rintasyöpä kalkkeumasta

sini

Multa leikattiin reilu kuukausi sitte rintasyöpä joka alkoi kalkkeumasta. Neljä vuotta sitten kalkkeumat huomattiin mammografiassa ja niitä vuosittain seurattiin, kunnes kalkkeuma oli muuttunut pahanlaatuiseksi. Onko tällä palstalla muita lukijoita joilla olisi vastaavanlainen tapaus? Jos jollain ollut, mitä hoitoja olette leikkauksen jälkeen saaneet? Mulle ei ole tullut vielä jatkohoito-ohjeita kun jouduin viikko sitten uudelleen operoitavaksi. Piti leikata enempi tervettä kudosta kasvaimen ympäriltä. Se mulle sanottiin ettei syöpä ole hormonaalista vaan joku eri tyyppinen. Ennusteen kerrottiin olevan hyvä. Syöpä oli pysynyt paikallisena ja vartaimusolmuke oli puhdas.

5

2701

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • röntgenhoitaja

      on yllättävän paljon valitettavasti. Joskus mitättömiltä vaikuttavat kalkkirykelmät vaan muuttuvat pahanlaatuisiksi. Niitä on sen vuoksi seurattava ja seulottava. Hoidoistasi en osaa kertoa mitään, mutta toivotan voimia ja hyvää vointia elämääsi.

    • Neena

      Oma rintasyöpäni ei alkanut kalkkeumasta vaan mistä lie, mutta syövän kuvaus oli muuten ihan samantyyppinen kuin sinulla.

      Leikkauksen jälkeen seurasi 6 viikkoa sädehoitoa, mitään sytostaatteja tms. ei tarvittu koska syöpä oli vielä paikallinen (in situ) ja imusolmukkeet puhtaat.

      Pari vuotta pysyin terveenä, kunnes syöpä uusi ja nyt tehtiin koko rinnan poisto. Sen jälkeen olenkin sitten saanut olla rauhassa jo 10 vuotta.

    • Enkuli

      Voimia. En osaa sanoa mtn, kun muuten vain olen lukemassa näitä juttuja, ku pelkään hirveesti syöpää ja sit tulin vaa lueskelemaan ja koitan poistaa kamalaa syöpäpelkoani. Voimia vielä kerran.

      • sini

        Ei kannata etukäteen pelätä. Itsekin ajattelin aina että jos mulle tulis syöpä en kestäis sitä. Nyt sitten kun se tuli olen ihmetellyt tuota aivokapasiteettia et sillä on taito ottaa vastaan joka tilanne. Nyt ajattelen aina enemmän positiivisesti asioita kuin ennen.Rintasyöpäpotilaista paranee nykyään jo 85%. Täytyy vain uskoa että tästä selviää.Ja jos ei selviä ajattelen että sitten on mun aika lähtä kun ei meistä kukaan saa tänne jäädä. Sairaudesta on ollut niin paljon hyötyäkin minulle. Olen oppinut näkemään ja tuntemaan eri tavalla tätä elämää. En takerru pikkuseikkoihin.Olen oppinut ymmärtämään kanssaihmisiä paremmin.Olen huomannut kuin tärkeitä hyvät ystävät ja läheiset ovat minulle. Olen aina ollut vähän stressaantunut ja jännittynyt luonne.(joskus miettii et siksikö tään sairauden sain). Piti olla kotona kaikki paikat aina "tip top" ja töissä kaikki oli mentävä just niin kuin olin ajatellut.Nyt on vouhotukset loppunu. Teen nykyään joka päivä rentoutus -ja hengitysharjoituksia. Opettelen uudenlaista elämää. Joskus ajattelen että tää sairaus taisi olla jopa lahja mulle. Nyt aurinko paistaa ja lähden muutamaksi tunniksi taas metsään kävelemään ja nauttimaan luonnon rauhasta.Kesä menee vielä sairasloman merkeissä. Toivotan oikein hyvää kesää sulle ja kaikille muillekin.


    • Anonyymi

      Minulta leikattiin rintasyöpä joka alkoi kalkkeumasta ti. 7.5.24 ja kainalosta 3 imusolmua. Odotan vastauksia. Olis kiva kuulla kohtalo kavereita, näitä kalkista lähteneitä syöpiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2087
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      118
      1600
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1510
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1226
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      488
      1145
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1135
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      932
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      876
    Aihe