Uroskoiran ongelmat

välillä vihastunut

Mulla on noin 3,6 vuotias uroskoira. Se on kultainennoutaja ja nyt sitten meillä naapurissa asuu narttukoira, jonka omistajat antavat sen pissiä pihamme eteen. Kun nartulla on juoksut ja haut tuoksuu uroksen nenään pitkänkin ajan päästä hyvälle niin ymmärrätte varmaan,että on ongelmia.
Koiramme ei syö ja kävelee levottomasti. Välillä se vinkuu ulos pääsyä. Kävin lenkillä sen kanssa ja se veti kovaa. Käytän tavallista hihnaa,jotta saan sen hallittua paremmin. Syötin sille nakkeja ja yritin pyytää,että se seurasi minua hajujen kohdalla, mutta lempinakitkaan eivät auttaneet.
Olen ajatellut,että sanon naapurille koiransa pissimisestä pihallemme.
Auttaisi varmaan,että leikkuuttaisimme koiramme, mutta jotkut sanoo,että silloin on peiliin katsomisen paikka omistajalla.
Mutta entäs jos koira riutuu, kun ei syö ja se stressaantuu ja se ei saa nukuttua!?Koirani parasta tässä vaan ajattelen...

7

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ensiavuksi

      Älä anna koirasi missään tapauksessa nuoleskella niitä pissejä. Salliminen aiheuttaa vain rakkauden stressin voimistumista, aiheuttaa ehkä agressiivisuutta toisia uroksia kohtaan ulkoillessa ja yleistä tottelemattomuutta. Siispä jos koira alkaa nuolla niitä, niin kiellä ja tarvittaessa vedä hellästi pois paikasta. Haistella sentään voi antaa, kunhan kieli pysyy suussa. Samoin jos olette sallinut koiran käyttää jotain tyynyä, pehmoeläintä tai peittoa niihin tarkoituksiin, niin tähän myöskin kielto narttujen juoksuaikoina. Naapurille asiasta mainitseminen on erinomaisen hyvä ajatus, itse olisin sijassanne jo toteuttut sen.
      Pallien vieminen ei nyt välttämättä ole niin hyvä ajatus, joistakin se on tehnyt agressiivisen, mutta yleisvaikutelma on että puolet koiran luonteesta katoaa leikkuuttamisen vuoksi, ei hyvä homma siis.

      Ja posetiivinen uuttinen: kyllä se haukku kestää viikon kokonaan syömättä ja parisen viikkoa vähän nirsoilemalla siinä ohessa. Sitten taas ruoka maittaa. Ei koira rakkaudesta itseään nälkään tapa.

    • Sano sille.

      Voit oikein hyvin huomauttaa asiasta naapurille. Luulisi jokaisen vähänkin järkevän nartun omistajan tällaisen asian tiedostavankin. Ehkäpä hän ei ole tajunnut, että teidän koiranne on uros.

    • eu-nuk

      Kastroiminenkin on oikein hyvä ajatus.Se ei todellakaan muuta koiran luonnetta, niinkuin jotkut täällä väittävät. Helpottaa vain uroksen elämää,kun hormonaalinen stressi poistuu.

    • haaremin vartija

      Kastraatio vaikuttaa tai on vaikuttamatta. Ja jos vaikuttaa niin monissa tapauksissa positiiviseen suuntaan ja monissa tapauksissa negatiivisesti. Arpapeliä.

    • uyk766

      Kastrointi ei välttämättä auta ja saattaa vaikuttaa koiran luonteeseen.

    • ensi-laina

      Kastraatiosta on paljon tietämättömyyttä, edelleen. Ei se mitään arpapeliä ole, kun hormonitaso pudotetaan alas. Se vaikuttaa nimenomaan seksuaaliseen käytökseen: uros on levoton/syömätön/tottelematon/karkaileva narttujen kiimatuoksujen takia. Jos ympäristössä on paljon koiria, voi uros olla tosi rasittavakäytöksinen. Hormonitasot korkealla. Tyyliin kuuluu myös pullistelu muille uroksille. Kaikki tämä poistuu kastraation myötä. Mutta ei se muita käytösongelmia korjaa. Luonne ei johdu palleista, eikä muutu kun pallit poistetaan. Ja lihominen aiheutuu liikasyömisestä. Sanonpa tuonkin ennenkuin joku kerkiää varoittelemaan. Omat koirani ovat olleet aina kookkaita uroksia, ja koska siitosuroksia eivät ole, olen leikkuuttanut. Positiivista niin koiralle kuin omistajalle.

      • Positiivista sinulle

        mutta entä koiralle? MIeti, jos sinulta itseltäsi vietäisiin pallit pois? Jos taas olet nainen(kuten uumoilen), niin mietipä mitä olisi olla jos olisitkin maho?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2810
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      212
      1808
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1502
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1261
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1188
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      249
      1117
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1032
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      963
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      78
      882
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      760
    Aihe