Haluisin paljon välivuosia

seppo526

Pääsin opiskelemaan tuotantotaloutta, mutta nyt yksi asia kaivelee mieltä ja pahasti.
Nimittäin mulla on tässä nyt opiskelupaikka, mutta haluaisin nähdä maailmaa ja paljon ja nimenomaan nuorena, kun on vielä villi ja vapaa ja jaksaa harrastaa kaikkea eikä ole vielä mitään perhettä ja rääkyviä kakaroita änkäämässä mukaan reissuun, ja joiden reissu mun pitää tietenkin kustantaa. Niimpä haluaisin pitää välivuosia opiskelun ohessa, ja mielellään useamman kuin yhden.
Ongelmahan on se, että olen kuullut vähän huhuja joiden mukaan nykyään yliopistosta ei voi valmistua niin myöhään kuin haluaa, vaan on joku aikaraja valmistumiseen tai muuten lentää pihalle. Eli yhden välivuoden voi pitää ja toiseen tarvitaan erittäin pätevä syy ja matkailu ei varmasti ole sellainen. Ja se yksi välivuosikin taitaa mennä armeijaan, että hyvästi unelmat. Onko näin asianlaita?

5

266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opiskans

      Miksi edes hait nyt jos sinulla on pohjalla edellämainitsemasi ajatus? Se raja, missä pitäisi valmistua on max. 7 vuotta, joten ellet ole todella surkea ja motivaatiota vailla oleva opiskelu, niin onnistuuhan tuo helpostikin valmistua 7 vuodessa. Opintotukikuukausia ei tosin riitä kuin viidelle vuodelle, joka on ns. tavoiteaika. Voithan lähteä vaihtoon yliopistoaikana, niin siinäkin nääet sitten maailmaa ja se voi jopa hyödyttää sinua tulevaisuudessa!

      • seppo526

        ALunperin hain lääkikseen, mutta pääsin tuotantotalouteen. Hakiin lähinnä vanhempien painostuksen takia ja ku kaikki muutki haki johonki.
        Vaihtoon olen ajatellutkin lähteä, mutta yleensähän siellä menee touhu aika laiskotteluksi koulutöitten kannalta, niin sehän on melkein kuin välivuosi. Mutta mitä, jos ylittää tuon 7 vuoden ja joutuu kahdeksannelle vuodelle? Pitääkö kaikki aloittaa alusta??!!
        VOiko siellä yliopistossa jotenkin kusettaa niitä proffia, että olisi hyvä syy pitää "ylimääräisiä" välivuosia? Jos vaikka väittää, että on koulu-uupumus ja masentaa ja lähteekin oikeasti vain reissuun XD


      • opiskans
        seppo526 kirjoitti:

        ALunperin hain lääkikseen, mutta pääsin tuotantotalouteen. Hakiin lähinnä vanhempien painostuksen takia ja ku kaikki muutki haki johonki.
        Vaihtoon olen ajatellutkin lähteä, mutta yleensähän siellä menee touhu aika laiskotteluksi koulutöitten kannalta, niin sehän on melkein kuin välivuosi. Mutta mitä, jos ylittää tuon 7 vuoden ja joutuu kahdeksannelle vuodelle? Pitääkö kaikki aloittaa alusta??!!
        VOiko siellä yliopistossa jotenkin kusettaa niitä proffia, että olisi hyvä syy pitää "ylimääräisiä" välivuosia? Jos vaikka väittää, että on koulu-uupumus ja masentaa ja lähteekin oikeasti vain reissuun XD

        Kuules nyt. Ensinnäkin, siellä vaihdossa on tosiaankin pakko saada opintosuorituksia kasaan, koska saat opintotukea siellä ollessasi ja ellei pinnoja ropise niin tukikin loppuu ja joudut maksamaan takaisin.

        Toiseksi. Proffia ei voi kusettaa. Mikäli olet oikeasti sairas (masennusta tms.) niin siitä tarvitaan lääkärintodistus, joka toimitetaan laitokselle. Sen avulla saat lisää opiskeluaikaa, aivan kuten vaikka naiset saavat jos kokevat raskauden samaan aikaan opintojen kanssa.

        Kolmanneksi. Se seitsemän vuotta on aika hiton pitkä aika. Vaikka pitäisit kaksi välivuotta ja opiskelisit täyspäiväisesti sen loput viisi vuotta, niin pitää sinun (kaikella kunnioituksella) olla aikamoinen idiootti ellet siinä ajassa saa tutkintoa kasaan. En ole ihan varma sitä, mitä tapahtuu "kahdeksantena vuotena", voi olla, että opinto-oikeutesi loppuu. Ideanahan tässä tutkintouudistuksessa on juuri tuo mitä suunnittelet tekeväsi, eli joku pääsee opiskelemaan ja päättääkin haluta tehdä elämässään jotain muuta ja sitten roikkuu ylioiston kirjoilla 15 vuotta valmistumatta eikä heitä saada millään potkittua pois.

        Neljänneksi. Tämäkin kaikella kunnioituksella, älä lähde opiskelemaan. Ilmoittaudu poissaolevaksi ekaksi vuodeksi (näin kai onkin jos menet armeijaan) ja mieti sitten uudelleen, haluatko a) opiskella b) matkustella c) jos opiskella, niin mitä. Yliopistoon ei ole pakko mennä sen itseisarvon vuoksi. Jos mielesi halajaa maailmalle niin vakuutan jo tässä vaiheessa, ettet saa opiskeltua yhtään mitään niin kauan kuin tuo kipinä on olemassa.


    • 10+15

      Eihän sinun tarvitse hankkia niitä rääkyviä kakaroita tai perhettä ollenkaan. Kukaan ei sinua hedelmöitä väkisin, ja miehenä voit aina hankkia sterilisaation, niin et hedelmöitä ketään vahingossa. Voit elää koko elämäsi vapaana ja nauttia vaikka ulkomaista.
      Tutkinnon voi suorittaa ahkeralla opiskelulla 3-4 vuodessa, joten sinulle jää saman verran vapaata matkusteluun. Eri asia, millä rahalla aiot suunnitelmasi kustantaa. Eläminen ei ole ilmaista missään.
      Lisäksi tutkintoon saa yleensä lisäaikaa, ja voit pukea itsesi ikuisen teekkarin viittaan. Teitähän löytyy.

    • 17+18

      Eli jos seitsemän vuotta yliopiston kirjoilla ei riitä valmistumiseen, haet lisäaikaa jota yleensä annetaan. Sitten suoritat opinnot loppuun omalla aikataululla. Tosin ei valmistumiseen seitsemää vuotta mene muutenkaan. Poikkeus ovat äitiys- ja isyyslomat ja armeija, niitä ei lasketa 7 vuoden aikaan mukaan.
      Ketään ei yliopistossa kiinnosta (siis opeja, proffia tai henkilökuntaa) opiskeleeko opiskelija siellä vai onko jossain muualla. Lähes ainoa asiasta kiinnostunut on opintotukilautakunta, joka vaatii 5 op kuukaudelle jos aikoo opintotukea myöntää. Muuten noudatetaan 7 vuoden opiskeluaikaa, tai oikeastaan 5 kandille ja 4 maisterille, mutta yhteensä 7 vuotta. Jos kolmen vuoden aikana ei ole suorituksia, opiskelija siirretään passiivirekisteriin, josta hänen tulee anoa siirtoa aktiiviopiskelijaksi. Eli yliopisto on loistava paikka elää ja nähdä maailmaa, siksi juuri opiskelijat eivät 5 vuodessa juurikaan valmistu.
      Esim. lääkis on tästä poikkeus, siellä noudatetaan lukujärjestystä ja kurssit ovat pakollisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4915
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3106
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1197
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe