turhaa puhetta

verkon toimivuudesta

Kyllä on juhlaa surffailla netissä 3G verkossa mökillä. Jos ottaa 3G verkon ei pääse nettiin tai katkeilee koko ajan. Paikallinen myyjä sanoi että tyyliin yksi linja jaetaan sitä kaikille->mokkula ei toimi. Elisa kysyy aina vain että pitää ilmoittaa tarkka kellonaika koska pätkii. Pätkii kokoajan. Viimeksi ilmoitettiin että masto on 5km päässä, olemme reuna-alueella. Netissä Elisa ilmoittaa kattavaa 3G verkkoa. Parempi mutta hidas yhteys tulee kun laittaa mokkulan pöydän alle kirjautuessa. Menee 2G verkkoon mutta ei pätki.

12

344

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huawei160.

      Olet siinä tilanteessa että ulkoinen kattoantenni auttaa ratkaisevasti, elikkä sellainen tv antennin näköinen noin metrin mittainen harava ja tehty 900mhz alueelle, hinta 30-70€. Itsellä Soneran 3g masto 6km etäisyydellä, ilman antennia max nopeus 0,4 megaa ja pätkii, antenni kytkettynä 2,5-3,5 megaa eikä pätki. Tämä tietysti edellyttää mokkulalta lisäantennin liitäntää.

    • ei pelaa

      Ostin tänään P-54 GSM-UMTS antennin ja virittelin sitä ulos, eipä paljon parantunut, nytkin otti 2G verkon. Tikku on ZTE. On nyt suunnattu mastoon joka on lähinnä. Luulen että parempi suunta on tuo reilut 2Xkauempi masto. Kun tuon lähimmän maston luonno ei pelaa edes kännykät ja täysin mykkä mokkula. Jotain outoa siinä on.
      Taas TV antenni on tossa talon vieressä 1m korkeudella aita tolpassa ja aina pelaa moitteettomasti

    • mastossa vikaa

      Mobiililaajakaista ZTE-tikulla, Elisan tekstit pyörii ja täydet 3G-palkit mutta mikään nettisivu ei aukene ja ilmoitus tulee ei yhteyttä. Kun sammutan ja otan uudelleen yhteyden, yhteys pysyy hetken ja katkeaa vaikka täydet palkit ja uutta yhteyttä ei saa. Minulla skype päällä koko ajan niin skype hakee kokoajan yhteyttä (ei luvuta) ja palaa vihreänä kun on yhteys. Eli jos elisantiedot pyörii, mastolle asti pääsen mutta masto ei yhdistä nettiin.

    • eroa mastoilla

      Nyt olen hylännyt muutaman kilometrin päässä olevan Kostanvaaran maston ja suunnattut n.20 km päässä olevaan Perttilahden mastoon ja laskin vielä tohon aidanpolppaan antennin ja yhteys toimii pätkimättä 3G.

    • huihais

      Sinuna ottaisin huomioon ettei 2100 Mhz 3G-verkko toimi edes 5 km, sen sijaan tuo toinen tukiasema on 100% varmasti 900Mhz jos kerran saat sinne asti yhteyden (tiedät kai mitä teet?). Tukiasemissahan on monia soluja, miten osaat erotella ne ZTE-epästandardien nettitikkujen kanssa? tietääkseni edes mdma.exe ei edes toimi ZTE:n kanssa.

      Sinuna hankkisin nopsaan huawei E367 (päivitetty versio huawei E1820:sta) tai Novatel wireless ovation MC545, kummallakin kykenee PAKOTTAMAAN verkon joko 2100Mhz/900Mhz. Kumpainenkin tukee ulkoista suunta-anteenia.

    • ei pelaa ei.....

      Joo, ilman toimivaa mdma.exeä antennin suuntailu on tosi hankalaa, kun ei tiedä missä mastossa milloinkin ollaan kiinni. Lisäksi löytyy paljon mastoja joissa ei 3G toimintoa ole ollenkaan, niin elisalta kun soneraltakin. Meidän mökin lähellä on 4 mastoa ja vain yhdessä on soneran 3g, muut, elisa ja dna on mykkänä. Jos puhelimen 3g asetus ei näytä yhtään tolppia, ei siinä auta sitten mikään lisäantennikaan.

      • > ... ilman toimivaa mdma.exeä antennin suuntailu on tosi hankala

        yhteysohjelma MWconn näyttää koko ajan mm. kentänvoimakkuutta ja tukiaseman tietoja. Suuntailuun siinä on mahdollisuus näyttää kenttä koko ruudun korkuisin numeroin, näkee kauempaakin :-)


    • nyt toimii

      Latausnopeus on nyt 1,31 Mbit/s ja lähetys 1.47 ja viive 72ms.
      Antenni on Iskran P-54 GSM-UMTS 10-12dB
      Lähin masto on suoraan idässä ja tämä toinen etelä-lounas suunnaasa ja antenni on nyt rakennuksen länsipuolella, melkomatalassa aidantolpassa, että ei ota tota lähintä.

    • kauksi mennään

      Ja molemmat mastot on 900 mastoja ja sovitin tikkuun antennista on DMT2 joka on ZTE ja Huowei tikkuihin sopivat. Tänä kesä kukaan lomalaisista ei ole saanut miniläppärillä nettiyhteyttä, ainoastaan isommat koneet on saaneet heikon pätkivän yhteyden ilman ulkoantennia. Sisäantenni viritelmillä 2G vain toiminut pätkimättä. Siis tuo lähimasto antaa täydet palkit pätkivänä, elisantiedot pyörivät mobiilikaista osiossa koko ajan ja ilmoittaa että verkkoauki mutta internetyhteys ei aukea. Ja sanomatta selvää että puhelinyhteydet toimivat miten toimivat, varsinkin Nokialaiset pätkivät puheluja koko ajan.

    • /* harmillisesti täällä suomi24:ssä mobiililaajakaista-asiat jakautuvat monelle alueelle: operaattorikohtaiset ja 'apua aloittelijoille' ... hyviä nettifoorumeita on muualla eri operaattoreilla ja Siptunella */

      ainakin lievempiin pätkimiseen auttaa MWconn -yhteysohjelman kyky alustaa ja kytkeä katkennut yhteys automaattisesti. (Sama ehkä on muissakin enemmän tai vähemmän piilotettuna. Samoin 3g-reitittimissä)

      yhteyden tarkkailun perusasetus MWconn'issa on 'passiivinen' mutta voi asettaa myöskin taustapingauksen (joka suomi24:ssäkin on jossain neuvottu esim. komentoriviltä käynnistettävänä)
      _ _ _

      joo, joskus nettitikut toimivat laakista ja ihan tumpelomaallikonkin käsissä. Sitten on lieviä tapauksia joissa auttaa 1-2 metrin paksu usb-jatkojohto, jolla tikun saa parhaaseen kenttään ja pois pc/wlan-häiriöiden aiheutajien luota

      tehokkain virittelyapu on HuiHaiMonitori, josta näkee myös häiriöisyyden, joka jossain on huonon toimivuuden syy. Ohjelman on kirjoittanut Saunalahden palstoilla http://palsta.saunalahti.fi/index.php?board=39.0 kirjoittelea asiantuntija

      • > ... auttaa 1-2 metrin paksu usb-jatkojohto, jolla tikun saa parhaaseen
        > kenttään ja pois pc/wlan-häiriöiden aiheutajien luota

        jokainen varmaan osaa lukea rivien välistä, että irrallinen nettitikku on tästä syystä paljon parempi kuin jokin pc:n tai reitiimen sisäänrakennettu viritys.
        Ja parhaan paikan etsimiseen siis ainakin kentänvoimakkuuden näyttö

        usb-jatkojohdoista monissa on liian suuri jännitehäviö, itselläni Bilteman 1½-metrinen on toiminut virtasyöpön E230:n kanssa (nyt on E367)


    • vikaa mutta missä

      Mutta tossa lähimastossa on jokin vika jota Elisa ei myönnä. Puhelut katkeilevat, omakin Samsung lukkiintuu silloin tällöin, ilmoittaa että vain hätäpuhelut sallittuja. Ja puhelin täytyy sammuttaa ja avata uudelleen että on toiminnassa. Internet ei toimi. Ja Elisa vain kysyy että he ei tee mitään ellei ilmoita tarkkaa kellonaikaa milloin häiriö ilmeni. Häiriö on koko ajan, varmaan jos niitä palkkeja/tehoja katsoo ne on hyvät mutta kun ei toimi niin ei toimi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2021
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1922
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1505
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe