Kiinteistömaailman tarjouskauppa - välityspalkkiosta

homman-nimi-mikä

kysyn täältä kun itse firmasta ei vastata tähän kun kysytään.
jos laitan asunnon myyntiin kiinteistömaailman tarjouskauppaan, tavoitehinnaksi laitetaan 100 000€. Lähtöhinnaksi laitetaan 90 000€.
"ammattivälittäjä" arvioi asunnon hinnaksi 97 000€.
Jos en myy asuntoa alle 100 000€:lla niin pitääkö maksaa välityspalkkio
välittäjälle vai ainoastaan markkinointikulut yms. noin 120-200€ jotka lukee sopimuksessa. Tai jos en myy ollenkaan asuntoa jos hermot menee!
Ei saa kirveelläkään vastausta vaikka miten kavereitten kanssa kysytään tätä itse puljusta suoraan. Kaikkea muuta huuta haata puhutaan mutta ei vastata kysymykseen koskaan.

7

2567

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Palkkio-oikeus syntyy kun välittäjä saa tarjouksen joka täyttää toimeksiantosopimukseen kirjatut ehdot, tai silloin kun myyjä hyväksyy saadun tarjouksen joka ei täy em. ehtoja. Tämä tarkoittaa "perinteisessä" välitystoiminnassa että välittäjällä on palkkio-oikeus silloin kun saadun tarjouksen rahamäärä ja vapautumisiaka ovat vähintään toimeksiantosopimukseen kirjatun mukaiset. Tällaisessa tapauksessa toimeksiantaja joutuu maksamaan välityspalkkion vaikka ei tekisikään varsinaista kauppaa (niin ei käytännössä käy melkein koskaan).

      En tunne kyseisen pikkunarikoista koostuvan ketjun suhtautumista asiaan, mutta katsoisin että palkkio-oikeus syntyy silloin kun saatu tarjous ylittää toimeksiantosopimukseen kirjatun tavoitehinnan.

    • Narikkalappu

      Palkkio-oikeus tarjouskaupassa syntyy, jos tarjous on tavoitehintainen tai sen yli. Sinun tapauksessa alle 100 tuhannen tarjouksesta, ei välityspalkkiota mene, maksat vain asiakirja/markkinointikulut. Ystävällisin terveisin, yksi "pikkunarikkalainen", aiinteistömaailma-ketjun pienyrittäjän ahkera työntekijä. Hyvää syksyä ja onnea asuntokaupoillesi!

    • ileeman

      Mikä on tarjouskaupan välityspalkkio? Jos tavoitehintaa ei saavuteta, kuinka paljon kyseiset asiakirja- ja markkinointikulut ovat?

      Web-sivun mukaan asiakirjakulut on 190eur, mutta kuinka paljon on markkinointikulut?

    • muille välittäjille

      elä luota kiinteistömaailman puheisiin vaan joka ikinen asia pitää olla mustaa valkoisella allekirjoitettuna. ilmoita kaikki viat mustaa valkoisella välittäjän allekirjoitettuna että se ottaa ne omaksi huolekseen ilmoittaa jos jäkikäteen ilmoittelet vikoja ei välittäjä niitä ota mukaan näin kävi minulle kiinteistömaailmakaupassa jo tuli pikkuviasta 50000 euron oikeustaistelu.

    • asunnontoamymässä

      meille tehtiin ns. viimeinen tarjous hintaan 3.4% (sis alv) ja tämän päälle 1200e 190e jostain asiakirjakuluista. huoneistokeskuskin oli halvempi. otettiin paikallinen yksityinen, mutta suurin välittäjä ja sovitittiin kiinteä palkkio euroissa, jos tavoitehinta toteutuu säästö 2-3000 e.

    • muu välittäjä

      Vaadi mustaa valkoisella kaikki viat allekirjoitettuna kiinteistyömaailmalta
      että välittäjä on sitten huolellinen ilmoittaessaaan kaikki viat ostajalle muutoin tulee iso kallis oikeus taistelu ostajien kanssa.
      minulle kävi niin ettei kiinteistömaailman välittäjä halunnut ottaa vastaan lisää
      vikoja joita välähti ajan kuluessa muistin sopukoista mieleeni ja oli vain ne viat jotka oli mustaa valkoisella lapussa välityssopimustasopimusta tehdessä kiinteistömaailman kanssa joten mieti valmiiksi kaikki mahdolliset viat ja kirjoita ne a4 paperille ja vaadi välittäjän allekirjoitus siihen koska siihen kiinteistömaailman välityssopimukseen ei mahdu kuin pari vikaa se on tarkoituksella jätetty selläiseksi että olis mahd vähän vikoja ilmoitta ja siten menee paremmin kaupaksi

    • Suorahkoa_kauppaa

      Sanoisin että kohtuu kusetusta on myyjällekin tämä tarjouskauppa. Eikä sovi suomalaiseen asunnonvaihtokulttuuuriin, jossa hinnasta tingitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      133
      3397
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1341
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1310
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      67
      1156
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1094
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1071
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      999
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      986
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      43
      973
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      47
      877
    Aihe