Miten saa nappurin koirat hiljaiseksi?

Klasiinen juttu, mutta meillä eka kertaa: naapurit koirat haukkuu, niin paljon kuin viitsivät eli alkaa mennä henkinen terveys.
Onko kellään mitään erityistä keinoa, konstia, tapaa saada ne hiljaiseksi?
Ilmianna
Jaa

17 Vastausta


jonka ensimmäisenä voisit tehdä, on että mainitset asiasta naapurillesi. Ihan ystävällisessä hengessä. Ehkä naapurisi ei edes tiedä koiransa haukkuvan. Tai sitten tietää ja yrittää parhaansa saada haukkumista pois. Joillekin yksilöille se on pitkä ja kivinen prosessi. Toki on mahdollista että naapuri tietää asian, mutta ei koe sitä itse ongelmaksi ja sanoo että hoida omat ongelmasi. Silloin on sitten mahdollisuus ottaa yhteyttä isännöitsijään, tai jopa poliisiviranomaiseen.

Mutta laita nyt ensin omat diplomaattiset taitosi koetukselle ja yritä saada ensisijassa sopuratkaisu aikaan. Varmaan muistat että kolmekymmenvuotinen nuijasotakin alkoi ensimmäisestä herjasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Niin se meni tuo nuijasotakin. Eli mainittu on ja ensin ihan ystävällisessä hengessä, nyt ei enää mainitakaan. Naapuri ei voi olla tietämättä aiheesta (kuulo kai tallella). Yrittämistä ei esiinny eli ei edes yritäkään saada koiria hiljaiseksi, kun ei kuulu komentelua, ohjeistusta tmv. Juu, ennemminkin tulee kunkin hoitaa omat ongelmansa, tämä vain sattuu olemaan tällainen kiva yhteinen ongelma. Eli taitaa jäädä ainoaksi v-ehdoksi tuo ruuhkainen poliisisetä.
Ja siitä eli poliisn käytöstä voisi mielellään ottaa kokemuksia, miten se "pelittää" parhaiten, miten edetä poliisin kanssa jne...

Olikos muuten sekin Ilkan toteumus nuijasodasta: "ei maassa oikeutta saa, jos ei itse sitä hanki"....

Joteski tuntuu, että me koirattomat on hävitty tää sota......
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sano nappurillesi että lakkaavat haukkumasta koiria.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Niin, auttaisko se, että jos haukkuisi ensin naapurin, sitten naapuri haukkuisi koirat ja sitten lopettaisi koirien haukkumisen. Ihan sama, jos vain toimii.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei niitä naapurin asunnossa räkättäviä koiria saa mitenkään hiljaiseksi. Ehdotan haittaveroa.

http://keskustelu.suomi24.fi/node/9759144
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei se haittavero saa niitä koiria hiljaiseksi, kun tod.näk. raha ei ole koiranomistajille mikään problem. Liekkö noista poliisivoimista mitään apua, oisko kellään kokemusta aiheesta?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jos naapurisi asuvat vuokralla, olisi hyvä ehkä tiedottaa asiasta asunnon omistajalle, hänellä luulisi mielenkiintoa olevan. Tai sitten yhtiökokouksessa teette päätöksen että koiria ei asuntoyhtiön asunnoissa saa olla.
Ilmianna
Jaa
Koiraparat, kun niin kovasti niitä naapurit haukkuu että menee ihan koiraraasujen mielenterveyskin. Soita eläinsuojeluviranomaisille, ei yhdenkään koiran tavitse kuulla jatkuvaa sättimistä omistajiltaan.
Ilmianna
Jaa
Asuimme aiemmin kerrostalossa. Meillä oli tuolloin n vuoden ikäinen pienirotuinen koira. Luulimme kaiken olevan kotona OK kun olimme itse töissä päivisin, eikä kukaan ollut koskaan mitään meille sanonut. Eräänä päivänä naapuri oli tuonut ikävän sävyisen kirjeen luukusta, jossa kertoi koiramme metelöivän koko päivän yksinään. Mielestäni olisi ollut kohteliampaa sanoa asia kasvotusten, olisimme olleet hyvillämme jos joku olisi asiasta kertonut ihan suoraan. Emme valitettavasti pystyneet tietämään asiaa kun kukaan siitä ei ollut sanonut. Eli ensin kannattaa asiasta kertoa naapurille ja jos ei sen jälkeen muutamassa viikossa tehoa niin sitten voi miettiä muita keinoja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Olen samaa mieltä. Sitäpaitsi esim. eroahdistus on todella vaikeaa saada koiralta pois, jos se on kerennyt jatkua jo pitkään. Asia on helpompi hoitaa, jos siihen puututaan heti alkuvaiheessa. Ei siis kannata kuunnella naapurin koirien haukkumista puolta vuotta ja sitten valittaa isännöitsijälle/asunnon omistajalle, vaan paras ratkaisu on käydä sanomassa suoraan koirien omistajille heti, kun asia alkaa häiritä.

Ongelman ratkaisemisessa koirien omistajia auttavat tiedot, joita naapurit voivat antaa ja näitä tietoja hän saa vain kasvotusten kyselemällä. Kun omistaja saa tietää esim. miten pitkään koirat haukkuvat ja moneltako ne aloittavat, se auttaa selvittämään haukkuuko koira eroahdistuksen vai tylsistymisen takia ym. Näihin on erilaiset keinot, miten haukkumisen saa loppumaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Paljon riippuu asumismuodosta. Meillä (olen se naapuri, jonka koirat haukkuvat) asutaan taajama- alueen ulkopuolella ja koirien haukkuminen (kuitenkin melko satunnaista ja aina haukkuvat "aiheesta") loppui sillä, kun myös koirallinen naapuri, joka haukkumisesta valitti, alkoi pitämään omaa koiraansa kiinni jotta se ei enää päässyt kiusaamaan meidän koiriamme (aidattu piha) aidan viereen. Meidän koiramme olivat ehdollistunet siihen, että kun naapurissa ulko- ovi aukesi, se oli merkki siitä että heidän koiransa on pian meidän pihallamme -> haukku alkoi.
On siis myös mahdollista, että omalla käytöksellänne voitte vaikuttaa.
Taustatiedot puutteelliset joten mitään täsmäkeinoa en voi antaa, tässä yksi esimerkki kuitenkin.
Ilmianna
Jaa
Niin tarkentaen: kyseessä rajoiltaan toisiinsa rajoittuvat omakotitalokiinteistöt, ei kerrostalo, ei asunto-oy. Kumpikaan ei vuokralla. Aiheesta eka kerran "kohtealiaati kasvokkain" keskusteltu, kun muuttivat naapuriin (kun eka koirat kävivät meidän puolella särkemässä marjapensaiden tukia, ei pahoittelua luonnolisestikaan, olihan kyseessä koirat), ei tulosta. Yritetty meidän (siis koirattomien) puolelta toisen kerran, ei tulosta. Koirien eroahdistus...hmmmm...ei kiinosta....Koirien omistja kotona pääsääntöisesti, ei voi olla tietämätön aiheesta. Eli nämä keinot käytetty. Oisko sitten jossain otsikossa mainittu koirien haukunnan estolaite, oisko sitten poliisit, oisko sitten käräjöinti.....
Ilmianna
Jaa
meilä on niin kusipää naapureita että soitteleevat eläinlääkärille koirasta ja muista lemmikeistä ja eläinlääkäri juoksee turhaan tarkistelemassa että kaikki on kunnossa. sit jauhetaan muile naapureile paskaa ja nenän eessä ollaan niin mielin kielin. jos ei muuten auta ni jos rikos ilmotus auttas asiaa, ja samalla sais heti tarkan tiedon kuka ilmotuksia tekee.
Ilmianna
Jaa
Ei se rikosilmoitus mitään auta vai mitä tarkoitat? Jos rikosilmoitus: asia tarkastetaan poliisivoimin ja jos aihetta, asia menee monenlaisten selvitysten jälkeen oikeuteen ja sitten oikeus istuu ja antaa tuomion jommalle kummalle eli tod.näk. esim sakkoja, jolloin sekä koirien haukunta jatkuu (ehkä kiivaimminkin) ja/tai eläinlääkäri jatkaa tarkistuksiaan...........(ei ehkä kiivaimmin).
Ilmianna
Jaa
Miten saan naapurin juopot ja toisten naapureiden käytöstavattomat kakarat hiljaseks???

juopot huutaa ja kusee rappuunkin, kakarat huutaa,paiskii ovii,räkii seinät ym.

Älkääkä sanoko menkää juttelemaan;juopoilt tuli uhkailuja6haistatteluu,ja sa kakaroitten vanhemmilta vähättelyä...asiasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Oletko tyhmä kun kyselet tuollaista lemmikkieläin palstalla. Mahtaako noin tyhmällä olla edes sitä lemmikkiä kun kyselee juopoista täällä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Oletko itse juoppo! kirjoitti:
Oletko tyhmä kun kyselet tuollaista lemmikkieläin palstalla. Mahtaako noin tyhmällä olla edes sitä lemmikkiä kun kyselee juopoista täällä.
EtKÖ YMMÄRTÄNYT IRONIAA??

Sanoinko että minulla lemmikki??EN Tietääkseni..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Miten saa nappurin koirat hiljaiseksi?

Klasiinen juttu, mutta meillä eka kertaa: naapurit koirat haukkuu, niin paljon kuin viitsivät eli alkaa mennä henkinen terveys.
Onko kellään mitään erityistä keinoa, konstia, tapaa saada ne hiljaiseksi?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta