Asunnon ostaminen!

mietteliässs!

Olen tyttöystäväni kanssa seurustellut neljä vuotta kaukosuhteessa, nyt vuoden ollut muutamaan paikkaan kämppä hakemukset, asuntoa ei vaan kuulu.
Tyttöystäväni haaveena on ollut aina ostaa oma asunto (ollaan parikymppisiä), ja nyt se on taas ottanut asian esille, löysi jo minun paikkakunnaltani asunnon hintaan 155 000, huomenna menee näyttöön.
Itselläni ei ole tuloja muuta kuin työkkäri/sossu raha, kumpi maksaa kumpi ei, töitä etsin.
Tyttöystävälläni on työ ja palkka veroineen 2100e joka kuukaus, käteen jää verojen jälkeen n. 1800e, tyttöystäväni olisi nyt kovaa vauhtia ostamassa tuota asuntoa jos menee tarjous läpi.
Itse olin alussa aika tohkeissani ajatuksesta, kunnes puhuin perheen sisällä noita asioita.
tyttöystäväni perhe on ehdottomasti sitä mieltä että oma asunto on paras vaihtoehto, meillä päin taas ajatellaan, että menis eka vuokralle, joka kuukaus jäis käteen enemmän rahaa, koska nyt tyttöystäväni on laskenut että maksaisi
joka kuukausi 600e 300e yhtiövastiketta, eli 900e, plus muut pakolliset menot.
Näin ollen hänellä jäisi käteen joka kuukausi n. 400e, tietenki jos itse olisin töissä, ongelma ei olisi niin suuri.
Itse haluaisin myös ensiksi vakiintua vaikka vuokra kämpässä, ja yhdessä sit ostaa joskus asunto, tietäen että siinä tulee oikeesti asumaan, ja just me kaks yhdessä.
Nytkin tyttöystävän ajatus on ettei edes asuisi siinä "ostamassaan" talossa sitä 30vuotta kun laina on maksettu, vaan muutettaisiin jo aikasemmin pois, minkä takia hukata joka kuukausi 900e jos tietää että ei kämppää tule koskaan omaksi edes saamaan?

Itse kannattaisin sitä että eka vakiinnuttaisiin vuokra asunnossa, säästettäis rahaa, nautittais elämästä kun rahaa jää joka kuukausi vähän enemmän, mutta tyttöystävän mielestä tärkeintä olisi nyt ostaa oma asunto ja elää sit vaikka vähän köyhempänä.

Mielipiteitä ja kokemuksia?

(Tällä hetkellä mykkäkoulua, kun aamulla ilmaisin puhelimessa mielipiteeni tästä asiasta, tyttöystävän luonne ei anna tämmösessä periksi jos joku on täysin eri mieltä asioista mitä hän ite)

8

461

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei onnistu millään

      Paljonko teillä on säästöjä? Pankki vaatii vähintään sen 15% omaa rahaa, eli tuollaisesta summasta n. 20.000€ omaa rahaa.

      Ja vaikkapa 130.000€/25 vuotta/ 4% korkoa tekee kuukaudessa n. 700€. Siihen päälle yhtiövastike vaikkapa 300€. Eli pelkästään noihin teiltä menisi jo 1000€.

      Tyttöystäväsi nettopalkka on 1800€ sinun työttömyyskorvaus netto 450€/ kuukausi, eli saatte nettona vajaa 2300€. Se tekee lähes puolet nettotuloistanne asumismenoihin.

      Pankki ei tule missään tapauksessa myöntämään teille lainaa.

      Voitte tietysti kysyä pankista, mutta vastaus mitä ilmeisemmin on se, että tulkaa uudestaan, kun sinulla on vakinainen työpaikka.

      • Anonyymi

        Nykyisin pitää olla varovainen asunnon ostossa jos mamuja asuu samassa talossa niin silloin pitää olla varovainen kun mamuilla ei ole ihmisten tapoja yöt valvovat ja huutavat. En koskaan halua mamuja naapuriksi.


    • Totuus tuo

      Eroon teidän suhde tulee joka tapauksessa päättymään.Miettikkää siltä pohjalta ottakaa myös ikänne huomioon.Pankki ei anna lainaa teille.

    • iskä vaan...

      Ihan sama oletko seurustellut 4 tai 10 vuotta kaukosuhteessa. Todellisuus selviää vasta kun muuttaa saman katon alle. Seurustelin yli 5 vuotta erään tytön kanssa joka asui samassa kaupungissa. Siten että opiskeluaikana asuin omassa vuokra asunnossa ja hän äitinsä luonna. Viikonloput hän sitten asui luonani. Kun hän sitten valmistui vuotta ennen minua niin hän muutti luokseni ja ajatuksena oli että kun minä valmistun niin ostetaan kaksio. Ei mennyt kuin muutama kuukausi kun tajusin että yhteiselo tämän naisen kanssa ei onnistuisi.
      Eli normaali elämä saman katon alla päivittäisten ruutiinien (siivous,ruuanteko etc). oli hänelle aivan vieras käsite ja kaikki kaatui minulle.
      Kannatan kyllä oman asunnon ostoa mutta nykytilanteenne mukaan se ei taloudellisesti onnistuisi.

    • Pankkiin

      Käykää ensin pankissa, sitten vasta tarjous. Pankista saa lainalupauksen. Jos teette tarjouksen ilman lainalupausta, joudutte maksamaan korvausta mikäli kaupat kariutuu esimerkiksi pankin haluttomuuteen myöntää lainaa. Lainalupaus ei maksa mitään ja samalla pankin virkailija tutkii onko asunnon ostaminen taloudellisesti mahdollista.

    • mama biggie

      Pankki myöntää lainaa siten, että maksimissaan 40 % nettotuloista saa mennä asumismenoihin. Tyttöystävälläsi 900 euroa kuukaudessa (lainanlyhennys yhtiövastike) tarkoittaa reippaasti yli 40 % prosenttia. Lisäksi korot ovat nousussa, joten sekin pitää huomioida.

      Lisäksi pitää löytää rahaa kaikkeen muuhun eli ruokaan, vaatteisiin, sähköön, nettiliittymään, tv-lupaan, vakuutuksiin, liikkumiseen (esim. kodin ja työn välinen matka). Sen päälle tulee ylimääräisiä kuluja esim. lääkkeet, kodinkoneen hajoaminen jne.

      Ehdottomasti kannattaa asua ensiksi ainakin vuosi vuokralla ja siitä käsin katsella omistusasuntoa, jos rahatilanteenne sen sallii ja näette, että haluatte asua yhdessä pidempäänkin. Uskoakseni sinä et saa asuntolainaa ennen kuin olet työelämässä.

      Sinulla oli alkuperäisen viestisi lopussa virhe. Jos asuisitte yhdessä omistamassanne asunnossa esim. 5 vuotta, niin systeemi menee niin, että jos ostatte asunnon hintaan 155.000 euroa ja myytte asunnon 5 v päästä hintaan 160.000 e ja olette ehtineet lyhentää lainaa esim. 10.000 eurolla, niin maksatte silloin pankille takaisin sen lainan, jota ette ole ehtineet vielä maksaa eli 155.000 - 10.000 e = 145.000 e. Tällöin saatte voittoa (160t - 150t) 10.000 ja lisäksi teillä on maksettuna kymppitonni, joten uutta asuntoa varten teillä olisi käytössä 20.000 e. Näin siis yksinkertaisuudessaan (tosin pitää huomioida kiinteistövälittäjän maksu ja uuden asunnon varainsiirtovero). Toki täytyy huomata, että jos asuntojen hinnat laskee, saattaa käydä niin, että joudutte maksamaan asuntolainan lyhennystä, vaikka asunto on jo myyty...

      Edetkää tässä järjestyksessä:
      1.Yritä koko ajan löytää töitä itsellesi.
      2. Hommatkaa vuokra-asunto
      3. Katselkaa Etuovi.com ja oikotie.fi osoitteista asuntoja ja käykää asuntoesittelyissä
      4. Käykää pankissa kysymässä lainalupaus, jolloin saatte tietää, paljonko on mahdollista saada lainaa ja paljonko tarvitsette takaajia
      5. Kun pankilta on lainalupaus, niin voitte lainalupauksen voimassaoloaikana tehdä sitovan tarjouksen jostakin asunnosta. Jos tarjous vetää kiinni, olette asunnon omistajia.

      Teidän ikäisten ei kannata koskaan tehdä tarjousta muuten kuin ehdollisena eli jos haluaa tehdä ostotarjouksen asunnosta, niin teette tarjouksen siten, että tarjoatte esim. 155.000 euroa sillä ehdolla, että saatte pankista sen summan lainaa. Jos ette saa lainaa, tarjous raukeaa. Jos taas saatte lainaa, niin asunto on teidän.

    • iskä vaan..,.

      ""(Tällä hetkellä mykkäkoulua, kun aamulla ilmaisin puhelimessa mielipiteeni tästä asiasta, tyttöystävän luonne ei anna tämmösessä periksi jos joku on täysin eri mieltä asioista mitä hän ite)""
      No ehkä hän uskoo pankinjohtajan kielteistä päätöstä lainaneuvotteluissa.
      No jokin pankki vastuuttomasti sen lainan teille myöntää niin muistakaa että sossu huomoi tyttöystäväsi tulot ja tulosi saattavat tippua. Voi olla että näinä aikoina et myöskään työöisty helposti. Itse olin liki vuoden työtön ennenkuin työllistyin ennen kesää. Itse en uskaltaisi otta mitään lainaa jos en ole työttömyskassan jäsen ja täytän ehdot ansiosidonnaiseen. Meidän asuntolaina hoitui kivutta vaimon palkalla ja minun asniosidonnaisella. Ja olisi hoitunut vaikka vaimokin olisi ollut työtön.
      Tässä on maalattu sen verran synkkiä aikoja että jos vuoden kuluttua huomaatte ettei yhteiselo onnistu niin asunto saattaa mennä kaupaksi huomattavasti halvemmalla kuin te siitä maksoitte.
      Suosittelen kyllä koeaikaa vuokralla ennenkuin teette niinkin suuria päätöksiä.

    • Anonyymi

      Älä osta ainakaan vuokratontilla olevaa Asuntoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1564
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1276
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1160
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe