MF 307 puimuri

sadetta odotellessa

Olisiko jollain hyviä vinkkejä helpottamaan puintikelan variaattorin remmin vaihtoa? Oletteko väsänneet jonkinlaisen ulosvetäjän vai miten olette saaneet remmin vaihdettua? Lautaset pitäis vissiin saada erilleen, mutta on niin perhanan tiukassa.

9

2264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Apuapa hyvinkin...

      Varsin helppo toimenpide, käytät ensin puintikoneistoa ja säädät kelan nopeutta niin, että se variaatori on leveimmillään ja sammutat koneen. Tämän jälkeen laitait kovasta puusta tehdyn kiilan sinne variaattorin väliin (siten, että et riko suojakumia siellä variaattorin keskellä) ja kierrät kammesta hihnan löysälle. Hihnan saa näin helpoti vaihdettua, kiila vaan pois vaihdon jälkeen.

      Tuo puintikelan variaattori on todellinen murheen kryyn näissä massikoissa, itselläni on MF 487, kun ne boorit ja kikkeet kuluu sieltä sisältä, se hihna kuluu todella nopeasti. En nyt muista paljonko se lautasten mittaheitto voi olla, mutta paljon se ei ole, kun alkaa hihnoja kulumaan. Variaattori on kallis korjata ja käytettynä toivoton löytää enään kunnollista. Jäykistämällä se kiinteäksi, sorvaamalla sopivasta putkesta keskelle tuki ja pultaten kasaan, niin toimii ja ei hihnoja kulu.

      • ampi50

        Moi!
        Joo variaattori on ogelma. Mutta ei tartte sorvata puslia. Siinä on neljä pultin reikää ja kierteet niihin vaan sopivan pituiset pultit ettei lautaset mene liian kiini ja sitten porata lisää kolme reikää joihin lukitus ettei pääse leviämään. Kun laitta pitemmät pultit ja lukko mutterit voi vielä nopeuttakin säätää, tosin vie jonkin aikaa ,eroa lautasen välissä ei saa olla neljää milliä enempää muuten ei hihnat kestä.


      • Apuapa hyvinkin...
        ampi50 kirjoitti:

        Moi!
        Joo variaattori on ogelma. Mutta ei tartte sorvata puslia. Siinä on neljä pultin reikää ja kierteet niihin vaan sopivan pituiset pultit ettei lautaset mene liian kiini ja sitten porata lisää kolme reikää joihin lukitus ettei pääse leviämään. Kun laitta pitemmät pultit ja lukko mutterit voi vielä nopeuttakin säätää, tosin vie jonkin aikaa ,eroa lautasen välissä ei saa olla neljää milliä enempää muuten ei hihnat kestä.

        Käyhän se tietty ehkä noinkin, mutta useamman puimurin ( MF 187, 307 ja 487) kokemuksella tuo edellä kertomani konsti toimii ja mitään heittoa ei tule tuohon hihnapyörään, kun putkesta sorvataan sopiva rengas sinne lautasten väliin (keskiössä olevan olakkeiden väliin käypänen putki rengas. Hihnapyörän lautasissa on sopivasti reikiä, että läpi pulttauksella (12mm 8.8 pulteilla) voi kiristäää koko paketin tukevasti kasaan.
        Jotkut ovat puolittaneet tuon sovitusrenkaan, joten pultteja löysäämällä saa nämä renkaan puolikkaat pois sielt välistä ja voi vaihtaa leveämmät/kapeammat puolikkaat sinne väliin kierroslukua muutettaessa. Tosin kokemus on kyllä osoittanut, että kierroslukua harvemmin tarvitsee muuttaa.


    • albertiina

      Kiitokset erittäin hyvästä vinkistä. Enpä tuota ole hokannut. Täytyy huomioida jatkossa. Muotoilin kysymyksen varmaan hieman väärin. Remmi kun ehti katkeamaan ja limput on toisissaan kiinni, en enää saa koneistoa pyöritettyä.

      • satunnainen korjaaja

        Yritä vaan kiertää se kampi mahdollisimman lyhyelle, kyllä remmin pitäisi sitten mennä paikoilleen.


    • Vari

      Ne boori osaset maksaa ainakin tonnin ja ne haitari kumit on 150 kipale tai ainakin tod kalliit! Oon laittanut kyseisen paikan! 4mm on ihan maks haritus.. Hihnaa kuluu !
      Pari mm on uutena, ja poijjaat sanonpa vaan että hyvin se on tehty vaan öljyä sinne pitäs saada laitettua tai vaihdettua! Jos 40v pyörii samoilla niin on kuivapaikka! Että ei se rakenteesta johdu et olis huono, ohjekirja ei vaan tunne sen huoltoa.. Jos sen kunnolla korjaa ja öljyt laittaa pelaa PITKÄÄN.

      • Onhan noinkin

        mutta kun korjaus maksaa enemmän kuin puimurin arvo..


    • Anonyymi

      Vaihdoin tänään MF 440 puimurin variaattorin molemmat hihnat . Alempi hihna oli kulunut niin kapeaksi, että se luisti helposti jos kiihdytti vauhtia. Vaihdossa ei tarvitse mitään variaattorin lautasia irrottaa. Kannatin variaattoria pienellä vinssillä ja vedin aksila pultin pois. Vinssillä voi nostaa ja laskea variaattoria tarpeen mukaan. Kokoaminen on vähän hankalaa kun variaattorin taakse ei näe . Tukihaarukan aksila reijän pitää saada oikealle kohdalle, että aksila menee siitä läpi. Käytin siinä peiliä apuna.

      Markku Hakala

    • Anonyymi

      Vanha tarina ketju jo, mutta oma kokemus MF307 koneesta. Ajoin sillä -82 - 97 vuosien ajan ilman mitään ongelmia puintikelan variaattorin kanssa. Kuten tuossa joku mainitsikin, niin hyvä voitelu booreissa oli tärkeää. Omassa koneessani sinne oli rasvanippa, kerta vuodessa voitelu riitti, yhtään hihnaa ei siihen vaihdettu. Ostin koneen n. 1000h ajettuna, itsellä tuli 2000h lisää. Eteen vaihdoin leveät vyörenkaat, ne 20-20 pallorenkaat oli aikas onnettomat märällä savella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe