Apua mieltä osoittavaan kissaan!

m000na

Eli siis mulla on vuoden ikäinen sisäkissa. Se käyttää muuten hiekkalaatikkoaan hienosti, mutta jos oon ollut matkoilla ja tuun takaisin kotiin, se osoittaa mieltään ja tekee tarpeensa sängylle.

Tää ongelma on toistunu jo moneen kertaan, niin olis mahtavaa jos joku vois kertoo mikä avuks. Kotoota löytyy kyl kaks hiekkalaatikkoo ja ne on puhtaita etc. ni ongelma ei kyl niihin liity.

7

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12+30

      Kuinka pitkäksi aikaa jätät kissan yksin kun olet matkoilla? Jos jätät yli kahdeksi päiväksi niin epäilemättä protestointia riittää sillä siisti kissa ei halua tehdä tarpeitaan likaiseen hiekkalaatikkoon, ei juoda vanhaa vettä tai syödä ehkä jo pilaantunutta ruokaa.

      • m000na

        Ei olla poissa kotoota kun korkeintaan kaksi päivää.


      • m000na
        m000na kirjoitti:

        Ei olla poissa kotoota kun korkeintaan kaksi päivää.

        Muutenkin aina kun olen poissa kissalla on kyllä hoitaja, joka puhdistaa kissan hiekkalaatikon sekä antaa tuoretta ruokaa/vettä. Joten tosta syystä ei kyllä pitäisi ainakaan johtua.


      • 2 päivää

        Kissaa ei saa jättää vuorokautta pidemmäksi ajaksi ilman, että kukaan käy katsomassa sen vointia. Näin määrää laki.


    • olisiko apua

      Taas ne perusjutut pitää kysyä; onko kissa leikattu, kumpaa sukupuolta kissa on? Mitä hiekkaa on käytössä ja millaiset laatikot, missä ne sijaitsee?

      Oletko käyttänyt kissasi lääkärillä otattamassa pissanäytteen?

      Kissan pissavaivat hyvin usein aiheuttaa pissaamista ja jos kissa kokee kipua ne tehdään mieluiten pehmeään paikkaan (sohvalle, sänkyyn, vaatekasoihin jne.). Tällä kissa pyrkii kompensoimaan tuntemansa kivun. Kissa voi oirehtia pissavaivoilla myös stressin seurauksena, mutta kissa ei koskaan osoita mieltään tai protestoi. Kissa ei osaa ajatella loogisesti "pissaan tuohon kun omistaja tulee kotiin, tietääpähän että protestoin poissaoloa". Ei, kissa reagoi muutoksiin stressaamalla ja stressi laukaisee helposti sairauksia päälle.

      Kissa voi myöskin pissata samaan paikkaan kun entiset pissanhajut on siinä. Sänky on saatava täysin hajuttomaksi, ihmisenenä ei sitä vanhaa pissaa haista mutta kissa kyllä. Etikka on tässä hyvä apuväline, petivaatteet koneeseen ja huuhtetluveteen etikkaa.

      Jos olet poissa kaksi päivää, et voi olla varma että kissa tekee juuri silloin pissat kun palaat. Se on voinut tehdä niitä koko ajan kun jää yksin. Feliway-haihdutin on hyvä apukeino, se pitää laittaa seinään (pistorasiaan) jo paria päivää ennen kotoa poistumista.

    • aey9iåu

      Pakko puuttua nyt tähän vaikken osaa avaajaa nyt tällä välttämättä auttaa. "kissa ei koskaan osoita mieltään tai protestoi. " tuota on kyllä kuultu taas suunnasta jos toisesta ja ite oon ainakin ihan eri mieltä. Meillä leikatulle kollipojalle kokeiltiin kerran kannellista hiekkalaatikkoa, ajateltiin että olisi kissalle kivempi kun saa rauhassa käydä laatikolla, eikä hiekatkaan olisi sitten aina pitkin lääniä. No, kissapa ei tästä laatikosta sitten tykännytkään, kävi siellä muutaman kerran kyllä, mutta illan tullen kun isännän kanssa mentiin nukkumaan niin poju tuli sänkyyn, istui päälle ja lorotti isot pissat syliin. Ja tämä siis toistui varmaan jonkun reilu viikon, sitten annettiin periksi ja heitettiin hiekkalaatikosta katto menemään. Lisäänpä tähän, että kissa ei silloin käynyt meidän sängylle tekemässä jossei itse siellä oltu, päivällä siis kävi laatikolla. Loppui se päälle pissailu kun siitä kannesta luovuttiin, eikä ole sen päivän jälkeen muualle tehny.

      • uskoa vai totta

        Saathan sinä olla tuosta eri mieltä, mutta kun kissa ei ajattele ihmisen tavoin. Se, että kissa ei pidä laatikosta ja pissaa syliin ei ole protestia tai mielenosoitusta vaan sillä kissa kertoo jonkin olevan pielessä. Ei se kissa ajattele, että kun laittoivat vääränlaisen laatikon, pissaampas syliin johan vaihtavat toisenlaisen. Ihmiset vaan väittämällä tekosia protestiksi tai mielenosoitukseksi, jälleen kerran inhimillistävät lemmikkinsä.

        Kaikki kissat eivät pidä kannellisista laatikoista, toisille se on ihan must juttu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1872
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1387
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1238
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1138
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      984
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      969
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe