SID korjaus

Osku vanhempi

Kerroin aiemmin ACC näytön korjausyrityksestä. Ei onnistunut. Nyt on uusi ACC laite hankittu ja paikallaan. Toimii hienosti.
SID korjaus meni kolme kertaa uusiksi. Täytteen laittaminen nauhakaapelin liitoksen painoksi paransi osittain näyttöä. Enää on vain pari kolme pimeää viivaa. Näyttö on kuitenkin lukukelpoinen. Täytettä piti lisätä pari kertaa, että sai kohtuullisen lopputuloksen. Menin uusimaan myös tastavalot. Missään ei ollut tietoa lamppujen tehosta. Lampun kannassa oli maininta 14V. Ostin ensimmäiset lamput 14V 30 mA. Olivat aivan liian himmeitä. Seuraavat 14V 80 mA. Hiukan parani, mutta päivänvalossa liian himmeät. Vaihdoin takaisin alkuperäisistä näytön taustavalot (4 kpl ). Valoisuus riittää ja näyttö toimii kohtuullisesti joten näillä pärjätään.

11

4431

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • C900

      Tere. Mistä ostit uuden ACC:n näytön ja paljonko kukkaro keveni ?

      • O=sku vanhempi

        Moi. Ostin paikallisesta Saab valtuutetusta korjaamosta. He tilasivat alkuperäisen. Hinta 780,00 €. Vähän hinta itketti, mutta mikäs auttaa.
        Kävin sittemmin huollattamassa ilmastoinnin. Ihmeteltiin porukalla miten voi olla 12 vuotiaassa autossa kylmä-ainetta jäljellä 500 g. Kokonais täyttö 770 g. Nyt ilmastointi ja näyttö toimii niinkuin pitääkin.


    • C900

      Ok. Auton reaaliarvoon nähden osalla oli aika karsea hinta. Mulla on vm. 02 kolkki ja siinä on samoja oireita. Kylmänä osa palkeista, ropeli ja autom econ -tekstit näkyvät, mutta lämmetessään sitten näyttöltä näkymät melkein kaikki häviävät. Sid:stä on yksi rivi pimeänä. En ole alkanut sepittämään, kun muuten toimivat. Hieman toki ärsyttää nuo näkymät. Nämä vaivat taitaa olla kaikissa OG93:ssa. Toivottavasti saamassasi alkuperäisessä lattakaapelin liitokset on toteutettu paremmalla tavalla kuin vanhassa.

      • 9-3biopower

        Korjasin juuri kummatkin itse, sekä SID2:n että ACC näytöt 2001 9-3:sta. Silitysraudalla leivinpaperi välissä piirilevyn ja filmin liitosta pari minuuttia lämmittelin kevyesti painaen ja painoin metallipuikolla liitosta kunnes jäähtyi. SIDiin vielä vaahtomuovi liitoksen ja näytön reunan väliin. Voila, kumpikin toimii nyt moitteetta.

        Löytyy muuten elektroniikka korjaamoita, jotka korjaavat noita, sen lattakaapelinkin saa tarvittaessa vaihdettua, hinnat murto-osa uudesta ja liitos kestää (kuulemma) paremmin, uudessa sama tyyppiongelma, liima pettää vähitellen...

        Taustavalot tais olla 14v 11W ja pelkät polttimot voi vaihtaa niihin muovikantoihin, maksaa kymmeniä senttejä / kpl.


      • Saab 2.0i -99
        9-3biopower kirjoitti:

        Korjasin juuri kummatkin itse, sekä SID2:n että ACC näytöt 2001 9-3:sta. Silitysraudalla leivinpaperi välissä piirilevyn ja filmin liitosta pari minuuttia lämmittelin kevyesti painaen ja painoin metallipuikolla liitosta kunnes jäähtyi. SIDiin vielä vaahtomuovi liitoksen ja näytön reunan väliin. Voila, kumpikin toimii nyt moitteetta.

        Löytyy muuten elektroniikka korjaamoita, jotka korjaavat noita, sen lattakaapelinkin saa tarvittaessa vaihdettua, hinnat murto-osa uudesta ja liitos kestää (kuulemma) paremmin, uudessa sama tyyppiongelma, liima pettää vähitellen...

        Taustavalot tais olla 14v 11W ja pelkät polttimot voi vaihtaa niihin muovikantoihin, maksaa kymmeniä senttejä / kpl.

        Toimi hyvin tuo silitysrautakikka, silittelin tosin suoraa ilman leivinpaperia levyn sekä näytön, rauta kuumimmalla asennolla pyyhkien muutaman kerran hitaasti edestakasin (kuvittelin, mitä kuumaliima pistoolissa tarttee) 4x4mm vaahtomuovisuikaleet liimasin levylle ja lasille.

        Googletärpiksi (siksi että hain itse tyyppiä turhaumisen partaalle) laitan tähän taustavalon/mittarivalon tarkan tyypin T1-1/2 14V NEO WEDGE (JKL Components Nro ENW1-EW87), eli sama mitä Aine myy Oulussa alkuperäisosana 10.40€, Motonetissä sama nähtävästi nimellä HRQ F4.8 12V tuote 43-26**(eri wattimääriä) 1.90€ tai Elfalla irtopoltin entiseen kantaan on nimeltä signaalihehkulamppu WT (T1½) 12 VAC/DC, tuote OL-2174, mitat 4.7 x 10.5 mm, 0.93€.
        Pienemmät lamput, joita löytyy esim. mittarivalaistuksen säätimestä: Motonet lamppu 43-2635, 1.90€. Polttimo entiseen kantaan Elfa WT (T1) 12 VAC/DC, OL-1089, mitat 3x6mm, 1.43€. Ajovalojen korkeuden säätö T1 NEO WEDGE 14V (JKL Components Nro CNW1-23), Elfan irtopoltin sama T1 kuin edellä.
        Loput löytyykin sitten periaatteesta mistä vain huoltoasemalta, ajovalokatkaisijaan, sytyttimeen ja t.vyön merkkivaloon W2x4.6D lasikanta. Keskikonsolin valaistus T-1 1/2 PBC 14V 100mA, lamppuna muovikannassa juotettu T1½, sama mikä mittarilamppuna, mutta löytyy helposti valmiina kannallisena vaihtolamppuna.

        Hakusanoja: Saab 9-3 mittarivalaistus, SID, mittaripolttimo


    • Saab 2.0i -00

      Korjasin juuri SID:n itse. Pixelit kadoksissa, joka johtuu kun alkuperäinen lattakaapeli on jollain liimalla kiinni ja se ajan myötä irtoaa. http://pixelfix.net/eng/saab.html tilasin uuden lattakaapelin, rahteineen 30 ekua, siinä tulee ohjeet vaihtamista varten ja youtubestakin löytyy opetusvideo http://www.youtube.com/watch?v=8nmOxskkg_w. Korjaukseen meni rauhallisesti tekemällä 1,5 h ja 4 olutta ja muutama nortti. ONNISTUI.

    • DE_ExPat
    • eräs mies vaan

      Paras korjaaja löytyy Englannista, noin 70€ postikuluineen ja ikuinen takuu tulee perään. Ja sen huollon jälkeen toimii. Pysyvästi.

      http://www.saabdisplayrepairs.co.uk/

      Olen teettänyt siellä vaihtoautoihin ja omiin eikä ole ensimmäinenkään sen jälkeen aiheuttanut reklamointia.

    • Saab_ysi_kolme

      Itse korjautin aivan äskettäin oman 9-3:sen SID-näytön Tuusulassa Elkotron nimisessä yrityksessä.

      Korjaus onnistui odotellessa ja kaveri vaihtoi samalla myös yksikön polttimot.

      Hintaa työllä ja varaosilla oli 120 euroa.

      • nuukuusiski

        Korjasin molemmat näytöt itse ja toimii, mutta elkää tehkö sen ohjeen mukaan sitä puhdistusta ruuvimeisselillä, vaan asetonilla kontaktipinnnasta ne vanhat liimat pois. alle 50€ postikuluineen ja otin tuon ac-näytön uuden, kun oli naarmuinen ja nyt harmittaa, etten ottanut sid:kin näyttöä uutta


    • C900

      Saabcklubin nim. Hook korjasi joskus minun kolkkini sid:n

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1366
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1181
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe