Ovatko teidän sekarotuiset saaneet kehuja ulkonäkönsä puolesta?

Meillä on Viipurin koirista hankitut urokset 3&4 vuotiaat vesselit. Molemmat ovat pystykorvaisia, kooltaan n.55 cm (säkä) ja 23-25 kg. Toinen on tumma saksanpaimenkoiraa muistuttava ja toinen vaalea kippurahäntä. Kovasti pojat saavat aina ulkonäöstään kehuja kun "maailmalla" kuljetaan.

Mitenkäs muilla sekarotuisten omistajilla? Tuleeko tuntemattomilta ulkonäkökehuja ja kyselyitä, että mitä rotua? Ja ehkä ihmettelyä siitä, että sekarotuinen voi olla niinkin kaunis?

Kun nykyään ihmiset tunnistavat useita rotukoiria niin sekin kiinnostaa, että useinko teidän koiraa luullaan rotukoiraksi? =)

25

402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • annisi

      Meidän koiraa ihastellaan harvasen päivä. Naapurin tädit aina kuorossa "ooi taas sieltä tulee se kaunokainen" (ottaa välillä ihan päähän ku toinen on poika ja kaunokaiseksi kutsutaan :DD ). Sekarotuinen on, mäykky/tipsu. Joskus on luultu corgiksi. Rakenteeltaan ehkä hieman corgimainen mutta ei ole sellainen "makkara" lainkaan vaan laiha ja ketterä. :D Ylpeänä saan aina sanoa että kyllä se kuulkaas ihan sekarotuinen on.

      http://aijaa.com/v.php?i=007698482980.jpg

      Laittakaa muutkin kuvia ihanista sekarotuisistanne : )

      • Seitse@

        Meillä on kolme vuotta ollut Karjalan karhukoira Pimu.
        Todella ystävällinen koira. Hyväksynyt poikkeuksetta kaikki pihaan astelleet ihmiset, niin lapset kuin aikuiset.
        Pimu sai kuukausi sitten kahdeksan pentua, yksi tyttö ja seitsemän poikaa.
        Onnellinen isä on paperillinen karjalan karhukoira.

        Tässä Pimun tarina:

        http://www.uusiaika-lehti.fi/fi/nayta/uutinen/12356670020293


    • Seropien ystävä!

      Itselläni on 1,5v&5kk ikäiset seropit. Molemmat ovat saaneet paljon kehuja ulkonäöstä, ja molempien rotuja on kyselty. Kerran tämän pienemmän neitokaisen kanssa kävi niin, kun oltiin lenkillä että eräs mies joka omisti puhdasrotuisen belgianpaimenen pysäytti autonsa viereeni ja kysyi: "Onkos se sächfer? Ainakin on sen näköinen." Tuumasin kummissani, että ei ole. Puhdasrotuinen seropi jossa on isässä ja emässä molemmissa belgianpaimenta. ;)

    • Seitse@
    • tyytyväinen..

      Omaani on luultu hyvin usein suomenpystykorvaksi ja pennuksi. Kovin saa kehuja niin luonteeltaan kuin ulkomuodoltaankin. Mutta suomen pystykorvaa siinä ei ainakaan meidän myyntipuheissa saamien tietojen mukaan ole lainkaan. On sellainen kuusikiloinen, ja kuin pystykorva minikoossa. Koko olemus on äärettömän valloittava, ja jos samanlaisia löytyisi, olisi ottajia paljon. Itsekkään en empisi yhtään. Harmi vaan, kun ei ole paljon tietoja, joiden perusteella samankaltaisia koiria löytyisi. Ulkonäkö on vain plussaa, luonne on vaan niin mahtava, että juuri parempaa koiraa ei tahdo löytyä. Pienestä koostaan huolimatta koira on äärettömän aktiivinen työmyyrä. Koko ei ole rajoittanut oikeastaan mitään toimintaa, vaan minkäänlaista erikoishuomiota se ei tarvitse. Ihan samat lenkit kestää ja jaksaa kuin isommatkin koiramme. On vaan todella näpsäkän kokoinen.

