turhaa puhetta

verkon toimivuudesta

Kyllä on juhlaa surffailla netissä 3G verkossa mökillä. Jos ottaa 3G verkon ei pääse nettiin tai katkeilee koko ajan. Paikallinen myyjä sanoi että tyyliin yksi linja jaetaan sitä kaikille->mokkula ei toimi. Elisa kysyy aina vain että pitää ilmoittaa tarkka kellonaika koska pätkii. Pätkii kokoajan. Viimeksi ilmoitettiin että masto on 5km päässä, olemme reuna-alueella. Netissä Elisa ilmoittaa kattavaa 3G verkkoa. Parempi mutta hidas yhteys tulee kun laittaa mokkulan pöydän alle kirjautuessa. Menee 2G verkkoon mutta ei pätki.

12

327

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • huawei160.

   Olet siinä tilanteessa että ulkoinen kattoantenni auttaa ratkaisevasti, elikkä sellainen tv antennin näköinen noin metrin mittainen harava ja tehty 900mhz alueelle, hinta 30-70€. Itsellä Soneran 3g masto 6km etäisyydellä, ilman antennia max nopeus 0,4 megaa ja pätkii, antenni kytkettynä 2,5-3,5 megaa eikä pätki. Tämä tietysti edellyttää mokkulalta lisäantennin liitäntää.

  • ei pelaa

   Ostin tänään P-54 GSM-UMTS antennin ja virittelin sitä ulos, eipä paljon parantunut, nytkin otti 2G verkon. Tikku on ZTE. On nyt suunnattu mastoon joka on lähinnä. Luulen että parempi suunta on tuo reilut 2Xkauempi masto. Kun tuon lähimmän maston luonno ei pelaa edes kännykät ja täysin mykkä mokkula. Jotain outoa siinä on.
   Taas TV antenni on tossa talon vieressä 1m korkeudella aita tolpassa ja aina pelaa moitteettomasti

  • mastossa vikaa

   Mobiililaajakaista ZTE-tikulla, Elisan tekstit pyörii ja täydet 3G-palkit mutta mikään nettisivu ei aukene ja ilmoitus tulee ei yhteyttä. Kun sammutan ja otan uudelleen yhteyden, yhteys pysyy hetken ja katkeaa vaikka täydet palkit ja uutta yhteyttä ei saa. Minulla skype päällä koko ajan niin skype hakee kokoajan yhteyttä (ei luvuta) ja palaa vihreänä kun on yhteys. Eli jos elisantiedot pyörii, mastolle asti pääsen mutta masto ei yhdistä nettiin.

  • eroa mastoilla

   Nyt olen hylännyt muutaman kilometrin päässä olevan Kostanvaaran maston ja suunnattut n.20 km päässä olevaan Perttilahden mastoon ja laskin vielä tohon aidanpolppaan antennin ja yhteys toimii pätkimättä 3G.

  • huihais

   Sinuna ottaisin huomioon ettei 2100 Mhz 3G-verkko toimi edes 5 km, sen sijaan tuo toinen tukiasema on 100% varmasti 900Mhz jos kerran saat sinne asti yhteyden (tiedät kai mitä teet?). Tukiasemissahan on monia soluja, miten osaat erotella ne ZTE-epästandardien nettitikkujen kanssa? tietääkseni edes mdma.exe ei edes toimi ZTE:n kanssa.

   Sinuna hankkisin nopsaan huawei E367 (päivitetty versio huawei E1820:sta) tai Novatel wireless ovation MC545, kummallakin kykenee PAKOTTAMAAN verkon joko 2100Mhz/900Mhz. Kumpainenkin tukee ulkoista suunta-anteenia.

  • ei pelaa ei.....

   Joo, ilman toimivaa mdma.exeä antennin suuntailu on tosi hankalaa, kun ei tiedä missä mastossa milloinkin ollaan kiinni. Lisäksi löytyy paljon mastoja joissa ei 3G toimintoa ole ollenkaan, niin elisalta kun soneraltakin. Meidän mökin lähellä on 4 mastoa ja vain yhdessä on soneran 3g, muut, elisa ja dna on mykkänä. Jos puhelimen 3g asetus ei näytä yhtään tolppia, ei siinä auta sitten mikään lisäantennikaan.

   • > ... ilman toimivaa mdma.exeä antennin suuntailu on tosi hankala

    yhteysohjelma MWconn näyttää koko ajan mm. kentänvoimakkuutta ja tukiaseman tietoja. Suuntailuun siinä on mahdollisuus näyttää kenttä koko ruudun korkuisin numeroin, näkee kauempaakin :-)


  • nyt toimii

   Latausnopeus on nyt 1,31 Mbit/s ja lähetys 1.47 ja viive 72ms.
   Antenni on Iskran P-54 GSM-UMTS 10-12dB
   Lähin masto on suoraan idässä ja tämä toinen etelä-lounas suunnaasa ja antenni on nyt rakennuksen länsipuolella, melkomatalassa aidantolpassa, että ei ota tota lähintä.

  • kauksi mennään

   Ja molemmat mastot on 900 mastoja ja sovitin tikkuun antennista on DMT2 joka on ZTE ja Huowei tikkuihin sopivat. Tänä kesä kukaan lomalaisista ei ole saanut miniläppärillä nettiyhteyttä, ainoastaan isommat koneet on saaneet heikon pätkivän yhteyden ilman ulkoantennia. Sisäantenni viritelmillä 2G vain toiminut pätkimättä. Siis tuo lähimasto antaa täydet palkit pätkivänä, elisantiedot pyörivät mobiilikaista osiossa koko ajan ja ilmoittaa että verkkoauki mutta internetyhteys ei aukea. Ja sanomatta selvää että puhelinyhteydet toimivat miten toimivat, varsinkin Nokialaiset pätkivät puheluja koko ajan.

  • /* harmillisesti täällä suomi24:ssä mobiililaajakaista-asiat jakautuvat monelle alueelle: operaattorikohtaiset ja 'apua aloittelijoille' ... hyviä nettifoorumeita on muualla eri operaattoreilla ja Siptunella */

   ainakin lievempiin pätkimiseen auttaa MWconn -yhteysohjelman kyky alustaa ja kytkeä katkennut yhteys automaattisesti. (Sama ehkä on muissakin enemmän tai vähemmän piilotettuna. Samoin 3g-reitittimissä)

   yhteyden tarkkailun perusasetus MWconn'issa on 'passiivinen' mutta voi asettaa myöskin taustapingauksen (joka suomi24:ssäkin on jossain neuvottu esim. komentoriviltä käynnistettävänä)
   _ _ _

   joo, joskus nettitikut toimivat laakista ja ihan tumpelomaallikonkin käsissä. Sitten on lieviä tapauksia joissa auttaa 1-2 metrin paksu usb-jatkojohto, jolla tikun saa parhaaseen kenttään ja pois pc/wlan-häiriöiden aiheutajien luota

   tehokkain virittelyapu on HuiHaiMonitori, josta näkee myös häiriöisyyden, joka jossain on huonon toimivuuden syy. Ohjelman on kirjoittanut Saunalahden palstoilla http://palsta.saunalahti.fi/index.php?board=39.0 kirjoittelea asiantuntija

   • > ... auttaa 1-2 metrin paksu usb-jatkojohto, jolla tikun saa parhaaseen
    > kenttään ja pois pc/wlan-häiriöiden aiheutajien luota

    jokainen varmaan osaa lukea rivien välistä, että irrallinen nettitikku on tästä syystä paljon parempi kuin jokin pc:n tai reitiimen sisäänrakennettu viritys.
    Ja parhaan paikan etsimiseen siis ainakin kentänvoimakkuuden näyttö

    usb-jatkojohdoista monissa on liian suuri jännitehäviö, itselläni Bilteman 1½-metrinen on toiminut virtasyöpön E230:n kanssa (nyt on E367)


  • vikaa mutta missä

   Mutta tossa lähimastossa on jokin vika jota Elisa ei myönnä. Puhelut katkeilevat, omakin Samsung lukkiintuu silloin tällöin, ilmoittaa että vain hätäpuhelut sallittuja. Ja puhelin täytyy sammuttaa ja avata uudelleen että on toiminnassa. Internet ei toimi. Ja Elisa vain kysyy että he ei tee mitään ellei ilmoita tarkkaa kellonaikaa milloin häiriö ilmeni. Häiriö on koko ajan, varmaan jos niitä palkkeja/tehoja katsoo ne on hyvät mutta kun ei toimi niin ei toimi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   3688
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   81
   1694
  3. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   32
   1095
  4. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   446
   1016
  5. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   49
   988
  6. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   904
  7. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   74
   816
  8. Sille jollekin, edelleen tunnistat kyllä

   Jatkamme siitä mihin jäimme. Tekniikkakin meni kauhusta polvilleen kun rikoimme rajat. Edelleen on vielä verkko avaamatta. Nyt huomaat, että pidät si
   Ikävä
   121
   792
  9. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   746
  Aihe