Tupakoinnin vaikutus?

huutoa,huutoa

En ole neuvolasta asiaa rohjennut tiedustella, kun jotenkin kaikuu jo valmiiksi korvissa se saarna tupakan haitoista. Ja taitaa vähän oma huono omatuntokin kolkutella.

Mietin siis 5 viikkoisen pikkuisemme iltahuutoa. Se on minusta aika selkeää kipuitkua, menee ihan jäykäksi huutaessaan, ja tuntuu, ettei mikään konsti auta. Voiko itkuun olla jotenkin syynä se, että poltan, ja että olen polttanut myös raskausaikana? Toki odottaessani ja nyt imettäessäni olen polttanut paljon aiempaa vähemmän. Pikkuinen syö enimmäkseen korviketta, mutta myös imetän.

On kaiketi sen verran kuitenkin huono omatunto polttamisesta, että epäilen sitä aina vähän kaiken syyksi, vaikka vaivat voisivat hyvin johtua muustakin...
Onko kellään kokemusta tupakoinnin vaikutuksesta, voiko huuto olla siitä johtuvaa? Täysin tupakoinnin lopettaminen ei ole minulle vaihtoehto, joten en siis ole kokeillut, vaikuttaako.

10

1310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vieras74

      Aivan hirveää ja täysin edesvastuutonta, että olet raskaana polttanut ja nyt kun imetät. Itsekästä touhua. Lapsenasi en antaisi sinulle koskaan anteeksi. Ja näin veronmaksajana mua iljettää, että joudun makselemaan tollaisten ihmisten lapsien lääkärinkuluja. Tod.näk. olet saanut lapsellesi adhd:n tai jotain hengityssairauksia aikaan. Häpeäisit! Säälin lastasi, jolle olet varmaan saanut nikotiiniriippuvuuden aikaan. Ja tuollaiset kommentit kun "täysin tupakoinnin lopettaminen ei ole minulle vaihtoehto..." Pliis, anna mun kaikki kestää! Missä on sun selkärankas????

    • -..-.

      Tottakai tupakointi vaikuttaa, eikä positiivisella tavalla.
      Koita lopettaa.

    • tnäiti

      Koliikkiin ei ole löydetty syytä. Tupakointi ei siihen vaikuta.

    • wink wink

      Koliikkiin ei todellakaan tupakointi vaikuta.

      Ja jos täällä jonkun pitäisi HÄVETÄ, niin nimenomaan nimimerkin "vieras74"!
      On tunnettu tosiasia, että Suomi24:ssä moukkia löytyy, mutta että joku väittää oikein adhd:n johtuvan äidin tupakoinnista, niin kyllä taas tietämättömät tolvanat kiillottivat kilpeään jopa tälläkin palstalla.

      Aloittajalle:
      Meidän esikoisella oli koliikkia, mutta onneksi terveysaseman lääkäri oli erikoistunut vauvojen vyöhyketerapiaan. Hän ehdotti sitä vauvalle, arveli tarvittavan kymmenkunta käyntiä, mutta jo 5 vyöhyketerapiahoitoa riitti ja koliikki oli tipotiessään. Suosittelen lämpimästi teillekin :)

      vieras74:lle
      Adhd tai muutkaan perinnölliset neurologiset oireyhtymät eivät ole vyöhyketerapialla parannettavissa.

    • kaisla88

      itse tupakoin raskausaikana ja nyt imettäessä mutta normaalia huomattavasti vähemmän ja vauvastani tuli ihan normaali kaveri eli syö neljän tunnin välein päivällä, yöllä 5-7tunnin välein. Illalla tankkaa siis enemmän. Yhteiseloa takana 2kk ja voin yhden käden sormilla laskea kuinka monesti lapsi on itkenyt että ei se huutamistakaan voi laittaa vain tupakoinnin piikkiin. Ystävälläni samanikäinen lapsi ja huutaa millon mistäkin. Jos esim. jos joutuu olemaan sitterissä, jos asento sylissä ei kepaa, kun nostetaan pois kylvystä, kun vaihdetaan vaippaa tai puetaan. Aina kun kaverilleni soittaa niin huuto kuuluu taustalta mutta en usko sen olevan koliikkia vaan sitä että vauva on ns. tottunut hyvälle että aina pääsee syliin kun vähän vingahtaa ja nukkumaankaan ei ala jos ei kaveri syliinsä vauvaa nukuta ja yötkin ovat katkonaiset koska ruokailurytmi ihan mitä sattuu kun alusta asti aina työnnetty ruokaa suuhun kun alkaa huutamaan. Kyllä vauva jo tarvii selvät rutiinit ja itse aloin heti rytmittää vauvaa kun se syntyi vaikka sanotaan että vauvan kanssa saa unohtaa kaikki normaalirytmit. tämä ei siis pätenyt ja vauva oppi todella nopeasti normaali vuorokausi rytmiin.

    • Lääkäri ja äiti

      Yllä taas esimerkkiäiti kertoo, miten vauvoja hoidetaan. Ei se vauva osaa kattoa kellosta, saako sillä olla nälkä vai ei. Ja aika raakaa tekstiä tuo, että vauvaa ei saisi "opettaa liian hyvälle". Kyllähän se varmaan lakkaa itkemästä, kun oppii että äiti ei liikahdakaan, vaikka mä täällä karjun, vaan seisoskelee mieluummin vaikka tupakalla... Samalla oppii, että maailma on turvaton ja kylmä paikka, jossa ees omiin vanhempiin ei voi luottaa. Kysypä vaikka lastenpsykiatrian asiantuntijoilta, onko varhaisella vuorovaikutuksella merkitystä lapsen kehitykseen. Ja kyllä tosiaan vauvalle tulee nikotiiniriippuvuus äidin tupakoinnista, tämä on useissa tutkimuksissa todistettu. Eikä tuo adhd:kaan ole ihan tuulesta temmattua - äidin tupakointi lisää lapsen keskittymis- ja oppimisvaikeuksia ihan todistetusti. Että onnea vaan sulle, malliäiti.

    • mmm.hhhh.y

      Kokemuksen syvä rintaääni täällä.Synnytin yli 3kk sitten terveen pojan (koko raskaus ajan poltin) ja osittain imetin lastani ja nyt annan vaan korviketta. Laitoksella kun ei hirveesti minulta ensimmäisinä päivinä maitoa herunut vaikka tissillä olikin paljon.Sit meni siihen kun ei mitään tullut niin hermostuttiin,siel hoitaja sit "viisaana" et varmaan tupakoinnista tuo itku johtuu eikä siitä että sen olisi nälkä,kävin sit sanomassa että pitää antaa lisämaitoa et kyllä mä tiedän miksi mun vauva itkee kun tää ei mun ensimmäinen ollut.Itkut loppu siihen kun sai vaan lisämaitoa ja voin sanoa että erittäin rauhallinen yksilö tää meidän pieni herra paljon rauhallisempi kun esikoinen jonka aikana en taas polttanut ollenkaan.
      Nukkuu yöt 21-04/04.30 ja siit nukkuu viel ainaki klo 8-9asti aamulla ja voi viel tunnin pari siitäkin nukkuu.Itkee sillon ku on kakka tai nälkä ei oikeestaan muulloin.Että en usko että tupakista johtuu koska meidän vauva on näin rauhallinen vaikka olen polttanut :)

    • tupakoitsija..

      Olen polttanut kaikista lapsistanu (viidestä) niin raskaus kuin imetysaikanakin eikä meillä ole kukaan huutanut "koliikin" lailla.
      "Täysin edesvastuutonta" ja päläpälä. Kaikki eivät tupakasta odotusajaksikaan eroon pääse, mutta tietysti myös sitten imetyksen aikana yhtlailla "täytyy" polttaa, jotta lapsi ei niitä vieroitusoireita saa, ja vähenee tarve kun imettämistäkin vähentää. Rumaa tekstiä, mutta näin se on JOKAISELLA tupakoitsijalla.

      Ps. Jos tupakka ei ole paheena odotusaikana - niin monilla näillä EI-tupakoitsijoilla on lihavuusongelma mikä on katsottu yhtä vaaralliseksi kuin tupakointi, sikiölle ja sikiön hyvinvoinnille niin raskausaikana kuin sen jälkeenkin. Joten saarnat tupakasta ois kyllä syytä jättää.....

      • )/(/&/&&)(/(

        No, onhan niitä lihavia tupakoitsijoitakin ja yleensä jos tupakoi, ei muutenkaan vietä kovin terveellistä elämää, vaan mukana kuvioissa voi olla myös viinaa ja roskaruokaa. Ja lääkäritkin jopa sanovat, että jos tupakoi, ei kannatakaan liikkua, koska liikunnan lisäännyttämä verenkierto kuljettaa nikotiinin ja muut tupakan myrkyt nopeammin ja tehokkaamin elimistöön rappeuttaen esimerkiksi luustoa ja niveliä.


      • totuus....
        )/(/&/&&)(/( kirjoitti:

        No, onhan niitä lihavia tupakoitsijoitakin ja yleensä jos tupakoi, ei muutenkaan vietä kovin terveellistä elämää, vaan mukana kuvioissa voi olla myös viinaa ja roskaruokaa. Ja lääkäritkin jopa sanovat, että jos tupakoi, ei kannatakaan liikkua, koska liikunnan lisäännyttämä verenkierto kuljettaa nikotiinin ja muut tupakan myrkyt nopeammin ja tehokkaamin elimistöön rappeuttaen esimerkiksi luustoa ja niveliä.

        Voi voi mitä selityksiä, kun ei pysty lopettamaan. Tupakka on vahva huume. Vieroittuminen vastaa huumausaineita. Lapsesi on nyt vieroitusvaiheessa, kun saa vähemmän myrkkyjä kuin sai odotusaikaan suoraan verenkiertoonsa. Tiedät itsekkin tupakan vaarat, mutta älä selttele sitä niille, jotka eivät vielä ole raskaana. Lopeta imetys, ettet enää myrkkyjä vie lapseesi. Korvike ei sisällä nikotiinia ym myrkkyjä.
        Koita olla haisematta tupakalle lapsesi läheisyydessä. Kovaa tekstiä, mutta totta. Olet polttanut raskausaikana tehtyä et tekemättömäksi saa, mutta tuleville aideille ei pidä puppua syöttää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9726
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2847
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      170
      2634
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2059
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1637
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      15
      1505
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1449
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe