Asunnon ostaminen!

miettlieääs

Olen tyttöystäväni kanssa seurustellut neljä vuotta kaukosuhteessa, nyt vuoden ollut muutamaan paikkaan kämppä hakemukset, asuntoa ei vaan kuulu.
Tyttöystäväni haaveena on ollut aina ostaa oma asunto (ollaan parikymppisiä), ja nyt se on taas ottanut asian esille, löysi jo minun paikkakunnaltani asunnon hintaan 155 000, huomenna menee näyttöön.
Itselläni ei ole tuloja muuta kuin työkkäri/sossu raha, kumpi maksaa kumpi ei, töitä etsin.
Tyttöystävälläni on työ ja palkka veroineen 2100e joka kuukaus, käteen jää verojen jälkeen n. 1800e, tyttöystäväni olisi nyt kovaa vauhtia ostamassa tuota asuntoa jos menee tarjous läpi.
Itse olin alussa aika tohkeissani ajatuksesta, kunnes puhuin perheen sisällä noita asioita.
tyttöystäväni perhe on ehdottomasti sitä mieltä että oma asunto on paras vaihtoehto, meillä päin taas ajatellaan, että menis eka vuokralle, joka kuukaus jäis käteen enemmän rahaa, koska nyt tyttöystäväni on laskenut että maksaisi
joka kuukausi 600e 300e yhtiövastiketta, eli 900e, plus muut pakolliset menot.
Näin ollen hänellä jäisi käteen joka kuukausi n. 400e, tietenki jos itse olisin töissä, ongelma ei olisi niin suuri.
Itse haluaisin myös ensiksi vakiintua vaikka vuokra kämpässä, ja yhdessä sit ostaa joskus asunto, tietäen että siinä tulee oikeesti asumaan, ja just me kaks yhdessä.
Nytkin tyttöystävän ajatus on ettei edes asuisi siinä "ostamassaan" talossa sitä 30vuotta kun laina on maksettu, vaan muutettaisiin jo aikasemmin pois, minkä takia hukata joka kuukausi 900e jos tietää että ei kämppää tule koskaan omaksi edes saamaan?

Itse kannattaisin sitä että eka vakiinnuttaisiin vuokra asunnossa, säästettäis rahaa, nautittais elämästä kun rahaa jää joka kuukausi vähän enemmän, mutta tyttöystävän mielestä tärkeintä olisi nyt ostaa oma asunto ja elää sit vaikka vähän köyhempänä.

Mielipiteitä ja kokemuksia?

4

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Läskimpi Isäntä

      Nykynuorille on tarjolla vain surkeita vaihtoehtoja. Joko otat älyttömän riskin ostamalla kalliin asunnon tai jämähdät vuokralle, jolloin säästäminen tapahtuu vain vuokraisännän hyväksi.

      Periaatteessa olen tyttöystäväsi kannalla, mutta riskit ovat kyllä suuret. Teiltä kummaltakin näyttää esimerkiksi unohtuneen se, että kahdesta tulee pian kolme. Lainanmaksu vaikeutuu äitiyslomalla. Sen vuoksi etsikää halvempi asunto. Voitte aina vaihtaa isompaan, kun omaa rahaa on hieman kertynyt. Portaatkin noustaan yksi kerrallaan ettei kompastuta.

      Oma asenteesi vaikuttaa nuorten miesten yleiseen tapaan hieman lyhytnäköiseltä. Pidät "elämästä nauttimista" tärkeämpänä kuin perusvarallisuuden hankkimista loppuikää varten. Kysyt, miksi hukata joka kuukausi 900 e, jos tietää että ei kämppää tule koskaan omaksi saamaan. Ja silti haluat asua vuokralla?

    • Hankkikaa elämä...

      Jos päädytte asunnon ostoon, niin harkitkaa tarkkaan mistä asunnon ostatte. Itse olen pettynyt erittäin paljon ensimmäiseen omistusasuntooni. Taloyhtiön hallitus on huonosti hoitanut talon hoitamisen, putkiremontti odottaa nurkan takana ja naapurirapussa on maailman pahin kyttääjä. Hänellä on taloyhtiössä kavereina muitakin samanlaisia kyttääjiä, joilla ei ole muuta elämää kuin tarkkailla, raportoida ja kytätä toisten ihmisten tekemisiä ja menoja. Tosi mukavaa asua täällä länsi-Tampereella Voionmaankadulla!

    • Pankkineiti pk

      Asunnon ostaminen on järkevämpää kuin vuokralla asuminen. Missä päin asutte? Aitteko asua seudulla loppuelämänne? Jos tiedossa voi olla muutto piankin vaikka opiskelemaan, niin vuokra-asunto on paras vaihtoehto.

      Etsikää ensin halpa asunto. 155te on valtava laina noin pienillä tuloilla, en usko että pankkikaan sellaista myöntää. 100-120te laina olisi mielestäni ehdoton maksimi, muutoin olette kusessa jos vaikka tyttöystäväkin jää työttömäksi tai äitiyslomalle. Saatatte olla kyllä tuonkin suuruisen lainan kanssa nesteessä.

      Makselette tuota ekaa kämppää 20-30te pois. Tämän jälkeen myytte asunnon ja ostatte isomman jos perhettä on sitten siunaantunut. Sitten jos työtilanne on parempi, niin isompi laina vasta sitten kehiin, esim. se 150te 30te omaa rahaa.

      Myös aso-kämppä on hyvä vaihtoehto, jos se on tarkoitettu väliaikaiseksi ratkaisuksi. Aso-lainan saa helposti pankista pienilläkin tuloilla ja kun laina on maksettu pois, on siinä käsiraha omistusasuntoon.

      • hmmm..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9656
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2827
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      165
      2597
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1806
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1633
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      12
      1493
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1439
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe