Näyttelysäännöt hukassa....

ruusukkeet sekasin

Elikkäs, olemme menossa uroksemme(nuorten luokka) kanssa näyttelyyn ja minulla on hieman hukassa nämä näyttelyn säännöt. Olen lueskellut netistä ja kirjoista, mutta tekstit tuntuu olevan ihan hepreaa.... Joten olisi kiva jos joku omin sanoin kertoisi "kädestä pitäen". :) Tiedän mitä kehässä kuuluu tehdä ja miten koirani tulee esittää, mutta nämä ruusukkeet ym tittelit aiheuttavat ongelmia... Ennen oli että annettiin heti punainen(ERI) tai sininen(EH) (tai muu väri jos tuomari näin päättää esim. ei voi arvostella ym.), mutta entäs nyt? onko se sitten vaaleanpinainen ja punainen? Muistelisin että näihin tuli muutoksia, mutta muistankohan väärin..... No jos koirani saa tämän huonomman(sininen tai onko se nyt nykyään punainen), niin kilpailu on sitten siinä? entäs jos saa paremman, mites sitten edetään? tiedän että muotovalioksi tarvitaan 3 serttiä, joista vähintään yksi on saatu koiran olleessa yli 2v, mutta siinä se tietämys sitten taisi ollakin... BIS kehään pääsee rotunsa kaunein? Huoh.... Näyttelyissä on tullut käytyä vaikka kuinka monta kertaa sivustakatsojana, mutt olen aina keskittynyt vain oman rotuni yksilöihin ja niiden esittämiseen, en niinkään sääntöihin ja kehien kulkuun.... Joten jos joku nyt auttaisi tietämätöntä. :)
Kiitos.

9

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • typerää...

      On sulla ongelma.

    • toispuol jokkee
    • alun tiedän

      Nykyään eri on punainen nauha ja vain sillä pääsee jatkoon. Eli jos koirasi saa minkä tahansa muun värisen nauhan, niin voit heti hakea arvostelun ja lähteä kotimatkalle. Jos saatte erin eli punaisen, niin jäätte odottamaan jatkoa.

      Erin eli punaisen nauhan saaneet menevät vielä uudelleen kehään eli kilpailuluokkaan. Tuomari valitsee siellä olevista sijoittujat 1-4 ja saatte sijaa osoittavat värinauhat.

      Tuomari jakaa samalla myös SA:t.

      Tästä en ole varma, mutta mielestäni tästä jatkoon eli pu-kehään, jatkavat vain eri1 sijan saaneet sekä SA:n saaneet. Eli jos koira sijoittuu eri1:ksi, mutta ei saa SA:ta, se ei enää jatka. Onkohan näin?

    • just just

      juuri noin.

    • Tällalailla

      Kyllä sinne PU (tai PN) -kehään jatkavat kaikki ERIn lisäksi omassa kilpailuluokassaan SAn saaneet, vaikka sijoitus olisi 2. tai huonompi.

      • ei roskarobotti

        Todellakin
        PU & PN kehään menee KAIKKI, jotka saa SA:n


    • BIS-kehä

      Ja ROP, eli rotunsa paras, jatkaa ryhmäkehään. Ryhmäkehässä on siis jokainen roturyhmä (FCI 1, FCI 2, FCI 3,..... FCI 10) erikseen. Ryhmäkehään pääsee siis jokaisen rodun ROP, ja nämä ROP koirat kisaavat BIS-kehään pääsystä. Ryhmäkehässä valitaan roturyhmän neljä parasta ROP-koiraa ja ne laitetaan järjestykseen. Voittaja eli RYP-1 jatkaa sitten BIS-kehään, jossa taas valitaan koko näyttelyn neljä kauneinta koiraa. Toivottavasti selvensi vähän ! :)

    • Viltsuus

      Onpa hyvä että eksyin tänne lueskelemaan, meikäläiselle on kans vielä hiukan hepreaa nuo näyttelyn käytännöt... Eli laatuarvostelun ERI oikeuttaa uudelleen kehään saman luokan koirien (esim. AVO) kanssa. Ja näistä valitaan P1-P4 ja jaetaan SA:t. SA:n saaneet etenevät PU-kehään (jossa vastassa esim. valiot). Yleensä tässä vaiheessa kai esim. P4 ei sijoitu paremmin kuin P1... Meneekö näin?

      • ei jaksa jauhaa sama

        Lue hyvä ihminen ne säännöt SUOMEN KENNELLIITON SIVULTA..ei niitä kukaan täällä jaksa uudestaan kirjottaa.
        Kyllä kehäsihteeri sitten huutaa kilpailunumeroilla aina uudelleen kehään ne koirat, jotka menevät jatkoon, kun pysyttelee kehän lähellä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      1992
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1427
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1285
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      66
      1194
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1187
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      112
      1090
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1020
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      986
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe