Missä Pulasta kannattaisi piipahtaa?

Elvirah

Otimme äkkilähdön Pulaan. Itse Pula vaikuttaa ihmisten kokemuksia lukiessa melko nopeasti nähdyltä kaupungilta ja ajattelimme joko vuokrata auton tai matkustaa junalla katsomaan myös muita paikkoja Kroatiassa.
Onko teillä kokemuksia, mihin asti kannattaa viikon loman aikana lähteä?
Onko järkevämpää vuorata auto vai hypätä junaan? Millaisella hinnalla auton saa vuokrattua tai millaista hintatasoa mahtavat junaliput olla?

Millaisia kokemuksia on esimerkiksi Zagrebista?

1

984

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • akiantti

      Pula (olin Pulassa heti seuraavana päivänä mentyäni naimisiin) on mielestäni ennenkaikkea mielenkiintoinen siksi, että sinne ovat roomalaiset jättäneet voimakkaan leimansa. Areena on ykkönen, sen ympäristössä on saman aikakauden "jäämistöä" useissa kohteissa. Italialaisilla on jätettynä muutakin perintöä Istrian länsirannalla; kuittia majoittumisen maksamisesta ei pyynnöstä huolimatta saatu 2011.

      Aikanaan kirjastosta löysin teoksen "Jugoslavian aarteet" (Treasures of Yuogoslavija). Jos sen saat käsiisi, niin joka kylänkin vanhat jutut löytyy...

      Lähikaupungeista helpoimmin saavutettavia lienevät Porec ja Rovinj, ehkä kannattaa käydä. Istrian niemimaalla, Kroatian puolella 50..60 km:n päässä on pieni tippukiviluola. ilmaise kiinnostus, niin selvitän sen paikan (kävimme tänä kesänä). Jos isoon luolaan haluaa, niin sitten Postojna, ehkä pari tuntia suuntaansa h-autolla, Slovenian puolella (rajanylitys [€U - ei €U - €U] on helppo). Opatja ja Rijeka -suunta remontissa olevaa rantatietä hieman viivytyksellinen, mutta jos aikaa on.. JA matkailu avartaa, moottoritie on tietysti nopeampi.

      Keskiseen Istriaankin kannattanee tutustua. Pysähtymällä - kulkemalla jalan.

      Luonnonpuistoja on esim Briuni sekä kauempana Plitvice ja Krka.

      Pulasta pääsee myös ummikkojen talouskriisimaahan, Italiaan. Joku laiva saattaa kulkea suoraan Pulasta, mutta pohjoisemmista kaupungeista saattaa päästä edullisemminkin. Ilmaise kiinnostus - kaivan oman reitin tiedot!

      Bussit ovat ainakin edullisia. Mahdollisesti junatkin.

      Kroatia voi olla paikka, jossa kannattaa mennä nimettömälle maaseudulle ja tarkkailla ihmisiä ja antaa ajan kulua "istuessa ja ihmetellessä". Koluta vastaantuleva kirkontorni epäilyttävistä rappusista huolimatta, antaa maiseman kertoa.... sanoa "dobr dan" vastaantulijalle. Kuulla kukon kiekaisevan. Siellä on asioita jotka ovat tuulahdus menneestä. Kokeile niitä. Rättikauppoja ja -kauppiaita riittää isoissa kaupungeissa, mutta etsi jotain erilaista kerrottavaa! (Kroatia ei taida olla shoppailijan paratiisi - hyvä-hyvä!!!.)

      FKK, nudepaikat ovat jo sosialistiselta ajalta peräisin olevia juttuja. Pohjoiseen rannikkoa mentäessä niitä on useita julkisia. Ja tietysti privaattejakin. Kroatiassa on Suomen kaltainen (kirjoittamaton?) jokamiehen oikeus. Tietojeni mukaan suomalaisella jokahenkilö -ajatuksella ja muiden kunnioituksella voi muutoin niin monille autiolle rannoille jäädä nautiskelemaan ta metsään kulkemaan.

      Autovuokrausta kannattaa selata netistä. Aloita vaikka lentoyhtiösi sivustolta. Itse olen vuokrannut 2010 Splitistä ja 2011 Ljubljanasta(Slovenia) ja homma on toiminut. hinnat alkaa muistaakseni 28€:stä.

      Ja muistahan, Kroatialainenkin kraanavesi on terveydelle haitallista, jos sitä juo esim 5 litraa kerralla!

      Vanhempi väki puhuu sujuvasti saksaa, nuorempien kanssa englanti sujuu paremmin. Monet osaavat myös italiaa. Venäjäntaitoiset havaitsevat, että sikäläinen kieli on täynnä tuttuja sanoja. Ruotsia ei kannatakokeilla. Miksi meillä on pakkoruotsi? Se syö oppilaitten ja kuntien resurssit tärkeämmiltä kieliltä!

      Vie ja vaihda eurot kuniin paikan päällä, maksa visalla (vast).

      Hyvää lomaa, pulassa olen ollut lukemattomia kertoja, Pulassa kahdesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 197
      2802
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      259
      2792
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      67
      2395
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      207
      1876
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1348
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1275
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      49
      1245
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1162
    Aihe