      Tosin kauneus on katsojan silmässä, eikä meillä ole arjessa mitään merkitystä sillä onko koiralla paperit vai ei. Huolimatta siitä, että meillä kaikki muut ovat olleet ns. rotukoiria, ja todennäköisesti tulevat olemaan vastakin. Pidän rotukoiran hankintaprosessia vaan niin paljon helpompana ja turvallisempana, ja tulevan ennakointi on silloin helpompaa. Pystyn saamaan paljon varmempaa tietoa mm- terveydestä ja luonteestakin paljon hyvää osviittaa, kun rotukoiria etsin.

    • heheheh...

      Täällä löytyy labbis/ajokoira sekoitus, näyttää sirolta labbikselta ja 95% ihmisistä kehuu kun näkee :)

      Sitten valkkari/saku mix, monta kertaa kehuttu hysteerisenä kuinka komea sakemanni.. Koira kyllä, yllätys yllätys on täysin niinkuin sakemanni mutta rinnanalta vaaleampi..

      • sakunen

        Meillä kanssa saku/valkkari mix, kehuja tulee harvase päivä, on mustavalkoinen.


    • täältä löytyy...

      ja täältä löytyy suomenlapinkoira,lapinporokoira,labbis,saku,kultsi, ja joku pystykorva mix on kyllä kunnon sekarotuinen :)) ja varmaan 96% ihmisistä kehuu kun näkee moni luulee sitä borderclleiks tai karjalankarhukoiraksi :)

    • heh :)

      mulla on 6v koira, jota luultiin viis vuotiaana sakemannin pennuksi.. meni siltä sanojalta sanat suusta ku sanoin, et tää on viis vuotias, ja pentuja oli vasta ;;D pittää kyllä itekki myöntää, et se näyttää kaukaa kovasti sakemanni pennulta ::D

    • Ditrudiduu

      Omaa koiraani ollaan kehuttu usein komeaksi.
      Luultu myös Balgianpaimenkoiraksi (jopa ammattilaiset) vaikka siinä
      ei ole hitustakaan belgiä :D

      • pentu-is-rocking

        Ditrudiduu:

        Olisi mielenkiintoista nähdä kuva koirastasi ;)


    • ahaaaaaaaaaa

      meiltä löytyy karhukoiran ja lapinkoira sekoitus.. kyllä on kehuttu niin söpöksi kuin komeeksikin hmm mies ottaa välillä kehut itellee:) eteki jos nuori ja kaunis naisihmine mei poikaa kehuu 2v ja ihana luonne

    • 2 narttu koiraa

      Kyllä on.

      Meillä on reilu 3v sekarotuinen narttu,jossa on 50% punaista irlanninsetteriä & 50% musta/ruskein merkein olevaa saksanpaimenkoiraa.

      Meiltä kysellään aika monesti,että onks puhas labbis,ku neiti on koko musta,mutta valoa kohti ku kahtoo,niin näkyy jonkin verran punertavaa.

    • janskujeejee

      kehuja on meikäläisen koira saanut kans :) samojedin ja suomenlapinkoiran mixaus :) näyttää ihan lapinkoiralta. kehuja saa usein :) peetu poika ^^
      toinen pentu on taloon tulossa 2 viikon päästä... suurinosa huskyä ja 1/4 osa sakemannia :) varmasti tulossa komea otus :)

    • moi3354

      meillä on bolonkka ja lapinkoira sekoitus narttu 1,2v. ja on saanu niin kauheesti kehuja, ainaku ollaan lenkillä ni jos joku on tullu vastaa ni on tullu paaaaljon kehuja : )

    • sussiunaa

      Jatkuvasti kysytään mikä koira mun koirani on. Ihmetellään kun on komea ja kiltti ja rauhallinen. Säkä 75 cm ja paino 48 kg koirasusi. En kadulla sano koskaan että on sutta mukana. Komea on mutta vaativa ja rauhallisuuskaan ei ole vieraissa tilanteissa taattua.

    • nasu^^

      Mulla on novascotiannoutaja/kultanennoutaja/suomenpystykorva jossa on myös ajokoiraa ja saksaria pikkusen nii tosi usein kysytään et onko tolleri =) Tuo kyllä näyttää tollerilta, on vähän isompi/vankkarakenteisempi ja vaaleempi =) Kehuja saa kovasti ku on nii komia, ja "tosi kaunis häntä" kuulee aika usein ku on tuollanen huisku ;)

    • Kyllä paljonkin :)

      Omani on saksanpaimenkoiran ja norjan harmaan hirvikoiran rakkauden tulos :)
      ja ihan puhtaaksi aina luullaan sakuksi siis, mutta tarkimmat kyllä huomaa että jotain on...^^

    • On kehuttu. Luullaan usein karjalan karhukoiraksi :P

    • MammaKultaPoika

      Meidän poika saa usein kehuja, niin ulkonäöstään kuin luonteestaankin. Eräs mies oli ensin vähän varautunut ja hetken aikaa tutustuttuaan totesi seuraavaa "On siinä hienoluontoinen koira, vaikka on kovaa sukua takana" Yksi erikoisempi tapaus oli ihan random mies huoltoaseman parkkipaikalla, oli tuijottanut meidän koiraa autossa kun kävimme asemalta kahvit ja kun tulimme parkkipaikalle totesi "On komea koira, aika erikoinen, ei kyllä hauku eikä riehu autossa, hieno koira"

      Poikamme on siis rotweiler-dalmatialainen-karjalankarhukoira-englannin bulldog mix.

      http://www.petsie.fi/pet.php?petid=189859

    • teppalei

      On kyllä kehuttu nätiksi/söpöksi koiraksi. On myös sanottu mm että kauniit silmät . Nätti naama :) Yksi mies sanoi kerran jopa kun kysyi multa minkä rotuinen tää mun koira on niin tokas siihen sitten että "sekarotuiset on yleensä nätimpiä koiria kuin rotukoirat" makuasiahan tuo on mutta olen tämäm miehen kanssa samaa mieltä!:)

    • teppalei

      JATKOA:Niijoo ja kerran yksi nainen kysyi että minkä rotuinen tää mun koira on niin sitten kun vastasin että sekarotuinen niin sanoi että "harmi kun haluisi juuri tuon näköisen koiran"

    • Kyllä minun sekarotuinen saa paljon kehuja, ja ottaa ne aina yhtä riemukkaasti kiittäen vastaan. :D Se on valkoinen uros, ruotsinhirvikoira-husky-noutaja-sekoitus. Useimmin on kysytty, onko se husky, valkoinenpaimenkoira tai laika. Jotkut taas ovat TIENNEET että se on ruotsinhirvikoira ja varsinkin nämä ovat kovasti ihastelleet sen ulkonäköä - no kyllä se puhtaaksi hirvikoiraksi olisikin aika kaunis ja sutjakka tapaus. ;) Tosin hännässä ei ole tarpeeksi kippuraa.

    • pentu-is-rocking

      Mullakin on sekarotuinen, sellainen siro, kaunis keskikokoinen pystykorvainen, mustavalkoinen, jolla mustaa maskea lävistää valkoinen juova. Tyttö on jo 1½ vuotias ja monet luulee vieläkin pennuksi :D

      Paljon meitä pysäytellään ja kysellään, että mitä rotua, ja aina yhtä paljon hämmästellään, kun kerron että kolmea rotua löytyy: emä on siperian husky ja isä karjalankarhukoiran ja bordercollien mixaus.

      Ja sitten myös tämä, mitä hämmästellään on, että miten se käyttäytyy noin hienosti! (kävelee vasemmalla puolella vierellä eikä räyhää vastaantulijoille ihmisille eikä koirille, on rauhallinen) Ihan kuin sekarotuinen ei muka voisi käyttäytyä hyvin! Ja samoin kisakentillä aina ihmetellään, että miten sekarootuisen kanssa voi tokoilla ja kisata! Hemmetti, että ihmiset on vieläkin konservatiivisia!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2793
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2370
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2150
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1934
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1786
    6. 141
      1762
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1501
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe