stressin monet oireet...

väsyttää..

minulla on jo usea vuosi sitten todettu traumaperäinen stressihäiriö, suht hyvin pärjännyt tähän asti kunnes oireet tulevat taas pintaan. usean vuoden suhde narsistiin kariutui juuri, yksinolo ahdistaa, töissä ei jaksa olla mutta pakko, nukun huonosti, raha asiat huolettaa. En ole aikaisemmin kärsinyt stressin muista oireista kuin väsymys ja unettomuus, mutta nyt on ilmennyt ongelmia jotka voivat johtua stressistä. ihoni on mennyt todella huonoon kuntoon ja minua on alkanut vaivaamaan jatkuva hiivatulehdus, joka kunnon hoidosta huolimatta tulee takaisin 2vk-2kk päästä.onko muilla samanlaisia stressi oireita, ja kuinka olette päässyt eroon.pitäisi stressistä päästä mutta kuinka stressiä voi hoitaa ilman että työ kärsii. ressiloma houkuttaisi mutta se on viimeinen vaihtoehto.

6

552

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jk

      vai nin

    • uninen86

      Ei oo totta, ihan kuin mun elämästä... Pääsin narsistisesta suhteesta eroon reilu puolitoista vuotta sitten ja minulle todettiin kans traumaperäinen stressihäiriö, lisäksi vaikea masennus.
      Olen aika hyvin päässyt jos entisen suhteen traumoista mutta edelleen stressi ja masennus vaivaa. Välillä tuntuu, ettei väsymys mene ohi vaikka nukkuisin 12 tuntia putkeen ja iho menee aika ajoin todella huonoon kuntoon (aknea ja atopiaa) ja hiiva on vaivannut myös välillä lisäksi ruansulatuksessa on ongelmia. Olen miettinyt voiko stressillä olla näin monenlaiset seuraukset mutta ilmeisesti voi.
      Oletko ajatellut saikulle jäämistä?

    • väsyttää..

      olen muuan vuosi sitten saanut pari kk lomaa loppuun palamisen takia, johtui kai traumaperäisestä stressihäiriöstä.saisin varmaan nyttenkin ressilomaa terapeutiltani, mutta meillä ei ole ollut tapaamisia nyt vähään aikaan koska tilanne on niin hyvä ollut, tai niin terapeutti luulee kun en ole enää pitkään aikaan kertonut rehellisesti tuntemuksistani.miten sinulla uninen86 traumaperäinen stressihäiriö vaikutti elämään?ja miten hoidit sitä?itse sain lääkkeet huonoon nukkumiseen ja olen kohta 5 vuotta syönyt niitä.sitä ennen kärsin vaikeasta unettomuudesta ja lääkkeet ovat henkireikä.mutta lääkkeistä huolimatta väsyttää niin maan kamalasti.

      • uninen86

        Traumaperäinen stressihäiriö vaikutti elämääni monellakin tapaa, oikeastaan se muutti elämäni kokonaan joksikin aikaa. En uskaltanut liikkua ulkona ja jos oli pakko käydä jossain olin koko ajan ylivireystilassa - ikään kuin valmiuksissa juosta pakoon. Säikähtelin pieniäkin ääniä ja esimerkiksi nähtyäni jonkin exää muistuttavan jutun (saman värinen auto kuin hänellä oli) sai minut ihan tolaltani. Sain kamalia muisti- ja keskittymishäiriöitä, oireilin koko ajan fyysisesti ja paniikkihäiriöiltäkään ei vältytty. Useamman kerran heräsin siihen, että kävelin unissani tai painajaisiini.
        Kävin ja käyn edelleen säännöllisesti terapiassa, josta on ollut ihan valtavasti apua. Lisäksi lääkitys on auttanut (masennukseen, nukahtamiseen ja ahdistukseen).
        Kannattaa kertoa rehellisesti omista tuntemuksista, koska ainoastaan sillä tavalla voit auttaa itseäsi.


    • veeeeeera

      Mikä on traumaperäinen stressihäiriö? Minulle diagnosoitiin vuonna 2006 masennus ja paniikkihäiriö. Viimeinen vuosi on ollut niin stressaavaa aikaa elämässäni, kaikki asiat on vuorollaan päin takapuolta. Ja jos en muusta stressaa, niii kodin ylläpidosta tai koirien lenkittämisestä. Siis kesälomakin meni näin. Oireenne ovat kuin minun. Iho huonontunut minullakin ja hiivasieni kierre saatu juuri katkaistua. Lopetin hiivasienen uusimisen laskemisen, kun se oli uusinut seitsemän kertaa vuoden sisällä... Ahdistuneisuushäiriöstä on myös ollut puhe, mutta tämä traumaperäinen stressihäiriö on ihan uusi sana mulle. Voisinko minä kärsiä samasta. Olen tällä hetkellä saikulla sydämen rytmihäiriöitten takia. Sydänfilmit otettu ja labrassa käytä, mitään vakavaa ei ole vielä löytynyt ja arvelenkin stressin aiheuttaneen minulle tämänkin kiron. :( Oon tosi väsynyt ja voisin vain nukkua. Suoritan kaiken minkä teen. En nauti hirveästi mistään... Välillä käyn ylikerroksilla ja teen kaikkea yhtä aikaa. Eli tuollaista kausiluonteista hyper energiaa ja sitten tulee väsy.

    • uninen86

      Heippa veeeeeera! Traumaperäisestä stressihäiriöstä löytyy aika paljon tietoa netin ihmeelisestä maailmasta, mutta tässä jotain tietoa siitä:
      Traumaperäinen stressihäiriö on yksin ahdistuneisuushäiriön muoto; muita muotoja ovat mm. mielialahäiriö, paniikkihäiriö ja sosiaalisten tilanteiden pelko. Tämä kopsattu netistä: Traumaperäinen stressireaktio kehittyy henkilön jouduttua kokemaan, näkemään tai olemaan vastatusten tapahtuman kanssa, joihin liittyy joko kuolema tai vakava loukkaantuminen tai niiden uhka tai oman tai toisen fyysisen koskemattomuuden vaarantuminen. Traumaattinen tilanne aiheutti henkilössä voimakasta pelkoa, kauhua tai avuttomuutta. Traumaperäisen stressihäiriön diagnoosi edellyttää, että sille tyypilliset oireet kestävät vähintään kuukauden ajan.

      Vaikea sanoa kärsitkö samasta häiriöstä, mutta kannattaa jutella siitä lääkärin kanssa mikäli olet kokenut traumaattisen tapahtuman. Toivottavasti olosi paranee pian!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1798
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      179
      1301
    3. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1158
    4. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      34
      1053
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      81
      977
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      935
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      880
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      64
      806
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      779
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      751
    Aihe