Pääsenkö maahan raskaana ollessani, aikomus synnyttää USAssa

}i{

Aviomieheni hakee opiskelemaan yliopistoon Yhdysvaltoihin, kustannukset katetaan stipendeillä / omasta pussista (eli siis ei ole työnantajaa jakamassa kustannuksia tai tarjoamassa vakuutusta). Opiskelu kestää 2 vuotta ja alkaa vuoden kuluttua. Minä lähden vaimona mukaan, en siis itse tee töitä tai muutakaan, vaan olen kotirouvana. Kyseessä on Ivy League -yliopisto, joskaan sillä tuskin on väliä tässä asiassa.

Pääsenkö maahan, jos olen raskaana, saanko synnyttää siellä vai pitääkö tulla Suomeen synnyttämään? Emme ole tutustuneet vakuutusasioihin vielä, koska paljon muutakin selviteltävää on, mutta onko todennäköisesti niin, ettei ole mahdollista saada vakuutusta, joka korvaisi raskauden seurannan ja synnytyksen, jos olen jo raskaana maahan tullessani?

5

388

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6

      Ottaisin nyt heti selvaa noista vakuutuksista, olit raskaana tai ei. Riippuu niin paljon osavaltiosta ja sairaalasta mita synnytys maksaa. Noin sormituntumalla sanoisin etta normaali alatiesynnytys on noin $6000 /- ja sektio $22000 /-. Jos lapsi tarvitsee hoitoa niin sitten se lasku vasta kasvaakin.
      On paljon vakuutuksia jotka eivat kata raskautta ja synnytysta ollenkaan.
      Mitaan Sossu-avustuksia teille ei ole kun olette taalla viisumilla. Neuvolatoimintaa ei myoskaan ole vaan kaikki hoituu oman ob/gynen kautta.
      good luck! t. usalainen.

    • .ulkosuomi

      Ihan vaan siltä varalta että tarkoituksena oli saada Green Card koska lapsi on kansalainen, niin alaikäinen ei voi sponssata Green Cardia. Eli odotusaikaa tulee heti 21 vuotta, ja sitten vielä käsittelyaika, joka on voi olla kymmenenkin vuotta...

      Ja vielä sekin että lentoyhtiöt voivat rajoittaa myös raskaana olevien matkustusta, joten siitä kannattaa ottaa selvää, ettei tule yllätyksiä.

    • unohtakaa koko juttu

      Huomatkaa myös, että synnyttävä äiti heivataan pihalle yleensä 48 tunnin sisällä. Jos synnytyksessä tai sen jälkeen tulee ongelmia jonka vuoksi lapsi tai äiti joutuu tehohoitoon, niin $100000 paukahtaa täyteen hetkessä; viimeistään viikossa ja monessa vakuutuksessa tulee yläraja vastaan. Sitten vain realisoimaan taloa, jotta selviää maksuista. Kannattaa selvittää tarkkaan vakuutusten sisältö. Ylipäätään sairaalassa olon pitkittyminen nostaa kuluja hirveästi.

      Minun mielestäni teidän kannattaa jättää lapsen teko toistaiseksi. Ymmärsin , että olette vasta suunnittelemassa lasta. Unohtakaa se. Nauttikaa kaksi vuotta USA:ssa ja hankkikaa lapsi takaisin Suomeen palattuanne. Siitä tulee helpompaa, halvempaa ja mielekkäämpää. Uuteen maahan tulo, totuttelu toisenlaiseen toimintatapaan ym. ovat riittävän raskaita ilmankin lasta. Miehen opiskelut vievät aikaa. Hän ei välttämättä ehdi auttamaan sinua niin paljon kuin haluat ja huomaat olevasi kahdestaan lapsen kanssa vieraassa maassa, jossa asiat eivät toimi kuten Suomessa. Ei voi oikein soittaa edes äitiä apuun. Kaikki aikasi menee lapsen kanssa ja siitä huolehtiessa. Sinulta jää kokematta moni asia USA:ssa, kun et vaan yksinkertaisesti voi lähteä tekemään sitä lapsen viedessä kaiken ajan.

      Kannattaa myös haudata mahdolliset suunnitelmat siitä, että näin saatte näppärästi lapselle kansalaisuuden "takataskuun". Yhdysvalloissa kansalaisuuteen tai ylipäätään oleskeluoikeuteen kuuluu paljon enemmän velvollisuuksia kuin etuja. Takatasku on täällä etutasku. Käytännössä Yhdysvallat seuraa lasta koko elämän; verottaa missä vain saadusta tulosta, pojan ollessa kyseessä laittaa tarvittaessa poika afganistaniin sotimaan, jne. Voihan olla, että "lapsi kiittää" kansalaisuudesta myöhemmin, mutta näkisin sen enemmän taakkana. Varsinkin kun kumpikaan teistä ei ole kansalainen.

    • 11

      Ei USAssa ole asevelvollisuutta.

      • ei mutta

        Ei, mutta pakollinen Selective Service on ja sitä on käytetty viimeksi Vietnamin sodassa. Vaikka sen jälkeen tehtiinkin muutoksia, itse järjestelmää pidetään edelleen voimassa. Nostoväki ottaa käyttöön jonkun isomman konfliktin tullessa. Tarvittaessa tehdään vaikka nopeasti lainmuutos, muttei taida tarvita sitäkään.. USA:n tapauksessa konfkliktin ei tarvitse edes tapahtua ns. omalla maalla, kuten maan sotahistoria helposti todistaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1787
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      76
      1637
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      765
    6. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      759
    7. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    8. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      747
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe