se ilman digiboxia toimi, on kokeiltu. TV:stä HDMI kaapeli kiinni (HD) digiboxiin lukee käyttöohjeessakin, jos meinaa kaapelikanavia katsoa.. Terrestial eli maanpääliset kanavat löytyy toki suoraan antennikaapeli tv:hen liittämällä.

      • tollolle

        Päätit sitten vastata yli 4 vuotta vanhaan ketjuun..mikä tollo..


      • spjp

        Onko telkussa kaksi HDMI - sisäänmenoa. Itselläni vain toinen oli aktiivinen eli takana(ei sivussa).Kyseessä Philips taulu tv 42. Tuskailin myös uuden boksin kanssa, kunnes kokeilin toista pistoketta, ja kanavat löytyivät. Ei ole tietoa, miksi vain toisen kautta tuli kuva.


      • Philipsiin_päivitystä

        Kyseessä on joidenkin Philips -mallien ominaisuus. Jos tv on uudehko, niin kannattaa etsiä Philipsin tukisivuilta päivitystä, joka saattaa korjata tämän HDMI -ongelman.


    • Kaukonen22

      Taloyhtiö -60 luvulta ja remonttej tehty säästeliäästi,ilmeisesti tuo vanha pistoke TV RADIO seinässä motäs erikoista siinä?
      A

    • Haatajapena222

      Toimiiko tuollanen 60 luvun talon rasia?kellään kokemusta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe