Aihe

Alvesco onko kellään?

Astmaatikko vain

Uusi astmalääke on ja hengitettävä. Onko hyvä?

17

5456

  Vastaukset

  • Alvesco tuntuu kyllä auttavan tehokkaasti astmaan mutta sivuoireet ikävät. Käytin sitä jo viime vuonna mutta keskeytin lopulta 24 h/vrk pahoinvoinnin, päänsäryn ja heikotuksen takia. Nyt kokeilen taas koska lääkäri halusi (ei uskonut sivuoireisiin). Päänsärky ja pahoinvointi alkoivat taas pian käytön alettua.

  • Ei käy Alvesco mullekaan. Lääkkeessä hyvä idea minimoida kortisonin haitat, mutta lääkkeen muut aineet kuin se lääkeaine aiheuttavat itselleni sellaiset haittavaikutukset, että en voi sitä käyttää. Tuotekehittelyssä olisi siis parantamisen varaa.

  • Minulle ei ole tullut mitään erityistä. Käytän mahdollisimman pientä annosta alvescoa. Kortisonisuihkeista tuli minulle unettomuttaa, kun otin myös iltaisin. Alvescon otan vain aamupäivisin tai aamuisin.

  • Minulle Alvesco on sopinut erinomaisesti, ei sivuoireita ja avauslääkkeen tarve minimaalista. Mutta: pakkauksissa on huomattavasti vähemmän annoksia kuin mitä luvataan. 120 annoksen pakkauksen pitäisi riittää 4 kuukaudeksi (jos ei ole hengitystie-infektioiden aiheuttamaa annosten tuplaamista), mutta just loppui neljan kuukauden pakkaus 2 kk ja 10 pv kohdalla. Onko kukaan havainnut samaa? Kuinkahan paljon KELA korvaa ennen kuin kysyy, miten paljon Alvescoa käytän? JA: Sain viikko sitten kotiapteekkini viimeisen pakkauksen, lääke on kuulema maahantuojalta loppunut...

   • Sattumalta juuri nykyisen Alvesco-pakkauksen käyttöaikana päätin laskea käyttämäni annokset. Tänään otin 113:nnen annoksen, ja ainetta tuntuu vielä riittävän. Aika lähelle luvattua siis menee. Joskus aiemmin syntyi minullekin epäilys, ettei annostelijassa olisi luvattua määrää lääkettä. Ehkä joskus syntyy vajaampia?

    Olen lääkkeeseen muuten tyytyväinen, mutta se käheyttää niin kuin muutkin kortisonit.


   • MaissiLiini kirjoitti:

    Sattumalta juuri nykyisen Alvesco-pakkauksen käyttöaikana päätin laskea käyttämäni annokset. Tänään otin 113:nnen annoksen, ja ainetta tuntuu vielä riittävän. Aika lähelle luvattua siis menee. Joskus aiemmin syntyi minullekin epäilys, ettei annostelijassa olisi luvattua määrää lääkettä. Ehkä joskus syntyy vajaampia?

    Olen lääkkeeseen muuten tyytyväinen, mutta se käheyttää niin kuin muutkin kortisonit.

    Samoin itselläni ääni käheytyy tätä käyttäessäni, ventoline on paras. Siinä ei ääni käheydy. Lääkäri kyllä sanoi ettei tässä Alvescossa pitäisi ääni käheytyä, mutta niin vaan kävi kuten muissakin.


  • Olen hiljattain vaihtanut kortisonilääkkeestä Alvescoon ja mielestäni olen ollut omituisen väsynyt koko ajan, sekä kurkussani on jatkuvasti aika suuri määtä limaa. Onko tämä yleinen sivuoire? Miten todennäköistä tuo pakkauksessa mainittu ylävartalon lihominen on ? Minulla kun on jo valmiiksi sen kanssa ongelmia, ihme ettei lääkäri sanonut etukäteen mitään.

  • Minulla ei mielestäni Alvesco toiminut yhtä hyvin kuin Flixotide. Myös jälkimmäisestä saa sumuteversion, joka voi tehota paremmin kuin jauhe - sumutteen kanssa voi vielä lisäksi käyttää jatke-kuuppaa.
   Jauhe taas jää helpommin suuhun eikä sitä ehkä päädy niin paljon itse keuhkoputkiin. Lisäksi eräs lääkäri totesi, että jauhe sisältää laktoosia joka ei välttämättä ole hyväksi.

  • Jos Alvesco -inhalaattoria ei välillä huolla, tai sen suuttimeen pääsee vettä/kosteutta, niin laite voi alkaa tukkeutumaan ajan kuluessa. Lääke tulee hyvin pienestä "neulanreiästä" ja Alvesco voi alkaa kertymään sen reunoille ja mahdollisen kostumisen jälkeen kovettua reiän eteen ja sisälle. Sitten ei enää voi putsata laitetta, jos se pääsee kovettumaan laitteen sisälle. Kerta viikkoon olisi hyvä kuivalla, nukkaamattomalla liinalla pyöräyttää inhalaattorin suukappaleen sisäpuolta. Sitten annoksetkin riittävät loppuun asti:). Nimimerkillä sattui omalle kohdalle.

  • Onko kenelläkään samaa vaivaa, lääkärin mielestä astman esiastetta, kuin minulla. Hengenahdistusta ja PEFfit normaalit ja keuhkokuvat kunnossa, mutta limaa joutuu röhimään kurkkunsa käheäksi, varsinkin kun alkaa lauluharjoituksiin.
   Flixotide ei apua, ei myöskään Alvesco 160 mg kerran päivässä. Mikä neuvoksi?

   • Täsmennyksenä edelliseen, siis hengenahdistusta ei ole.


   • Röhiläs kirjoitti:

    Täsmennyksenä edelliseen, siis hengenahdistusta ei ole.

    Minulla oli jokapäiväinen, erittäin limainen yskä yhdeksän kuukauden ajan. Se päättyi kuluvan vuoden tammikuun lopulla kun lekuri määräsi minulle Symbicort:ia. Se vaihdettiin Alvescoon kolmisen kuukautta myöhemmin, koska en tarvitse aikaisemman lääkkeen avaavaa ominaisuutta, vain hoitavaa. Aiheutti myös aikalailla sydämen lisälyöntejä. Minulla ei ole ollut myöskään minkäänlaista hengenahdistusta, vain limainen yskä ja ajoittaista äänen käheyttä ja lievää kurkkukipua. Viimeisellä lääkärikäynnilläni sain sitten astmadiagnoosin.


   • Maratoonari kirjoitti:

    Minulla oli jokapäiväinen, erittäin limainen yskä yhdeksän kuukauden ajan. Se päättyi kuluvan vuoden tammikuun lopulla kun lekuri määräsi minulle Symbicort:ia. Se vaihdettiin Alvescoon kolmisen kuukautta myöhemmin, koska en tarvitse aikaisemman lääkkeen avaavaa ominaisuutta, vain hoitavaa. Aiheutti myös aikalailla sydämen lisälyöntejä. Minulla ei ole ollut myöskään minkäänlaista hengenahdistusta, vain limainen yskä ja ajoittaista äänen käheyttä ja lievää kurkkukipua. Viimeisellä lääkärikäynnilläni sain sitten astmadiagnoosin.

    Korjaus edelliseen. Symbicortia sain ensin, mutta se ei auttanut yhtään. Sen jälkeen sain Innovair:ia joka paransi siis yskän. Innovair sitten vaihdettiin Alvesco:on ja on toiminut siis minulla myös. En ole huomannut sivuvaikutuksiakaan.


  • Minulla Alvescoa nyt puoli vuotta ,ja matalapaineglaukooma silmässä ohjeessa sanotaan etti kävisi glaukooman kanssa. verkkoa tuli silmän päälle ,huimaus,jaloista veto pois ,nyt olen ollut viikon ilman ehkä vetoa tullut lisää . hengitys helpottunut, pitäisikö vaihtaa lääke ?

   • Siklesonidin eräs haittavaikutus on korkea silmänpaine, mutta myös korkea verenpaine.

    Oletko mitannut verenpaineita? Silmänpaineita varmaan käyt mittauttamassa, jos kerta sairastat matalapaineglaukoomaa.

    Kannattaisi ehkä ottaa yhteys lääkäriin ja keskustella lääkkeen vaihdosta tai annoksen pienentämisestä.


  • Kommentoin tänne vanhaan viestiin. Itsellä limannousu pahentunut asunnon vaihdon myötä viimeksi kuluneen vuoden aikana . Vanha ylimmän krs:n kerrostalokämppä, jossa kylppärin katossa vanha hilseilevä sadevesivaurio. Ei sinänsä homeen hajua. Korvausilman otto ikkunan yläp. (ilman suodattimia) risteysalueen vieressä, jossa liikennelaskennan mukaan enemmän kuin 1000 ajoneuvoa/ vrk. Pakokaasun katku tuntuu välillä asunnossa / parvekkeella (esim. mopot), joten liikenteen pienhiukkasiakin hengitysilmassa lienee. Voimakas koneellinen ilmanvaihto koko kerrostalossa 4 h/pv (120 h/kk) joka kierrättää tehokkaasti pienessäkin aikaa tummaa huone- ja vaatepölyä korkeiden kaappienkin päälle, vaikka joka viikko imuroi / pyyhkii pölyjä. Kokeiltu imuroida välillä 2x viikko, mutta eipä vähentänyt limannousua. Astma todettu jo yli 30 v. sitten. (Täsmentynyt ns. infektioastmaksi 10 v. sitten). Vielä reilu vuosi sitten oli lääkkeettömiäkin jaksoja. Alvesco 80:stä aluksi 1 x pv, mutta nyt mennyt jo yli puoli vuotta Alvesco 160:stä -annosta aina pikkuhiljaa lisäten - jopa 3 x vrk . Avaavaa en ole nykyisin kuitenkaan tarvinnut. Nyt(kin) heräsin yölliseen limannousun aih. yskitykseen (kun limaa meni henkeen nukkuessa). Varsinaista yskää ei kuitenkaan ole. Koska Alvescon annostus alkaa olla maksimissa, mietin nyt kokeeksi vaihtaa sen ainakin joksikin aikaa takaisin Flixotideen. Siirryin 5 vuotta sitten Alvescoon , koska Flixotiden kanssa tuli välillä melkoista äänen käheytymistä (ongelma laulua harrastavalle). Mainittakoon lisäksi, että refluksivaivaan / vatsakipuun mennyt nyt jo yli 3 viikkoa Pariet 20 mg, Vatsakipu asettumaan päin, limannousu ei (yhtään). Terveydellisistä syistä laittaa kyllä miettimään asunnon vaihtoa, että vähentyisikö lääkitystarve - koska selkeästi lisääntynyt nykyiseen paikkaan muuton jälkeen.

   • Olen aloittanut alvescon vasta, ja huomasin töissä maskia pitäessäni, että alkanut yskittämään paljon.
    Aiemmin kuiva sisäilma sai aikaiseksi yskää, mutta nykyään yskin koko ajan.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   391
   23957
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16125
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   393
   14858
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   11734
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   5918