rintasyöpä kalkkeumasta

sini

Multa leikattiin reilu kuukausi sitte rintasyöpä joka alkoi kalkkeumasta. Neljä vuotta sitten kalkkeumat huomattiin mammografiassa ja niitä vuosittain seurattiin, kunnes kalkkeuma oli muuttunut pahanlaatuiseksi. Onko tällä palstalla muita lukijoita joilla olisi vastaavanlainen tapaus? Jos jollain ollut, mitä hoitoja olette leikkauksen jälkeen saaneet? Mulle ei ole tullut vielä jatkohoito-ohjeita kun jouduin viikko sitten uudelleen operoitavaksi. Piti leikata enempi tervettä kudosta kasvaimen ympäriltä. Se mulle sanottiin ettei syöpä ole hormonaalista vaan joku eri tyyppinen. Ennusteen kerrottiin olevan hyvä. Syöpä oli pysynyt paikallisena ja vartaimusolmuke oli puhdas.

5

2807

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • röntgenhoitaja

      on yllättävän paljon valitettavasti. Joskus mitättömiltä vaikuttavat kalkkirykelmät vaan muuttuvat pahanlaatuisiksi. Niitä on sen vuoksi seurattava ja seulottava. Hoidoistasi en osaa kertoa mitään, mutta toivotan voimia ja hyvää vointia elämääsi.

    • Neena

      Oma rintasyöpäni ei alkanut kalkkeumasta vaan mistä lie, mutta syövän kuvaus oli muuten ihan samantyyppinen kuin sinulla.

      Leikkauksen jälkeen seurasi 6 viikkoa sädehoitoa, mitään sytostaatteja tms. ei tarvittu koska syöpä oli vielä paikallinen (in situ) ja imusolmukkeet puhtaat.

      Pari vuotta pysyin terveenä, kunnes syöpä uusi ja nyt tehtiin koko rinnan poisto. Sen jälkeen olenkin sitten saanut olla rauhassa jo 10 vuotta.

    • Enkuli

      Voimia. En osaa sanoa mtn, kun muuten vain olen lukemassa näitä juttuja, ku pelkään hirveesti syöpää ja sit tulin vaa lueskelemaan ja koitan poistaa kamalaa syöpäpelkoani. Voimia vielä kerran.

      • sini

        Ei kannata etukäteen pelätä. Itsekin ajattelin aina että jos mulle tulis syöpä en kestäis sitä. Nyt sitten kun se tuli olen ihmetellyt tuota aivokapasiteettia et sillä on taito ottaa vastaan joka tilanne. Nyt ajattelen aina enemmän positiivisesti asioita kuin ennen.Rintasyöpäpotilaista paranee nykyään jo 85%. Täytyy vain uskoa että tästä selviää.Ja jos ei selviä ajattelen että sitten on mun aika lähtä kun ei meistä kukaan saa tänne jäädä. Sairaudesta on ollut niin paljon hyötyäkin minulle. Olen oppinut näkemään ja tuntemaan eri tavalla tätä elämää. En takerru pikkuseikkoihin.Olen oppinut ymmärtämään kanssaihmisiä paremmin.Olen huomannut kuin tärkeitä hyvät ystävät ja läheiset ovat minulle. Olen aina ollut vähän stressaantunut ja jännittynyt luonne.(joskus miettii et siksikö tään sairauden sain). Piti olla kotona kaikki paikat aina "tip top" ja töissä kaikki oli mentävä just niin kuin olin ajatellut.Nyt on vouhotukset loppunu. Teen nykyään joka päivä rentoutus -ja hengitysharjoituksia. Opettelen uudenlaista elämää. Joskus ajattelen että tää sairaus taisi olla jopa lahja mulle. Nyt aurinko paistaa ja lähden muutamaksi tunniksi taas metsään kävelemään ja nauttimaan luonnon rauhasta.Kesä menee vielä sairasloman merkeissä. Toivotan oikein hyvää kesää sulle ja kaikille muillekin.


    • Anonyymi

      Minulta leikattiin rintasyöpä joka alkoi kalkkeumasta ti. 7.5.24 ja kainalosta 3 imusolmua. Odotan vastauksia. Olis kiva kuulla kohtalo kavereita, näitä kalkista lähteneitä syöpiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe