Perustaminen "matalalle kalliolle"

ht-rakentaja

Terve,

Tulipa vastaan tapaus jota en osaa hahmottaa. Sen verran olen pohjakustannuksia muuten tutkiskellut, että paalutettavien ja moreenille pystytettävien eroihin on näppituntuma.

Nyt pitäisi kuitenkin arvioida liki paljaan kalliotontin kustannuksia. Tontin (PKS) taso on n. 1-2m alle katutason. Toisaalta viemärikanavat pitää louhia ja toisaalta koko tonttia pitää nostaa ja täyttää.

Missä järjestyksessä nämä kannattaa tehdä ja ennenkaikkea onko tämä halpa vai kallis pohjatyö?

-Koko tontti ensin plaaniin ja sitten kaivetaan viemäikanava auki ammuttavaksi (tietääkseni kanavien ampuminen ei yleensä ole kovin kallista)?
-Ensin ammutaan, putket kanavaan ja täytöt päälle.
-Millä ja miten täytetään, Täyttääkö samantien metrin soraa talon alle ja ajotielle ja kärrää ympärille täytemaata sitten viimeiseksi. Vai voiko täytemaata käyttää kallion ja sorapatjan välissäkin?

Onko foorumilla jonkinlaista apua, selvennöstä tahi näkemyksiä tuumauksen tueksi?

2

997

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nääs...

      Ensinnäkin tarttee katsoa se että mihin tasoon rakennus on tarkoitus tehdä ja sen mukaan sitte toimenpiteet. Kannattaa myös ottaa huomioon että onko rakennuksen korkoa mahdollista muuttaa. Kaavatonteilla se harvoin on mahdollista, mutta haja-asutus alueella voi olla mahdollista esim. nostaa pohjakorkoa jotta ei tarvitse louhia tai laskea ettei tarvitse tehdä älyttömiä täyttöjä.
      Jos lähdetään siitä että tontilla tarvitsee louhia pelkästään kanaalit tai kanaalit muutakin niin louhinta työt tehdään aina ensimmäisenä. kallio kuoritaan esiin ja tarvittaessa maalla tehdään ajo alustat poraus kalustolle. Jos mahdollista niin louheet käytetään täyttöihin. Mikäli kallio paljastetaan rakennuksen alta ja näin on järkevääkin tehdä jos kallio on lähellä niin maa täyttöjä ei rakennuksen alle enää jätetä. Louhe on ainoa tontilla oleva tavara jota voi rakennuksen alle käyttää ja sen käyttö onkin järkevää jos louhetta on paljon ja täyttöä rakennuksen alla on paljon. Toinen vaihtoehto on käyttää louhe pihatien alla täyttönä.
      Lohittuun kanaaliin tehdään viettoviemärille lätkätty pohja tiivistyvästä sorasta, soramurskeesta, tai kallio murskeesta. Putkitusten päälle laitetaan vähintään 50cm hienoa hiekkaa jossa ei ole kiviä, jotka painuu ajan kans putkista läpi.
      Lopun voi sitte täyttää kanaalista tulleella louheella.
      Täytemaata voi sitte ajaa tontille perustusten teon yhteydessä ja täyttää sillä soratäyttöjä vasten rotaeristysten ulkopuolelta jottei sorapatjasta tartte tehdä tarpeettoman isoa. Jos tätä tarvetta ei ole niin voi täytemaat ajaa sitte myöhemminkin. tokihan tontilla on helpompi koneen kanssa pyöriä ennen kuin on seiniä pystyssä ja rakentamista helpottaa jos sokkelin ympärillä on muutakin kuin monttua joka puolella.
      Ainakin järjettömin homma on ensin ajaa täyttöjä paljon ja sitte louhetta pois joka ei mahdu enää mihinkään, koska jos sille ei muuta järkevää käyttöä ole niin paree pihan alla, täyttömaan alla lisänä kuin maksaa sen pois kuljetuksesta vaikka täyttöjä tarvitaan.

    • Rakinssi

      Miksi nuo viemärikaivannot pitää louhia, jos kuitenkin täyttöä tulee vähintään 1 m? Voihan viemärin ja vesijohdon routaeristää. Kaupunki on kai tuonut viemäri ja vesijohdot tontin puolelle??

      Nämä ovat toki vain arvailuja koska ei ole tarkempia tietoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      607
      4448
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3489
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      149
      3165
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      168
      2439
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      9
      2275
    6. 246
      1810
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1447
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1330
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1130
    Aihe