VIIHDEKAKSOSET

käkriäine

Elvis ja Cliff, siinä vasta identtiset viihdekaksoset vailla vertaa. Osaisko joku kertoo, onks näillä mitään eroo oikeesti - siis niinku musiikillisesti. Perustelut mukaan nyt myös!

11

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 8+9

      Cliff Richard matki Elvistä ja omien sanojensa mukana jopa kuvitteli olevansa Elvis. Elvis ei koskaan matkinut Cliffiä, mutta oli sentään Saksassa armeijassa ollessaan kuullut hänen nimensä. Cliff levytti useita Elviksen hittejä, mutta Elvis ei koskaan levyttänyt julkaistavaksi ainoatakaan Cliffin hittiä. Cliffin "Apron Strings" -kappaleesta on Elviksen kuoleman jälkeen kuitenkin julkaistu Elviksenkin armeija-aikana kotioloissa tallennettu miniversio.

      Useat Cliffin 50-luvulla tallennetut Elvis-kappaleet kuulostavat aika surkuhupaisilta, etenkin ne, joissa säestytksestä huolehtivat ennen Shadowsia Cliffiä säestäneet melko surkeat muusikot.

      Elvis nousi suosioon ympäri maailman, mutta Cliff ei koskaan tullut tunnetuksi Amerikassa - ei siis Etelä- eikä Pohjois-Amerikassa.

    • hernenenä

      No ainakin ton iskelmälinjan lisäksi niitä yhdistää se, että kumpikaan ei luonu itse mitään ohjelmistoaan. Siten ne biisit ei oo elviksen eikä cliffín vaan ainoastaan heidän laulamiaan iskelmiä tahi popiskelmiä.

      Kyllähän niiltä monia yhtäläisyyksiä tietysti löytyy: nuorisoidoleja, valkonaamoja, henkilöpalvontaan myötämielisiä, kaupallisesti ajattelevia ja viihteellistä ohjelmistoa suosivia iskelmälaulajia.

      • LF KKU

        "No ainakin ton iskelmälinjan lisäksi niitä yhdistää se, että kumpikaan ei luonu itse mitään ohjelmistoaan. Siten ne biisit ei oo elviksen eikä cliffín vaan ainoastaan heidän laulamiaan iskelmiä tahi popiskelmiä."

        Sinäkin näemmä kuulut niihin, joiden mielestä ei voi olla hyvä laulaja ellei itse tee laulujaan. :o) Puhut lisäksi sillä varmuudella, jonka täydellinen tietämättömyys antaa.

        Cliff Richard osallistui monien 60-luvun hittiensä säveltämiseen ja/tai sanoittamiseen. Hän osallistui mm. seuraavien levyttämiensä kappaleiden tekemiseen: Bachelor Boy, Don't Talk To Him, On The Beach ja Blue Turns To Grey. Cliffiä säesti uran alkuaikoina The Shadows, jolle Cliff sävelsi mm. kappaleen Some Are Lonely. Se on julkaistu älppärillä Out Of The Shadows.

        Minun mielestäni tämä ei kuitenkaan tee Cliff Richardista yhtään parempaa laulajaa aivan kuten säveltäjät eivät ole huonoja siksi, että eivät itse levytä sävellyksiään.


    • KYL VAA KAKSOSEET

      VELJEKSET KU ILVEKSET, VAI MITE NE ENNE VANHAA TAPAS SANNOO...

    • hilipatihippanhippan

      Eikös nää veljekset joskus kuuskytluvulla kohdanneetki? Elvihä tapasi ainaki moppipäät näistä brittipoppareista.

      No ainaki kumpikin sopii varsin hyvin tohon iskelmämuottiin. Cliffille on tuttuja euroviisukuviot ja seitkytluvulla se diskopainotteine lälläri-iskelmä. Elvis taas teki jo viiskytluvulla täti-immeisille suunnattuja hempeitä jouluiskelmiä kait ainaki kokonaisen älpeellisen.

      Nii ja oliha ne kumpanenki aikamoisia kaupallisuuden sätkynukkeja: se mikä möi nii sitä aina tehtiin.

      Iskelmä- tahi viidekaksoset, iha vaan kuinka haluatte...

    • Selvis

      "Osaisko joku kertoo, onks näillä mitään eroo oikeesti - siis niinku musiikillisesti."

      Taitaa olla viisainta, että itse kukin hakee erot esiin omilla korvillaan. Mieleeni tulee nyt kuitenkin muuan kappale, jonka kumpikin laulaja levytti - Love Letters. En ollenkaan yritäkään väittää, että Cliffin versio vuodelta 63 olisi parepi kuin Elviksen kolme vuotta myöhemmin, mutta on se selvästi omintakeisempi sekä orkesteritaustaltaan että fraseeraukseltaan. Elvis nimittäin kopioi Ketty Lesteriä niin hyvin kuin kykeni, ja itse asiassa kyllä ylittikin alkuperäisen 50-luvun version tulkinnallaan. Cliff sen sijaan ei ole sisällyttänyt Lesterin esityksestä mitään omaansa. Pisteet siitä hänelle.

      Omasta mielestäni Cliff Richard on vasta Elviksen kuoltua uskaltanut paremmin esittää musiikkiaan niin, että se ei aina kuulosta Elviksen (kehnolta) matkimiselta. Cliffin musiikkiin on tullut vaihtelevuutta, jota siina ei aina kovin paljon ollut ensimmäisten kymmenen vuoden aikana. Tähän on osaltaan vaikuttanut mm. se, että hän on levyttänyt vaihtelevien orkestereiden kanssa ja poikennut hyvinkin radikaalisti vakionumeroistaan konserttilavalla silloin tällöin. "Bold As Brass" tulee mieleen.

      Elvis ei enää levytä viihdyttävää musiikkia, joten toivottavasti Cliff jatkaa hautaan saakka, vaikka ei suoraan sanoen olekaan minun mielilaulajani! :o)

    • lee cooper

      Joo, kyl maar veljekset ko ilvekset.

      Tuli tossa vaan pienee mielee, että onha niitä muittakii veljeksii...Jonesin Tomppa ja Boonen Pat jos niinku molemmilta mantereilta taas haethan.

      Saman sarja puurtajii kaikki tyynni, tottaha se...sitä viihrettä, iskelmää ja siirappia.

    • polkuyhteneväisyys

      Cliff kyllä osallistu eroviisuihinki ainakin kahdesti (tähän mennessä). Elvis taas vääränmaalaisena ei ollut tähän oikeutettu, vaikka haluja kenties ois ollutkin (Elviksellähän oli kokemusta lauluskaboista jo ennen ekoja levytyksiä).

      Aina ei siis käy yksiin viihdetaiteilijoiden polut, vaikka kuinka likellä henkisesti toisiaan olisivat (siis noin musiikillisissa ihateissaan).

      Myös alueellisesti löytyy 'tyyli'eroja: Cliffillä viihde on enemmän eurooppalaista (perusiskelmää a'la euroviisut), Elviksellä taas sliipatulla kantrihengellä voideltua ja seitkytluvulle tultaessa yhä kuorrutetumpaa kermakakkuosastoa.

      Kohtalokin on puuttunut peliin omalta osaltaan: 1970 -luvun lopulta alkaenhan Cliffin 'aluevalloituksiin' kuului myös tuo viihdedisko-osasto; Elviksellä tällä sektorilla hyvin alkanut avaus (Way down) jäikin sitten ilman jatko-osia.

    • esityksiä peliin

      Juupas, kyllä niin kieltämäti on tosi paljon niitä yhtäläisyyksii...mut kukas iskelmälaulaja Suomemme massa olis lähimpänä viihdeveljeksii?

    • Erot:

      Toinen oli homo ja toinen pedari.

      Toinen oli läski ja toinen hoikka.

      Yhteistäkin löytyy, ketään muita kuin palstalaisia, eli ikääntyneitä alkoholisteja, jotka elävät menneessä, ei kiinnosta joku helvetin Elvin ja Cliff.

    • esityksistäs

      ...mut noin niinku musiikillisest, viihde- ja iskelmämieles siis?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe